Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

• ⭐⭐⭐⭐

@gucarslan, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

USCIS, 2023 yılından itibaren geeçerli olmak şartıyla vatandaşlık testinin yeni sürümünü yayınladığını duyurdu;

https://www.uscis.gov/newsroom/news-releases/uscis-announces-trial-for-updates-to-the-naturalization-test

Gelecek sene Farklı bir teste tabi olacağız sanırım Özellikle konuşma ve ek civic test soruları ile ilgili . İlk 5 ay deneme olacak . Ondan sonra fiks olacakmış. Bakalım ne değişiklikler oldu ? Birlikte göreceğiz ? 2023 ilk 6 ay içinde vatandaşlık için başvuru yapacak var mı ? Gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim.

• @redsat2000 biz şubatta başvuracağız. Gelişmeleri paylaşıyor olurum.

• @damladav çok teşekkür ederim. Şimdiden hayırlı olsun.

• @Oral-Kucuk, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@knnrn Pardon anlayamadim tam olarak. Biz vatandasligi aldiktan sonra Cocuklar icinde ayri ayri N400 formunu mu doldurmamiz gerekiyor. Ve Cocuklara ayrica ayri 1170$ mi odememiz gerekiyor?

Çocuklar için ayrı ayrı N-600 formu ve ödeme.

• @redsat2000 Ben 17 Ocak da Orlando da gorusmeye girecegim. Umarim verdikleri kitapciktan harici sorular sormazlar.
    Deneyimlerimi buradan paylasirim.

• Merhaba, ben ve esim green card sahibiyiz. yaklaşık 1 yıl 8 aydır burada yaşıyor ve calisiyoruz. Ablamın turist vizesi var ve su anda hamile burada dogum yapmak istiyor. hastaneyle gelince odeme icin anlaşıp dogumunu gerçekleştirip dönmeyi planlıyor. bu surede de bizde kalacak. bu surecin bize ilerde vatandaşlık alırken bir etkisi olur mu diye merak ettik. ya da süreçle ilgili baska sorun yasar miyiz? şimdiden cevaplarınız icin çok teşekkürler. @crazycells

• ⭐⭐

@Sedaades, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhaba, ben ve esim green card sahibiyiz. yaklaşık 1 yıl 8 aydır burada yaşıyor ve calisiyoruz. Ablamın turist vizesi var ve su anda hamile burada dogum yapmak istiyor. hastaneyle gelince odeme icin anlaşıp dogumunu gerçekleştirip dönmeyi planlıyor. bu surede de bizde kalacak. bu surecin bize ilerde vatandaşlık alırken bir etkisi olur mu diye merak ettik. ya da süreçle ilgili baska sorun yasar miyiz? şimdiden cevaplarınız icin çok teşekkürler. @crazycells

Siz resmi kurumlara herhangi bir yalan beyanda bulunmuyorsaniz, turist vizesiyle sizde kalmasi, dogum yapmasi vs. sizin icin bir sorun yaratmaz.

• Merhaba, eşim ve benim akrabalık yoluyla green card başvurumuz(oğlumuz Amerika vatandaşı)15.aralık.2022 de mülakat sonunda kabul edildi ve pasaportlarımız 6 aylık vize basılarak geldi vize bitiş tarihi 16.mayıs.2023
    Benim sormak istediğim, vatandaşlık için 5 yıl içinde 30 ayı ABD'Lİ bulunma şartı ne zaman başlıyor
    Greencard elimize ulaştıktan sonra mı , ABD ye ilk giriş yaptıktan sonra mı başlıyor
    Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum

• ⭐⭐⭐

@Vildan-Bek ABD’ye giriş yaptığınız tarihten itibaren süreç başlar.

• Arkadaşlar ABD'de son 5 yılın yarısında yaşamak zorunluluğu her sene için ayrı ayrı mı aranıyor? Örneğin her bir yılda min 6 ay ikamet etmek mi zorundayız yoksa 5 yılın 2 yılında birer ay yaşasak son 3 yılın tümünde yaşasak da bu gereksinimi karşılıyor muyuz?

• ⭐⭐⭐

@Arne-Saknussemm, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Arkadaşlar ABD'de son 5 yılın yarısında yaşamak zorunluluğu her sene için ayrı ayrı mı aranıyor? Örneğin her bir yılda min 6 ay ikamet etmek mi zorundayız yoksa 5 yılın 2 yılında birer ay yaşasak son 3 yılın tümünde yaşasak da bu gereksinimi karşılıyor muyuz?

Burdaki asıl matematik 5 yıl içinde 30 ay boyunca yasamak. Eğer 1 yılın 6 ayını ABD’de geçirip geri kalan 6 ayını Türkiye’de geçiriyorsanız , vergi bildirimi yapmıyorsanız, domilice değilseniz bu da sorun yaratır. 5 yılın 2 yılında birer ay yasarsanız eğer bu durumda görevli vatandaşlık başvurunuzu reddedebilir dhl kayıtlarında bütün giriş çıkışlarınızı görüyor olması gerek. Yanlışsam düzeltin..

Birde affınıza sığınarak soruyorum farazi olarak ABD’de bu kadar kısa süreli kalıyorsanız green cardınızı iade edip turist vizesinde alabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Arne-Saknussemm, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Arkadaşlar ABD'de son 5 yılın yarısında yaşamak zorunluluğu her sene için ayrı ayrı mı aranıyor? Örneğin her bir yılda min 6 ay ikamet etmek mi zorundayız yoksa 5 yılın 2 yılında birer ay yaşasak son 3 yılın tümünde yaşasak da bu gereksinimi karşılıyor muyuz?

Şu şartların hepsini birlikte sağlamalısınız:
    Son 5 yılın 30 ayını fiziksel olarak ABD'de geçirmek
    Son 5 yıl içinde tek seferde 180 günden fazla ABD dışında kalmamak
    Ayrıca ABD'ye bağlılığı gösteren deliller sunmak (çalışma, vergi ödeme, kalıcı adres sahibi olma gibi)

Sorduğunuz soruya göre, son 5 yılda 6 aydan uzun süre ABD dışında olduğunuz için şartları karşılamıyorsunuz.

• btek14B btek14 bu başlıktan bahsetti

• @Sharm Merhaba! Tam aradigim bilgi buydu. Vatandaslik basvurusunu yeni yaptik. Cocugum icin nasil yapacagim diye dusunuyordum. Peki ben vatandasligi alinca herhangi bir form falan doldurup bir basvuru yapmam gerekecek mi yokse direkt vatandas mi olacak ben bir sey yapmadan?

• @jamesbrain, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@Sharm Merhaba! Tam aradigim bilgi buydu. Vatandaslik basvurusunu yeni yaptik. Cocugum icin nasil yapacagim diye dusunuyordum. Peki ben vatandasligi alinca herhangi bir form falan doldurup bir basvuru yapmam gerekecek mi yokse direkt vatandas mi olacak ben bir sey yapmadan?

Çocuğun ebeveynlerinden biri vatandaş olduktan sonra N-600 formu doldurup vatandaşlık sertifikası alacaksınız. 1170 dolar ücreti var.

https://www.uscis.gov/n-600

• Merhaba, Temmuz sonu vatandaslik basvurumu yaptim. Cevremdeki herkes 6-7 ay icinde sonuclanir demisti fakat sistem hala 5 ay gosteriyor. Teksas'tan yakin zamanda basvuran var mi acaba? Asagi yukari ne kadar suruyor diye bir fikir edinmek istedim. Yakin zamanda bir Turkiye seyahati dusunuyorum, cok acelem yok ama planlama acisindan yardimci olabilir diye dusundum. Keyifli gunler! :)

• ⭐⭐⭐

@Ceren-Atılgan, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhaba, Temmuz sonu vatandaslik basvurumu yaptim. Cevremdeki herkes 6-7 ay icinde sonuclanir demisti fakat sistem hala 5 ay gosteriyor. Teksas'tan yakin zamanda basvuran var mi acaba? Asagi yukari ne kadar suruyor diye bir fikir edinmek istedim. Yakin zamanda bir Turkiye seyahati dusunuyorum, cok acelem yok ama planlama acisindan yardimci olabilir diye dusundum. Keyifli gunler! :)

USCİSten process time baktınız mı? Ortalama vatandaşlık işlemleri 1 yıl sürüyor bilginize. Seçmeniz gereken dosya N400 oluyor burdan bakabilirsiniz.

https://egov.uscis.gov/processing-times/

• Evet evet, oradan takip ediyorum cok tesekkur ederim. Cevremde kim varsa 6 ayda aldi ama bana boyle denk geldi demek :)

• @jamesbrain

Sn @knnrn yukarida yanitlamis.
    Basvurunuzun en kisa surede hem sizin hem cocugunuz icin vatandaslikla sonuclanmasini dilerim

• @ceen
    Merhaba, basvurunuz hangi asamada? Biometrics randevunuz gerceklesti mi?

Eger gerceklesti ise, my.uscis.gov hesabinizda "We are actively reviewing your Form N-400, Application for Naturalization. Our records showed nothing is outstanding at this time." durum mesajini goruyor musunuz?

Yine ayni yerde "Documents" sekmesinde, "USCIS Notices" basliginda size yollanmis ek bir mektup/uyari gorunuyor mu (posta ile size ulasmamis olabilecek bir mektup)?

Bu arada Case Tracker for USCIS & NVC adli uygulamayla case durumunuzu kolayca ve USCIS login olmadan takip edebilirsiniz:

https://usciscasetracker.com

• @Sharm Selamlar, bahsettiginiz kisimda sadece biometric mektubunun gonderildigi bildirim var. Zaten basvurudan 1 ay sonra gidip verdim, uzerinden 5 ay gecti. Her ay basi 1 ay daha dusuyor sayac. Sanki bana ozel bir gecikme denk gelisi diye dusundum de yazdim :) Takip edecegiz bakalim.

Benzer Başlıklar

• ABD Vatandaşlığını Kaybetmek

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    26
    0 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @lordbolton, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığını Kaybetmek Hiç vatandaş olduktan sonra vatandaşlığını kaybeden birini tanıdınız mı veyada duydunuz mu? Eger Green Card veya vatandaslik basvurunuzda yalan, yanlis veya yaniltici bilgi verip bu haklari kazandiginiz tespit edilirse vatandasliginizin iptali icin mahkeme davasi acilabilir. Neticede, vatandasliginizi kaybedip kaybetmeyeceginize bir hakim karar verecek; yani bu islemler tek bir gorevlinin inisiyatifiyle otomatik olarak olmuyor.
  • Green Card veya da Vatandaşlığa giden süreç...

Kilitli Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    10
    1 Oy
    10 İleti
    816 Bakış
    crazycellsC
    @seyyah https://yesilkartforum.com/forum/topic/4298/dv2022-2022-green-card-lotosu-aşamaları
  • Amerikan kimliğiyle ABD'ye gidebilir miyim?

Taşındı Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    12
    0 Oy
    12 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-Sönmez, içinde söyledi: Amerikan kimliğiyle ABD'ye gidebilir miyim? Amerikan passcard dan bahsetmiyorum.ben önceden amerikaya girdim ve Amerikan kimliği aldım.ama Amerikan pasaportum hala yok.şu anda türkiyedeyim.sadece amerikan kimliğimle amerikaya gidebilir miyim? "Amerikan kimligi" diye bir kimlik yok, kimlik yerine gecen pek cok farkli kart var. Yukarida da yazdim, diger arkadaslar da yazmis zaten, oncelikle bu sorunun net bir cevabini vermelisiniz sorunuza net cevap almak istiyorsaniz. Devletin gorevlendirdigi biri degilseniz (aktif ordu gorevlisi vs.) yani normal bir vatandassaniz ABD pasaportu ile giris yapmalisiniz. Eger pasaportunuz yoksa en yakin ABD konsolosluguna gidip pasaport basvurusu yapmalisiniz.
  • Amerikan Pasaportu Basvurusu

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri ds11 pasaport
    116
    1
    5 Oy
    116 İleti
    10k Bakış
    MySeaM
    @Ryback Evet dogru. Dogum ile veya sonradan vatandas olma durumunda da ayni sey gecerli. Eski passport varsa, onu veriyorsunuz. Yoksa, dogum veya vatandaslik belgesini veriyorsunuz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k