Merhabalar,
ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar.
Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ?
Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
-
Family Sponsored Green Card başvurusunda avukata 7htoyac var mi ? Teşekkür ederim.
-
@Can-Sansar Öncelikle hoşgeldiniz USCIS'e gönderdiğiniz I-130 için tebrik ederim fakat geldiğimiz noktada USCIS'in kurum içinde ciddi problemleri var burada @bamboo @ozcancavus gibi arkadaşlarımız var ve bende tabiki bekliyoruz maalesef USCIS tüm Consular Processing I-130 dosyaları için işlemeyi Mart 2026 itibariyle durdurdu Mart 2026 tarihinde en son 25 Şubat 2025'e kadar olan PD tarihlerine onay göndermişlerdi fakat geldiğimiz noktada bu kuyruk donmuş durumda.
USCIS bir çeşit yeniden yapılanma döneminde gibi gözüküyor hiçbi resmi açıklama olmasa bile topluluklardan ve yabancı forumlardan gelen bilgiler dahilinde gördüğümüz kadarıyla USCIS kendi SCOPS birimlerindeki çalışanlarını ve bu dosyaları FOD'a dağıtıyor ne zaman açıklama yapıcakları ve harekete geçicekleri konusunda bu noktada kimsenin bir fikri yok.
Maalesef bu aşamada bir sağlık,finansal kriz,çocuk doğumu gibi hayat ile alakalı kritik sorunlarınız varsa doğrudan bir Expedite talebi deniyebilirsiniz fakat bunlar çok nadir onaylanan istekler ve USCIS tarafından sıkı takdir yetkisine tabidir. Düşük ihtimal olsa bile şartları karşılıyorsanız deniyebiliceğiniz tek yol bu.
Maalesef karamsarlık vermek istemem fakat güncel durumda şuanda USCIS cephesinde işler bu şekilde işliyor olabildiğince güncellemelri gruptan aktarıyorum fakat bu noktada dediğim gibi bizde elimizdeki sınırlı imkanlarla süreci izliyoruz. Tekrardan size ve eşinize hayırlı olsun diyorum. Umarım süreciniz rahat geçer sizin gelişinizle bu kuyruk açılır...
Saygılarımla...
-
@lavita merhabalar, evet esim isin adjusment of status e basvurmustuk . Mayis 2023 basvuru tarihi. I-130 ve I-485 ve calisma izinleri ile birlikte. Calisma izni iki ay icinde geldi. Kasim 2023teki interview dan sonra I-130 onaylandi. Prioroty date current olmadigi icin bu zamana kadar bekledik. Aslinda priority date 2025 ekimde current oldu. Ama baya bir sure(5-6 ay) hic hareket olmadi. Bu esnada bir de tasindik. Dosyamizin hangi ofiste nerde oldugu filan bir muammaydi bizim izin. Congressman ofisine yazdik. Onlar hemen Uscis ile iletisime gectiler ve hemen bi ay sonrasina bir interview daha ayarlandi. Zaten eskisinin uzerinden de cok gecmisti. Evliligimiz de iki yili gecmis oldu(on yillik greencard gelmesi acisindan avantaj) Bilgilerin guncellenmesi icin(bence) tekrar interview oldu gecen cuma gunu. Cok standartti. Ilkinden hic bir farki yoktu. Hatta I-130 onaylandigi icin iliskimize dair hic soru gelmedi. Sadece ufak tefek cocuk var mi dusunuyor musunuz vs gibi seyler. I-485 sorularinin uzerinden gidildi. Askerlik sorularinin uzerinde duruldu. Ama bu 3 sene onceki mulakatta da ayni sekildeydi. Medical exam in suresi gectigi icin tekrar yaptirdik. Esimin ingilizce biraz limitli oldugu icin benin translate etmeme musade ettiler ama I-130 dosyasi onaylanmamissa bu biraz riskli olabilir(arastirin lutfen). Omaha’daydi bizim gorusmemiz. Hic aksi bir tavir, yeni memo etkileri hissetmedim, gormedim. Gayet standart bir prosedurdu. Soru cevap, zorlama olmadan gecti. Yeterince kanitimiz ve butun finansal belgelerimiz filan cok duzgun sunuldugu icin bunlarin sureci kolaylastirdigini da dusunuyorum acikcasi, bunu da ek bilgi olarak soylemek istedim.
Daha baska sorulariniz olursa yanitlamak isterim lutfen yazin. Zor bir surec ve bilgiye ulasmak zor.
Memur onayladigini soyledi, bir ay icinde notice gelir sonrasinda da greencardiniz basilir dedi.
-
Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
-
Merhaba, K-1 vizesiyle Amerika’ya gelip 2 yıllık şartlı Green Card aldıktan sonra 10 yıllık Green Card (I-751) başvurusu yapan var mı? Süreciniz ne kadar sürdü ve nasıl ilerledi? Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Teşekkürler.
-
@ofcepeci Merhabalar öncelikle şunu belirtmek isterim ben sürecin anlık olarak içindeyim sürecin ilk aşaması yani I-130 formunu doldurduğunuz aşamada eşinizin ABD içindeki ikameti ve bağları sorgulanmıyor bu aşamada sorgulanan tek şey evlilik bağınız ve evliliğinizin gerçekliği. Bu süreçte ortalama 12-17 ay arasında sürmekte yani ilk 1.5 yıllık süreçte bunu düşünmenize bile gerek yok formu doldurduktan sonra.
Sonraki süreçte formunuz onaylandığında ve NVC'de vize başvurusu aşamasına girdiğinizde bu konu oluyor bu noktada Amerikan vatandaşı eşin ABD'ye geri dönmesi orada bir kira sözleşmesi,iş,banka hesabı,yeni bir eyalet kimliği,sizin soy isminizi eğer kadınsa belgeleri alıp değiştirmesi vs bağ için önemlidir ve bunu belgelerle sağlamalı.
Biz bu son 1 senelik süreçte hep birlikteydik ve son geçtiğimiz 1 aydır eşim Amerikada tüm belgelerini benim soy ismim ile güncelledi vs ve orada şuanda çalışıyor yani domicile'ı oluşturduk bağ olarak NVC aşamasında bunu sunucağız sizde aynı şekilde süreç ilerlediğinde bizim gibi sonraki aşamada bunu ilerletebilrisinz.
-
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)
-
Evet yaa katılıyorum yakın bir zamanda f4 vizesi alıp gidebilen varmı acaba bende hiç duymadım tamamen durdu Türkiye vatandaşları için herhalde bizim poirty date number 2010 hala aktif bile olamadık
-
Selam arkadaşlar, benim abim 4 yıldır Green card lı, kardeş vizesi olarak başvurmak istiyorum diyecektim ama yazıları okudum 6 7 10 yıldan bahsediliyor. Korkuttunuz beni
ne yapacağım ben şimdi kendimi Meksika kartellerin eline mi atayım tek çare o gibi. (not hiç vize başvurusu yapmadım) -
@yaman90, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)
Selam arkadaşlar, benim abim 4 yıldır Green card lı, kardeş vizesi olarak başvurmak istiyorum diyecektim ama yazıları okudum 6 7 10 yıldan bahsediliyor. Korkuttunuz beni
ne yapacağım ben şimdi kendimi Meksika kartellerin eline mi atayım tek çare o gibi. (not hiç vize başvurusu yapmadım)Abinizin vatandaş olması gerekiyor öncesinde. Sonrası da belirttiğiniz gibi en az 10 yıl.
-
@yaman90, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)
Selam arkadaşlar, benim abim 4 yıldır Green card lı, kardeş vizesi olarak başvurmak istiyorum diyecektim ama yazıları okudum 6 7 10 yıldan bahsediliyor. Korkuttunuz beni
ne yapacağım ben şimdi kendimi Meksika kartellerin eline mi atayım tek çare o gibi. (not hiç vize başvurusu yapmadım)Eğer turizm amacı ile gidicekseniz vizeye başvurabilirsiniz Türkiye ile bağlarınızın güçlü olması durumunda vizeyi alırsınız. Bu vize türünde bekle süresinden dolayı göçmenlik başvurunuz olsa bile turist vizesinde sorun yaratacaklarını zannetmiyorum.
-
@waterman, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)
@yaman90, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)
Selam arkadaşlar, benim abim 4 yıldır Green card lı, kardeş vizesi olarak başvurmak istiyorum diyecektim ama yazıları okudum 6 7 10 yıldan bahsediliyor. Korkuttunuz beni
ne yapacağım ben şimdi kendimi Meksika kartellerin eline mi atayım tek çare o gibi. (not hiç vize başvurusu yapmadım)Eğer turizm amacı ile gidicekseniz vizeye başvurabilirsiniz Türkiye ile bağlarınızın güçlü olması durumunda vizeyi alırsınız. Bu vize türünde bekle süresinden dolayı göçmenlik başvurunuz olsa bile turist vizesinde sorun yaratacaklarını zannetmiyorum.
Hali hazırda f4 başvuru mevcutsa, göçmen olma isteği turist vizesi alımında engel teşkil edebilir.
Turist vizesi alınsa bile ( geri donme düşüncesi yoksa) bu vize turunun bekleme süresi abd içinde de uzun olduğundan out of status olacaktır ve göçmen vize turunun olumsuz sonuçlanmasına neden olacaktır. -
Ablam amerikan vatandaşı ve 21 yıldır amerikada yaşıyor.benim ve trde yaşayan ablam için 2006 yılın göçmen vizesi için başvuru yapmıştı (ablamın başvurusu benden 6 ay daha önce).Tr de yaşayan ablam ve eşi 18 mart 2022de randevu aldılar ve visaları onaylandı eylül 2022de amerikaya göçtüler. 24.05.2022 tarihine kadar sürekli nvc den bana mail geliyordu evrakları sisteme yükledik hiç eksiğim kalmadı ama bana konsolosluk randevusu bir türlü oluşmadı ablam ile benim başvuru arasında 6 atlık bir fark var 2006 yılı içinde acaba bana ne zaman sıra gelir.Ablam amerikaya göçtü ben daha bekliyorum
-
@Cihangir-Özer Sizin basvuru tarihinizde 2006 yılında mı? Hangi ay?
-
@Zeyno sonunda f4 vize ile giden birinin yakını foruma yazdı size bol sanslar bizde beklemedeyiz
-
@Zeyno Evet bol sans diliyorum ben de. dogrusu sasirdim bizden baska kimse kalmadi diye dusunuyordum

-
@erenbey, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)
@crazycells Dosya NVC'de en fazla ne kadar süre kalıyor bunun hakkında bilgi verir misiniz ? 10 aydır NVC'de bir yerle iletişime geçmemiz gerekir mi ?
Basvuru bilgilerinizi imzaniza aktarir misiniz? Ozellikle priority date'iniz...
NVC genelde dosyalari priority date aktif olmaya yakin aciyor, bilginize.
-
@Ganga-Osman, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)
@Zeyno abim birkaç yıl sonra vatandaş olup benim için başvuru yapıcak sonuçlanana kadar ben greencard çekilişine katılabilir miyim bilginiz varsa cevaplarsanız sevinirim
sorun yok, katilabilirsiniz.
-
@eeken, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)
Yine sıfır değişim. Tüm bir yılı hiç ilerlemeden bitirdik. Bakalım 2023 mali yılı yani gelecek ayın bülteninde bir hareket olacak mı.
bol sabirli beklemeler dilerim
-
@metedemir01, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)
Arkadaşlar merhaba ablamda orada vatandaş ben polis memuruum Türkiyede İlk olarak turist b1 vizesi başvurusu yapıp amerikadayken green card başvurusu yapalım dedik nedir önerileriniz benim için ? Çok mu zor ? çok mu uzun sürüyor yardımcı olursanız çok sevinirim..
Bu sekilde Green Card alamazsiniz maalesef. ABD'de AOS yapabilmek icin priority date'inizin aktif olmasi gerekiyor. Su an 16 yil once basvuru yapanlara sira gelmis.
Eger anne veya babaniz hayattaysa ve siz evli degilseniz IR5 > F2B yoluyla onlarin ustunden GC alabilirsiniz.
-
@belmond, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)
Merhaba, benim kardeşim ABD vatandaşı ancak eşi ile Almanyada yaşıyor ABD de ikameti yok , Almanyadan benim için başvuru yapabilirmi?
Kardesiniz vergilerini oduyor mu? Veya duzenli olarak vergi bildirimi yapiyor mu?
ilk I-130 asamasinda ABD'de olmasa da basvuruyu baslatabilir, ama sonraki asamalarda ilerleyebilmek icin ABD'de yasamasi ve calismasi gerekiyor, bilginize.
( @Tugba )
-
@ormancıabbas, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)
Büyük oğlum ABD vatandaşı küçük için vatandaşlık müracaatında hangi tür belgeler isteniyor .. yardımınız için teşekkür ediyorum
I-130 basvurusunu online olarak yapabilirsiniz. Ilk sayfada gerekli belgeleri bulabilirsiniz.
Kucuk cocugunuz evli degilse sizin ustunuzden de ( once IR-5 sonra F2B ) Green Card alabilir, bilginize. Bu sekilde bekleme suresini kisaltabilirsiniz.
-
@eeken, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)
Ekim ayında Ankara’da 67 F4 verilmiş. Kim bunlar yav, PD’leri ne; hiç anlamıyorum nasıl hiç ilerlemiyor.
Ankara'da Kasim ayinda 71 tane F4 vizesi verilmis...

Ama bu kisilerden sadece 1 tanesi TC vatandasi maalesef...

-
@Sserturk, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)
Merhaba arkadaşlar eşimin abisi ABD vatandaşı ve ırada yaşadığı için F4 vızesıne başvurduk. Yalnız biz Uscıs sitesinden basvurumuzu kontrol ettiğimizde numara IOE ile başlıyor. Anladığım kadarıyla buradaki bğtün bahsedılen numaralar ANK ile başlıyor. Sorgulama yaptığımızda,
“As of March 7, 2022, we are actively reviewing your Form I-130, Petition for Alien Relative, Receipt Number IOEXXXXX. Our records show nothing is outstanding at this time. We will let you know if we need anything from you. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.”.
Diye bir sonuç alıyoruz, yani bizim Priority Date’imiz 7 Mart 2022 mi oluyor acaba?
Dosyaniz NVC'ye aktarildiktan sonra size verilecek dosya numarasi ANK... ile baslayacak, bilginize.
-
@eeken, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)
@hasbelkader 57 bin boşa giden vize maalesef vaz geçenlerden dolayı değil. Konsolosluklar randevu vermediği için.
evet, maalesef tikanikligin en buyuk nedeni konsoloslugun kapasitesi ve islem hizi...
-
@Cihangir-Özer, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)
Ablam amerikan vatandaşı ve 21 yıldır amerikada yaşıyor.benim ve trde yaşayan ablam için 2006 yılın göçmen vizesi için başvuru yapmıştı (ablamın başvurusu benden 6 ay daha önce).Tr de yaşayan ablam ve eşi 18 mart 2022de randevu aldılar ve visaları onaylandı eylül 2022de amerikaya göçtüler. 24.05.2022 tarihine kadar sürekli nvc den bana mail geliyordu evrakları sisteme yükledik hiç eksiğim kalmadı ama bana konsolosluk randevusu bir türlü oluşmadı ablam ile benim başvuru arasında 6 atlık bir fark var 2006 yılı içinde acaba bana ne zaman sıra gelir.Ablam amerikaya göçtü ben daha bekliyorum
Basvuru bilgilerinizi imzaniza tasiyin.
Bol sabirli beklemeler dilerim, maalesef son birkac yildir konsoloslukta ciddi bir yigilma var, o nedenle aradaki farkin 6+ ayi gecmesi oldukca normal. NVC'den tum belgelerin alindigina ve eksiksiz olduguna dair bilgi emaili aldiniz, degil mi?
-
@crazycells, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)
@belmond, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)
Merhaba, benim kardeşim ABD vatandaşı ancak eşi ile Almanyada yaşıyor ABD de ikameti yok , Almanyadan benim için başvuru yapabilirmi?
Kardesiniz vergilerini oduyor mu? Veya duzenli olarak vergi bildirimi yapiyor mu?
ilk I-130 asamasinda ABD'de olmasa da basvuruyu baslatabilir, ama sonraki asamalarda ilerleyebilmek icin ABD'de yasamasi ve calismasi gerekiyor, bilginize.
( @Tugba )
Bu cvbi verdiğimde “bilmeden yorum yapmayın” tarzı bir geri dönüş almıştım. Teşekkürler crazycells

Benzer Başlıklar
115
Çevrimiçi
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.5k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum