Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Garanti bankasından şimdi düşen güncelleme burada yazıyım

    Yeni gelişme: SWIFT Go, Garanti BBVA Mobil’de!

    Bu sayede hem düşük tutarlı para transferleriniz çok daha hızlı hem de alıcı banka kesintisiz. Üstelik işlem ücretini para transferi öncesi görebilirsiniz.

    Garanti BBVA Mobil’i hayatınızı kolaylaştırmak için geliştirmeye devam edeceğiz. Yorum ve oylarınızı bekliyoruz.


  • Bende kendimdenbir güncelleme vereyin. Enparadan BofA ya 50k+ üstü transfer yaptım. 93 TL en para kesti. BofA da 30 dolar kesecekti. Hesaba 30 dolar düşük yattı ama sonra wire transfer adı altında 15 daha kesti toplamda 50 dolar masrafla göndemiş oldum. TR saatiyle cuma akşam yaptım brdaki hesaba Amerika saati ile salı öğleden sonra geldi.


  • @wanti , 50K $ icin $ 50 masraf gayet makul bi rakam bence, enpara dan direk app uzerinden mi yaptiniz transferi yoksa finansbank a giderek mi yaptiniz?


  • Enpara app üzerinden yaptım. Ama dikkat edin hattınız açık olsun. Hemen geri aradılar kontrol için.

    Finansbanktan bilerek göndermedim. Üst segment müşteri olmama rağmen 93tl yerine 1800 lira gibi bir masraf istediler. Enpara finans arası USD transferi anında ve masrafsız oluyor. Hemen enpara ya atıp ordanda BofA ya gönderdim.


  • Bu ileti silindi!

  • Şu da bir yöntem olabilir, henüz hiç denemedim (şu ana kadar sadece transferwise'ı kullandım birkaç yıl önce, bir de şimdi moneygram üzerinden para geliyor) ama bir dijital cüzdan açıp kripto para üzerinden aktarım yapabilirsiniz.
    Hem anlık olarak işlem yaparsınız, hem de kesinti derdi yok; tabi milyonda bir ihtimal gerçek olup da tam da sizin işlem yaptığınız o 3 dakikada işlem yaptığınız para batmazsa.
    Edit: bu arada parayı kendi kendinize gönderiyorsanız, örneğin ABD hsabınızdan TR hesabınıza; parayı herhangi bir kripto paraya yatırmanıza gerek yok. Örneğin, ether alacakmış gibi parayı Binance benzeri broker bir siteye yükleyip; sonra almadan TR hesabınızdan parayı çekebilirsiniz. Burada şart, "reel" paranın aktarım yapılacağı hesap sahibi ile binance hesabının sahibinin aynı olması. Yani, reel parayı başkasına gönderemiyorsunuz. Başkasına atarken, onların da dijital cüzdan açmasını isteyip, cüzdanlarına crypto para olarak atabilirsiniz; ya da ilk söylediğim taktik ile parayı Türk hesabınıza alıp Türk bankaları arasında sonradan parayı başkasına atabilirsiniz.
    Edit 1. Kullanmadım derken, dijital cüzdanım var ve işlem yapıyorum. Ancak bunu böyle, iki ülke arasında bir para gönderme aracı olarak kullanmadım.


  • @FreeWoRLD Yakinda Amerika USD -> TEB USD transfer yaptiniz mi?

    Wise benden toplam $14.39 aldi. Aynen sizinki gibi yolladim. TEB bisey almadi (henuz)

    Wise komisyonlari artirmis galiba. Alternatif biliyorsaniz paylasirsaniz sevinirim


  • Merhaba,

    Yakın bir zamanda Türkiye’deki QNB Finansbank USD hesabımızdan, ABD BofA’daki hesabımıza $100,000 civarında para transferi gerçekleştirdik.

    QNB’nin first plus müşterisi olduğumuz için QNB transfer ücreti almadı, $85 aracı banka ve $15 BofA transfer wire kesti. Toplam $100 masrafla, parayı ertesi gün hesabımıza aldık.

  • ⭐⭐⭐

    @mqkerqkermwer Maalesef yakın zamanda transfer işlemim olmadı. Fakat geçenlerde fiyatları arttırıyoruz diye bir e-mail geldiğini hatırlıyorum.


  • Arkadaşlar merhaba
    Türkiyedeki kullandığım Binance global hesabımı Amerikada kullanabilir miyim ?
    Araştırdığım kadarıyla orada bir vpn satın alarak giriş yapılabiliyor.
    Konuyla ilgili bilgi ve tecrübesi olan varsa yazarsa seviniirim. sevgiler.


  • @Aykut5935
    Yeni hesap aç hocam abd oturma izninle, vpn gerek yok ordanda tr binancene girersin ama tr bankalarına çalışır işime yaramaz. Usa versiyon kullan.


  • Arkadaşlar selam, mülakat öncesi nakit paranızı dolar şeklinde türk hesabına yatırırken bankalar sıkıntı yapıyor mu?
    Örneğin 20-30k usd dolarınız var bunu kendi bankanıza şubenizden yatırırken kaynağını isteyen bankalar oluyormuş. Böyle birşeyle karşılaşıp yatıramayan var mı yoksa prosedür mü?

  • ⭐⭐⭐

    @Furkan-Aydın 20-30 bin dolar civarı dolar kuru yüzünden maalesef artık yüksek bir meblağ. Paranın kaynağını sormasalar bile MASAK bu konu hakkında muhakkak bir araştırma yapıyordur.


  • @Aykut5935 Binance Global’e app uzerinden VPN’le bile olsa giremiyorsunuz. Tarayici uzerinden Binance Global sitesine VPN ile girip istediginiz islemi yapabilirsiniz. Ben Binance US’in likiditesini ve kripto para cesitliligini az buldugumdan tercih etmiyorum. Tarayici uzerinden Binance Global’den islem yapmayi tercih ediyorum.


  • merhaba,
    hsbc den abd dekı bır bankaya transfer yapanlar varmı?
    kesılen ucretler nedır? bılgısı olan varmıdır?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kazımonaran Türkiye de şubelerini kapatıp sadece 5-10 tane kaldığı için zannetmiyorum güncel bir bilgi bulacağını.


  • @ayvalik10 evet tr de de az saıda subelerı kaldı .abd den de cıktılar artık
    yınede tesekkurler. Teb ı tavsıye edermısınız bu gonderım ıslemleri icin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kazımonaran sonuçta 6.000 TL karşılığı dolar kesintisiz çekiyorsun bence mantıklısı bu




  • 🇺🇸 💸 🇹🇷


    ABD'den Turkiye'ye USD iletmek icin sanirim bu yontemden bahsedilmemis (ya da ben goremedim):

    Bank of America (BoA) Checking Account (vadesiz mevduat hesabi) actiginizda size bir Debit Card (ATM karti/bankamatik kart) verilecek.

    Bu Debit Card'i kullanarak, Turkiye'deki TEB ATM'lerinden hicbir ucret, komisyon odemeden dogrudan USD cekebilirsiniz.

    ABD'deki cogu BoA ATM'si telefonunuzla islem yapma olanagi taniyor. Boylelikle soyle bir senaryo olusturulabilir; siz ABD'de iken BoA hesabiniza yatirdiginiz ve ailenize destek icin gondermek istediginiz parayi bir yakininiz -kendisine verdiginiz BoA Debit Card ile- Turkiye'deki TEB ATM'sinden USD olarak cekebilir.



    BoA-TEB_ATM_USD.png


  • Daha önce TR -> USA şeklinde dolar göndermiştim. Enpara -> BOFA yönünde göndemiş ve 50 dolar bir masraf ödemiştim. Gönderdiğim tutar yüksek olduğu için bu para mantıklı kalmıştı.

    Şimdi ters yönde BOFA -> TR göndereceğim ama tutar bu sefer düşük (duruma göre 500 - 2500usd arası bir değer). Böyle olunca masraf çok fazla kalıyor. (Tahmince Bofa 45 + Aracı 30 + enpara 75 dolar civarında birşey olacak)

    Güncel durumuda görmek adına opsiyonları sıralayayım. Siz ne dersiniz?

    1- Swift ile belli bir süre ihtiyacı karşılayacak şekilde yüksek göndermek ve hiç uğraşmamak.
    2- Wise ile aynısını yapmak ama para TL geçeceği için TR de tekrar USD ye dönersem 1 numara ile aynı hesaba geliyor.
    3- Wise ile 15 20 günde bir ufak ufak ihtiyaç kadar göndermek.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum