Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
-
@ouzgngr TR den gelecek para miktarina bagli olarak TRdeki bankalar ile gorusun. masraflar bankdan bankaya degisiyor. Bofa ya da ne kadar masraf aldiklarini sorun, 15 ila 25 dolar arası bir miktar sanirim ama sorun. qnb , fena degil ama paranın bir sure bankada kalmasını isteyebilir. TR de hesabiniz olan bankalarla temasa gecin ya da sizin icin birilerine sordurun derim. Kolay gelsin
-
@ouzgngr CepteTEB varsa, BofA ile para transferi epey uygun. Masraflar en son soyleydi:
TEB - 46TL
Araci Banka (BNP Paribas) 15USD
BofA - 15-16USDEnpara ile de uygun; Enpara 90 kusur TL aliyordu en son ancak araci banka masrafi degiskenlik gosterebilir, ben bir defasinda 30USD civari odemistim yanlis kalmadiysa aklimda, BofA yine ayni 15USD.
CepteTEB ve BofA BNP Paribas ortakligi oldugundan, araci banka masrafi saniyorum en dusuk bu transferde gerceklesiyor. Gonderilecek meblag ne olursa olsun CepteTEB ve Enpara ve ayrica BofA icin masraflar degismiyor, benim su anda kadar tecrube ettigime gore.
BofA uyelik statunuze gore kendi masrafini almayabiliyor, aklinizda olsun.
-
-
Yani ben de hayatım boyunca sadece Garanti ile çalışarak sanırım büyük bir hata yaptım. Çünkü kendileri çok yüksek bir tutar da isteyebilir diye düşünüyorum. Tutar da pek az bir tutar değil. Bakalım ne olacak? Western Union gibi seçeneklerde de bir üst limit var sanırım. Göreceğiz.
-
@ouzgngr meblag yuksek ve aceleniz yoksa, Trdeki bankalarda bir sure hesabi tutup , sonra transfer etmeyi dusunebilirsiniz.
-
ben 2017 yada 2018 de Ziraat ten Cap One a 65 bin dolar transfer etmistim. Cap One ucret almamisti. Para sanirim 5 gun sonra hesabima gelmisti
-
@hasbelkader bahsettiğin olayı herkes gözden kaçırıyor western union - moneygram mesela. Paranı geçmesini hemen mi istiyorsun yoksa günler sonra mı geçsin seçenek var. Dediğin gibi günler sonra dersen kesintiler minimum seviye iniyor.
-
@ayvalik10 O donemde Cap One gelen paraya ucret almiyordu. Degisti mi bilmiyorum.
-
merhabalar kısmetse şubat ta ABD 'ye ailemle geleceğim. Malum çoğumuzda olduğu gibi Türkiye de farklı bankalarda hesaplarım var ve hepsinin de mobil bankacılığını kullanıyorum. ABD'ye geldiğimde bilindiği üzere Türkiye deki cep numaramı kullanamayacağım. Türkiye deki banka hesaplarıma mobil bankacılık kanalı ile ulaşabilme imkanım olacak mı bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.
-
@kadasi Türkiye’deki hattınızı kapatmayınız . Kesinlikle gerekiyor. Boşuna para vereceksiniz . Ancak bunu yapmanız gerekiyor.Ben Türkiye’den gelen sesli aramaları açmıyorum. Ancak Sms gönderilerinin ve şifre doğrulamaları için ücretsiz /açık . Ayrıca Wi-Fi olan yerde Türk hattınızın data kısmını kullanabilirsiniz. En düşük ücret kademesinden Türk hattını kullanmaya devam ediniz.şahsi Banka Müşteri temsilcisini Yurt dışında uzun kalış için uyarınız . Haberleşme için email ile irtibat kuracaksınız .
-
teşekkürler bilgilendirme için artık açık bırakacağız malum Türkiyedede banka işlemlerim olacak
-
Amerikaya ilk gelişimde SSN ve Greencard olmadan hesap açma ile ilgili tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.
Öncelikle bir çok kişinin yönlendirmesi ile Bank of America’da hesap açmaya karar verdim. (SSN ve greencard henüz elimde yokken en rahat burada açabileceğimi söylediler). Bunun için önce sitesinden randevu aldım. Adresini kullandığım arkadaşım New Jersey’de yaşadığı için yine buradaki bir banka şubesine aldım randevuyu. Randevuya gittiğimde direkt durumumu anlattım ve hesap açıp açamayacağımı sordum. Açabileceğimizi iletti. Belge olarak pasaport, türk ehliyeti ve türk kimlik kartımı kullandı sadece. Ben ayrıca türk kredi kartımı da verdim ama onunla ilgilenmedi. Bana sadece checking değil, yanında saving account açmamı da önerdi ve kabul ettim. Ayrıca kredi kartı istersen başvurabiliriz dedi ve ben de hemen kabut ettim. Ardından secured card hakkında bazı şeyler okuduğumu ve normal kredi kartı yerine başvurmak yerine buna başvurmam daha iyi olur mu diye sordum. Cevabı ise beni şaşırttı çünkü daha önce böyle bir bilgiden haberim yoktu. Bana, normal karta başvurmayı deneyerek başlamamızı önerdi. Eğer sistem alamayacağınızı düşünürse counter offer sunar zaten dedi. Tamam dedim ve devam ettik. Dediği gibi de oldu. Sistem secured card önerdi ve öyle devam ettik. Limit olarak da 1000$ belirledim. Çünkü kredi skorunun oluşmasında kredi kartı ile maksimum limitin %10’u kadar harcama yapmak olumsuz etki etmiyormuş. Ben kendi kafamda onu %5’i aşmamak olarak kodlayıp her ay yaklaşık 50$ harcama yapayım diye bu limiti seçtim. Son olarak telefon numarası gerekiyordu ama henüz almamıştım. Onun için de arkadaşımın numarasını girdik ama iletişim tercihi olarak mail adresini belirledik. Bu yüzden de her şifre gerektiğinde telefon numarasına değil de mail adresine kod gelecekmiş.
Özetle; SSN ve Greencard olmadan checking ve saving account açıp bir de secured credit card alabildim.
-
@neutrinos süper bilgi.
ben wells fargodan açmıştım turist vizesiyle, lakin secured credit card vermiyordu.
Bank of americayi deneyeceğim. -
selamlar,
Bank of America'da sadece checking account açmak ve debit card almak istiyorum.debit cardı hemen orada teslim ediyorlar mı yoksa ev adresine mi göderiyorlar,eğer adrese gönderiyorlarsa ne kadar sürede geliyor? -
@samet-tr ev adresine geliyor hem debit hem de kredi kartı. ondan adres istiyorlar zaten
-
@denizci10 cevabınız için çok teşekkürler,debit card ve kredi kartı üstünde ismimiz yazıyor mu yoksa isimsiz card mı yolluyorlar?
-
@samet-tr Bofa da isim ve kart bilgileri arkada yazar. Kart üstünde bilgi bulunmaz. Size geleceklerde de arkasında ad soyad yazacaktır mutlaka
-
@denizci10 çok teşekkürler
-
@samet-tr rica ederim kolay gelsin
-
Merhabalar, amerikan vatandasiyim. Turkiyede yasiyorum, Amerikada hesap actirmak istiyorum gitmeden once. En kolay hangi banka aciyor. Benim internetten acmaya denediklerim subeye gelmemi istiyorlar calismadigim icin sanirsam. Nasil bir yol izleyebilirim? En kolay hangi bankalar var
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum