ABD-Türkiye Arası Para Transferleri
-
@Muhtaradana ben de bunu ilk kez duydum
-
@Muhtaradana Bu da ilginçmiş bilgi için teşekkür ederim hocam. Kredi kartına falan da başvuracaktım ama o zaman bekleyeyim onun için. Geçmişten kalma SSN var onu kullanma konusunda ne diyorsunuz sizce vereyim mi yoksa hiç karıştırmamak daha mı doğru olur? Ayrıca ilginç bir şekilde şubeden şubeye de tavırları değişiyor birinde sorun yaşarsam öbüründen açarım diye düşünüyorum.
-
Selam arkadaşlar. Benim amerikada bi şirketten alacak param var gelecek paypal gibi düşünebilirsiniz. Bunu amerikada yaşıyan biri hesabına göndersem o bana tl bankama swift ile usd atabilir mi? Bi miktar komisyon verebilirim.
-
@Haliax $11.1 K’yi Wise $120 civarina transfer ederken ve kur cevriminden dolayi $10.890 civari hesaba gecerken (totalde masraf $210 oluyor), YKB + BofA ile 2 is gununde (spot valorlu SWIFT) $47’ye hallettim. Meblag arttikca Wise’in avantaji ortadan kalkiyor, hatta baya dezantajli olmaya basliyor kur cevriminden dolayi, o yuzden iyice arastirip kiyas yapmak lazim.
-
Garanti bankasından şimdi düşen güncelleme burada yazıyım
Yeni gelişme: SWIFT Go, Garanti BBVA Mobil’de!
Bu sayede hem düşük tutarlı para transferleriniz çok daha hızlı hem de alıcı banka kesintisiz. Üstelik işlem ücretini para transferi öncesi görebilirsiniz.
Garanti BBVA Mobil’i hayatınızı kolaylaştırmak için geliştirmeye devam edeceğiz. Yorum ve oylarınızı bekliyoruz.
-
Bende kendimdenbir güncelleme vereyin. Enparadan BofA ya 50k+ üstü transfer yaptım. 93 TL en para kesti. BofA da 30 dolar kesecekti. Hesaba 30 dolar düşük yattı ama sonra wire transfer adı altında 15 daha kesti toplamda 50 dolar masrafla göndemiş oldum. TR saatiyle cuma akşam yaptım brdaki hesaba Amerika saati ile salı öğleden sonra geldi.
-
@wanti , 50K $ icin $ 50 masraf gayet makul bi rakam bence, enpara dan direk app uzerinden mi yaptiniz transferi yoksa finansbank a giderek mi yaptiniz?
-
Enpara app üzerinden yaptım. Ama dikkat edin hattınız açık olsun. Hemen geri aradılar kontrol için.
Finansbanktan bilerek göndermedim. Üst segment müşteri olmama rağmen 93tl yerine 1800 lira gibi bir masraf istediler. Enpara finans arası USD transferi anında ve masrafsız oluyor. Hemen enpara ya atıp ordanda BofA ya gönderdim.
-
Bu ileti silindi! -
Şu da bir yöntem olabilir, henüz hiç denemedim (şu ana kadar sadece transferwise'ı kullandım birkaç yıl önce, bir de şimdi moneygram üzerinden para geliyor) ama bir dijital cüzdan açıp kripto para üzerinden aktarım yapabilirsiniz.
Hem anlık olarak işlem yaparsınız, hem de kesinti derdi yok; tabi milyonda bir ihtimal gerçek olup da tam da sizin işlem yaptığınız o 3 dakikada işlem yaptığınız para batmazsa.
Edit: bu arada parayı kendi kendinize gönderiyorsanız, örneğin ABD hsabınızdan TR hesabınıza; parayı herhangi bir kripto paraya yatırmanıza gerek yok. Örneğin, ether alacakmış gibi parayı Binance benzeri broker bir siteye yükleyip; sonra almadan TR hesabınızdan parayı çekebilirsiniz. Burada şart, "reel" paranın aktarım yapılacağı hesap sahibi ile binance hesabının sahibinin aynı olması. Yani, reel parayı başkasına gönderemiyorsunuz. Başkasına atarken, onların da dijital cüzdan açmasını isteyip, cüzdanlarına crypto para olarak atabilirsiniz; ya da ilk söylediğim taktik ile parayı Türk hesabınıza alıp Türk bankaları arasında sonradan parayı başkasına atabilirsiniz.
Edit 1. Kullanmadım derken, dijital cüzdanım var ve işlem yapıyorum. Ancak bunu böyle, iki ülke arasında bir para gönderme aracı olarak kullanmadım. -
@FreeWoRLD Yakinda Amerika USD -> TEB USD transfer yaptiniz mi?
Wise benden toplam $14.39 aldi. Aynen sizinki gibi yolladim. TEB bisey almadi (henuz)
Wise komisyonlari artirmis galiba. Alternatif biliyorsaniz paylasirsaniz sevinirim
-
Merhaba,
Yakın bir zamanda Türkiye’deki QNB Finansbank USD hesabımızdan, ABD BofA’daki hesabımıza $100,000 civarında para transferi gerçekleştirdik.
QNB’nin first plus müşterisi olduğumuz için QNB transfer ücreti almadı, $85 aracı banka ve $15 BofA transfer wire kesti. Toplam $100 masrafla, parayı ertesi gün hesabımıza aldık.
-
@mqkerqkermwer Maalesef yakın zamanda transfer işlemim olmadı. Fakat geçenlerde fiyatları arttırıyoruz diye bir e-mail geldiğini hatırlıyorum.
-
Arkadaşlar merhaba
Türkiyedeki kullandığım Binance global hesabımı Amerikada kullanabilir miyim ?
Araştırdığım kadarıyla orada bir vpn satın alarak giriş yapılabiliyor.
Konuyla ilgili bilgi ve tecrübesi olan varsa yazarsa seviniirim. sevgiler. -
@Aykut5935
Yeni hesap aç hocam abd oturma izninle, vpn gerek yok ordanda tr binancene girersin ama tr bankalarına çalışır işime yaramaz. Usa versiyon kullan. -
Arkadaşlar selam, mülakat öncesi nakit paranızı dolar şeklinde türk hesabına yatırırken bankalar sıkıntı yapıyor mu?
Örneğin 20-30k usd dolarınız var bunu kendi bankanıza şubenizden yatırırken kaynağını isteyen bankalar oluyormuş. Böyle birşeyle karşılaşıp yatıramayan var mı yoksa prosedür mü? -
@Furkan-Aydın 20-30 bin dolar civarı dolar kuru yüzünden maalesef artık yüksek bir meblağ. Paranın kaynağını sormasalar bile MASAK bu konu hakkında muhakkak bir araştırma yapıyordur.
-
@Aykut5935 Binance Global’e app uzerinden VPN’le bile olsa giremiyorsunuz. Tarayici uzerinden Binance Global sitesine VPN ile girip istediginiz islemi yapabilirsiniz. Ben Binance US’in likiditesini ve kripto para cesitliligini az buldugumdan tercih etmiyorum. Tarayici uzerinden Binance Global’den islem yapmayi tercih ediyorum.
-
merhaba,
hsbc den abd dekı bır bankaya transfer yapanlar varmı?
kesılen ucretler nedır? bılgısı olan varmıdır? -
@kazımonaran Türkiye de şubelerini kapatıp sadece 5-10 tane kaldığı için zannetmiyorum güncel bir bilgi bulacağını.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum