Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaşlar,

    U4U ile ABD ye seyahat eden veya edecek olanlar var mı?


  • @Papa_DoD-TV, içinde söyledi: United For Ukraine (U4U) ile ABD'ye giden veya gidecekler

    Merhaba arkadaşlar,

    U4U ile ABD ye seyahat eden veya edecek olanlar var mı?

    siz bu vizeyi aldınız mı? @Papa_DoD-TV


  • Evet
    Vize degil
    Sadece seyahat izni aliyorsunuz
    Suan los angelestayiz


  • @Papa_DoD-TV siz yoksa ukraynaya gidip, ukraynalı gibi davranıp. oradan US'e mi geçiş yaptınız.


  • @Papa_DoD-TV kardeşim bende U4U ile gelemeyi düşünüyorum bana bitaz bilgi verir misin?


  • selam arkadaşlar
    eşim ukraynalı ve u4u ya başvurduk onay aldık. fakat yakın tarihte u4u ile onay almış bir arkadaşımı türkiye istanbuldan miamiye gidecek olan uçağa binerken CBP (U.S. Customs and Border Protection) tarafıdan geri çevrilmiş ve ortada her hangi bir sebep yok.
    yakın tarihte bende gelmeyi düşünüyorum fakat bu durum beni çok korkuttu yani geri çevirirlerse aldığımız biletler vesaire hepsi yanacak bu durumda geri çevrilip çevrilmeyeceğim hakkında nereden bilgi alabilirim ?
    bana ne önerirsiniz ? saygılarımla..


  • U4U icin sponsor nasil buluyorsunuz arkadaslar ?


  • Bizde başvurumuzu yaptık, yaklaşık 3 haftadır seyahat izninin gelmesini bekliyoruz. Bu programla giden var mı ?


  • @erenceylan tr den gidenlerde problem çıkabiliyor bunu duyduktan sonra izlediğim yolu söleyim sana dubai üzerinden gittim şuanda amerikadayım


  • @akin7632 cevapladığın için teşekkür ederim.
    Bildiğim kadarıyla Dubai için vize başvurusu yapmamız gerekiyor. Sen dubai aktarmalı bilet mi aldın yoksa önce dubai’ye gidip daha sonra oradan abd ye mi gittin? Ve rica etsem biraz detay verebilir misin tecrübenden faydalanmak istiyorum. Hangi eyalete uçtun, polislerle ne tür diyalogların oldu vs.
    Şimdiden teşekkür ederim.


  • @erenceylan selam ilk dubaiye vize aldım zaten online vize alıyorsun 100 dolar gibi birşey, dubaide 3 gün takıldım tabiri caizse turist gibi gezdik.
    Akabinde seyahat izinlerimizle direk miami ye uçtuk polisler daha önce hangi ülkede yaşadığınızı vesaire soruyorlar ufak bir sorgudan geçiyorsunuz akabinde ülkeye giriş yapıyorsunuz.


  • @akin7632 Cevap için teşekkür ederim. Umarım sorun yaşamadan biz de ülkeye giriş yapabiliriz. Son bir sorum daha olacak, siz savaş başladıktan sonra Ukrayna'da bulundunuz mu ? Bu arada tüm Ukraynalı ve Türk arkadaşlarım Delaware tarafında. İş konularında, evrak konularında vs ihtiyac olursa benimle iletişim kurabilirsiniz oradaki arkadaşlardan yardım isteyebiliriz. er.cyln insta adresim.


  • @erenceylan rica ederim , umarım sorun yaşamazsınız , evet savaştan önce ukraynadaydık bayada bi savaşla birlikte yaşadık yani anlayacağınız ben her şarta uygun bi şekilde bu programa başvurdum herhangi bir eksiğim yoktu ve türklerin türkiye üzerinden red aldığını duyuncada dubai üzerinden uçtum şansınız bol olsun.


  • Selam Arkadaslar,

    Simdi kisaca soyle ozetleyeyim: Eger gercekten ukraynada bulunmadiysaniz, yada gercekten evli degilseniz vs. gibi durumlarda artik iptal edebiliyorlar. Bir arkadas 2-3 yildir ukraynali esiyle birlikte turkiyede yasiyordu. Ukraynada hic bulunmamisti, yani oturumu vs yoktu. ustelik bu kisinin turist vizeside vardi. Hem vizeyi iptal ettiler. hemde seyahet izinini iptal ettiler.

    Ancak dikkat ettigim sey su: seyahat izinleri iptal olan herkes, seyahat iznini aldiktan 1-2 sonra ucak bileti aliyor. Eger bir sekilde seyahat izninizi aldiysaniz yada alacaksaniz, hemen ertesi gun icin biletinizi alip ucun.


  • @Papa_DoD-TV teşekkür ederim bilgilendirme için. Ben 2008-2014 arası Ukrayna'daydım. Sonrasında hiç gitmedim ama eşim savaş başlayana kadar ve başladıktan sonra oradaydı. Sponsor onayı ay sonuna kadar gelmiş olur diyor sponsorum. Sponsor onayından sonra seyahat izni gelir gelmez farklı bir ülkeye gideceğiz oradan da Amerika'ya bilet alıp ertesi gün gideceğiz. Umarım sorunsuz olur. Heyecanlıyız 🙂


  • Selamlar herkese
    Bende bu programla yeni geldim.
    Bekli buradan birşeyler öğrenmek isteyenler varsa yazmak istedim.
    Bu programla gitmek için Ukrayna vatandaşı ile resmi olarak evli olmanıza dahi gerek yok. Yeter ki sponsoru bulun ve o da size bir travel authorization belgesi çıkarsın.
    Benim Türk pasaportum var eşim hem Ukrayna hem de Rusya vatandaşı ve Türkiye'ye gelirken yaşadığı yer Rus işgali altında olduğu için mecbur Rus pasaportu ile giriş yaptı ve Türkiye'deki bütün evlilik ve ikamet işlemlerimiz Rus pasaportu üzerinden oldu. Aslında ben Ukrayna vatandaşı eşimle değil Rus vatandaşı eşimle evliyim.
    Bu belge geldikten sonra hemen biletimizi aldık birkaç gün sonraya ve İstanbul'dan Atlanta'ya uçmak için İstanbul'a geldik. Check in noktasında gözen security görevlileri belgeleri incelediler. Zaten bu arkadaşlar programı biliyorlar ve sadece doğum tarihi ile pasaport numaraları doğrumu diye bakıyorlar ki gidemeyenlerin gidememe sebebi genellikle doğum tarihinin yanlış yazılması, bu konuda dikkatli olunmali. Check in işleminden sonra gate kontrolü oluyor. Orada da benzer şekilde belgeler ve pasaport kontrolü yapılıyor yine stickerlar yapıştırılıyor pasaport arkasına sonrasında da manuel kontroller yapılıyor güvenlik çok sıkı ve ardından da uçağa geçiliyor. 12 saat uçuşun ardından Atlantaya vardığımızda ilk olarak pasaport polisine pasaport ve elimizdeki belgeyi verdik parmak izi verdik ve bir görevli çağırıp bizi bir odaya gönderdiler. O odada yaklaşık 20 25 dakika kadar bekledik ve adımız okununca pasaportları almak için gidip tekrar parmak izi verip giriş yaptık.
    Sorusu olan varsa yardımcı olabilirim.


  • @ysfksk Selamlar /:) konu üzerinden bayağı zaman geçmiş olsada eğer halen ABD iseniz lütfen cevap verin kısa sürede yada konuyla alakası olan birileri cevap verebilir (teşekkür ederim )

    Ukraynada kızım üzerinden ( aile birleşimi ) ile süresiz oturum aldım, zaten bundan öncede şirketlerim üzerinden geçici oturum ile ikamet ediyordum -;)) Savaş çıktı ve dayanılmaz olunca bizim için 14/03/2022 tarihinde Almanya’ya geldik küçük kızım annesi ve ben,Almanya’da diğer tüm Ukraynalıların aldığı oturum ve çalışma izni ile yaşıyoruz burada.Ukraynalı kızımın annesi ile resmi evli değiliz ve Almanya’da burada ayrı yaşıyoruz kızım annesi ile kalıyor.Burada ben 2 yıl olmak üzere resmî olarak çalışan Alman devletine vergi ödeyen bireyim.Burada kaldığım ve devlete vergi ödediğim sürece sorunsuz oturum çalışma izni almaya devam edeceğim burası ile ilgili sıkıntı yok -:)))

    ben istiyorum ki Amerika’ya gelebileyim Almanya üzerinden ama bunun için hiç bir prosedüre hakim değilim, Amerika ya gitmek konusunda yardımcı olacak birileri yok gösterecek birileri varsa lütfen anlatsın -:))

    halen Almanya’da çalışıyor ve yaşıyorum ))

    Teşekkür ederim yanıtlarınız için -:)


  • @Юля-зленко Merhaba,

    Hemen kisaca bilgi vereyim. Herhangi baska ulkede yardim aldiginizda, oradan vazgecip diger ulkeye gecemiyorsunuz diye biliyordum. Bu yuzden Amerikaya gelmek icin 6 ay bekledim.

    Ama bunun gerecek olmadigini ogrendim. Yani Almanyadan Amerikaya gelebilirsiniz.

    . bu programa basvurmaniz gerekiyor. Detaylar orada zaten yaziyor. Ozet olarak soylemem gerekirse bu yasada diyor ki;

    Ukrayna vatandaşıysanız ve geçerli bir Ukrayna pasaportuna sahipseniz (veya bir ebeveynin pasaportunda yer alan bir çocuksanız) veya Ukrayna vatandaşı değilseniz, geçerli bir pasaporta sahip olan ve Ukrayna için Uniting'den yararlanan bir Ukrayna vatandaşının birinci dereceden aile üyesiyseniz ve Ukrayna vatandaşı yararlanıcıyla birlikte seyahat etmek;

    Yani aslinda kiziniz uzerinden basvurabiliyorsunuz. Ama sanirim yasi 18'i gecmedigi icin annesinin seyahat iznine ihtiyaciniz olacaktir. Bunlarin hepsi yukarida verdigim linkte yaziyor.

    Aslinda bu isin en temiz yolu eski esiniz ile aile gibi basvuru yapmak. Evlilik zorunlu degil ki zaten siz cocugun babasininiz. Bu sayede hep birlikte basvuruda bulunabilirsiniz.

    Fakat daha sonra tek basiniza gelebilir misiniz emin degilim. Bunuda arastirmanizi oneririm.

    Tabi burda en buyuk sikinti size burada SPONSOR olacak birilerini bulmaniz gerekiyor.

    Onlarda sizin gerekli arastirmayi yapacaktir.


  • @Papa_DoD-TV merhaba bende 1 soru sormak istiyorum vaktiniz varsa. ABD vizem var daha önce çok gittim. Ukrayna süresiz oturumum var. 7 yıldır evliyim ama yalnız gelmek istiyorum abd ye. Orada kendime çalışma izni yada ssn alabilirmiyim ? Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • 6
  • 5
  • 7
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

118
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum