Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @achillesoag Hocam current olduktan sonra mı dosyayı taşıya biliyoruz?

• ⭐⭐

@aslanamca Hayır dosya taşımak için cutoff olma şartı yok. Eğer cutoff olmadan dosya taşımak isterseniz KCC ile iletişime geçip yasal oturumunuz ile taşıma isteğinizi belirtmelisiniz. Cutoff olduktan sonra taşımak isterseniz bu durumu taşımak istediğiniz konsoloslukla iletişime geçerek yapmalısınız. Bu arada excel listesinde varmıydınız ?

• @achillesoag Yokum galiba Excel listesinde

• ⭐⭐

@aslanamca Buradan Form'u doldurursanız sizi excel listesine ekleyelim.

• Merhaba,sıra numaram 3000lerde falat hala mail gelmedi bunun sebebi ne olabilir bilginiz var mı arkadaşlar

• @Tugce-0 sizin e-mailinizdeki bu ifade yanlış olmuş " It's already sent to Turkey and I'm still residing in NZ and I have still 9 months valid visa in here."

Konsolosluğun e-mailin deki şu ifadeside "When the case becomes current it will be sent to Turkey electronically." yanlış ama bu e-mailde anlaşıldığı gibi konsolosluk current olmayı interview almak olarak yorumluyor

@gucarslan ın tavsiyelerine katılmakla birlikte. Konsolosluğa tekrardan daha kesin ifadelerle

Efendim ben sizin dediklerinizi anlıyorum. Ama ben Yeni Zelanda da ikamet ediyorum.Türkiyeye yakın zamandada dönmeyeceğim,artık tüm işlerim ve yaşantım burada.(eğer 9 aydan sonrasında daha fazla vizeyi uzatma ya da yasal bir yolla kalma imkanınız varsa burdaki ifadeyi Yeni Zelanda bağınızı daha güçlü ifade ederek değiştirebiliriz).Bültende cut-off içerisinde olmama rağmen Ankara konsolosluğunun yoğunluğundan dolayı vize mülakatımın ayarlanması uzun sürebilir. Sizden ricam kcc den mülakat yerimin herhangi bir bağım olmayan Ankara konsolosluğundan alınarak NZ konsolosluğu olarak değiştirilmesini istemeniz olacaktır. Bu sayede yaşadığım ülkede düzenimi bozmak zorunda kalmam,burada çalıştığım işyeriyle problem yaşamam. Lütfen bu isteğimi değerlendirin. Bazı kısımları çıkartabilir eklemeler yapabiliriz.

Bu arada eğer olursa hiç olumlu cevap vermezler ve Ankara konsolosluğunda mülakatınız planlanırsa, bu gelen e-maillerle birlikte ilk önce NZ konsolosluğuna mülakat yerinizi değiştirmelerini istemenizi daha sonrada Ankarayıda durumdan haberdar etmenizi tavsiye ederim. Mülakat tarihi aldıktan sonrada dosya transferi mümkün, o anda Yeni Zelanda konsolosluğu cevap verdiği sürece sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ankara konsolosluğu mülakat tarihi almış olsanız bile bazen size geç cevap verebiliyor. Umarım bu sefer NZ den olumlu dönüş alırsınız.

• ⭐⭐

@emreoztrk Excel listesini incelediniz mi acaba? Son dağıtılan mülakatlarda CN 3000 civarına mülakat dağıtıldı.Buradan Form doldurup sizde excel listesine katılıp takip edebilirsiniz.

• Merhaba ben geçen ay durumumu kontrol ettim 1.tip mail geldi , tekrar kontrol etmek istiyorum sorun olurmu acaba?

• ⭐⭐

@tommy Sorun olmaz ara ara sorgulama maili atabilirsiniz.

• Öncelikle sorunsuz bir mali yıl dilerim hepimize
    Dv-2022 savedv verilerini incelediğimde abudhabi eu 13k case no kabul etmiş benim dubaiye gitme imkanım var oturum izni vs alıncak dosyamı oraya taşımak mantıklı mi sizce ? Daha önceki deneyimleri okuyan veya daha fazla bilgisi olan cevaplarsa sevinirim 2022 mülakat deneyimlerini okumaya başladım henüz daha tam bilgiye ulaşamadım sağolun şimdiden

• @aslanamca @ahmet_ Su an durum soyle gibi duruyor.15 mayisa kadar submit olanlar önce işlendi ve tip 3-4 mail aldi buna istinaden kcc mulakat verecegi zaman ankara dedi ki 50 mulakat gonder.bu sebeple de 15 mayisa kadar ilk listeye giren tip 4 ler mulakat aldi.cut off icinxs olanlarin 4 no almasi normal kcc dosya islemeye devam ediyor.gecen senede cok kisi 4 tip mail aldi ama mulalat alamadi.her tip 4 alan mulakat alacak demek degil .ankara 15 baz alir ifadesi diger konsolosluklarda daha yuksek submit edenler mulakat alip tr de sadece 15 e kadar olanlar alabildigi icin yazdim ama ifade dogrusu tr performansina gore 15 ine kadar olanlara ancak mulakat dagitilabildi olsa daha dogru haklisiniz.ileriki mulakatta daha dogru yorum yapabilcez

• ⭐⭐⭐

Bilmediğim için soruyorum talihli olduğunuzu öğrendiğiniz gün ds260 dolduramıyor musunuz?

• ⭐⭐

@waterman Sistem 1 gün sonra açılıyor mesela DV23 sonuçlarının açıldığı gün 7 mayıs 2022 , ds260 için sistemin aktif olması 8 mayıs fakat yoğunluktan dolayı ilk 1 hafta çok zor doldurulabildi hatta sonrasında siteyi bakıma aldılar.

• ⭐⭐⭐

@achillesoag herhalde ilk gün dolduranlarda şanslı kesim olup submit tarihine göre mülakat alıyor.

• ⭐⭐

@waterman ilk gün demeyelim fakat ne kadar erken gönderilirse o kadar avantaj. Burada adminler ve eski kazananlar hep uyarıda bulundu çok gecikmeden formlarınızı gönderin , çok büyük bir hata yoksa formlarınızı açtırmayın diye ve haklı çıktılar çünkü kendileri tecrübe edindi. Tavsiyem ds260 formunda neler olduğu , neler istendiği belli. Eğer DV için başvuru yapılıyorsa ds260 formunda istenen bilgileri önceden hazırlamak büyük avantaj sağlayacaktır.

• @waterman Hemen açılmıyor. Bir süre sonra açılıyor form doldurma. Çok karışık ve zor bir form değil. Adres, iş, eğitim geçmişiniz hazır olsun. Form doldurma açılır açılmaz hatasız şekilde doldurmaya çalışın. Çok ekstrem bir hata yoksa formu açtırmaya gerek yok.

2022-2023’de görüldüğü üzere şimdilik formu erken göndermek avantaj. İlerideki çekilişlerde herkes erken göndermeye başladığında ne olur bilemiyorum.

• @tommy
    Case nosu 20000 lerde olup Mayıs submitli biri type 3 maili alırken case nosu 3000 lerde ve Mayıs submitli biri nasıl type 1 maili alıyor ?
    Buradaki sistem nasıl acaba ?

• @Gökhan-Öz mayis submit icinde de baz alinan bir gun olunabilir belli bir gune kadar submit edenlerin dosyasj onden islenmeye basladi gibi duruyir

• @ahmet_ 23 mayis ilk durum sorgulama toplu mail atimi yapildigi zaman 3 ve 4 tip mail alanlarin son submit tarihi idi.o tarih gun gecip dosya islendikce 28 mayi oldu zaman ilerledikce se daha ileri tarih olabilir

• Ekstrem bir durum olmazsa 15 Mayıs tarihi ilerleyecektir diye düşünüyorum. DV22, Mayıs submit ile bitecek heralde düşüncesi bile Temmuz gibi belirdi.

O yüzden daha çok erken. En kötü ihtimalle 25 Mayıs'a kadar gelmesi lazım. Geçen sene evden çalışan personel, bu sene Mayıs sonuna kadar bile gelemeyecekse bilemiyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k