Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hadi Gökhan'ın da yazdığı gibi bunlar sadece fikir verme amaçlı, sadece aylık sabit giderler. Bunların dışında tabii ki pek çok şeye para harcıyoruz. Geçen ay Türkiye tatili yaptık, sadece 2400 dolar uçak bileti parası verdim. Sabit giderlerden sonra maaştan kalanı tatil ve beklenmedik giderler için ayırmaya çalışıyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hadi Maslow'un ihtiyaclar piramidi...


  • Durum yazdığıma geldi , Amerikada yaşamayı tercih eden için kazanç ve yaşama standardı 4-5bin dolar üzeri olmalı , yoksa Turkiyede buyukşehir dışı küçük bir ilçede mütevazi yaşa daha yuksek standartta yaşa.


  • @sash Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:

    Bir aile için ortalama gelir 4bin dolar ve ustu olursa ABD de yaşıyorum diyebileceğiniz bir gelir seviyesi olur . 1e1 turkiye ile kıyaslayın , Turkiyede şu an en az 6bin TL.

    Haklisiniz. Cocuklu aile icin 4 bin dolar ile middle class bir yasaminiz olur amerikada.
    Yine de Turkiyede upper-middle gelir ile yasamaktansa, lower-middle gelir seviyesinde de olsa amerikada yasamanin getirdigi baska artilar oluyor.
    "Tuzsuz asim, dertsiz basim" diye bir soz vardir ya, maddi zorluklara karsin Amerika'da kalmayi tercih edenler, bir sekilde bu sozu kendi yasamlarinda anlamli buluyorlardir herhalde.
    Bir de ilk bir-iki yilda kimse maddi refah beklemiyor aslinda. Alisma, ogrenme, firsatlarin farkinda olma, dili gelistirme, diploma-sertifika edinme donemi.

    @hadi cocuklar icin diyenler bence, uzun vadede cocuklarinin yasam kalitesinde olusacak olan artilardan bahsediyorlar. Universite mezunu olarak ileri yasta gelip, amerikada ne is olsa yapip, kendi rahatindan vazgecip cocuklarinin gelecegine odaklanan cok gocmen var.


  • @knnrn
    Güncel bilgiler için teşekkür ederim.
    RAV 4 Hayırlı olsun bu arada. Güle güle kullanın. 👍👍


  • @hadi ''Roma bir günde kurulmadı.'' Sevdiğim bir sözdür 🙂 ABD'de yaşayıp da forumu aktif kullanan arkadaşların birçoğu DV2017 ve DV2018 kazananı. Yani ABD'de ziyadesiyle 'yeni'ler. Eminim ki zaman geçtikçe, yaşadıkları ortama daha iyi adapte oldukça, daha farklı daha güzel gelirli işlere yöneldikçe, hayat standartları da hayattan beklentileri de olumlu manada değişiklikler gösterecektir. Kendimden örnek verecek olursam; ben henüz yerleşmedim ama, ABD'ye gittiğimde 2 senelik bir adaptasyon sürecini (zorluk çekme, mesleğimde hemen iş bulamama vs) peşinen kabullendim. Eminim giden birçok arkadaş da benim fikirlerime benzer şeyler düşünüyordur.


  • @murat-taskin bizim kuzenimiz burdaydı o yüzden geldik. açıkcası çok memnunuz. ancak biz downtownda yasamıyoruz. orası bana istanbulu andırıyor ve o kadar bıkmışım ki yasadıgım küçük kasabada gayet mutluyum. inanın seattle a gidince kendimi kötü hissediyorum. onun dışında havası biraz kasvetli evet, mesela her sabah gri bir havaya uyanıyorsunuz, öğlen güneş ortaya çıkıyor. ama burda şunu farkettim eğer havada yagmur ve bulut yoksa inanılmaz soğuk oluyor ve gün içinde sıcaklık farkları oluşuyor. burda yaşayan bir arkadaşım bulutlar soguk havayı tuttugunu söyledi. yoksa kanadanın veya alaskanın biraz altında olan bir eyaletin cok daha soguk olması gerekirdi. bir yerden alıyorsunuz bir yerden veriyorsunuz işte 😃


  • @hadi Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:

    Ortaokulda ki sosyal bilgiler dersinde bir piramit vardi hatirlarmisiniz. Ornegin insanlarin yemek, icmek, barinmak ve uremek gibi mecburi ihtiyaclari piramitin ilk katinda yer alirdi. Ikinci katinda egitim, ucuncu kat sosyal faaliyetler, 4. kat eglence gibi boyle ust katlara cikardi.
    Yukarida bazi listeler verilmis aylik giderler ile ilgili ama bunlar hani tabiri caizse piramitin ilk kati ile ilgili. Amerikaya gidipte piramitin ilk katinda yasamak olmaz. Ben yukaridaki listelerde ornegin miami'de yaz, colarado aspen'de kis tatilleri gormuyorum. En az ayda bir kere ailece disarda bir yemek gormuyorum. Cocuklarin ozel keman, gitar, buz pateni ders giderlerini gormuyorum. Ilelebet 1+1 lerde oturamazsiniz. Cocuklariniz buyuyor. Buyuk ev lazim. Turkiye tatili ozlemi olacak. Yolculuk pahali, cocuklar gezmek tozmak isteyecek, markali giyinip kusanmak isteyecek. O aylik 2500 dolarlarla -benzetmek gibi olmasin- haftayi bir cuval pirinc, un, biraz sebze ve etle geciren bazi Asyali toplumlardan farki kalmaz. Amerika'ya gitmenin oznesi kaliteli bir yasam degil miydi? Hani birde hep denir ya cocuklarimiz icin diye.

    size katılmıyorum çünkü şu an burda kazandığım para türkiyede kazandığım paranın birim olarak altında, giderlerim hemen hemen aynı ama kesinlikle çok daha kaliteli bir yaşam sürdüğünü ve çok daha mutlu olduğumuzu söyleyebilirim. şu anda da haftada 1-2 kez dışarda yiyoruz, sürekli geziyoruz, konserlere gidiyoruz, alışveriş yapıyoruz. yani anlayacağınız oradaki yaşam standartımız neyse şu an onu yaşıyoruz. tek farklılık ev konusu, orada 3+1 evimiz vardı şu an 1+1de oturuyoruz. bunla ilgili de seneye alabilirsek ev almak, alamazsak da 200$ daha fazla verip daha geniş bir eve çıkmak istiyoruz. yani anlayacağınız o kadar imkansız değil. tatile gelirsek de; türkiye de yıllık tatilimiz 2 kişi 3000tl civarı tutuyordu. burda da 3000dolara çok rahat gezip 1 hafta-10 gün tatilinizi yapabilirsiniz. bu konuyla ilgili tek sıkıntı türkiyede bunu 9-10 taksitte ödüyor olmanız. ama eminim burda da onun bir çözümü vardır. yani demem o ki ben şu an istanbuldaki sözde "iyi" işlerimden ve "iyi" maaşımdan az kazanmama ragmen "hayat standartlarım" dan ödün vermiş gibi hissetmiyorum.


  • Türkiyedeki gelirime oranla bu ülkede birim olarak daha az kazanmama rağmen, hayat standardımızın katbekat arttığını açıkça söyleyebilirim.
    Nedeni ise, kazanılan birimin alım gücüne bağlı olarak kullanılan araç gereç, yenilen ve içilen herşeyin kalite ve güvenilirliğini artırarak, özellikle de gelişmiş ülke standartlarıyla gelen hak ve hukuk ile harmanlandığında çok daha iyi bir yaşam standardı oluşturması.

    Örnek olarak;

    • Mutfak ürünlerinin kalitesi ve güvenilirliği
    • Alım gücünüze bağlı olarak araç ve gereçlerinizin kalitesi
    • Yaşadığınız evin konforu ve size sundukları
    • Ekonomiden kaynaklı ürün çeşitliliği, çeşitlilik
    • Eğlence seçeneklerinin çok daha kolay erişilebilir olması ve kalitesi
    • Eşit hak ve hukuktan kaynaklanan yaşam rahatlığı ve güveni
      ....

    Gibi bir çok konuda oldukça fazla fark görüyoruz biz aile olarak. İnsana ve canlıya saygı gibi bir çok para ile satın alınamayan farklardan henüz bahsetmiyorum bile.

    Ayrıca bu ülkeye gelme nedenlerimi yüzde bazında değerlendirseydim, maddiyat sanırım sadece %30’unu oluştururdu. Gitme kararımı verdiğim nokta; Türkiye’de geriye kalan %70’ini para ile satın alamayacağımı anladığımda olmuştu.


  • @damladav @entelman @Senay-Sirin @knnrn Her şey gönlünüzce olsun. İnşallah bize de nasip olur. @Senay-Sirin Hanım' ın dediği gibi en çok çocuklarım için gitmek istiyorum.


  • @paw-of-eagle Darısı başınıza 🙂 Olmaz diye bir şey yok. Siz denemeye devam edin.


  • @FreeWoRLD kesinlikle.


  • İleti silindi


  • @divionyedi Ne tür bir işle meşgulsünüz orada?


  • Burada yaşayan ve ticaretle uğraşan bir Türk arkadaşımın şirketinde çalışıyorum.
    2.000 $ gibi bir gelir elde ediyorum. Türkiye’den emekli aylığı ve vs gelirlerim var.
    Bu şekilde Geçimimizi sağlayabiliyoruz
    Akşamları İngilizce kursuna gidiyorum.
    Zaman zaman Uber yapıyorum ama burada Uber den para kazanmak pek mümkün değil.
    Uber ve Lyft i aldım. Lyft hiç yapamadım. Müşteri yok.


  • @entelman İnşallah:)


  • Chicago icin yazayim
    Evli, cocuksuz.

    $2,225 ev kirasi (ilk 17 gun bedavaydi, $2,100 civari efektif)
    $100 dolar elektrik ve gaz
    $700 market
    $281Honda CRV LX AWD ($2,000 down, 36 ay ayda $281.16, yilda 12,000 mil)
    Arac sigortasi $143 (6 aylik $850 pesin odendi)
    $60 benzin
    $100 toplu tasima (brut maasimdan kesiliyor)
    $149 telefon (2 limitsiz tmobile+iphone xs, netflix dahil)
    $31 internet (xfinity performance starter)
    $138 spor salonu (sirketim $175 odedi, $20 salon indirim yapti, ilk ay yari fiyat efektif $116)
    Ayliga vurunca $8 chicago wheel tax.
    Haftada 1 disarda yemek $50x4=$200
    Muhtelif gezme $200
    Alisveris $200
    $50 vitamin, supplement
    Dental, vision, healthcare benim payim $550 gibi brut maasimdan dusuyor.

    Bunlar disinda;
    Ogle yemeklerimi evden goturuyorum. Tum alet edevati aldim montajlari ve tadilatimsi seyleri kendim yapiyorum, sacimi da kendim kesiyorum.

    Tabi daha yerlesme asamasinda olunca maliyetler yuksek. Markete girince illa bir ev esyasi alip cikiyoruz.


  • @green01 @divionyedi

    Bilgiler için teşekkür ederim. 1. Mesaja Eklenmiştir. 👍


  • Yorumları tek tek okudum bilgi paylaşımında bulunanlara çok teşekkür ederim . Göründüğü kadarıyla ABD ' de yaşam kalitesini etkileyen yegane etken ev kirası . Diğer harcamalar hemen hemen aynı .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tolunays Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:

    Yorumları tek tek okudum bilgi paylaşımında bulunanlara çok teşekkür ederim . Göründüğü kadarıyla ABD ' de yaşam kalitesini etkileyen yegane etken ev kirası . Diğer harcamalar hemen hemen aynı .

    evet, Atlantic'e gore ortalama bir Amerikali maasinin 1/3'unu ev kirasina harciyor. Tabii ki New York, Boston, San Francisco gibi ev kiralarinin cok pahali oldugu sehirlerde durum biraz daha degisik olabilir.

    alt metni


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum