• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. neslikaan
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    N
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 96
    • En İyi 29
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

neslikaan

@neslikaan

43
    İtibar
    167
    Profil Görüntülemeleri
    96
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

neslikaan Takip etme Takip Et

neslikaan tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhaba arkadaşlar

Bir günceleme yapmak istedim . Tam 12 gün sonunda vizemiz ceac sisteminde issue oldu ve gecen cuma pasaport kargoya verildi . Cumartesi pttden teslim aldık .
      Pasaportumuzda
      vizede
      Annotation kısmında
      IV docs ın ccd
      212(g) (2) (B)
      exception under pp on risk to labor market .
      Bilgileri yazıyordu. @crazycells sorduk ve girşte bir problem olmayacgını dile getirdi .
      Pazartesi biletimiz thyden aldık .
      Forumdan alpay bey yardımcı oldu hatta biletimizi almaya.
      Dün akşam abd ye giriş yaptı. Girişte Yeni adresini almışlar ve parmak izi falan alınmamış . Girişini dün itibari ile saglamıştır . Diger bekleyen arkadaşlarım umarım en yakın zamanda güzel haberler alırsınız .

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      N
      neslikaan
    • RE: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Merhaba

Biz 2 gün önce lufthansayla newarkdan frankfurt aktarmalı izmire geldik . Newarkda frankfurtta ve izmirde covid testlerimizi kontrol ettiler . Newark havalimanı ciddi anlamda yogundur ama almanya çok sessiz ve boştu . İzmire indigimizde bir grup vatandaşı ingiltereden geldigi için ülkeye almadılar . Muhtemelen geri gönderildiler .

Yolculuk içinde yayımlandı
      N
      neslikaan
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhaba

Konsolosluk 7 agustosda bize randevu verdi .
      İstenilen evrakların arasında 2019 ırs transcripti sisteme yüklememiz gerektiğini ilettiler . Yeni bir sponsor bulmak zorunda kaldık çünkü eski sponsorun geliri yetmemişti . Evrakları sisteme yükleyecegim fakat kendi işi oldugu için birden fazla 1099 formu var 3-4 ünü yüklemem yeterlimi yoksa hepsinimi yüklemem gerekiyor.

Birde ben hamileyim Ve haftamda 7 agustosda doluyor . 🤲🏻 Konsolosluk için ekstra hazırlamam gereken bir belge varmıdır biraz heycanlıyızda bu konuda .

N
      neslikaan

Merhaba

@Alpay25 beyden pazartesi bilet aldık dün uçuşu gerçekleştirdik . Gönül rahatlıgıyla bilet almak isteyenler kendisine başvurabilirler.

N
      neslikaan

Merhaba arkadaşlar

Bizim 2 saat önce mülakatımız vardı .
      Randevu zamanından 5 dakika önce konsolosluk kapısında olmanızı istiyor ve form dolduruyorlar virüs ile ilgili . Konsolosluga görüşme için tek tek alıyorlarmış .
      Yaklaşık 45 dakika sürmüş ilk evrakları istemişler . Sonrasında başka bir gişe çagırmışlar . Birden fazla soru sormuşlar . Evlilik teklifinin tarihini nasıl yaptıgını , ne zaman tanıştıgımızı , nişan tarihimizi . Nerde yaşayacagımız benim ve eşimin ne iş yaptıgını , sponsor ile ilgili soru sormuşlar . Resimleri ve konuşmaları gözden geçirmişler . Evlilik cüZdanımızı yenilemiştik . Yenisini fotokobisini almışlar ve bir broşürle geri uzatmışlar . Hayırlı olsun 5 iş günü içerisinde vize basılı pasaportunuzu iletecegiz demişler .

Tarihlerimizide vericek olursak :

İlk başvuru : 01.05.2019
      Nvc-1. : 26.10.2019
      Nvc-2. : 06.01.2020
      Evrak yük. : 18.01.2020
      Eksik evrak : 23.04.2020 w2 formunu yüklememizi istediler . 20.05.2020 tarihinde yükledik .
      Onay. : 18.06.2020

N
      neslikaan

@graombze biz inşallah 10 şubatta gidecegiz . Buraya bilgi aktarımını sagların gitmek nasip olursa

N
      neslikaan
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

@hjkkll
      Ben 2013 yilindq abdeden aldigim ehliyeti turkiyede sadece ehliyet ucretini odeyerek degistirebilmistim .

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      N
      neslikaan

@ayvalik10

Sanırım bir karışıklı oldu . Sizin geriyw dönüp okuyun dediginiz yerde ben sorumun cevabını alamadım . Bidenin devam ettirdigi schegan bölgelerindeki yasak . Yani green cardlı biri avrupa ülkelernin birinden aktarmalı gelmek istersen problem oluyor mu . Çünkü seyqhat yasagı olan bir bölge . Vatadaş olmayan ülkeye giremez diye bir haber mevcut . Bu greeqn cardlılae konunun neresinde .

N
      neslikaan
    • RE: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

Merhaba

Aranızda truck company acan varmıdır .

Yardıma ihtiyacım var lutfen

İş Alanları ve Meslekler içinde yayımlandı
      N
      neslikaan
    • RE: Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika

Merhaba

Ben abd vatandaşıyım . Eşimde 10 yıllık green card verildi 2 ay önce . 4.5 aylık bebegimiz var . Abd dogumlu oglumuz . Ben şimdi oglum için wıc yardımıından yararlanmak istesem eşimin vatandaşlık başvurusunu zorlaştırır mı ?

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
      N
      neslikaan

neslikaan tarafından gönderilen son iletiler

• RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhaba
      Birsey danisacagim . Esim mulakata girdi
      Civisc testi reading ve speaking bölümlerini gecti . Kisisel sorularida gecti en son tax ile ilgili soru sormus net anlamayinca afallamis soruyu anlamadigini farketti ve interviwi kesip benim yanima geldi teyit etmek icin sonra understand englishden kaldigini 60 gun icinde yeni tarih verilecektir dedi . Bir dahaki tarighte butun alanlardan ki girecek nasil olur .

N
      neslikaan
    • RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhaba arkadaslar ,

Sizden bir yardim isteyecegim . Esim evlilik yokuyla green card aldi ve 3 yil tamamlamasin 3 ay var ve basvuru yapabiliiyoruz sanirim ama nerden nasil baslamamiz gerekiyor ? 3 yildir GA atlantada yasiyoruz . Destekleriniz icin tesekkur ederiz

N
      neslikaan
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhaba

Turist vizesinden agustos ayinda kizkardesim red almisti , tekrardan basvuru yapacagiz ama bir soylenti var , red alanlar 2 sene icinde tekrardan basvuru yapamayack diye . Dogruluk payi varmidir ?

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      N
      neslikaan
    • RE: Uber ve Lyft Şoförlüğü

Merhaba ,

Arkadasim uber eatsini bir cok kez baskasina kullandirmis ve simdiden pisman 1 yil olmus uber hesabi block etmis , hesabu geri alma yada geri acma gibi bir yoku varmidir

Ulaşım içinde yayımlandı
      N
      neslikaan

Merhaba ,

Ben randevuyu istanbul icin almistim ankarada randevu acilmis ama ben secemiyorum . Nasil yapabilirim

N
      neslikaan

@episode245
      Ankara hangi tarihleri veriyor suanda pagalasabilirmisiniz ?

N
      neslikaan

Merhaba , istanbul ve ankarada en son turiat vizesi hangi tarihlere veriliyor acaba

N
      neslikaan

@Muhtaradana

Benim hatam olmuş olabilir . Ben kendi dosyam için görüştügümde nvcd işlemi biten ve konsolosluga ready olarak verilen dosyalara artık müdahale edemedikleri ankara ile çözmemiz gereken bir durum oldugu söylemişlerdi . Ancak bu 2020 agustos ayında gercekleşmişti .

N
      neslikaan

@cokbekledik86
      Benimde başıma 2 yıl önce geldi ve konsolosluklar kapalıydı . Ben abdede doguma girmiştim . Bebegime virüs zamanı kendi bakamayacagımı ve bir çok duygu sömürüs yapmak zorunda kaldım . 1 hafta sonrasına randevu verdi ankara ki sadece acil dosyalaraı kabul ediyordu .

N
      neslikaan

@cokbekledik86
      Merhaba dosyanız ankara gönderdiler ise ve randevu günü bekliyorsanız , Amerikada hiç bir kurum kuruluş yardımcı olanayacaktır . Tek yapmanız gereken dosya numarası ile ankarada konsolosluga mail atmanız . Bir şekilde duygu sömürüsü ile dolu bir maile geri dönüç yapacaktır . Benim başıma da geldi bu tür olaylar

N
      neslikaan