Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @denizci10 teşekkürler

  • ⭐⭐⭐

    @Abraham-Trust kredi notuyla ne alakası var onu anlamadım o zaman başvurayım direk vizeye çıksın kredi puanım 1649


  • @denizci10 Umarım dediğiniz gibi olur🙏

  • ⭐⭐⭐⭐

    @m3lo inşallah. Kolay gelsin.


  • @frkbzdg o kadar detayli bilgim yok ben bireysel başvurdum tecrubeli kisilere sormaniZi öneririm


  • @mikli merhaba benim 7 ay olmuştu form dolduralı güncellemedim ayni form u goturdum bir problem yasamadim arkadaslarim aile basvurusu yaptilar onlarinda 9 ay gecmisti form doldurali onlarda bir problem yaşamadı hepimiz vizeyi aldık karar sizin ama biz bir problem yaşamadık


  • @waterman, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Abraham-Trust kredi notuyla ne alakası var onu anlamadım o zaman başvurayım direk vizeye çıksın kredi puanım 1649

    Hayır anlamadığım neyi bekliyorsun?

  • ⭐⭐⭐

    @Abraham-Trust söylediğiniz cümlenin ne kanıtı var ne kaynağı. İlla ki arkada bi sistem bizi zaten tanıtıyordur konsolosa ama sadece belli bi profil olarak tanıtıyordur.. nihai karar orda veriliyor. şöyle seçiliyoruz , şöyle oluyor hikayeleri bana pek fantastik geliyor da eklemek istedim 🙂


  • @denizci10 size bir soru daha sorabilirmiyim? Ben,eşim ve kızım için ayri ayri ds160 formu doldurup daha sonra hepimiz ücreti tek tek (tabikide)odeyip ardinda ucumuzede ayri ayri randevu mu alacagiz. Yoksa ailecek başvuru yapilabiliyor muyuz? Bir kişi üzerinden yani.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @frkbzdg herkes için ds160 doldurduktan sonra 1 kişi üzerine ais den hesap oluşturacaksanız diğerlerini de başvuruma ekle deyip ekleyeceksiniz. böyle aynı anda görüşmeye girersiniz. ücreti de en sonda toplu halde ödersiniz.


  • Bu ileti silindi!

  • @Muhtaradana, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @lbsryts bugün yazılan mülakat deneyiminde bu konu geçti. Lütfen alıntılandığım deneyimin son bölümü okuyun

    @zehra8787, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vize Mülakat Deneyimleri

    14 EKİM 2022 İstanbul'da 09:30 da randevuma girdim. 2018 yılından bir vize reddim olduğu için süreçte bir miktar gergindim ve neredeyse bütün forumu okuyarak gitmiştim. oldukça rahatlamamı sağlayan bilgi ve örnekler için katkı sağlayanlara teşekkürler.
    eşim görevi nedeniyle 4 aylığına Amerika'ya gideceği için yeni bir başvuru yapmaya karar vermiştik.
    09:30 randevusuyla konsolosluktan içeri girmem yaklaşık 30 dk kadar sürdü. saat yaklaşınca görevliler şu saatten öncesi içeri girebilir diye sesleniyor. insanlar genel olarak erken geldiği için kenara çekildiler biz yanlarından transit olarak geçtik.
    üst katta bina içinde girdiğiniz yerde ds-160 formunuzu kontrol edip pasaportunuza fotonuzu tutturup arkasına ds 160 ınızın numarasının olduğu bir etiket yapıştırılıyor( saat:10:15). bu sırada ds-160 formunuzu güncelletebilirsiniz. ben önceden mail ile güncellemiştim. mail ile güncellenmesi 2 iş günü alıyor.
    sonrasında pasaport ve foto kontrolü için 5-6-7 numaralı bankolara yönlendiriliyorsunuz. (bankolar arası bantlarla kapatılıp yol belirlenmiş. bütün işlemler aynı salonda yanyana 7-8 bankoda gerçekleşiyor. bu sürede az çok konuşulanları duyuyorsunuz.) eğer ds 160 da kayıtlı fotonuz varsa fotonuzu geri teslim ediyorlar. sonra 8. bankoya parmak izi için geçiyorsunuz. parmak izinden sonra 9 dan sonraki bankolarda mülakatlar gerçekleştiriliyor. ben 12 numarada kısa siyah saçlı güler yüzlü bir kadınla mülakata girdim.
    günaydınlaşma sonrası sorular

    1. ne için gitmek istiyorsunuz?
    2. ne iş yapıyorsunuz kaç yıldır?
    3. çocuğunuz var mı? ( önce yok dedim sonra yani şimdilik yok ama sayılırsa bir kedim var dedim, gülüştük)
    4. kaç kere yurt dışına çıktınız? ( son 5 yılı mı soruyorsunuz total mi çünkü formda sadece son 5 yılı sorduğu için onu saydım dedim, total olarak dedi bende çok fazla hiç saymadım dedim, gülümsedi. formda yazılı 6 ülke vardı.) 2018 de red aldığım görüşmede tek tek ülkeleri saymamı istemiş başka diye üstelemişti, eksik hatırladığım için mi red aldım emin değilim
    5. nereye gideceksiniz? florida dedim ve eşimin görevini söyledim orada olacağı süre içinde yıllık iznimde yanına gideceğim dedim.
      (sorular arasında bir süre klavyede bir şeyler yazdı, ama cevapladığım her soruyu yazdığını sanmıyorum. daha çok tutarlılık ve beden dili değerlendiriliyor bence. )
      sonrasında vizeniz onaylandı diyerek beyaz kağıdı verdi ve vedalaştık. (saat:10:30)
      pasaportu henüz elime almadım tabi ama hazır bilgiler tazeyken paylaşmak istedim. herkese bol şans.
      (bu arada hiç bir bilgimde ufak hata olmaması için; yeşil pasaporta başta official girmiştim emin olmayarak, sonradan regular a çevirdim, doğum yerimde city e il province e ilçe yazdığım için formu güncellemiştim., bu bilgiler için @denizci10 a teşekkürler)

    Hocam bizim yeşil pasaportumuz var, official'ı işaretledik. Regular olanlar Bordo olmuyor mu?


  • @TUNCAHM bu konuda tam doğru bilgiye sahip değilim, sadece yukarıdaki deneyimdeki bölümü gördüğüm için alıntılayarak o soruya cevap vermiştim. Yeşil pasaportlar normalde Special passport olarak tanımlanıyor, official passport için aşağıdaki sitede şu şekilde tanımlama yapılmış

    What Is an Official Passport?
    An official passport, or service passport, is a type of passport that is issued to government employees. Its purpose is to let officials in the destination country know that the bearer is entering the country on official business, representing their country in an official capacity. Holders of official passports are not typically granted any special privileges.

    Yeşil pasaport için neden regular seçeneğini seçtiğimizi sn. @denizci10 açıklayacaktır.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana bu çünkü her ülkede olan bir pasaport türü değil. Bizim ab uyum süre kapsamında çıkarttığımız ve AB tarafından tanınan bir pasaport türü. Abd de veya almaya da yeşil pasaport göremezsiniz. Ama diplotmatik pasaport görürsünüz veya hizmet pasaportu görürsünüz. Ondan regular seçeneği arasında yer alır yeşil pasaport.


  • arkadaşlar merhaba, perşembe günü randevum var, konsolosluğa araba anahtarı alıyorlar mı?


  • @denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Muhtaradana bu çünkü her ülkede olan bir pasaport türü değil. Bizim ab uyum süre kapsamında çıkarttığımız ve AB tarafından tanınan bir pasaport türü. Abd de veya almaya da yeşil pasaport göremezsiniz. Ama diplotmatik pasaport görürsünüz veya hizmet pasaportu görürsünüz. Ondan regular seçeneği arasında yer alır yeşil pasaport.

    Peki bizim için sıkıntı olur mu, biz Official'ı seçtik ve randevumuzu aldık. bekliyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @TUNCAHM sanmıyorum sıkıntı olacağını

  • ⭐⭐⭐⭐

    bugün forumun en sevdiği insanlardan birisi de abd turist vizesi almış. birazdan kendisi yazar ben sürprizi bozmak istemiyorum. ama sabırsızlıkla yazmasını bekliyorum.


  • @cnglbhr Evet alıyorlar.


  • Merhabalar,

    Turist vizemi aldım, ancak çalıştığım kurumdaki yöneticim ile aram oldukça kötü ve konsolosluğa benim hakkımda yalan yanlış yazacağı bir mailin vizemi etkilemesinden endişeleniyorum.

    Sizce endişelenmeli miyim? Teşekkürler cevaplarınız için.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum