Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Texas'dan taze taze bilgi yazayım.

    Bugün saat 11 de ilk defa "Texas Department of Public Safety Driver License"a girip 14.15 de geçici ehliyetimle ayrıldım. Araç kullanmayı bilenler için büyütecek birşey yok.

    Geçen hafta 1 saatlik "Impact Texas Driver (ITD)"i bitirmiştim. Dün akşam bu sabah 11 e Houston/Rosenberg merkezinden randevu aldım.

    İlk gittiğimde evrakları kontrol ettiler. 30-40 dakika sıra bekledikten sonra, hemen resim, parmak izi ve göz kontrolü yapıldı. Aynı gün saat 14.00 e sürüş randevusunu oluşturdu ilgili kişi. Peşine orada yazılı teste girdim. 30 basit soru var. 21 tanesinin doğru olması yeterli. 6 saat video vs almaya bence gerek yok. Bu bittikten sonra hemen orada vakit geçsin diye bir yemek yedim ve 2ye 10 kala sıraya girdim. Tam 2 de sıra geldi. Daha erken girsemde olurmuş bir randevu kontrolü veya yoğunluk yoktu.

    Sürüş 5 6 dakika sürdü. Toplam 1,8 mil 🙂 Başta bir paralel park, peşine 15 20 metre düz geri gitme. Bunlardan sonra 5 dakika kullandık ve bitti.

    Toplamda 33 dolar tuttu. Dışardan eğitim, sertifika vs alıp 150 200 dolar vermeye hiç gerek yok.

    Greencard değil H1B ile buradayım.
    Yanımda götürdüklerim:
    1- evin kira sözleşmesi,
    2-1 aylık banka extresi (dikkat etmedim onda adres yokmuş onu saymadı ama araba sigortasıda vardı. 2. evrak olarak onu kullandı.
    3- Pasaport
    4- I94 Çıktısı
    5- SSN kartı
    6- Araç sigortası
    7- Araç registrationı (Araçta daha paper(geçici) plaka var. Bu yüzden daha öndeki plaka yok. Buyer Tag Reciept ile olur dedi. VIN numberı kontrol etti. Sıkıntı olmadı)

    image.png


  • Selamlar. Dün ben de Texas geçici ehliyetimi aldım. 27 Ekim'de learners permit i alıp 29 Ekim'de DPS onaylı özel bir okulda road test'i geçtim. 6 saatlik online eğitimi Türkiye'deyken alıp yazılı sınavı geçmiştim. 27 Ekim ve 2 Kasım ziyaretlerimin ikisini de online randevu sisteminden (https://public.txdpsscheduler.com/) aldığım randevu ile yaptım. 24 Ekim sabaha karşı saat 5 te DPS in önünde walk-in için sıraya girdimse de (önümde rahat 15 kişi vardı) sabah 8 de ofis açılıp bana sıra gelene kadar kontenjan doldu, bunu ilk dip not olarak belirteyim. Online randevu sisteminde ilk baktığımda en erken randevu tarihi Şubat 2023 gözükmesine rağmen yılmadan, sürekli tekrar tekrar deneyerek first application tarihi için 27 Ekim'e yer bulabildim; bu da ikinci dip not olsun (aynı şeyi ikinci randevu için de yaptım bu arada). Süreçle ilgili merak ettiğiniz her konuda detayları sorabilirsiniz. Herkese kolaylıklar dilerim.


  • Arkadaslar merhaba bende bir sey diyeyim : randevu almakta bende zorlananlar var ise ,zip kodu sehir ismi istenilen yerde gidebileceginiz 30-40 dakikalik uzakliklarda bakin kucuk yerlere o zaman cok kolay bulunuyor erken randevu


  • Sınava New Jercey de gireceğim ; nereden çalışmalıyım ?


  • Merhaba Houstonda ehliyet almak istiyorum özel kurumdan fakat çıkmış sınav sorularına nerden ulaşabilirim ya da nerden çalışabilirim? Bilgi verebilir misiniz? Tşkler.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mertsay07 2-3 ileti yukarısını görmedin mi 2 kişi zaten yazmış nasıl ehliyet aldıklarını onlara mesaj yolu ile sorabilirsin.


  • Dünde basılı ehliyet geldi. Tam 1 haftada bitmiş oldu.

  • ⭐⭐⭐

    @Megatron, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    Sınava New Jercey de gireceğim ; nereden çalışmalıyım ?

    Eğer sınava hala girmediysen bir şey öğrenmeni rica edebilir miyim?

    Malum orada direksiyon sınavı olmadan ehliyet değiştirilebiliyor. Hem araba hem de motosiklet ehliyeti olan biri için nedir durum? Araba ehliyetinde olduğu gibi motosiklet ehliyeti de direksiyon sınavı olmadan değiştiriliyor mu? Aynı anda ikisi.

    Şimdiden teşekkürler.


  • Driving license başvuru sürecimi taze taze yazayım.

    Şu anda California Redwood City'de kalıyorum, bir haftadır buradayım.
    1- Öncelikle DMV CA (https://www.dmv.ca.gov/portal/driver-licenses-identification-cards/instruction-permits/?acc-how-to-apply-for-an-instruction-permit-over-18#block-accordion-header-1) sayfasından başvurumu (https://www.dmv.ca.gov/portal/driver-licenses-identification-cards/dl-id-online-app-edl-44/) tamamladım. 8 Haneli bir confirmation kodu verdi, bu kodu kaydetmek gerekiyor. Bu işlemi Salı günü (dün) gerçekleştirdim.
    2- En uygun randevu Perşembe gününe bana en yakın olabilecek lokasyon Daly City'de vardı, oradan randevu aldım.
    3- Salı akşam başladım çalışmaya. Grupta paylaşılan testlerden 8 tanesine baktım cevapları öğrendim. Bir miktar da California Driver Handbook (https://www.dmv.ca.gov/portal/handbook/california-driver-handbook/)'a çalıştım.
    4- Çarşamba günü yani bugün Redwood City'deki DMV'ye randevusuz bir şekilde gidip şansımı deneyim dedim. Çarşamba günü çalışmaya başlama saatleri 9.00 olarak görünüyordu, ben 8.40 gibi gittim önümde yaklaşık 15 kişi vardı ancak benden hemen sonra 9'a kadar 15 kişi daha gelmiştir.
    5- İçeri girişte confirmation kodumu istediler. Bununla birlikte sıra numarası aldım.
    6- Aşağı yukarı bir 5 dakika sonra sıram geldi. Green card'ımı verdim, adres kanıtı olarak lease agreement ve banka hesap açılışı sonrası 7 verdikleri belgeyi kullandım. Driving License + real ID şeklinde başvurumu yaptım. Göz testi hemen orada yapıldı. 41 dolar ödemeyi yine aynı yerde yaptırdım. Parmak izi verdim. Fişimi aldım.
    7- Fişimle birlikte fotoğraf çekimi sırasına geçtim, sadece 1 kişi vardı. Fişi verip tekrar parmak izi okutup fotoğrafı çektirdim. Sınavı dokunmaktik ekranlı bilgisayarlardan yapıyorlar, oradaki sıra için ismimi aldılar.
    8- 2 dakika içinde bir yer boşaldı, hemen sınava geçtim.
    9- 2 adet test var, bir tanesi sanırım 36 soruluk trafik testi, diğeri ise 12 sorudan oluşan trafik işaretleri testi. Testlere başlangıçta parmak izinizi okutarak başlıyorsunuz.
    10- İlk önce 36 soruluk testi yaptım. Yanlışları hemen gösteriyor bir miktar strese sokuyor insanı bu durum. Sorular örnek sorulardan da vardı ancak hiç görmediğim şeyler de vardı. Bu test beni biraz zorladı ancak ilk seferde 6 yanlış hakkınız var burada. Bir başvuru ile 3 kez sınava girilebiliyormuş, 2. ve 3. seferler için yanlış hakkı daha az. Eğer 3ünden de kalırsanız sürece baştan başlamak zorundasınız.
    11- İkinci 12 soruluk test çok daha rahattı.
    12- İki testi de geçtikten sonra oradaki görevliye geçtiğiniz bilgisini söylediğinizde size geçici permit çıkartıyor. Yine ödeme fişinizi görmek istiyor.
    13- Bundan sonraki aşama sürüş testi için randevu almak. Burada dikkat edilmesi gereken husus, teste muhakkak ehliyeti olan birisiyle gelme gerekliliğiymiş. Ehliyetimiz orada 6 ay geçerli de olsa, test için burada geçerli bir ehliyeti olan kişi ile gelmem gerektiği söylendi. İkinci husus ise gelinen aracın sigortasının sizin adınıza olması. Araç kiralayıp gelmek mümkün, ancak driving teste girileceğinin sanırım sözleşme ya da sigortada yer alması gerekiyor. Yarından itibaren randevu alabileceğimi söylediler.
    14- Tüm işlemlerim 9.40'a doğru bitmişti. Burada işim çözüldüğü için Daly City'den aldığım randevuyu online olarak iptal ettim.


  • E sınıfı ehliyet e sahibim zamanında bu şekilde almıştım ama E sınıfı taşıt hiç kullanmadım. ABD de bu ehliyet ile tekrar ehliyet almada sorun yaşayabilirim gibi geliyor. Oyuzden tr de E sınıfı ehliyetimi B sınıfına düşürüp ABD de B sınıfı ehliyet almayı düşünüyorum.

    Burda sormak istediğim E sınıfı ehliyet ile ABD de B sinifi ehliyet alabilir miyim? Yoksa orda da E sınıfı mi almak zorundayım? Eğer zorundaysam ne gibi testlere girmem gerekiyor nj icin soruyorum? (Nj de sadece sınav var çünkü sürüş testi yok ehliyeti olanlara.)


  • MASSACHUSETTS LEARNER'S PERMIT/ID BASVURUSU

    Selamlar,

    Massachusetts’a yerlesmeyi planlayan forum uyelerine referans olmasi adina Learner’s Permit/Standard ID basvurumla ilgili yasadigim sureci kisa ve oz bir sekilde aktarmaya calisacagim.

    Gectigimiz ay Apply for Learner's Permit linkinden, 8 Kasim icin Boston(Haymarket) RMV ofisine randevu aldim. Randevu aldiktan sonra e-posta adresinize confirmation maili gelecek, 15 dakika icinde onaylamazsaniz randevunuz gecersiz sayilir, bu konuya dikkat etmenizi tavsiye ederim. Ardindan bilgilerinizi doldurdugunuz basvuru formunu yazdirin. Herhangi bir RMV ofisinden $5 karsiliginda Driver’s Manual kitabi temin edebilir, veya https://www.mass.gov/doc/drivers-manual/download linkinden kitabin PDF haline ulasarak sinava calisabilirsiniz.

    Slotlar her sabah saat 07.00 gibi guncelleniyor, o yuzden randevu bulamazsaniz endiselenmeyin.

    Randevu gunu mesaim bittikten sonra RMV ofisine dogru yol aldim. Government Center veya Haymarket duraginda inerek ofise yuruyerek cok rahat bir sekilde ulasabilirsiniz, zaten sehrin tam gobeginde, kime sorsaniz gosterir.

    Ofisin onunde 3 adet guvenlik gorevlisi vardi, gelen randevu mailini gostermem yeterli oldu. 2. kata ciktim ve randevu ID’mi kiosk’a girerek sira numarasi aldim. Randevum 15.30’daydi, siranin gelmesi ise 16.15’i buldu.

    Yanimda getirdigim evraklar sunlardi:

    1)SSN ve Greencard

    2)Pasaport

    3)Adres kaniti olarak kira sozlesmemin asli ve bankadan aldigim son ayin statementi.

    Gorevli once benden basvuru formumu, daha sonra pasaportumu istedi. Greencard’imi cikartinca pasaportu geri verdi ve karti istedi. Ardindan SSN kartimi aldi. Bu sirada Mass ID’ye de basvurmak istedigimi soyledim. Ardindan arkamda bulunan mavi panoda resmimi cekti ve gozluk/lens kullanip kullanmadigimi sordu, 1 dakika suren birkac goz testinin ardindan solumda bulunan cihazdan imza attim ve Learner’s Permit icin $30, ID icin $25 odeme yaptim. Apple Pay gecmiyor, banka/kredi kartiniz fiziki olarak elinize ulasmadiysa cash odemenizi tavsiye ederim. Ardindan sundugum belgelerle birlikte gecici Mass ID’mi ve learner permit sinaviyla ilgili yonergelerin yazili oldugu kagidi uzatti ve ID'min 2 hafta icinde adresime gelecegini soyledi.

    Yazili sinav online olarak alinabiliyor. Sinav 25 sorudan olusuyor ve verilen sure 25 dakika. 7 yanlis yapma hakkiniz var, cevaplayamadiginiz soru oldugunda diger soruya gecebiliyorsunuz (en fazla 7 defa gecebilirsiniz). Bana mi denk geldi bilmiyorum ama sorularin %80’i cezalar/yaptirimlar, %20’si ise tabelalardan geldi. O yuzden trafik kurallarinin disinda “License Suspension or Revocation” basligini iyi bir sekilde gozden gecirin. Ornek veriyorum 2. kez speeding ticketi alirsaniz ehliyetinize ne kadar sureligine el konulur ve ne kadar ceza odersiniz, bunlari bilmeniz gerekiyor. Sinavi gectim ve sinav biter bitmez permitin PDF'ini kaydettim, bu arada permiti adresinize postalamiyorlar, kendiniz yazdiriyorsunuz.

    Simdilik anlatacaklarim bu kadar, road test randevusunu henuz almadim, ehliyetimi aldiktan sonra iletiyi guncelleyecegim.

    Herkese saglikli gunler.


  • Herkese merhaba,ben şuan ingiltere'deyim Ankara anlaşması 2020 Ekim ayında geldim.Türkiye'de tır şoförlüğü yapıyordum.Burada Fiat Ducato ile pizza, kebap ve fish and chips dükkanlarından çıkan atık yağ toplama işi yapıyorum.işim çok pis ve ağır olmakla beraber kazandığım paranın büyük kısmını vergi,avukat ve muhasebeci masrafı olarak veriyorum.Benim sormak istediğim soru şudur;İngiliz ehliyetim var ve Amerika'da geçerliliği nedir ayrıca green kart için buradan başvurmam ile Türkiye'den başvurmam arasında fark var mı şartlarım mı önemli başvurduğum yer mi ?Herkese şimdiden teşekkür ederim.


  • Merhabalar,

    Texas'tan ehliyet alacak olanlara yardımcı olabilmesi amacıyla, Texas ehliyet deneyimimizi paylaşmak istiyorum. Öncelikle @Sono nun bu başlıktaki anlatımı işimizi son derece kolaylaştırdı. Kendisi her şeyi adım adım anlatmış, bize çok yardımcı oldu, teşekkür ederiz.

    Texas ehliyeti için şartlar;

    1. Ehliyet sınavını geçtiğinize dair ADEE-1317 belgesinin alınması.
    Bu belgeyi iki şekilde alabiliyorsunuz, ya 6 saatlik online kursu tamamlayıp online sınava girmeniz ya da DPS'te yazılı sınava girmeniz gerekiyor. DPS randevuları çok zor alındığı ve ev ortamında rahatça sınava girmek için yetkili kurslardan birinden online eğitim satın aldık. İki kişi için $5 indirimle $55 dolar ödedik. Ben tüm Cumartesimi bu kursa ayırdım, ayırmasam da olurmuş oldukça kolaydı sorular. Benden sonra sınava giren eşime de aynı soruları sordular, sadece yerleri değişikti.

    2. Zorunlu (ITAD) IMPACT eğitimin sertifikasının alınması.
    Bu eğitimi tamamlayıp ADEE-1317 belgesi ile birlikte yanınızda DPS randevunuza götürmeniz gerekiyor. IMPACT Eğitimi, ADEE-1317 belgesi alınmadan önce alınamıyor, yani önce yazılı sınavı geçmeniz gerekiyor. İki çeşit eğitim var, yaş grubunuza göre 1,5-2 saat süren bu eğitimi alıp, arada çıkan sorulara cevap verip eğitimi başarıyla tamamlamanız gerekiyor.

    3. DPS sitesinden online randevu alınması.
    Sistem randevuyu 3 ay sonrasına verdi, sürekli sistem başında güncelleyerek, 1 Kasım tarihinde ikimiz için de Carrollton Mega Center'dan randevu bulduk. Walk in de kabul ettikleri yazıyor sitede ancak çok kısıtlı sayıdaymış ve erken gitmeniz gerekiyormuş.

    4. Ehliyet için DL-14A belgesinin doldurulması.
    Randevuya gitmeden önce çıktı alıp doldurma imkanınız varsa doldurup gidebilirsiniz, yoksa da orda veriyorlar belgeyi dolduruyorsunuz.

    5. En az 30 gündür Texas'ta ikamet ediyor olmanız ve bunu adınıza olan resmi iki evrak ile kanıtlamanız.
    1 Kasım 2022 tarihindeki randevumuza; 22 Eylül tarihli banka hesap açılış ekstresi (Adresimiz farklıydı ancak kabul edildi) ve 25 Eylül'de aldığımız arabanın sigorta poliçesini sunduk. (Sigorta poliçesinde adresi güncellediğimizde ilk tarihten beri o adres göründü.)

    6. Sürüş Testini (Road Testi) geçmeniz.
    Sürüş testini de iki şekilde yapabiliyorsunuz. Geçici ehliyetiniz düzenlendikten sonra ya DPS'ten randevu bulup ücretsiz teste giriyorsunuz ya da yetkili özel kurslardan birinden $60-$100 aralığında aynı gün teste giriyorsunuz. Küçük bir not; Texas'ta kendi arabanız ile teste girecekseniz el freni zorunluluğu bulunmuyor.

    Randevu günü, Green Card'ımız, SSN'imiz, yazılı sınavı geçtiğimize dair ADEE-1317 belgesi, IMPACT sertifikası, 30 günlük ikamet kanıtlayıcı iki belge ve DL-14A ehliyet belgesini doldurup sıramız gelince memura teslim ettik. Memur kişi başı $11 (debit card ile veya cash ödeyebilirsiniz) karşılığında hızlıca geçici ehliyeti düzenledi.

    Eşimin memuru kendisine araban burda mı diye sormuş, eşim de evet arabayla geldik yanıtını verince hadi road teste git demiş. Eşim durumu bana yazdı hemen kendi memuruma söyledim ama kabul ettiremedim. Randevular dolu, 3 ay sonraya ancak yer var dedi. Hatta manager'ına gidip sordu ama mümkün değil diye yeniden geldi. Ben de mecbur teşekkür edip ayrıldım.

    Eşim direkt road test alanına geçti, hızlıca testini tamamladılar ve yeni bir geçici ehliyet düzenleyerek, ehliyetinin 2 hafta içerisinde adresinde geleceğini söylediler.

    Eşim bana online road test randevusu bakarken, ben de DPSten randevu baktım ve iki gün sonra başka bir DPS'te bulup, aldım randevuyu. Gün içerisinde biraz daha kurcalarken 1 saat sonra yine Carrollton Mega Center'da kendime uygun randevu buldum. Randevuya gitmeden önce sabahki memuruma uğrayıp hani 3 ay sonra vardı randevu buldum işte demeyi de ihmal etmedim 🙂 Aynı gün ben de road testten başarıyla geçip, yeni geçici ehliyetimi aldım. Ehliyetler tam 1 hafta sonra 8 Kasım tarihinde posta kutumuza bırakıldı ve o tarih itibariyle resmi olarak Texaslı olduk.

    Küçük bir tavsiye, 30 gün şartı sebebiyle 30 gün bekleyerek işlemlerinize başlamayın, öncesinde randevulara bakıp 31. gün itibariyle randevuyu alabilir, online kursları tamamlayabilirsiniz. Direksiyon sınavı çok kolay, sürekli aynalara bakın, omuzlardan kör nokta kontrolünü unutmayın, stop sign'lara dikkat edin, sinyalinizi mutlaka verin.

    Türkiyedeki gibi bir sağlık muayenesi yok, evraklarınızla gittiğiniz memur gözün bozuk mu diye soruyor, sonra da size belirli bir mesafeden tek gözünüzü kapatarak harfleri düz ve ters okutuyor.

    Süreçte yardımını her daim aldığımız @funnelweb e destekleri için ayrıca teşekkür ederiz.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   deebee deebee 

  • Merhaba, E sınıfı türk ehliyetim mevcut. Turist ile ABD' ye gittigimde ehliyet alacağım. Fakat alacağım ehliyet E sınıfı mi olacak ? Orda sıkıntı çıkar mı E sınıfı ehliyeti veriliyor mu onu da bilmiyorum. Normalde tır için ehliyet almaya kalktığımiz da gc sahibi olmamız gerekiyor. Senin gc yada çalışma iznin yok E sınıfı ehliyet alamazsın B sınıfı ehliyet veremeyiz E sınıfı ehliyetin var derler mi?
    Sınıf düşürme olayını bugün sordum E den B ye düşürebilir miyim diye, Dr E sınıfı için uygun degildir onayı vermesi gerekiyormus. Bu şekilde de sağlık yönünden elverişli olmamak gerekiyor bir şekilde alsam bu seferde ehliyet de şu sağlık sorunu var vs gibi şeyler yazarsa abd de ehliyet hiç alamam. ( Herhangi bir sağlık sorunum yok çok şükür):)


  • Up up up !


  • Texas için söyleyeyim. Benim TR deki ehliyetime bakmadılar. Birde sınıflar daha farklı burada. Büyük tonajlıları A sınıfı çekiyor. Normal araç için C sınıfı. Sınıflandırma daha farklı. Bende bakmadan B seçmiştim direkt ehliyet C geldi 🙂


  • @çakıl mülakat almışsınız hayırlı olsun, siz benden önce gideceksiniz abd ye. ehliyet alma tecrübenizi paylaşırsanız seviniriz.


  • @Ayhan2023 teşekkür ederim. Vizeyi alır almaz gitmeyi planlıyoruz tabiki hemen ehliyet, işlemleri detaylarıyla yazarım, burada ehliyetimi yenilerken sol gözümle harf okuturken çaktırmadan sag gözümü elimle aralayıp harfleri okumuştum bakalım orda napacaz 😂


  • @çakıl Ben burada ehliyet aldığımda özel hastaneden aldım doktor bana gözümü kapat falan demedi iki gözümle okudum:) 12 sene önce.
    Hala aynı ehliyeti kullanıyorum.

    (o zamanlar monoküler ehliyet verilmeye başlanmıştı sanırım oyüzden.)


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum