Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gucarslan çok iyi anladım, birinin evinde kalınca haliyle kira masrafı düşüyor ve daha önce başvurduğum diğer ülkelerin vizelerinde bu kişilerin el ile yazdığı bir referans mektubu eklemiştim. O yüzden benzer düşündüm. Teşekkür ederim dönüşünüz için 🙏🏼


  • Merhaba , konu başlığını inceledim ancak 2013 te biz manuel olarak görüşme için belgeleri elden konsolosluğa vermiştik. @gucarslan @crazycells şuan süreçler farklı ben tam olarak şunu anlayamadım sponsor I-34 formunu doldurup hangi aşamada, nereye göndermesi gerekiyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sevilt mülakat sırasında yine konsolosluğa vereceksiniz, herhangi bir yere evrak gönderimi yok.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Merhaba, ben de erkek arkadasimin yanina gidecegim 2022 agustos ayinda ama o da nisan 2022 de abd ye giris yapacak green cardi ile. 90 gunun ardindan evlenecegiz ve basvuruyu gonderecegiz. Halen is bulamamis veya bulsa bile bir yili dolduramayacagi icin tax aciklayamayacak. Fakat biraz nakit bulundurabiliriz hesabimizda. Bu durum 2. bir sponsor bulmamiza neden olur mu ya da o zamanki mevcut durumla basvurup sansimizi denemeli miyiz?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A.Samoglu A.Samoglu 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   kendinifavlayan kendinifavlayan 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @crazycells yanlış anlamamak adına bir kaç sorum var

    • I-864 dolduran Amerikadaki eş, çocuğuyla birlikte Amerikada yaşıyor ve Türkiyedeki eşe sponsor olacaksa Family size kısmını 3 kişi olarak hesaplıyacak değil mi?

    -Amerikadaki eşin mali durumu yeterli değilse joint sponsor da arayabiliriz biliyorum ama aradaki eksiği sponsor banka hesabımızdaki para ile tamamlayabilirmiyiz, bunun hesaplaması nasıl oluyor, sponsor banka hesabının Amerikada ya da Türkiyede olması farkeder mi?

    -Ankara konsolosluğu gelirdeki 3-4 bin dolar eksiğe müsamaha gösteriyor mu?


  • @Muhtaradana merhaba, aradaki fark banka hesabı ile kapatılacaksa üç kat fark isteniyor. 3000 dolar eksiğiniz varsa 9000 dolar cash'iniz olması lazım. İstisnası ekteki görselde yer almakta. Ayrıca ekstra sorularınız için alttaki link faydalı olabilir diye düşünüyorum. Kolay gelsin. 35a862fe-0dcf-4ba0-9e27-2cbc0b4b655b-image.png


  • @ekdodo teşekkür ederim


  • Merhabalar ,

    Eşim amerikan vatandaşı 7 aydır Amerika'da yaşıyor ve çalışıyor. Kazancı fakirlik sınırı üstünde. Joint sponsorumuz olmadığı için maalesef bankada yeterli miktarda para göstererek başvurma gibi bir risk alıyoruz.
    Eşim Amerika'ya ilk gidişinde (7ay önce) Türkiye'de ki çalışmaları için vergi beyanında bulundu. (usd olarak çevirildiğinde fakirlik sınırı altında kalıyor tabi).

    1- Türkiye kazancını H&R Block da beyan etmişti ve bunun kopyaları mevcut , I864 beraberinde ek belge olarak eklememize gerek var mı IRS evrağı değil sonuçta. Transkript IRS sistemine düşmemiş, sanırım o dönem Amerika'da çalışmadığı için.
    2- Bu durumda çalışma evrakları, maaş ödemeleri, birikim hesap bakiyesi dışında başka bir evrak sunmamız gerekir mi I864 formu ile beraber ?

    Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.


  • @iuz93 pay stubları ve durumunuzu anlatan bir mektubu eklemenizi öneriririm. Çok benzer durumlarda kabul almayı başardık.


  • @ekdodo teşekkür ederim bizde bunu düşündük bu şekilde hazırlandık umarım sorun çıkarmazlar 🙏🏻


  • Merhabalar; 21 mart 2021 de başvuru yaptigimize i 130 formunda 5 ekim 2022 de nvc onay aldım. su an ds260 formu doldurma asamasindayiz.

    gelirim yetirsiz olduğu icin sponsor gerekli oldu. sponsor abd vatandaşı. sadece 864 formu doldurması yeterli olacak diye anladim. ayni formu ben online doldurup sonra a kendisi mi doldurup imzalayacak? yoksa ikimizde ayrı ayrı kendi bilgilerimizi doldurup imzalayıp ds 260 formuna yüklememiz mi gerekecek?

    diger emin olmak istediğim şey ise sponsorum sadece tax return bildirecek ben onu sisteme yükleyeceğim degil mi?

    yani tek basıma sırasıyla ve doğru bir sekilde bu ds260 formunu nasıl submit edebilirim.? hangi asamalara dikkat etmeliyim. 15 gündür submit edemedik. her gecen gun get kaldigimi hissediyorum. bilgi ve tercrubelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. teşekkür ederim.


  • 18 Ekim'de U4U(Uniting For Ukraine) programına katılabilmek adına bizim için USCIS üzerinden I-134 formu dolduruldu, üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen hala bir hareketlilik yok. normalde ertesi gün bile onay alan var, sizce sürecin hızlandırılması için ne yapmalı? bilgisi olan var mı? @crazycells

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Emre Kurtulmuş Emre Kurtulmuş 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 

  • Merhaba,

    Abd vatandasi ile evlendim ve green card dosyalarimi gonderdim ancak esim ogrenci oldugu icin geliri sponsor olmaya yetersiz. 2021 yılında 30k$ üzeri gelir elde etmiş ve bana joint sponsor olabilecek bir abd vatandaşı veya yeşil kartlı gönüllü arıyorum. Bunun için ödeme yapmaya da hazırım. Ben uluslararası bir şirket için ülke müdürlüğü yapıyorum ve aktif gelir elde ediyorum.

    Özgür


  • merhaba arkadaslar. evlilik yoluyla green card basvurusu yaptik fakat avukatim benden joint sponsor bulmami istiyor ve cok vaktim yok. burada cok genis arkadas cevrem olmadigi icin sikinti yasiyorum bana yardimci olabilecek yada tanidiginiz birileri var midir(ucretini odemek kosuluyla) p

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • Merhaba arkadaşlar öncelikle merhaba 2022 greencard talihlisiyim.9 yıllık birlikteliğimiz sonucu amerikaya birlikte gitmek isteme sebebiyle eşimle evlendim.Bankada 12.000 dolar gösterebileceğim.Yetersiz olacağını düşünüyorum.Bunun yanında amerikada tanıdığım işyeri olan bir tanıdığım var.Bu tanıdığım I 134 formunu siyah mürekkeple elle doldurup imza kaşe basıp pdf olarak taratıp bana yollasa bunu konsolosluğa sunabilir miyim.Aynı şekilde istenilen diğer belgeleri de.Lütfen yardımcı olur musunuz çünkü zamanım kalmadı.İstenilen parayı denkleştiremiyorum yardım isteyebileceğim kimsem yok.Amerikada tanıdığım ıslak imzalı belgeleri bana yollamak zorunda mı yardımcı olur musunuz?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Programmer Programmer 

  • İşyeri sponsorluğu ile başvuru da yıllık ne kadar işverenin vergi göstermesi gerekiyor?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   W waterman 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Merhaba,

    Amerikalı nişanlım ile yakında k1 nişanlı vizesine başvuracağız ancak aklımıza takılan bir soru var. Nişanlım 3 yıldır Türkiye'de yaşıyor ve son 1 yıldır burada maaşlı çalışıyor. Amerika'da bir kazancı olmadığı için ailesini sponsor olarak göstermeyi düşündü, bu bir sorun olur mu veya geçerli olur mu? Aynı zamanda oradaki evlerini arabalarını vs. de gösterebilirler. Nişanlım burada kazandığı maaşını ve Amerikan banka hesabındaki birikmiş parasını da göstermeyi düşünüyor.

    Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim


  • @crazycells merhaba crazy calls green kart talihlisiyim 3 şubatta konsoloslukta görüşmem vardı görüşmenin sonunda konsolos sarı bir kağıt verdi ve işaretledikleri ı864 form, tax return, w2 form , ırs tax 4 adet kutu işaretledi her şey tamam bi sponsor bulmalısın dedi bu konula alakalı pek türkçe kaynak yok bir tanıdığım var ailesi ile birlikte yaşıyor ek vergi çıkar falan dedi karısı ve 3 çocuğu var benide ekler ise ne kadar fazladan vergi çıkar veya böyle bir durum varmı bu konuyla alakalı yardımcı olabilirseniz çok sevinirim iyi günler dilerim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @wanderer, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

    @crazycells cevabınız için çok teşekkürler. Tavsiye ettiğiniz gibi ilerleyeceğiz ve geçmiş yılların bildirimini yapmaya karar verdik.
    Eşim hala Türkiyede noa1 aldık, dosyamız henüz onaylanmadı ve amerika için geçerli herhangi bir vizesi yok. O nedenle 2021 yılı için nasıl ilerlemek gerektiği konusunda karasız kaldık.
    @crazycells yorumumuzu rica ediyoruz.
    Teşekkürler.

    31 Aralik 2021 gunu evli oldugunuz icin vergi formlarini "married" olarak doldurun. Eger esinizin ITIN veya SSN'si yoksa bu bilgiyi soran yerlere 000-00-0000 seklinde yazabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ekdodo, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

    Merhaba,

    I-130 onayını aldık. Sponsorluk konusu biraz kafamızı karıştırdı. Eşim endüstri mühendisi olarak çalışıyor ve yıllık brüt kazancı 45000 dolar civarı. Sponsor olmak için yeterli koşulları sağladığını düşünüyoruz ancak eşim işine 2021 yılının ekim ayında başladı ve geçen yıl ödediği vergi düşüktü. Şu an işine devam ediyor, bu durum sponsor olamamasına engel mi?

    Bir diğer sorum da hangi belgeyi dolduracağız emin olamadık, I-864-EZ de uygun gözüküyor tam çözemedik.

    Yardımcı olursanız çok sevinirim, iyi günler.

    I-864 formunu dolduracaksiniz. Mulakatiniz 15 Nisan 'dan once oldugu icin 2021 yili bilgilerini isteyecekler ama eger 2022 yili gelir seviyesi daha yuksekse 2022 icin vergi bildirimini hizlica yapmanizi tavsiye ederim, bu sekilde 2022 bilgileriyle sponsor olabilir.

    Guncel olan tum bilgilerinizi (W2, 1099, 1040, tax transcript vs.) mulakata goturmeyi ve bu belgeleri CEAC'a yuklemeyi unutmayin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum