Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• @yasmin982 Bu forumda bi arkadaş yazmıştı Aralık 2020 onayı aldığını ondan biliyorum bende artık 2021 onaylarını da bi an önce duyarız inşallah 🙏

• gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

• @Muhtaradana Merhaba Hocam, diyelim ki eşim benimle beraber ABD'ye giriş yaptı ve sonra Türkiye'ye döndü. Döndükten sonra en fazla ne kadar Türkiye'de kalabilir? Şimdiden yanıtınız için teşekkür ederim.

• @Gamer sorunuzu isterseniz aşağıdaki başlıktada sorun ⬇️
    Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri https://yesilkartforum.com/forum/post/82

Eşiniz ilk giriş yaptığı günü başlangıç günü sayarak bu tarihten itibaren 1 yıl içerisinde 2.girişi yapabilir (normalde tavsiye edilen 6 aydan fazla abd dışında bulunulmaması ama genellikle 1.giriş ile 2.giriş arasındaki 1 yılı geçmeyen süreye, kişinin ülkesindeki işlerini toparlaması, ev, araba satışı gibi işlemleri gözönünde bulundurarak görevliler müsamaha gösteriyor) 2.girişten sonra artık Abd dışında 6 aydan fazla bulunmasın.

• @lina inşallah AMİNNNNN 🤲🏼🤲🏼🤲🏼

• @Muhtaradana çok sağolun hocam

• @gucarslan Merhaba bugün bize uscistan mail geldi kanıt talebinde bulundular 27 aralığa kadar cevap bekliyorlar .Kanıtları yükledikten sonra uscis dan onay almamız ne kadar sürer acaba? Bide bu durumu yaşayan biri varsa yardımcı olabilir mi ilk aşama da neden kanıt istiyorlar 🤔

• Merhaba dün mail geldi pasaportunuzu göndere bilirsiniz vizanız basılması için hazır . Çok sevindik vize elimize gelsin full süreci yazarım)”ceac status hala refused yazıyor normalmi?

• Bu ileti silindi!

• Herkese merhaba , USCIS in bugun farkettigim yeni guncellemesinden bahsetmek istiyorum. Artik USCIS accountunuzdan kendi caseniz ozelinde Processing time i gorebilmeniz mumkun. Kendi Casemi ornek olarak paylasiyorum. Umarim bu bilgiler dogru cikar. Hayirli olsun.

image.png

• @chemist merhaba bi sorum olacaktı ama şimdi ben konsolosluktan mülakat tarihi için mail bekliyorum. Mülakata eşim de geliyor mu yoksa sadece mülakata beni mi çağırıyor konsolosluk ?

• @bionicks ben uscıs sayfasına girip süreye bakmak istediğimde sizin görseldeki gibi bi sayfa çıkmadı nerden baktığınızı detaylı yazarmısınız

• Merhaba
    Uscis in yeni özelliği hesaba girip processing time kontrol ettigimde
    'Your case is taking longer than expected to process. You do not need to take any action at this time.'
    gorunuyor ayni durumla karşılasan var mi ?
    Forumda bizden 6 gun once dosyası ayni sekilde Californiada olan bir arkadasimiz dosyası ile ilgili bir bildirim aldi ancak bizde hala bir gelisme yok üstüne de bu yazı endişelendiriyor.

• @itsmebb Bence endişelenmeyin bizim başvuru sizden 8 gün önce bize kanıt talebinde bulundular 3 gün önce bu ay içerisinde sizede mail gelir diye düşünüyorum .

• @tubasemra nasıl bir kanıt talebi ilişkiye istinaden mi nedir?

• @yasmin982 Hayır evlilik cüzdanını yeminli tercümanla çevirisini istiyorlar biz ingilizcede yazıyor diye böyle birşey düşünmemiştik ama olmuyormuş

• @tubasemra sürenize bir etkisi olacağını düşünmüyorum biran önce eksik evrağı yukleyin bence zaman kaybı olmasın. Uscis tüm evrakları ingilizce yeminli tercümesi ile birlikte istiyor. Evlilik cüzdanınızın işlem görmüş sayfalarını çevirisiyle birlikte yüklerseniz sorun olmaz.

• Merhaba.F2B sürecini başlatmak için uscise sistemde yüklememiz gereken evraklar nelerdir. TR de iken şimdiden hazirlayalim.
    Ailece baba anne ve küçük kızımızla abd de de LPR statusundeyken 22 yaşındaki kızimiz için başvuru yapacaz. Sanırım önce vukuatli nüfus kayıt örneği
    Evlilik cüzdanı en başta olmasi gereken.
    1-Yeminli tercüman çevirisi yetiyormu?
    2-Noter tasdiki gerekiyormu?
    3-Apostil gerekiyormu?
    Verilecek cevaplar için teşekkürler. @crazycells

• @ecom Teşekkür ederiz bugün yüklemeyi planlıyoruz

• Merhaba,
    Bugun case status “As of October 3, 2022, we are actively reviewing your Form I-130, Petition for Alien Relative” olarak tekrar guncellendi oysaki bu bildirimin birebir aynisini 2 Mart 2021 de de almistik sizce bu ne olabilir? @crazycells

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • ⚡ Kültür Şoku ⚡

Kültür ve Hobi gocmenlik green card greencard kultur kultur soku
    57
    19 Oy
    57 İleti
    11k Bakış
    celicaC
    Bu dergi goc krizi, goc edenin yasadigi evreyi falan filan bilimsel bir sekilde acikliyor cok faydali buldum https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/403542
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k