@orhanozbekk Merhaba, ailemle birlikte Aralık 2024 başında eski sistemde B1/B2 vizesine başvurdum. O dönem 2 yıl sonrası için randevu oluşturabildim. Yıl içinde randevumu öne çekmeye çalıştım ancak boşluk yakalayamadım. Ayrıca, yeni sistemde dependant'larımı kendi account'uma ekleyemediğim için (sistemin bu özelliği yeni geldi) bir kişide randevuyu öne çekersem diğeri kalır diye cesaret edemedim. Aralık 2025'in ortasında, dependant'larımı kendi account'uma bağlama özelliği geldiğini gördüm ve hesabımı güncellerken, sistemin beni yönlendirdiği şekilde rescheduling de yapmak istedim ve mevcut randevuları iptal ettim. 1 yıl meselesini bilmiyordum maalesef ve dolmuş olduğu için sistem beni tekrar ödemeye yönlendirdi. Konsoloslukla yazışmamın bir faydası olmadı ve ödediğim ücret yandı. Şimdi sorum şu;
- Zaten yeniden ödeme yapacağım için, 1 yıl önceki bilgilerle olan ds-160 formunu sıfırdan güncel bilgilerle doldurmalı mıyım (değişen ikametgah adresi vs) ?
- Yeni bir ds ile yeni bir confirmation no alınca, mevcut account'uma yeni ds confirmation no'yu bağlayabiliyor muyum ? Yoksa yeni bir account mu oluşturmalıyım ? Sistem aynı doğum tarihi, aynı pasaport no ve aynı mail adresi ile yeni bir account oluşturmama izin verir mi ?
- DS'i Günceller isem,
- B1/B2 vizesi için ds formunda USA'de yaşayan tanıdık sorusuna birisini girmek zorunlu mudur ? Tanıdık yok ise veya bilgi girilmezse bu bir dezavantaj mıdır ?
- Otel bilgileri mutlaka girilmeli midir ? (randevular 1-2 yıla verildiği için otel rezervasyonu göstermek gerekli midir?)