Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bir sorum daha var. Pasaportu adresimize almak yerine agency’den alma şansımız var mı. Sorun şu son zamanda taşındım ve henüz yeni adres bildirmedim. Türkiye seyahatim öncesi NY’a gideceğim pasaportu oraya istesem kaybolma riski olur mu acaba ya da gecikme? Bunun yerine agency’den istesem? Çünkü şu an geçici bir adres görünüyor ikametgahım ve o adrese erişimim zor olabilir arkadaşlarım evde olmazlarsa. Biraz karışık bir durum.

    Bu arada randevu aldım 28ine ama belki de dediğiniz gibi ceremony sonrası hemen alınabilir yalnız bir tek telefonla randevu alınıyor yazıyor. Aynı güne alanlar nasıl aldı acaba? Direkt agency’ye gitme şansımız var mı?


  • Bu ileti silindi!

  • Sayin @Sharm,

    Cok tesekkur ederim kiymetli bilgiler icin. Sureci ayni sekilde, aktardigim gibi ifade etmissiniz. Hic bir sekilde Amerika disina seyahatimde 180 gun limitini gecmedim. LPR donemindeki uyari bildirimi biraz kafami karistirmisti, ama sizin aciklamaniz ile taslar yerrine oturdu. Lakin henuz formdaki seyahat ve calisma surelerini netlestiremedigim icin formu submit edemedim hala. Umarim bilgileri en kisa zamanda netlestirip sizlerin de destegi ile basvuru surecini tamamlarim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   R Ryback 

  • Merhaba,
    Green Card cekilisi ile geldigimiz ABD de Esim ve 2 cocugumla beraber ben, vatandaslik icin 5 yilimizi doldurduk. N400 formunu ben kendi adima doldurdum(esimi ve cocuklarimi da ekledim) gonderdim. Kendim icin 1 kisilik odemeyi de yaptim.
    Bana parmak izi icin randevu geldi ama esime gelmedi. Esim icinde mi ayri bir N400 formu doldurmam gerekiyor ve ayri odeme yapmam lazim? Yani esim icinde ayri bir dosya numarasi mi olusturmam lazim?
    Cocuklar icin herhangi bir islem yapmam gerekiyor mu? Bilgi icin tesekkur ederim


  • @Oral-Kucuk, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Merhaba,
    Green Card cekilisi ile geldigimiz ABD de Esim ve 2 cocugumla beraber ben, vatandaslik icin 5 yilimizi doldurduk. N400 formunu ben kendi adima doldurdum(esimi ve cocuklarimi da ekledim) gonderdim. Kendim icin 1 kisilik odemeyi de yaptim.
    Bana parmak izi icin randevu geldi ama esime gelmedi. Esim icinde mi ayri bir N400 formu doldurmam gerekiyor ve ayri odeme yapmam lazim? Yani esim icinde ayri bir dosya numarasi mi olusturmam lazim?
    Cocuklar icin herhangi bir islem yapmam gerekiyor mu? Bilgi icin tesekkur ederim

    Evet. Eşiniz içinde ayrı form dolduracaksınız, kendinizi ve çocuklarıda ekleyerek. Eşinizin ve sizin süreçleriniz ayrı işleyecek. Siz vatandaş olduğunuzda, Amerika’da bulunan 18 yaşından küçük çocuklarınız otomatik olarak vatandaş olacaklar.


  • @Ryback cok tesekkur ederim bilgi icin saolun. Emin olmak istedim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ryback @Oral-Kucuk

    Çocuklar otomatik olarak vatandaşlık hakkı kazanıyor ama sertifikayı almak için N-600 formunu doldurmak gerekiyor. Çocuklar için ayrıca1170 dolar ücret ödeniyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    USCIS, 2023 yılından itibaren geeçerli olmak şartıyla vatandaşlık testinin yeni sürümünü yayınladığını duyurdu;


  • @knnrn Pardon anlayamadim tam olarak. Biz vatandasligi aldiktan sonra Cocuklar icinde ayri ayri N400 formunu mu doldurmamiz gerekiyor. Ve Cocuklara ayrica ayri 1170$ mi odememiz gerekiyor?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @gucarslan, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    USCIS, 2023 yılından itibaren geeçerli olmak şartıyla vatandaşlık testinin yeni sürümünü yayınladığını duyurdu;

    Gelecek sene Farklı bir teste tabi olacağız sanırım Özellikle konuşma ve ek civic test soruları ile ilgili . İlk 5 ay deneme olacak . Ondan sonra fiks olacakmış. Bakalım ne değişiklikler oldu ? Birlikte göreceğiz ? 2023 ilk 6 ay içinde vatandaşlık için başvuru yapacak var mı ? Gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim.


  • @redsat2000 biz şubatta başvuracağız. Gelişmeleri paylaşıyor olurum.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @damladav çok teşekkür ederim. Şimdiden hayırlı olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Oral-Kucuk, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @knnrn Pardon anlayamadim tam olarak. Biz vatandasligi aldiktan sonra Cocuklar icinde ayri ayri N400 formunu mu doldurmamiz gerekiyor. Ve Cocuklara ayrica ayri 1170$ mi odememiz gerekiyor?

    Çocuklar için ayrı ayrı N-600 formu ve ödeme.


  • @redsat2000 Ben 17 Ocak da Orlando da gorusmeye girecegim. Umarim verdikleri kitapciktan harici sorular sormazlar.
    Deneyimlerimi buradan paylasirim.


  • Merhaba, ben ve esim green card sahibiyiz. yaklaşık 1 yıl 8 aydır burada yaşıyor ve calisiyoruz. Ablamın turist vizesi var ve su anda hamile burada dogum yapmak istiyor. hastaneyle gelince odeme icin anlaşıp dogumunu gerçekleştirip dönmeyi planlıyor. bu surede de bizde kalacak. bu surecin bize ilerde vatandaşlık alırken bir etkisi olur mu diye merak ettik. ya da süreçle ilgili baska sorun yasar miyiz? şimdiden cevaplarınız icin çok teşekkürler. @crazycells


  • @Sedaades, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Merhaba, ben ve esim green card sahibiyiz. yaklaşık 1 yıl 8 aydır burada yaşıyor ve calisiyoruz. Ablamın turist vizesi var ve su anda hamile burada dogum yapmak istiyor. hastaneyle gelince odeme icin anlaşıp dogumunu gerçekleştirip dönmeyi planlıyor. bu surede de bizde kalacak. bu surecin bize ilerde vatandaşlık alırken bir etkisi olur mu diye merak ettik. ya da süreçle ilgili baska sorun yasar miyiz? şimdiden cevaplarınız icin çok teşekkürler. @crazycells

    Siz resmi kurumlara herhangi bir yalan beyanda bulunmuyorsaniz, turist vizesiyle sizde kalmasi, dogum yapmasi vs. sizin icin bir sorun yaratmaz.


  • Merhaba, eşim ve benim akrabalık yoluyla green card başvurumuz(oğlumuz Amerika vatandaşı)15.aralık.2022 de mülakat sonunda kabul edildi ve pasaportlarımız 6 aylık vize basılarak geldi vize bitiş tarihi 16.mayıs.2023
    Benim sormak istediğim, vatandaşlık için 5 yıl içinde 30 ayı ABD'Lİ bulunma şartı ne zaman başlıyor
    Greencard elimize ulaştıktan sonra mı , ABD ye ilk giriş yaptıktan sonra mı başlıyor
    Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum

  • ⭐⭐⭐

    @Vildan-Bek ABD’ye giriş yaptığınız tarihten itibaren süreç başlar.


  • Arkadaşlar ABD'de son 5 yılın yarısında yaşamak zorunluluğu her sene için ayrı ayrı mı aranıyor? Örneğin her bir yılda min 6 ay ikamet etmek mi zorundayız yoksa 5 yılın 2 yılında birer ay yaşasak son 3 yılın tümünde yaşasak da bu gereksinimi karşılıyor muyuz?

  • ⭐⭐⭐

    @Arne-Saknussemm, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Arkadaşlar ABD'de son 5 yılın yarısında yaşamak zorunluluğu her sene için ayrı ayrı mı aranıyor? Örneğin her bir yılda min 6 ay ikamet etmek mi zorundayız yoksa 5 yılın 2 yılında birer ay yaşasak son 3 yılın tümünde yaşasak da bu gereksinimi karşılıyor muyuz?

    Burdaki asıl matematik 5 yıl içinde 30 ay boyunca yasamak. Eğer 1 yılın 6 ayını ABD’de geçirip geri kalan 6 ayını Türkiye’de geçiriyorsanız , vergi bildirimi yapmıyorsanız, domilice değilseniz bu da sorun yaratır. 5 yılın 2 yılında birer ay yasarsanız eğer bu durumda görevli vatandaşlık başvurunuzu reddedebilir dhl kayıtlarında bütün giriş çıkışlarınızı görüyor olması gerek. Yanlışsam düzeltin..

    Birde affınıza sığınarak soruyorum farazi olarak ABD’de bu kadar kısa süreli kalıyorsanız green cardınızı iade edip turist vizesinde alabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

  • 40
  • 19
  • 5
  • 81
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum