Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

    @salsalonia Merhaba, bugün mülakatınız vardı sanırım. Nasıl geçti acaba?


  • @ILHAN-FARUK Kasım 3 yazıyor


  • @emreaydıner Sanırım bunun takip linki var kcc sitesinde. O linki paylaşır arkadaşlar.

  • ⭐⭐⭐

    @emreaydıner 5700'e kadar olan numaralar şuanda current. Bu duyurular Visa Bulletin sayfasında yayınlanır.


  • Selam herkese,

    Dosyamı Ankara'dan Yeni Zelanda'ya taşımak için elimden geleni yaptım ancak mümkün olmadı. Auckland'taki Amerika Konsolosluğu ile yapmış olduğum son mailleşmeyi paylaşıyorum;

    Auckland > "Good Morning,

    The Immigrant Visa process is complex.

    At this time, you will need to wait until your DV number becomes current. When the case becomes current it will be sent to Turkey electronically. If you are still residing in New Zealand with a valid visa we will ask the officer if we can accept the case.

    Let us know when you are scheduled an appointment by the KCC, and we will review the request at that time."

    Geri döndüğüm mail: "Hi Dear Officer,

    Thanks for the reply. My DV number (Case Number: 2023EU000035-------) is already current actually. I'm about to take scheduled interview very soon. You can confirm that my case number is already current in the link below (Visa Bulletin) also you can see it in the KCC email as highlighted. It's already sent to Turkey and I'm still residing in NZ and I have still 9 months valid visa in here.

    Visa Bulletin Link: https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2022/visa-bulletin-for-september-2022.html"

    Ve ısrarla bana tekrardan döndükleri mail: "At this time, you will need to wait until your DV appointment is scheduled. When the appointment is scheduled, the case will be sent to Turkey electronically. If you are still residing in New Zealand with a valid visa we will ask the officer if we can accept the case."

    Bu son maillerden önce de baya bir takım bir mailleşme trafiği geçirdim ve sonuç hep aynı. Sanırım hiçbirşey yapmayacaklar... Mülakat tarihim belli olduktan sonra değiştirmek mümkün mü veya riskli mi bilemiyorum ancak sanırım pes edeceğim... Başka bir önerisi olan varsa paylaşmak isterse çok sevinirim 🙂

    Çok teşekkürler 🙂


  • @Tugce-0 en yakın ülkeye taşımayı deneseniz?


  • @baran-bozdogan bu durumda da en yakın ülkeye vize almam gerekecek malesef türk pasaportu sahibi olduğumuz için hangi yakın ülkeye gitsem vize process'ine girmek zorunda kalacağım yine, inanılır gibi değil...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @felemez maili doğru adrese ve doğru şekilde atmışsınız, bunda bir sorun yok.
    ama cut-off olduğunuz için sizin kcc'ye değil, mülakat almak istediğiniz konsolosluğa yazmalısınız.

    lütfen mülakat almak istediğiniz konsolosluğa "X ülkede'deki mülakatımı, ekte verdiğim oturum evraklarımdan dolayı konsolosluğunuza taşımak istiyorum" şeklinde detay verin.

    yine ekte oturum kartlarınız, iş yerinizden aldığınız bir belge varsa onu da ekleyerek tekrardan atın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Tugce-0 mülakatınızı aldıktan sonra dosya taşıma yapmanızı tavsiye etmem açıkçası.
    çünkü o zaman prosedür oldukça kompleks ve riskli, buna kalkışmanızı tavsiye etmem.

    bence siz konsolosluğa walk-in yaparak bunu onlara bir de o şekilde anlatmayı deneyin.
    kapıdaki güvenliğe, IV departmanından bir officer ile görüşmek istiyorum, maillerime bir cevap alamıyorum diyerek bunu talep edebilirsiniz.

    yüz yüze olmasa bile telefonla sizi görüştürebilirler, bunu çokça yaşadık farklı konsolosluklarda.

    bir de bunu deneyin lütfen..
    hiç olmadı, mülakat aldığınızda ankara'ya gelip mülakatınızı yaparsınız.
    eğer nz'deki süreciniz daha önemli değilse tabi.

  • ⭐⭐

    @felemez Merhaba dosyayı taşımayı düşündüğünüz konsoloslukla iletişime geçtiniz mi acaba cutoff olmuşsunuz çünkü ? Ayrıca excel listesine katılmamışsınız sanırım sizi göremedim Buradan Form'u doldurup katılabilirsiniz.


  • @achillesoag Hocam current olduktan sonra mı dosyayı taşıya biliyoruz?

  • ⭐⭐

    @aslanamca Hayır dosya taşımak için cutoff olma şartı yok. Eğer cutoff olmadan dosya taşımak isterseniz KCC ile iletişime geçip yasal oturumunuz ile taşıma isteğinizi belirtmelisiniz. Cutoff olduktan sonra taşımak isterseniz bu durumu taşımak istediğiniz konsoloslukla iletişime geçerek yapmalısınız. Bu arada excel listesinde varmıydınız ?


  • @achillesoag Yokum galiba Excel listesinde

  • ⭐⭐

    @aslanamca Buradan Form'u doldurursanız sizi excel listesine ekleyelim.


  • Merhaba,sıra numaram 3000lerde falat hala mail gelmedi bunun sebebi ne olabilir bilginiz var mı arkadaşlar


  • @Tugce-0 sizin e-mailinizdeki bu ifade yanlış olmuş " It's already sent to Turkey and I'm still residing in NZ and I have still 9 months valid visa in here."

    Konsolosluğun e-mailin deki şu ifadeside "When the case becomes current it will be sent to Turkey electronically." yanlış ama bu e-mailde anlaşıldığı gibi konsolosluk current olmayı interview almak olarak yorumluyor

    @gucarslan ın tavsiyelerine katılmakla birlikte. Konsolosluğa tekrardan daha kesin ifadelerle

    Efendim ben sizin dediklerinizi anlıyorum. Ama ben Yeni Zelanda da ikamet ediyorum.Türkiyeye yakın zamandada dönmeyeceğim,artık tüm işlerim ve yaşantım burada.(eğer 9 aydan sonrasında daha fazla vizeyi uzatma ya da yasal bir yolla kalma imkanınız varsa burdaki ifadeyi Yeni Zelanda bağınızı daha güçlü ifade ederek değiştirebiliriz).Bültende cut-off içerisinde olmama rağmen Ankara konsolosluğunun yoğunluğundan dolayı vize mülakatımın ayarlanması uzun sürebilir. Sizden ricam kcc den mülakat yerimin herhangi bir bağım olmayan Ankara konsolosluğundan alınarak NZ konsolosluğu olarak değiştirilmesini istemeniz olacaktır. Bu sayede yaşadığım ülkede düzenimi bozmak zorunda kalmam,burada çalıştığım işyeriyle problem yaşamam. Lütfen bu isteğimi değerlendirin. Bazı kısımları çıkartabilir eklemeler yapabiliriz.

    Bu arada eğer olursa hiç olumlu cevap vermezler ve Ankara konsolosluğunda mülakatınız planlanırsa, bu gelen e-maillerle birlikte ilk önce NZ konsolosluğuna mülakat yerinizi değiştirmelerini istemenizi daha sonrada Ankarayıda durumdan haberdar etmenizi tavsiye ederim. Mülakat tarihi aldıktan sonrada dosya transferi mümkün, o anda Yeni Zelanda konsolosluğu cevap verdiği sürece sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ankara konsolosluğu mülakat tarihi almış olsanız bile bazen size geç cevap verebiliyor. Umarım bu sefer NZ den olumlu dönüş alırsınız.

  • ⭐⭐

    @emreoztrk Excel listesini incelediniz mi acaba? Son dağıtılan mülakatlarda CN 3000 civarına mülakat dağıtıldı.Buradan Form doldurup sizde excel listesine katılıp takip edebilirsiniz.


  • Merhaba ben geçen ay durumumu kontrol ettim 1.tip mail geldi , tekrar kontrol etmek istiyorum sorun olurmu acaba?

  • ⭐⭐

    @tommy Sorun olmaz ara ara sorgulama maili atabilirsiniz.


  • Öncelikle sorunsuz bir mali yıl dilerim hepimize
    Dv-2022 savedv verilerini incelediğimde abudhabi eu 13k case no kabul etmiş benim dubaiye gitme imkanım var oturum izni vs alıncak dosyamı oraya taşımak mantıklı mi sizce ? Daha önceki deneyimleri okuyan veya daha fazla bilgisi olan cevaplarsa sevinirim 2022 mülakat deneyimlerini okumaya başladım henüz daha tam bilgiye ulaşamadım sağolun şimdiden


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum