Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri


  • Merhaba tekrar mülakat tarihim belli oldu bu sürede evlendigim için ds260 formunun güncelleme isteği için [email protected] adresine mail attım dönüş bekliyorum. Bir sorum olacaktı . Mülakattan sonra verilen 6 aylık vize ile en geç Haziran'da oraya giriş çıkış yapmamız gerek fakat biz maksimum oraya gittiğimizde 1 hafta 10 gün kadar kalabiliriz diye konuşmuştuk. Çünkü hemen yerleşmeyi düşünmüyoruz. Orada yaşayan bir tanıdığım oraya ilk girisimizde social security NUMBER ve green cardi teslim alabilmeniz için 45-90 gün kalmamız gerektiğini söyledi. Bunun doğruluğu nedir? Ne kadar kalmamız gerekiyor bilen varsa lütfen yardımcı olabilir misiniz aksi takdirde eğer bu kadar zor bir prosedurse biz sanırım gitmekten vazgeçmek zorunda kalacağız çünkü bı kaç kez giriş çıkış yapıp sonra yerleşmeyi dusunuyorduk buradaki işlerimizi bitirip ..


  • @Gamzedd Tüm talihlilerin sizin kadar kolay vize alması dileğiyle. Hayırlı olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @Gamzedd Hayırlı uğurlu olsun, yolunuz açık olsun.


  • @Baris-berk Merhaba hayırlı olsun vizeniz yeni hayatınızda kolaylıklar dilerim. Birşey merak ettim babanızın arabasını mülakattan kaç gün önce üzerinize aldınız.


  • @uykusuz tebrik ederim, acaba ne kadar meblağ gösterdiniz de yeterli dedi görevli.


  • Bugun icin Ankara'da mulakat olanlar var miydi?


  • @MySea Forum üyesi 12 kişinin mülakatı vardı.


  • @tpekgil54 Vizeniz hayırlı olsun :clapping_hands:


  • Efendim soğuk bir Gaziantep sabahından herkese günaydın :)

    1 Aralık 2022 Mülakat görüşmesini anlatalım. Zira sağlık muayenesi herkesin belirttiği gibiydi zaten.

    Mülakat Günü;

    Sabah 8:15'teki randevumuz için 7:30 gibi konsolosluk önünde bulunduk. Herkesin saatine göre içeriye alıyorlar (Buradaki istisna, randevu saatiniz 9:20 ise ve önünüzde 5-6 kişi varsa çok problem değil saat 8'de de girebilirsiniz). Saat 8 randevularını çağırdıklarında biz de gittik ve sıraya girdik. Konsolosluk toprağına girmeden önce pasaportlarınızı alıyorlar. Sonra pasaportların verildiği sıraya göre sizi tekrar sıradayken çağırıyorlar ve xray cihazlarının bulunduğu kapıdan içeriye alıyorlar. Mont ve ceket dahil her şeyi çıkartıp xraydan öyle geçiyorsunuz. İçeriye poşet, torba vb. taşıma aletlerini almıyorlar bilginize. Size tavsiyem mülakata gelirken kesinlikle şeffaf dosyalar ile gelin. Koyu olan dosyalarda da problem yaratabiliyorlar.

    Xraydan geçtikten sonra biraz yürüyüp sola dönüyorsunuz ve karşınızda eski konsolosluktan yadigar kalan o meşhur ağır kapı bulunuyor :)) Kapıyı açmak için mandalı basıp kendinize doğru çekiyorsunuz ve tüm haşmetiyle kapıyı çeke çeke açıyorsunuz. İçeriye girdikten sonra AIS barkodunu yapıştırmak için tekrar pasaportunuzu veriyorsunuz (Burada size görüşme türü soruluyor diversity demeniz yeterli). Sonra orada tekrar sıra numarası almak ve vize ücretlerini ödemek için sıraya giriyorsunuz. Vize ücretlerini ödeyip sıra numaranızı aldıktan sonra evrak teslimi için sıra numaranızın yanmasını bekliyorsunuz. Genellikle 14-15-16 numaraları bankolar evrak teslimi yaptılar. Evrak tesliminde görevli olan hanımefendi biraz tuhaf. Onun tavırlarını görüp demoralize olmayın. Mülakatta her şey yolunda gidecek :)

    Evraklarınızı teslim ettikten sonra heyecanlı ve stresli bir şekilde mülakat için bekliyorsunuz. Mülakat için sıra numaranız yandığında yerinizde usulca kalkıp mülakat yapılacak olan bankoya ilerliyorsunuz...

    Biz yeni evlendiğimiz için (18 haziran) elimizde ne kadar belge döküman varsa hepsini götürdük. Toplamda 45 sayfalık WhatsApp - Instagram konuşmaları, çiçek sepeti sipariş dökümanı ve buna ek olarak Nişan - Nikah - Düğün fotoğraflarımızın bulunduğu toplamda 40 adetlik bir fotoğraf arşiviyle mülakata girdik. Açıkçası sadece verdiğimiz 45 sayfa incelenmiş fotoğraflara bakılmamıştı bile. Şeffaf bir dosyada paketleyip öyle vermiştik açmamışlardı.

    Mülakatta herkesin dillendirdiğini sarışın beyefendi ile görüştük. Eşim ve ben heyecandan resmen birbirimizi kemiriyorduk ama hiç gerek yok, çünkü aşırı rahat geçti.

    Sağ elimizi kaldırıp yeminimizi ettikten sonra, önce sol 4 parmak, sonra sağ 4 parmak ve son olarak baş parmaklarımızı okutarak parmak izlerimizi verdik.

    • Hoşgeldiniz
    • Hoşbulduk
    • Amerika'da Nereye Gideceksiniz?
    • Houston
    • Neden ?
    • Arkadaşımız Orada
    • Ne iş yapmayı planlıyorsunuz ?
    • İlk etapta hizmet sektörüne girip kendi işlerimizi bulana kadar bu şekilde devam edeceğiz
    • Ne zaman evlendiniz ?
    • 18 Haziran
    • Ne zaman tanıştınız ?
    • Şubat 2021

    Adana'lı mısınız diye sordu. Ben Adana doğumlu olduğum için aslen oralı olduğumu söyledim. Houston'un havası Adana gibidir diyerek gülümsedi.

    • İngilizce biliyor musunuz ?
    • litte, litte, right in the middle diye cevap vermek istesek te sadece litte dedik ve o da anladım dedi gülümseyerek :) Buradaki mana farklıydı ama çünkü belli ki bunu söyleyen 150. kişiyiz :grinning_squinting_face:
    • Vizenizi onaylıyorum, ABD'de yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.

    Bu şekilde mülakat sonra erdi. Banka hesap dökümlerini biz eşimde ve bende ayrı ayrı olmak üzere 27 bin dolara yakın olarak gösterdik. Benim hesabımda 220 bin tl ve eşimin hesabında 15 bin dolar vardı ve bu paraların girişleri mülakattan 3 gün öncesine dayanıyordu. Bununla ilgili hiç bir soru sormadılar. Evlilikle ilgili irdelemediler. Buradaki kolaylığı sağlayan iki unsur var;

    Konsolosun tecrübesi ve sizin kararlılığınız.

    Bu süreçte sadece yardımlarıyla değil kararlılıkları ve umut dolu yaşamlarıyla bize güç veren, bize aileyi aratmayan ve hatta ailemiz olan sayın @Erkan-Gürsoy @achillesoag @cerkezkizi09 @çakıl arkadaşlarımıza yürekten teşekkürlerimizi ve sonsuz desteğimizi sunuyoruz. İyiki varlar, hep var olsunlar :)

    Aynı zamanda, , saçma sapan sorulara göğüs geren, bu forumu ve yardımlaşma bilincini aşılayan sayın @gucarslan bey'e söz veririz ki sokak hayvanlarını unutmayacak, Mesnevi'yi Farsça'sından okuyacak, dini kullananlara aldırış etmeyecek ve her zaman bu forumda bulunacak, elimizden geldiğince herkesin DV sürecini kolaylaştırmak için bağlantıda kalacağız.

    Herkese sevgiler, saygılar. Umarım hepimiz güzel bir hayatı kucaklarız.

  • ⭐⭐

    @melikeugur tebrikler , yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olacak inanıyorum 😊

  • ⭐⭐

    Vizesini alan tum arkadaslara hayirli olsun dileklerimi iletirim 🙏


  • @melikeugur Tebrikler yeni yaşamınızda başarılar dilerim


  • Tebrikler,yeni hayatınızda mutluluklar dilerim


  • @melikeugur tebrik ediyorum biz vizemizi almış kadar sevindik ,yeni hayatınızda mutluluklar asıl macera şimdi başlıyor. Sansınız bahtınızı açık olsun


  • @melikeugur

    Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar, gelecek mi gelmeyecek mi derken oldu bitti, şansınız bahtınız açık olsun.

    ABD'de görüşmek dileği ile sevgiler...


  • @melikeugur Hayırlı olsun yeni mücadeledinizde başarılar dilerim


  • @melikeugur yeni hayatınızda mutluluklar


  • Tebrik ederim. Umarım bundan sonra da sizin için herşey yolunda gider. @melikeugur

  • ⭐⭐⭐

    @Çağla-Karal Merhaba, hayırlı olsun. Bu konuda minimum diye bir şey yok. Ama tavsiyemiz bir kaç hafta kalmanızdır. Bu konudaki şahsi görüşüm ise en az 3 hafta kalmaktır. Ayrıca Amerika dışında 6 aydan fazla kalmanız da hiç tavsiye edilmez.
    Şimdiden vazgeçmeyin. Zaman ne gösterir bilemeyiz. Ama dediğim gibi sorun yaşamamak ve sorulara maruz kalmamak için erken de dönmeyin.


  • @melikeugur Hayırlı uğurlu olsun, yolunuz açık olsun.
    Bugün Antep'te hava açık ve güzel aslında. :) Ben de Antep'teyim.


Benzer Başlıklar

  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

    Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    55k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • Green card basvuru

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card forum
    8
    0 Oy
    8 İleti
    833 Bakış
    A
    Resmi siteden örneklere ve ölçü bilgilerine ulaşabilirsiniz, ölçü bilgileri detaylar yönergede de mevcut. Ayrıca aşağıdaki başlığı da inceleyin, işinize yarayacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/topic/232/green-card-çekilişi-için-evde-nasıl-fotoğraf-çekilir?page=1
  • 0 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    W
    @crazycells tabi ki. Ordan devam ediyorum o halde. Kusura bakmayin.
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum