ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
-
sayin @pistolstar , CBP tum ucus ve yolcu bilgilerini USCIS ile paslasiyor, bilginize. Ayrica forumda daha uygun bir uslupla konusmalisiniz.
Bu forumda hickimseye resmi basvurularda "yalan bilgi ile" hareket etmesini tavsiye etmemelisiniz, bu tur imalara ve yonlendirmlere kesinlikle izin vermiyoruz.
-
Bizde surecin sanirim sonunageldik sayilir... Geriye pasaportlar kaldi...
Bugun itbari ile yemin torenine katildik ve vatandas olduk...
subat 19 n400 submit
Agustos 25 Interview
Eylul 14 Yemin Toreni....Bizde bu sekilde gidiyor surec...
-
@semavi Darısı bekleyenlere olsun. Dilerim hayırlı ve huzurlu günlere vesile olur.
-
@semavi hayırlı olsun kardeşim
-
@semavi Hayirli olsun..
-
Selamlar herkese. N400 formunu doldururken evidence upload yüklemleri yapmak istediğimde N-470 formu ile ilgili bir bölüm gördüm. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var . Ne yapmalıyım.
-
@nashville, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Selamlar herkese. N400 formunu doldururken evidence upload yüklemleri yapmak istediğimde N-470 formu ile ilgili bir bölüm gördüm. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var . Ne yapmalıyım.
1 yıldan fazla ABD dışındamı kaldınız? Kalmadıysanız sizinle alakalı birşey değil. Önceki mesajlarınızı okudum, kısa sürelerle ABD’den çıktığınızı düşünüyorum. Siz sadece aşağıda daha önceki bir mesajımda yazdığım dokümanları, destekleyici olarak yükleyebilirsiniz isterseniz. Başka birşeye gerek yok. Mesaj aşağıda.
“Birth extract (Vukuatlı nüfus kayıt örneği), evli iseniz uluslararası evlilik cüzdanı ve Irs transactions (Irs’in sitesine üye olup alabiliyorsunuz. 5 yıldır veya 4 yıldır vergi bildirimi yaptığınızı gösteriyor). Bu belgeleri ekstra doküman olarak yükleyip, mülakata yanınızda götürebilirsiniz. Yüklemesenizde bunları mülakatta yanınızda bulundurun. Biz yüklemiştik, mülakatta sormadılar. İlk iki belgeyi konsolosluktan ingilizce olarak alıyorsunuz. Çeviriye gerek yok.”
-
@knnrn, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
11 yaşındaki oğlumuzun süreci ile ilgili güncelleme yapayım. Civics test yapılmadı, yemin töreni de yapılmaz diye düşünüyorduk, çünkü 15 yaşından küçüklere yapılmıyor gibi bir şey duymuştuk. Görünüşe göre yemin töreni randevusu verilecek.

Oğlumuz dün itibarıyla vatandaşlık sertifikasını teslim aldı. Herhangi bir yemin töreni olmadı, sadece belge teslim edildi.
-
@Ryback Teşekkür ederim. Ben de detaylı incelediğimde REENTRY PERMİT ile alakalı olduğunu farkettim. 6 ay - 1 yıldan fazla ülke dışına çıkmadık. Boş bırakacağım.
Bu arada neredeyse tamamlayacağım ama İRS evraklarını eklemeyi unutmuşum sizin yazınızdan farkettim şimdi temin edip yükleyeceğim teşekkür ederim.
-
@nashville Rica ederim.
-
@knnrn Hayırlı olsun.
-
@knnrn hayirli olsun tu aile icin :)
-
@knnrn Hayırlı olsuun. Aile hep birlikte olmuyor mu ? Süreç neden ayrı oldu ?
-
@Programmer, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@knnrn Hayırlı olsuun. Aile hep birlikte olmuyor mu ? Süreç neden ayrı oldu ?
Hayır, herkesin başvurusu ayrı yapılıyor. Çocuk zaten anne babadan biri vatandaşlık aldıktan sonra başvuru hakkı kazanıyor.
-
Bildigim kadariyla vatandaslik GC alindiktan 5 yil sonra basvurulabiliyor. Lottery ile EB1A kategorisi arasinda bu acidan fark var mi? yani Eb1A ustun yetenek greencard alindiginda sure kisalir mi? sorum bu.
-
@somebody, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Bildigim kadariyla vatandaslik GC alindiktan 5 yil sonra basvurulabiliyor. Lottery ile EB1A kategorisi arasinda bu acidan fark var mi? yani Eb1A ustun yetenek greencard alindiginda sure kisalir mi? sorum bu.
Hayır. Amerikan vatandaşı ile evlilik yolu ile Green Card sahibi olduysanız, süre 3 yıla iniyor. Diğer her şekilde süre 5 yıl oluyor.
-
Arkadaşlar 2 gün önce başvuruyu yaptım kendi adıma ve ardından eşim adına ayrı ayrı ancak 2 gündür taken action aşağıdaki resim şeklinde mail alıyorum. Log in yapıyorum ancak bir aksilik göremiyorum. Bir uyarıda görmüyorum. Normal mi sizce karşılaşan oldu mu?
Bu resimdeki gibi mail geliyor
-
@nashville Documents başlığı altında gönderilen mektup vs var mı diye bakın. Muhtemelen başvuru alındı mektubu gönderilmiştir, onunla ilgilidir.
-
Herkese merhaba bir konu hakkında destek bekliyorum Lütfen yardımcı olandan olmayandan teşekkür ediyorum.Ben Tayfun 6 yıldır ABD vatandaşı ile evliyim hiçbir şekilde problem yaşamadım vize statüm B1 B2 Türkiye'de evlendik ve bu yıl Green Card başvurusunu yapmayı planladık ve yaptık Haziran altısında Amerika'ya giriş yaptık ve Temmuz 24'ünde l130'u başlattık ve 485'i ve 765'i bunları yaptık doldurduk gönderdik 2 hafta sonra parmak izi belgesi ve alındı belgesi geldi ama benim vizem'in 6 ayın bitmesine 3 ay kaldı ve bu süreçte Biz Tedirgin olduk şu anda zaman olarak sıkıntıya girdikmi beklememiz mi gerekiyor ve Green Card almam da bir sorun olmadığını görüyorum süreç nasıl işler bilmiyorum gerçekten eşim ve ben günlerce çok düşünüyoruz kafamızı duvarlara vuruyoruz neredeyse yardımcı olursanız sevinirim herkese Şimdiden çok teşekkür ediyorum
-
@knnrn evet istenmeyen evraklar yüklenmiştir. Uyarısı vardı. Uscis notices kısmında “receipt notice.pdf” düzenlenmiştir pdf dosyası var. Ve N400_additional_reaponses.pdf diye bir askerlikle ilgili yazdığım açıklamayı ek pdf olarak sistem kendisi eklemiş. Sanırım bir aksilik yok.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum