[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri
-
@batosemo Tebrikler, hayırlı olsun
-
@batosemo Hayırlı uğurlu olsun. Çifte vatandaş olmanın faydaları varmış.
-
@niko Valla tebrik ediyorum. Taa Avustralya'ya git uğraş. Hayırlı olsun.
-
@celalb Zahmetli ama mutlu son ile biten bir süreç. Hayırlı olsun.
-
27 mayista Uruguay konsolosluğuna attigimiz maile 08 Agustosta cevap olarak mulakat maili gelmisti. Direk olarak 23 Agustosta mulakatiniz var gelebilirsiniz diye mail aldim. Fakat saglik raporu ve kendi isimizden dolayi bu sure bizim icin yetersizdi. O yuzden tekrar mail atip eylul ayina alinmasini rica ettim. Sonrasinda 20 Eylul olarak mulakatimi guncellediler. Bugun ise mulakata girdik. Saat 09:00 da mulakatimiz vardi. 08:30 da ordaydik ve ilk biz girdik. Arkamızdan Tacikistanli bir cocukta greencard icin gelmisti. Rutin olan evrak teslimi ve odemeden sonra parmak izi icin cagirdilar. Ve bir benim daha onceden wat gecmisim ile sorular sordular. Ne isler yaptin, nereye gideceksin vs. Ben oylesine muhabbet ediyor sandim megersem mulakattaymisiz. Cunku mulakat bolumu ayri bir yerdeydi oraya gitmeyi beklerken bir anda mulakata girmis bulunduk. Bir kac basit sorudan sonra tesekkur etti ve pasaportu bir kac gune alabilirsiniz diye bilgilendirdiler.
Yardimlarindan gruptaki herkese tesekkurler. Bu mutlulugu umarim butun DV kazananlari yaşar -
@Cihan-Koyuncu Yeni hayatınızda mutluluk , sağlık ve başarı diliyorum. Yolunuz açık olsun. 🎉
-
@batosemo Hayırlı olsun.Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Yeni hayatınızda mutluluk , sağlık ve başarı diliyorum. Yolunuz açık olsun. 🎉
-
@niko Emeğinizin karşılığını aldığınıza sevindim. Hayırlı olsun. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Yeni hayatınızda mutluluk , sağlık ve başarı diliyorum. Yolunuz açık olsun. 🎉
-
@Stiff Çok üzüldüm adınıza ona emek ve zaman.. geçmiş olsun..
-
@Cihan-Koyuncu @yanutsu @niko @celalb Vizeleriniz hayırlı olsun yeni hayatinizda bol şans dilerim 🙏🗽
-
@Cihan-Koyuncu tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun
-
Sizin için o kadar üzüldüm ki anlatamam. Özelden konuştuğumuz zamanda bütün hikayeyi anlatmıştınız. İnsanın elinde olmayan sebeplerden dolayı yaşadıklarından sonra inancının azalması cok normal ama savaşmaya her zaman devam et. Kendi hayatıma bakınca ne kadar olumsuzluk olsa da bu yaşımda almış olduğum sorumluluklara bakınca gelecekte cok daha rahat bi yaşam süreceğimi biliyorum. Bazen yaşadığımız deneyimler hayatımıza yön verir şekillendirir. Belki de sizin hayatınız bu süreçten sonra olumlu olarak cok iyi yönde gelişicek bunu bilemeyiz. Yazılım sektöründesiniz belki şirketiniz sayesinde ABD’ye gitme fırsatını elde ediceksiniz? Veya alanınızda o kadar başarılara sahip olucaksınız ki Amerika’da yaşayacağınız hayattan daha iyi bi hayata sahip olucaksınız? Şuan duygularınızı cok cok iyi anlıyorum. Hayata karşı öfke,yapılan haksız duruma cok üzgünsünüz ama hiçbir zaman mücadeleyi bırakmayın. Eminim ki bu yaşananlardan sonra hayatınızda sizi bekleyen cok güzel bi fırsat var. Sadece sabretmeye devam edin bütün güzellikler sizinle olsun 🍀 unutmadan şunu da ekleyeyim 2024 başvuruları sonrası her gün başvurular kapanana kadar konfirmasyon numarası için mesaj atıp sizi darlayacağım buna hazırlıklı olun pes etmek yokkk!! 😂 @Stiff
-
4 Haziran da calistigim firma adina kongre icin Boston’dan giris yaptim ve hicbir problem yasamadim. Acikcasi numaram 16k lardaydi ve aos a gerek kalmayacagini dusunuyordum o sebeple 1hafta konferanstan sonra miamiye ucarak 29da Tr donusu biletimi hazirlamistim ama ay sonuna yaklasinca surecin olumsuz gittigini dusunerek aos surecine karar verdim.
AOS surecimi akrabamin adresini kullanarak Philadelphia PA eyaletinden baslattim. (Hala Miamideyken) Temmuzun basinda saglik raporu icin yer arastirdim ve internette buldugum santralinin muhtemelen hindistan da oldugu ve google dan guvenilirligini check ettigim bir siteden (easyime.com) Miami konumunda 450$ a tum islemleri ve asilari yapan Comprehensive Health Center adli bir saglik kurulusundan (https://www.chcmed.com) randevu aldim ve randevuya 2 gun sonra gittim. 3 asi ve idrar testi yapildi. Doktorum emekli hava kuvvetleri yarbayiydi, biraz tirsmistim ama doktor beni gormedi yada muayene etmedi bile. Saglik merkezi tam bir gocmen severdi. Tavsiye ederim Miami de olanlar icin. Sağlık raporunun sonucunu maalesef 4 Temmuz tatili araya girdiği için iki gün geç aldım.
Sağlık raporunu almadan önce New Jersey‘de Murat adlı (ONAL&GALLANT) adlı avukatlık şirketi ile anlaşmıştım ücretlerini sağlık raporunu yaptırdıktan sonra hemen ödedim. 11 Temmuz tarihinde tüm evraklarımı doldurarak ve tamamlayarak sağlık raporuyla birlikte avukata postaladım. Aos yapan bir çok kişi i485 ve aos ücretlerini çok önceden yatırmasına rağmen ben avukata evrakları postaladıgımda da hala bu ücretleri yatırmamıştım. Evrakları avukata postalaldıktan bir gün sonra hem aos ücretini hem de 485 ücretini avukatın hesabına gönderdim ve avukat bu ücetleri benim adıma yatırdı. Bir gün sonra avukatıma ulaşan evraklar avukatım tarafindan bir gün sonra uscis’e postalandı.
Bu işlemlerden 12 gün sonra posta yoluyla hem avukatıma hem de bana uscis’in evraklarımı kabul ettiğine dair Receipt Notice belgesi geldi. Receipt Notice geldiginde ben hala Miamideydim ve Philadelphia’ya bu notice geldikten sonra geldim. Belgede evraklarımın 18 Temmuz tarihinde onlara ulaştığını ve kabul edildi yazıyordu. Bu tarihten sonra Ağustosun ilk haftası bana 19 Ağustos için parmak izi randevusu geldi randevuyu bir hafta önceden gitmeyi denedim fakat beni almadılar yeşil kart için verdiğim adres Philadelphia şehir merkezindeydi Pensilvanya eyaletine bağlıydı. Internette bircok kisiyi onceden almislardi ama ben gittigimde icerisi bos olmasina ragmen beni almadilar. Cuma gunu 19 Ağustos‘ta parmak izi vermeye gittim ve 20 Ağustos‘ta bir gün sonra parmak izim sisteme geçti daha sonrasında hafta sonu gecip haftanın ilk günü pazartesi günü dosyamın kabul edildiğini görünce çok şaşırmıştım çünkü benden çok daha önce başvurup hala randevu ve parmak izi bekleyen arkadaşlarım vardı ayrıca Excel listemizde benim kadar kısa sürede dosyası onaylanan başka bir örnek daha yoktu bu sebeple bekleyecegimi ongoruyordum.
Dosyam onaylandıktan iki gün sonra kartımın basıldığı ve postalanacagi guncellendi ve dosya onayımın dördüncü gününde kartım avukatıma ulaştı ve ofise giderek kartımı aldım. Kartımi henüz almamışken sosyal sigorta kartım çoktan gelmişti bile. Surece baslayacak olan arkadaslara basarilar diliyorum.
-
@Cihan-Koyuncu Tebrikler
-
@sugarmouse Tebrikler
-
@sugarmouse tebrikler, Amerika'da mutluluklar
-
@sugarmouse Vizeniz hayirli olsun yeni hayatinizda bol şans dilerim 🗽🙏
-
@sugarmouse Hayırlı uğurlu olsun.
-
@sugarmouse Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Yeni hayatınızda mutluluk , sağlık ve başarı diliyorum. Yolunuz açık olsun. 🎉
-
Vizesini alan tüm arkadaşları tebrik ederim, yeni yaşamlarında bol şans dilerim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum