Merhaba, daha önce yazığım üzere 16 Eylül tarihinde vizemi almıştım. Pasaport elime 20 Eylülde geçti ( levent postaneden kendim aldım).
Görüşmede yılbaşında Newyork' a gideceğimi söylemiştim. Plan değişmedi gideceğim.
Aynı gün Houston'da bulunan çocukluk arkadaşım, ne duruyorsun hadi gel diyince hemen 23 Eylül' e biletimi aldım ve gittim.
Amerika girişinde her hangi bir sorun olmadı. Gümrük memuru iş mi eğlence mi dedi. Eğlence dedim. nerede kalacaksın dedi, arkadaşımın yanında dedim. Yanında yiyecek var mı dedi, fındık getirmiştim. Fındık var dedim, güldü. İyi eğlenceler dedi gönderdi.
Ama işin ilginç tarafı ; Türkiye' den çıkışta, THY özel güvenlik tutmuş, hem check-inde hem de uçağa binişte ben dahil, yolcuları baya sorgulayıp, baya baya arama yapıyordu. Kabin çantalarını elle aradılar. İknci bir ilginç kısım, uçakta nerdeyse 3-4 türk vardı. Gerisi hep yabancıydı.
Son bilgi, bu çipli pasaport işi iyi olmuş. gidiş dönüş hiçbir yerde pasaportuma kaşe vurulmadı. TR den çıkarken ve girerken, Avrupa'daki digital kapılardan konmuş, onlardan geçtim. Pasaport sayfaları bitmeyecek sonunda.