Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @arkanserdar Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @arkanserdar tebrik ederim yepyeni hayatınızda mutluluklar dilerim

  • ⭐⭐⭐

    @Carl yeni hayatınızda başarılar

  • ⭐⭐⭐

    @arkanserdar tebrikler, yeni hayatınızda mutluluklar


  • Mülakat günü öncesi;
    Sabah 10 gibi Antalya’dan Ankara’ya doğru yola çıktık.Gelmeden önce forumdan tanıştığımız arkadasimizin tavsiyesi ile The Life Otel de geceliği 1000 TL ye 2 yetişkin 11 ve 5 yaşındaki kızlarımız ile birlikte konaklamak için rezervasyon yaptırmıştık.saat 16:30 gibi Ankara’ ya vardığimizda direk otele geçtik.Otel çalışanları çok kibar ve yardımseverdi.(Bu arada otopark mevcut.)Kugulu parka 15 dk yürüme mesafesinde.(Giderken hiç bir sorun yok ama dönerken yokuş olduğunu belirtmek isterim☺️).Akşam aynı kaderi paylaştığımız forumdaki arkadaşlarımızla müthiş bir akşam geçirme fırsatı bulduk. Ailemiz dışında kimseye green card çıktığını soylemedigimiz için ,hayallerimizi rahatlıkla ve bizi anlayan insanlarla paylaşabilmek çok kıymetliydi.Aksam 22 gibi otele döndük,09:45 randevumuz için heralde 10 dan fazla alarm kurduk.Gece hiç uyuyamadım ,tek korkum sabah karşı dayanamayıp uyuyakalmakti.Kahvalti 07:30 da başlamasına rağmen, sağolsun otel resturant çalışanları eşimin talebini kırmayıp saat 07:15 te 4 kişilik masa hazırlayarak güne çok güzel Bir şekilde başlamanızı sağladılar.
    Sabah trafiğini göz önüne alarak 08:00 de yola çıktık. Yaklaşık 35 dakika sonra konsolosluğun yanındaki Starbucks in önüne park ettik aracımızı.Yanimiza sadece sunum dosyasına koyduğumuz belgelerimizi aldık.Konsoloslugun önünde birgün önce tanıştığımız arkadaşlarımızı görünce insan daha bı rahat hissediyor.Kapidan mülakattan çıkan arkadaşlarımızın onay aldıklarını her duyduğumuzda o kadar çok sevindik ki,heralde yesilkart ailesi demek bu oluyor 🙂.
    09:45 randevumuz olmasına rağmen 09:00 da görevlinin çağırması ile ilk sıraya girişiniz gerceklesti.Sira bize geldiğinde 4 aile üyesinin pasaportlarini bankonun önündeki çekmeceye koyarak teslim ettim.Daha sonra güvenlik kontrolünden geçerek,binaya giriş yaptık.Burada 330 dolar kişi başı nakit ödeme yaptıktan sonra 89 numaralı sıra numaramızı beklemeye başladık.Tabi birgün önceden tanıdık arkadaşlarimizi görünce bekleyis daha kolay oldu.Yaklasik 1 saat bekledikten sonra evrak teslimi için numaramız yandi.Gorevli herkesin ayrı ayrı evraklarini istedi.(kişi bazlı tüm evrakları toplu olarak dosyaladigim için çok kolay oldu.(belgeleri yesilkart forumda yazdığı gibi topladim).Ev değeri için, endeksadan aldığımız belgenin ne olduğunu sordu.evin değerini gösteren belge deyince banka hesabimizdaki paranın yeterli olduğunu söyledi ama o evrakida bize geri vermedi.Bu arada zaten bir yılı aşkın dolar hesabımız vardı fakat paranın yüzde 60 ini borç alarak ,5 gün önce yatırıp mülakattan 1 gün önce hesap dökümünü aldım.toplu para girişinin sebebini sorabilir diye tanıdık bir kuyumcudan fatura temin etmiştik.Daha sonra 7 numaralı bankoda numaramız yandı.Konsolos bey çok tatlı ve kibardi.
    Sorduğu sorular:
    İngilizce biliyor musunuz?
    Daha önce Amerika yada farklı bir ülkede yaşadınız mı?
    Amerika’da nereye gitmek istiyorsunuz ve neden orası?
    En sonunda vizenizi onaylıyorum dedi .Ve artık hayaller gerçek olmaya başladı bizim için.Darisi tüm kazananların başına 🙏

  • ⭐⭐⭐

    @uykusuz yeni hayatınızda bol şanslar

  • ⭐⭐⭐

    @uykusuz Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @salsalonia tebrikler! size ve ailenize abd'deki hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BakeLf tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    ABD'de bol şans diliyorum..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Byz vizeni hayırlı olsun, abd'de güzel bir hayat diliyorum size.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ercoo yolunuz açık olsun.
    vizenizi güzel günlerde kullanmanız dileğiyle..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @onrslnyrk detaylı anlatımınız için teşekkürler, dediğim gibi evrağınız bugün ulaşır ellerine ve vizeni basılıp size gönderilir. hiç endişe edecek bir durum yok..
    güzel bir hayat diliyorum size.. yolunuz açık olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Koraycerah temiz ve rahat bir mülakat geçmiş 🙂
    umarım abd'de bu kadar sorunsuz ve kolay bir hayatın olur.
    güzel günlerde kullanmanı diliyorum vizeni. bol şans!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @helmhammerhand en kolayı en güzeli olmuş sizler için 🙂
    sonrasında da bu kadar kolay ve sorunsuz bir hayat diliyorum abd'de.
    umarım beklediğinizden de güzel bir hayatınız olur. bol şans!

  • ⭐⭐

    @arkanserdar @uykusuz Tebrikler , yeni hayatınızda mutluluklar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @KALYENTE11 tebrikler, vizeni hayırlı olsun.
    abd'de bol şans!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Carl vizeniz hayırlı olsun, abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ustk23 deneyiminizi aktardığınız için teşekkürler.
    vizenizi güzel günlerde kullanmanızı diliyorum. yolunuz açık olsun..

  • ⭐⭐⭐

    @ustk23 Hayırlı uğurlu olsun. Yolunuz açık olsun.


  • Merhabalar herkese, 1 kasımdaki unganlar ve 3 Kasımdaki mülakat deneyimim;

         Unganlar deneyimi
    

    1 kasım saat 11:00 için randevu oluşturmuştum. Ancak Unganlar 4. kata saat 9:50'de gitmeme rağmen hemen işlemlerime başladılar. Burada pasaport, ds-260 confirmation page ve aşı kartı istediler. Fotoğraf çektiler ve beni 5. kata yönlendirdiler. 5. katta kimse yoktu, burda 883 tl ödeme yaptım ve benden bir tüp kan aldılar(burada ödenilen ücretin içinde 3. katta çektireceğiniz röntgen ücreti dahil). ardından beni 3. kata yönlendirdiler ve 30 dakika kadar bekledikten sonra röntgen çekip tekrar 4. kata yönlendirdiler. 4. kata çıktığımda oturacak yer yoktu ve bekleyenlerin hepsi yabancı uyrukluydu(çoğunlukla iran vatandaşları). Burada çok beklemeden onlardan önce beni doktor muayenesi için çağırdılar. Odaya alıp sadece iç çamaşırım kalacak şekilde soyunup önlüğü giymemi istediler. Ancak ben daha tişörtümü bile çıkarmamışken doktor hanım girdi içeri 🙂 Önlüğü üstüme atınca direkt sırt üstü uzanmamı istedi ve muayeneye başladı. Daha çok sohbet havasında geçen kısa soru cevap şeklinde bir muayene oldu. Sorulardan hatırladıklarım; alkol kullanıyor musun, sigara kullanıyor musun, psikolojik tedavi gördün mü, stres için tedavi gördün mü, kendine zarar verdin mi, dövmen var mı sorulardan bazılarıydı. soru sorarken 2 sağ 2 sol olmak üzere 4 aşı yaptı ama bana gelen mailde 5 aşı yapıldığı yazıyordu. Muayene bittikten sonra 6.342 tl ödemeyi kartla yaptım(dolar karşılığını güncel kurdan aldılar). Beni saat 5:00'e kadar aramazlarsa yarın saat 3:00'ten sonra gelip sağlık muayene sonucumu alabileceğimi söylediler.

      03 Kasım mülakat günü
    

    Öncelikle konaklama için Çankaya uygulama otelinde kaldım. özellikle bir kaç gece kalacaklar için tavsiye ederim, Fiyat/performans olarak fazlasıyla memnun kaldım.
    Saat 7:00 civarında konsolosluğun önünde önceki gece telegram grubundan tanıştığımız aynı gün ve saatte mülakatı olan arkadaşlarla beklemeye başladık.
    Biraz bekledikten sonra 7:45 randevusu olanları sıraya çağırdılar, onlar sıraya girince 8:00 randevusu olanlar da sıraya girsin denildi ve sıraya girdik biz de.
    Sıra gelince pasaportlarımızı alıp randevumuz kontrol edilip sağ taraftaki diğer sıraya geçmemi istediler. Önümde 6-7 kişi olmasına rağmen önce benim ismim okundu ve ilk güvenlik noktasına girdim. Burada montu çıkarıp ceplerimizde hiç bir şeyin kalmamasını istediler. Kontrolden sonra konsolosluk binasına yönlendirildik kısa bir yürüyüş mesafesinden sonra içeri girince hemen sol tarafta 1 kadın ve 1 erkek görevli bizi karşıladı. pasaportun arkasına case number'ın ve vize türü bilgilerini içeren bir kağıt yapıştırdılar. Yapıştırılan kağıtta Ais kaydını oluştururken DV vize türünü seçmenizi öneririm, yoksa farklı bir vize türü yazar o kağıtta ve konsolosu bu konuda bilgilendirmeniz istenir. Burada konsolosluk görüşmesi hakkında bir kağıt verildi; okuyup geri vermemizi istediler. Para yatırma sırasına geçip kağıdı geri verdim. 330 dolar nakit olarak ödedim. Numaramı alınca saatin 08:03 olduğunu öğrendim. Bekleme alanına geçtim, çok geçmeden 3 numaralı bankodan evrak teslimi için numaram yandı. Bankoda duran hanımefendi daha önce bir dosyanın içine hazırladığım bütün belgeleri şeffaf dosyanın içinden çıkarıp hepsini aynı anda vermemi istedi.
    Belgeler;
    -Diploma ve fotokopisi
    -Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    -Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı
    -Ds-260 confirmation page
    -Banka hesap dökümü ve imza sirküleri
    -Askerlik belgesi
    -2 adet fotoğraf
    -Sağlık raporu
    -Adres değişikliği kağıdı(yapacaksanız burada vermeniz veya söylemeniz lazım)
    -Pasaport ve içindeki sıra numaramın ve vize ücretini yatırdığıma dair makbuz(ayrıca eski pasaportumu da verdim, pasaport bilgilerimi güncellediğini gördüm)
    -Ais kaydını da vermem gerekiyor mu diye sordum ve onu da istedi.
    Ds-260 confirmation page'i geri verdi ve diğer belgeleri bir dosyanın içine koydu. Bekleme alanına geçip tekrar beklememi istedi. Bekleme alanına geçince mülakatı hangi dilde yapmak istediğimi sormadığını farkettim. Farkettikten hemen sonra 8 numaralı bankodan numaram yandı. Bankoya geçince mülakat Türkçe yapıldı.
    Ben:B Konsolos:K
    B:Günaydın
    K:Günaydın
    Sağ elimi kaldırıp yemin ettikten sonra parmak izlerim alındı.

    K: Daha önce evlendin mi?
    B: Hayır
    K: Çocuğun var mı?
    B: Hayır
    K: Burada ne iş yapıyorsun?
    B: Mesleğim ...
    K: Amerikada ailen var mı?
    B: Hayır
    K: Amerikada tanıdığın var mı?
    B: Arkadaşım var
    K: İngilizce biliyor musun?
    B: Biraz biliyorum
    K(tebessüm ederek): Merak etme öğreneceksin. (Burada epey bir rahatladım :))
    K: Vizeni onaylıyorum. 5 iş günü içinde pasaportunu alacaksın.
    Eski pasaportumu ve hesap dökümünü bana geri verdi. İyi günler dedik karşılıklı ve mülakat bitti.

    Benim mülakatım toplamda 1 dakika ancak sürdü ve konsolosluktan çıkarken bu kadar mıydı diye sordum kendime. Tavsiyem belgeleriniz tam olsun ve mülakatta sorulan sorulara kısa ve net cevap verin. Korkmanızı gerektirecek hiç bir şey yok. Çoğu arkadaş özellikle hesap dökümü konusunda tedirgin. Ben paranın çoğunu hesabıma mülakata 2 hafta kala attım. Ne evrak teslimi yaptığım yerde kontrol edildi ne de mülakat esnasında, bununla ilgili herhangi bir soru da sorulmadı. Bu belge var mı yok mu diye kontrol edildi sadece gözlemlediğim kadarıyla. Umarım deneyimim bir nebze de olsa size yol gösterir.

    Destekleri için Yeşilkart forum ailesine teşekkürü borç bilirim. Umarım isteyen herkes en kısa sürede bu mutluluğu ve daha fazlasını yaşar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum