Merhaba arkadaslar ,ben 2 kasim itibariyle recommendation sent updatedini aldim ,darisi sizlere surecim 19 mayis 2023 tarihinde baslamisti ,simdi notice belgesini bekliyorum.
EmirhanKurt tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmakÖğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
-
RE: (H1B) Çalışma VizesiÇalışma Vizeleri (H içinde yayımlandı
Herkese Merhaba ,Ben ABD'ye 2022 yilinin Agustos ayinda j-1 internship vizesi ile giris yaptim ,yaklasik 18 ay kadar bir lojistik sirketinde calisarak programimi tamamladim ,daha sonra vizemde var olan 2 yil kuralini waiver alarak kaldirdim ,Ardindan bir dil okulu aracigli ile F-1 statusune gectim , 1 temmuz 2024 yilindan beri F-1 statsunde bulunmaktayim ,daha sonra bir Turk sirketinin bana sponsorluk teklif etmesi ile H1-B lotosuna katildim ve bu lotodan talihli oldum ,Simdi sizlere sorum ,bu 100 bin dolarlik odemeyi ben eger burada change of status yaparsam genede odeyecekmiyim ,Bu konuda beni bilgilendirirmisiniz ,Tesekkurler.
EmirhanKurt tarafından gönderilen son iletiler
-
avukat bunun tam tersini soyledi bana
-
yani elcilikten vize stampi alabilirmiyim ucret odemeden ?
-
@Stoic-Turk Anladim , peki I-129 formunu burada USCIS e verip daha sonra approval notice yurtdisinda beklemek ne kadar mantikli olur ?
-
@Stoic-Turk bu kesin bir bilgimi peki ? cunku avukatlarla konustugumda farkli duyumlar aliyorum . Tesekkurler.
-
Herkese Merhaba ,Ben ABD'ye 2022 yilinin Agustos ayinda j-1 internship vizesi ile giris yaptim ,yaklasik 18 ay kadar bir lojistik sirketinde calisarak programimi tamamladim ,daha sonra vizemde var olan 2 yil kuralini waiver alarak kaldirdim ,Ardindan bir dil okulu aracigli ile F-1 statusune gectim , 1 temmuz 2024 yilindan beri F-1 statsunde bulunmaktayim ,daha sonra bir Turk sirketinin bana sponsorluk teklif etmesi ile H1-B lotosuna katildim ve bu lotodan talihli oldum ,Simdi sizlere sorum ,bu 100 bin dolarlik odemeyi ben eger burada change of status yaparsam genede odeyecekmiyim ,Bu konuda beni bilgilendirirmisiniz ,Tesekkurler.
-
RE: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)Amerikan Vizeleri içinde yayımlandı
@Ahmet-0 Merhaba ben J-1 traniee vizesi ile gelip daha sonra f-1 vizesine gectim .Fakat bunu dil okulu araciligi ile gerceklestirdim.Sizce daha sonra Turkiyeye dondukten sonra tekrar J-1 vizesine basvursam bu statu degisikligi sikinti yaratirmi bana ?
Tessekkurler. -
RE: "Change Of Status" sonrası ülkeden çıkıp tekrar vize başvurusu yapmakAmerikan Vizeleri içinde yayımlandı
Senin cevrende hic boyle birsey yapip vize alan oldumu ?
-
RE: "Change Of Status" sonrası ülkeden çıkıp tekrar vize başvurusu yapmakAmerikan Vizeleri içinde yayımlandı
@charon evet J-1 dan F-1 a cevirdim.
-
@crazycells, Merhaba ben agustos 2022 de j1 traniee program ile ABD ye geldim ,programimi basari ile tamamladim fakat dilimin yeterli olmadigini dusunup burada kalma karari aldim.Vizemde 2 sene kurali vardi ,kaldirdim.Suanda bir dil okulunda egitim almaktayim.Fakat gelecekte alacagim vizeler ile ilgili endiselerim var.Burada change of status yaptigim icin ,ABD ye 3 kez gidip gelmis durumdayim .Suan hala hazirda B1/B2 vizem bulunmakta ,daha sonra tekrar j1 vizesi ile gelmeyi dusunuyorum fakat alabilirmiyim alamazmiyim bilemiyorum .Ayrica ilk olarak turist vizemi yenileyip daha sonra j1 vizesine basvurucagim ,sizce alma ihtimalim nedir ,sikinti yasarmiyim ilerideki vize sureclerimde ?
-
RE: (F/M) Öğrenci VizeleriÖğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
rkadaşlar , herkese merhaba, benim aylardır kafamı kurcalayan bir konu var, Ben Amerikaya J1 traniee(18 aylık) vize ile geldim, Programımı başarı ile tamamlayıp, ülkeme dönme şartı olan 2 years rule kuralını , waiver alarak kaldırdım, Yaklaşık 6 aydır Abdeyim, 3 aydırda dil okuluna kayıtlıyım, Seneye mart - nisan gibi Türkiyeye dönmeyi hedefliyorum, F-1 statümü vize haline getirmeyi düşünmüyorum, Hale hazırda 2026 ya kadar geçerli bir turist vizem var, şimdi asıl sorum şu sizlere, Ben ileride tekrar J1 vizesi ike trainee programına gelmeyi düşünüyorum, Ve 2026 da dolan turist vizemide uzaktan yenilemeyi planlıyorum, Öncelikle turist vize i yenileceğim, Bu yaptığım change of status işlemi ileride ki diğer vizeleri almak için yapıcağım işlemlerde karşıma çıkarmı? çıkarsa nasıl çıkabilir, benim düşündüğüm şekilde daha önce vize alanlar oldumu, yani benim yaptığım şeyleri yaparak,Lütfen beni aydınlatın, teşekkür ederim.