@ysfksk Selamlar /:) konu üzerinden bayağı zaman geçmiş olsada eğer halen ABD iseniz lütfen cevap verin kısa sürede yada konuyla alakası olan birileri cevap verebilir (teşekkür ederim )
Ukraynada kızım üzerinden ( aile birleşimi ) ile süresiz oturum aldım, zaten bundan öncede şirketlerim üzerinden geçici oturum ile ikamet ediyordum -;)) Savaş çıktı ve dayanılmaz olunca bizim için 14/03/2022 tarihinde Almanya’ya geldik küçük kızım annesi ve ben,Almanya’da diğer tüm Ukraynalıların aldığı oturum ve çalışma izni ile yaşıyoruz burada.Ukraynalı kızımın annesi ile resmi evli değiliz ve Almanya’da burada ayrı yaşıyoruz kızım annesi ile kalıyor.Burada ben 2 yıl olmak üzere resmî olarak çalışan Alman devletine vergi ödeyen bireyim.Burada kaldığım ve devlete vergi ödediğim sürece sorunsuz oturum çalışma izni almaya devam edeceğim burası ile ilgili sıkıntı yok -:)))
ben istiyorum ki Amerika’ya gelebileyim Almanya üzerinden ama bunun için hiç bir prosedüre hakim değilim, Amerika ya gitmek konusunda yardımcı olacak birileri yok gösterecek birileri varsa lütfen anlatsın -:))
halen Almanya’da çalışıyor ve yaşıyorum ))
Teşekkür ederim yanıtlarınız için -:)