Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @erkoholland Wells Fargo'da açtım hesabımı. Secured kredi kartı için başvurmadım çünkü Ssn numarası olmadan kredi skoru oluşturmada etkisi olmayacaktı. Ssn kartım gelince Secured kredi kartı alacagım hem kendime hem de eşime. Bu konuda bir sorum daha var çünkü farklı bilgiler aldım kafam karıştı : Eşime ek Secured kredi kartı mı alayım yoksa kesinlikle ayrı bir Secured kart mı alayım? Forumdan anladıgım kadarıyla eğer eşlerden birinin kredi skoru varsa veya yüksekse diğerine ek kart çıkarınca o kişinin de kredi skoru yükseliyor veya ana kart sahibiyle eşitleniyor bir anda. Bizim durumda ikimizin de kredi skorumuz yok, ne yapmalıyım sizce? @sadriabi @Rookie @semavi @crazycells


  • @semavi Ilk hafta direkt kredi karti alabilmek bana su an cok zor gibi geliyor. Siz ne zamandir Abd'desiniz bilmiyorum yani eskiden daha mi kolaydi belki de ama ben kredi kartinda red yemek istemiyorum ilk haftadan. Kredi skorum henuz yokken kredi karti basvurumda red yersem ne olur sizce? Bu sebeple sanirim Secured kredi karti alacagim. Tabi bloke para gerekecek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @erkoholland hangisinin daha iyi olacagini bilmiyorum maalesef, ama ben olsaydim olumsuz bir durumda iki hesabin da etkilenmemesi icin ayri ayri alirdim.


  • @erkoholland Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:

    @semavi Ilk hafta direkt kredi karti alabilmek bana su an cok zor gibi geliyor. Siz ne zamandir Abd'desiniz bilmiyorum yani eskiden daha mi kolaydi belki de ama ben kredi kartinda red yemek istemiyorum ilk haftadan. Kredi skorum henuz yokken kredi karti basvurumda red yersem ne olur sizce? Bu sebeple sanirim Secured kredi karti alacagim. Tabi bloke para gerekecek.

    1.5 yılı aşkındır buradayım... En son 2-3 ay önce bir arkadaş aldı bu şekilde... Daha önce alanların ise sayısını hatırlamıyorum....

    Bankada hesap actirdik. Debit card aldık... Kredi kartına başvurmadik... Hesabınıza 3-5 bin dolar para koyduk...

    1hafta 10 gün sonra aynı şubeden kredi kartı başvurusu yaptım ve aldık...

    Ssn no falan bildirmedik...

    Eşime ayrı kart bana ayrı kart geldi... İkimizin skorları farklı işliyor....

    Kredi geçmişiniz daha oluşmadığı için red alsanız da sorun olacağını sanmıyorum...

    Karar yine sizin tabiki... Ben şahsım adına artık çok ısrarcı olmuyorum yeni gelen arkadaşlara... Bildiklerimi anlatıp ikna etmeye çalışmıyorum... Zira çok karışan var...

    Tek önerim... Süreçleri en son yaşamış ve başarılı olmuş insanlara danışın... Sakın eskiden olan kişiler daha bilgilidir diye düşünmeyin... Bazı şeylerde süreci en son yaşayanlar bilgili oluyor...

    Bildiklerim ve izlediğim yol bu... Karar sizin...


  • @erkoholland Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:

    @erkoholland Wells Fargo'da açtım hesabımı. Secured kredi kartı için başvurmadım çünkü Ssn numarası olmadan kredi skoru oluşturmada etkisi olmayacaktı. Ssn kartım gelince Secured kredi kartı alacagım hem kendime hem de eşime. Bu konuda bir sorum daha var çünkü farklı bilgiler aldım kafam karıştı : Eşime ek Secured kredi kartı mı alayım yoksa kesinlikle ayrı bir Secured kart mı alayım? Forumdan anladıgım kadarıyla eğer eşlerden birinin kredi skoru varsa veya yüksekse diğerine ek kart çıkarınca o kişinin de kredi skoru yükseliyor veya ana kart sahibiyle eşitleniyor bir anda. Bizim durumda ikimizin de kredi skorumuz yok, ne yapmalıyım sizce? @sadriabi @Rookie @semavi @crazycells

    Ikinci evi kiralarken esimin de kredi gecmisine baktilar. "yok" cikti. Bunun uzerine yine ayni kendime ilk geldigimde yaptigim gibi ona da secure card aldim kredi gecmisi ve skoru olusmasi icin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @erkoholland İlk kredi kartını aldığımda benim de SSN numaram henüz yoktu. Bu olmadan da kredi skoru oluşuyor, ancak sadece banka kayıtlarında kalıyor. Bankaya SSN bildirdiğiniz zaman artık kredi bürolarına da bildirilmiş oluyor.

    Secured kartta ek kart gibi bir seçenek olduğunu sanmıyorum.

    Benim kredi skorumda son bir yıl içinde 16 adet "hard inquiry" var. Henüz yeniyken çok kafaya takılacak bir şey değil bence.


  • Cevaplariniz icin tesekkur ederim. Burada herkes kendi gorusunu ve tecrubesini soyluyor ve son karari herkes bence kendisi vermeli yani ileride farkli bir olumsuzluk basima gelse bile size negatif bir yorum yapmam mumkun degil, size ancak tesekkur ederim ben 🙂


  • @semavi tesekkur ederim Sn Semavi


  • @knnrn tesekkur ederim Sn @knnrn


  • Bu arada secured degil de normal kredi kartina basvurmak icin bir yerde calisiyor olmak yani maas almak gerekiyor mu?


  • @erkoholland Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:

    Bu arada secured degil de normal kredi kartina basvurmak icin bir yerde calisiyor olmak yani maas almak gerekiyor mu?

    Ben ve eşim kredi kartı aldığımızda henüz çalışıyorduk...


  • @semavi Ben ve eşim henüz çalışmıyoruz, geleli 5 gün oldugundan.


  • Tamam aynı şartlardaydik 🙂 hangi eyalete geldiniz?


  • @sadriabi Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:

    @knnrn Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:

    @rookie Biz eşime 500 dolar bloke ettirerek 500 dolar limitli secured kredi kartı almıştık. Yaklaşık 10 ay sonra bloke ettikleri 500 doları hesaba iade ettiler.

    Ben ilk kredi kartımı pasaportum ile almıştım. Daha sonra SSN kartım gelince bankaya götürüp bir kopyasını verdim. Kredi geçmişi SSN üzerinden tutuluyor. Green card ile ilgisi olmaz. İlk kredi kartının aktif olduğu günden itibaren başlar.

    SSn olmadan TDBank bana secure card vermemisti. @Rookie bilginize.

    Abi bildiğiniz üzre benim evlilik işlemleri, AOS süreci vs derken SSN haliyle geç gelecek @sadriabi .

    Açıkçası ortak hesap ve ek kart olayı benim kafamı karıştırıyor ek kart olmasa dahi ortak hesap bizim için şart çünkü bu bizim evliliğimizin gerçek olduğuna dair bir kanıt olacak aynı zaman da.

    Sayın @knnrn yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla kredi geçmişi SSN üzerinden tutulduğu için almış olduğum ek kart veya normal kredi kartı ile SSN gelene kadar gerçekleştirmiş olduğum işlemler sisteme SSN belli olduktan sonra aktarılabiliyor bu benim için çok olumlu.

    Ben en başta sayın @semavi nin dediği gibi kendi adıma hesap açtırabildiğim taktir de hesaba belirli bir miktar para yatırıp bir hafta 10 gün sonra kredi kartına başvurmayı düşünüyordum çünkü genel olarak okuduklarım ve izlenimlerim bu yöntemin başarıyla sonuçlandığı.Şu anda da nasıl olsa ortak hesabımızı hemen olmasa dahi bir süre sonra oluşturabileceğimiz için bu yöntemi tercih edeceğim.


  • Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkürler sayın @ErkoHolland .


  • @semavi Virginia


  • @semavi henüz çalışıyorduk yazmışsınız, çalışmıyorduk mu demek istediniz?


  • @erkoholland Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:

    @semavi henüz çalışıyorduk yazmışsınız, çalışmıyorduk mu demek istediniz?

    T9 kurbanı olmuşum 🙂 calismiyorduk


  • Bank of America kredi kartı başvurumu kabul etti ve 500usd limitli kart verdi.Genelde limitin 1/3ümü kullanın diyorlar kredi notu için.Bu karta 1000usd atsam 1166usd harcasam kötü olurmu yoksa 500usd mi harcamalıyım


  • Secure card mi Verdi?

    Yada 1000 dolar fazla mı yaptiracaksaniz hesaba?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum