Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @berke1998 Berke bey tekrardan yeni hayatınızda başarılar , yakında görüşmek üzere.

  • ⭐⭐⭐

    İlerisi için bostonu düşünen ben bu yazıyı görmekten cok memnun kaldım. Tebrikler güzellikler sizinle olsun 🙂 @berke1998

  • ⭐⭐

    @berke1998 Tebrik ederim yeni hayatınız ve yeni işiniz hayırlı olsun 🙂 Boston hakkında ben de çok araştırma yapmıştım hatta Houston olmazsa Boston'a gidebilirim diye düşünüyorum hala. Tecrübelerinizi burada paylaşırsanız çok sevinirim. Tekrar tebrik ederim 🙂


  • @berke1998 Yeni hayatınızda ve işinizde başarılar, her şey gönlünüzce olsun.
    SSN gelmeden işe başlamak hakkında bilgi verebilir misiniz ?
    Ayrıca Boston-Raptors maçı bileti için ne kadar ödediniz acaba 😃 ben de sıkı bir NBA takipçisiym kısmet olurda alırsak vizeyi bende gittiğimde en kısa zamanda bir maça gitmek istiyorum 😃


  • @hope123

    SSN kartim geldigimin ertesi gunu basilmis. 25’inde Boston’daki SSA ofisine gidip numarami ogrendim ve Starbucks’da calismam icin gereken background check formunu submit edip sonuc belli olmadan calismaya basladim. Store Manager ise pasaporttaki DV vizesi uzerinden bilgilerimi doldurdu.

    Celtics biletini de 12 dolara aldim, preseason tabi ama bir yerden baslamak lazim 🙂


  • @berke1998 tebrik ederim hocam, ayrıca deneyimlerinizi bizimle paylaştığınız için de teşekkür ederim. Benim size bir sorum olacak: starbucks'ta çalışmak için ne tür sertifikalar /diplomalar gerekiyor? Bu konudaki tecrübelerinizi de paylaşırsanız çok mutlu olurum.


  • Herkese Merhabalar,

    23 Eylül tarihinde Boston’dan ilk kez giriş yaptım ve bugüne kadar yaşadıklarımı sizlerle paylaşmayı isterim.

    İstanbul Havalimanı
    Check-in sırasına girdiğimde, Gözen Security çalışanı sarı zarfı ve vizeyi kontrol etti. Ardından, ikinci kontrolde gideceğim adres soruldu ve valizlerimi teslim ettim. Pasaport kontrolündeki görevli oturum kartı olmadığı için harç pulu almam gerektiğini söyledi ve bende vizenin üzerindeki Permanent Residence yazısını gösterdim. Daha yetkili polis memuru geldi ve harç puluna gerek yok dedi, böylece harç pulu almadan kontrolden geçmiş oldum.

    Uçağa binmeden önce tekrar Gözen Security tarafından pasaportuma bakıldı ve ardından kabin bagajlarını kontrol ettiler.

    Boston Havalimanı
    Pasaport kontrol noktasına geldiğimde fazla sıra yoktu. İlk kez giriş yaptığım için U.S. Citizens ve Green Card alanından geçmeme izin vermediler. Yinede, 15-20 dakikada sıra bana gelmişti. CBP görevlisi sadece adresimi teyit etti ve pasaporta damgayı bastı. Pasaport kontrolü çok hızlı olmuştu ancak, valizler için 1 saat beklemem gerekti. Valizleri aldıktan sonra Lyft çağırdım ve AirBnB’ den kiraladığım geçici eve gittim.

    BofA Banka Hesabı Açma
    Önceden 24 Eylül Cumartesi için BofA’dan hesap açmak işlemi randevusu almıştım. Walk-in müşteri kabul etmeme ihtimalleri olduğu için garanti olsun istedim. SSN vermeden hesap açma işlemini tamamladım ve bir kısım parayı hesaba yatırdım. Apple pay ile BofA uygulamasını senkronize etmek mümkün ve böylece harcama yaparken hiç sıkıntı yaşamadım.

    SSA & SSN
    28 Eylül’ de Boston SSA ofisine gidip SSN’i öğrenmek istediğimi söyledim ve görevli kontrol ettiğinde numaranın belli olduğunu söyledi. Bir kâğıda yazıp verdi ve 10 gün içinde kart gelmezse tekrar buraya gelirsin dedi.

    Önemli: SSN’i aldıktan sonra BofA şubesine gittim ve sisteme kaydetmek için kartı görmesi gerektiğini söyledi. Onu da ileriki günlerde yapacağım. Bu arada gitmişken personal check talep ettim.

    Telefon Hattı
    İlk başta T-Mobile’den pre-paid hat almıştım. SSN’i aldıktan sonra AT&T şubesine gittim ve SSN’i sisteme girdiğinde iPhone 14 Pro’yu down payment olmadan alabileceğimi söyledi. Ayrıca, elimdeki iPhone’u USD 350 değerinde alabileceklerini söylediler. Bu tutarı aylık olarak faturadan düşüyorlar. T-Mobile’den numarayı transfer edebiliyorlar ancak, bunun için elinizde T-Mobile transfer pin ve account number olması gerekiyor. 2-3 hafta sonra bu işlemi gerçekleştirmeyi düşünüyorum.

    Oda Kiralama
    Craiglist ve Facebook Marketplace üzerinden birçok ilan sahibi ile görüştüm. Craiglist’den görüştüğüm bir broker ile kontrat için anlaştım ve 1 Ekim itibariyle taşınıyor olacağım. Bu arada broker yarım kira komisyon istedi.

    Boston Türk Konsolosluğu Adres Beyanı
    Oda için kontratı yaptıktan sonra, adres beyanı için konsolosluğa gittim. Normal şartlarda randevu almak gerekiyor ama ben içeriye girip rica ettim ve adres beyanı konusunda hemen yardımcı oldular. 3-4 saat içerisinde e-devlet’ten kontrol ettiğimde adresim güncellenmişti.

    Şu an için yaşadıklarım bu kadar. İleriki zamanlarda başka tecrübelerim oldukça paylaşmaya çalışacağım.

    Sevgiler,

  • ⭐⭐⭐

    @datanist

    Deneyimlerinizi aktardığınız için teşekkürler. Yeni hayatınızda başarılar. Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @berke1998 insanın kendini ait hissettiği yerde bulması ne kadar harika bir histir eminim🤩 Devamını da merakla bekliyoruz Berke bey🙏🏻

  • ⭐⭐⭐

    @datanist detaylı anlatımınız için çok teşekkürler, bundan sonraki deneyimlerinizi de merakla bekliyoruz🙏🏻

  • ⭐⭐

    @datanist yeni hayatınızda bol şans dilerim 🙏🏻


  • @erhan314 merhabalar Amazon Flex için başvuru yaptıktan kaç gün sonra işe başlayabilirsiniz onayı geldi? Bende başvuru yaptım ancak 2 hafta oldu bir dönüş gelmedi size de sormak istedim.


  • @esranboylu merhabalar eşim ücretsiz ingilizce kursuna gidiyor demişsiniz ismini paylaşabilir misiniz acaba? Teşekkürler


  • Merhabalar , greencard ile Amerika’ya gelenler için uygun fiyatlı dil okulu ve iş konusunda yardımcı olabilecek kurumlar var mıdır?(Teksas-Houston)

  • ⭐⭐

    @datanist tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkürler ileriki dönemde neler yaşadığınızı da bizimle paylaşırsanız çok yardımcı olursunuz. Yeni hayatınızda şans sizinle olsun 🙂


  • @janedns, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    @erhan314 merhabalar Amazon Flex için başvuru yaptıktan kaç gün sonra işe başlayabilirsiniz onayı geldi? Bende başvuru yaptım ancak 2 hafta oldu bir dönüş gelmedi size de sormak istedim.

    Flex degil warehouse basliyorum ben. Benim bu konuda teni gelen arkadaslara tavsiyem su olur. Ilk zqmanlar buldugunuz isi yapin cunku bu delivery islerimin onaylanmasi biraz zaman aliyor cepten yemeyin


  • @janedns, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    Merhabalar , greencard ile Amerika’ya gelenler için uygun fiyatlı dil okulu ve iş konusunda yardımcı olabilecek kurumlar var mıdır?(Teksas-Houston)

    Adult schoollar var ca da. Orada da olabilir. Ucretsiz tamamen. Community collge de diyolar galiba. Bi arastir mutlaka.


  • @erhan314 cevaplariniz icin tesekkurler ' warehouse isi icin kazanimlar nasil peki sizin icin uygunsa bilgi verebilir misiniz?


  • Bu ileti silindi!

  • @erhan314 hayatında başarılar diliyorum. Bu şekilde bunlaı anlatman bile eminim bir çok kişiye başta ben olmak üzere yardımı dokunacaktır. Telegramdan nasıl ulaşabilirim?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

56
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum