Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells Biraz önce PTT'den pasaportumun kargoya verildiğine dair bilgi geldi. Vize görüşmesine dün sabah 8'de girmiştim; ertesi gün 17.19'da kargoya verilmiş. Bu kadar hızlı kargoya vermiş olabilirler mi? Yoksa beni de AP'ye mik soktular acaba? PTT'deki barkod numarası da AP0522 ile başlıyor. İyice paranoyak olduk valla 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zanny olabilir. Konsolosluk artik sadece gocmen vize islemi yapiyor, o nedenle islemlerin hizli yurumesi normal. Pasaport geldigi zaman, basilan vizenizi kontrol edin.


  • @crazycells evet haklısınız. Heyecan yapıp biraz daha bu konuda araştırma yapsaydım bunu daha kolay yoldan öğrenecektim. Sadece barkod numarasının başındaki AP kıllattı 🙂

  • ⭐⭐

    @zanny DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells evet haklısınız. Heyecan yapıp biraz daha bu konuda araştırma yapsaydım bunu daha kolay yoldan öğrenecektim. Sadece barkod numarasının başındaki AP kıllattı 🙂

    Başındaki AP Kıllanılacak bir durum değil. PTT nin kodu. KP Kargo/Normal Paket
    AP Anlaşmalı Paket demek.


  • @arnblt teşekkürler güzel bilgi için. İnşallah kargo yarın İstanbul Kadıköy PTT'ye gelmiş olur. Haberdar edeceğim sizleri de.


  • Merhabalar arkadaşlar 7 kasımdaki mülakatıma hazırlanıyorum fakat selective service formunu istenilen belgeler arasına koymuşlar. Yazdırdım formu ama nasıl dolduracağımı bilmiyorum.
    Print name / Witnessed by
    Bunları kim nerde ne zaman dolduracak.

  • ⭐⭐

    Bu formu 18 25 arasında iseniz dolduracaksınız.

  • ⭐⭐

    18-25 yaş arasında iseniz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @apostleoftruth sayin arnblt'in belirttigi gibi, ilgili yas araliginda degilseniz formu doldurmaniza gerek yok. Eger askerlik formunu dolduracaksaniz kendi isminizi ve imzanizi atmaniz yeterli, diger kisimlari konsolos dolduracak.


  • Arkadaşlar bende (1 kasım) dün itibari ile vizeyi almış bulunmaktayım sabah 7:30 da idi görüşmemiz eşimle beraber gittik esas kazanan benim.Case number 42xx
    Sorularınız varsa alabilirim ayrıntılı anlatmaya hazırım tüm süreci.


  • @crazycells tam 24 üm teşekkürler :))

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @apostleoftruth DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhabalar arkadaşlar 7 kasımdaki mülakatıma hazırlanıyorum fakat selective service formunu istenilen belgeler arasına koymuşlar. Yazdırdım formu ama nasıl dolduracağımı bilmiyorum.
    Print name / Witnessed by
    Bunları kim nerde ne zaman dolduracak.

    Merhabalar, bu formun istenildiğinden nasıl haberiniz oldu? Ben de 22 yaşındayım, beni de ilgilendiriyor bu kısım anladığım kadarıyla, fakat bahsettiğiniz formu yönergede bulamadım, aydınlatırsanız sevinirim 🙂

    @crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @apostleoftruth o halde su post'u da okumayi unutmayin:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/157/amerika-da-askerlik-kaydi-selective-service-system

    Bilgilendirme için teşekkür ederim ben de, haberim dahi yoktu böyle bir konudan 🙂


  • @betfair39 hayirli olsun 🙂 sik yurtdisi seyahati ya da yurtdisinda belli bir donem yasamisliginiz var miydi onceden acaba ?


  • @dogukan evet yönergelerde yazmıyor ama abd konsolosluğunun attığı mailde var oradan öğrendim 🙂


  • Arkadaşlar selam,

    Diğer konuya yazdım ama buraya da son durumu geçmek isterim.

    1 Kasım sabah 8.00 görüşmesinden sonra dün akşam pasaportum kargoya verilmişti. Bugün pasaportu aldığımda vizemin onaylandığını gördüm 🙂 Büyük bir rahatlık geldi...

    Eşimin durumu ile ilgili de konsolosluktan bir email geldi. DS-5535 formunun doldurulup Word formatında email olarak onlara yollanmasını istiyorlar. DS-5535 formunu hemen araştırmaya başlıyorum ama gördüğüm kadarıyla son 15 senede yapılan birçok bilgiyi istiyor. Bunu da en kısa zamanda doldurup yollayacağız umuyorum.


  • Arkadaşlar merhaba ;

    31.10.2017' de sağlık raporu almak için Ankara'ya geldik. Sabah saat : 09:00'da olan randevumuza ( Ankara'nın şehir içi trafiğinden dolayı ) 09:15' te varabildik. Muayeneyi 4. katta olacaksınız, tahlil ve diğer tetkikler için 3. kata ineceksiniz.Gittiğimizde kimse yoktu hatta Dr. Bey de bizden 2-3 dk sonra içeri girmişti. Bankodaki hanımefendi bizden Pasaportlarımızı ve Case no'larımızı isteyip beklememizi söyledi. Daha sonra webcam'den hepimizin fotoğrafını çekti ( 3 kişiydik ). Saat : 09:35 gibi bizden daha sonra gelen birini aldılar öncelikle ( ama sebebini bilmiyoruz, çünkü sadece gc için gelmeyenler de mevcuttu ). Sonrasında ilk eşimi aldılar ( çekilişi asıl kazanan benim ). Eşim yaklaşık 15 dk sonra geldi. Sonrasında sırasıyla beni ve bebeğimi aldılar. Bebeğimizin 1 yaşına kadar yapılan tüm aşılarının yer aldığı aşı karnesini teslim ettik. Ben yanımda hamileyken 2 doz tetenoz aşısı olduğuma dair karnemi de götürdüm. Eşime, bana ve bebeğimize 2'şer aşı yapıldı. ( Grip, karma aşı bize ; Grip ve Hepatit A aşısı bebeğimize ). Muayeneler ve aşılar 3 kişi için 740 ( 280*2 yetişkin + 180 usd bebek için ) usd tuttu. Daha sonra tahlil için 3. katta yer alan düzen lab.'a yönlendirildik. ( 15 yaş altı için bu tetkikler yapılmıyor.

    Düzen lab.'da biraz daha hızlı ilerledi süreç. Önce kan alındı, sonra idrar tahlili en son olarakta röntgen için işlem yapılıyor.Burada da 2 kişi için tüm tetkilere 235 usd ödedik. 12:00 gibi işlemlerimiz bitmiş oldu. Ertesi gün saat : 16:00'da sonuçları alabileceğimizi ilettiler ve oradan ayrıldık.

    İstanbul'dan geldiğimiz için kalacağımız otele yöneldik. Otelin adı Best Hotel. Abd Konsolosluğu arka karşısında ve düzen lab.'a çok yakın mesafede yer alıyor. Bir gecelik konaklama fiyatı da 2 yetişkin 1 bebek için 210.-TL'ydi. Eski bir otel olmasının yanında, temiz ve ilgili bir personele sahip olduğundan ( ve de konumu itibariyle ) tercih edilebilir. Ertesi gün otelden saat : 13:00'da ayrıldık ( normal check out 12 olmasına rağmen anlayışlı davrandılar ). Söyledikleri saatte raporumuzu teslim alıp dönüş yoluna koyulduk. Haftaya Çarşamba ( 08.11.17 ) saat : 09:00'da mülakatımız var, umarız aksilik yaşamadan atlatabilir ve sizlerle sonucunu paylaşabilirim. Buraya kadar sabrederek okuduğunuz için teşekkürler 🙂 Herkese bol şans.


  • @apostleoftruth mülakat yaklaşırken getirilmesi gereken belgeler ile ilgili ayrı bir mail mi atıyorlar yoksa ben mi bir şeyi kaçırıyorum? 😃


  • @filth_grinder DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @betfair39 hayirli olsun 🙂 sik yurtdisi seyahati ya da yurtdisinda belli bir donem yasamisliginiz var miydi onceden acaba ?

    malesef yok.hatta 2 kez turist vizesinden red yemiştim amerika için 2012-13 senelerinde 🙂


  • @zanny DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Arkadaşlar selam,

    Diğer konuya yazdım ama buraya da son durumu geçmek isterim.

    1 Kasım sabah 8.00 görüşmesinden sonra dün akşam pasaportum kargoya verilmişti. Bugün pasaportu aldığımda vizemin onaylandığını gördüm 🙂 Büyük bir rahatlık geldi...

    Eşimin durumu ile ilgili de konsolosluktan bir email geldi. DS-5535 formunun doldurulup Word formatında email olarak onlara yollanmasını istiyorlar. DS-5535 formunu hemen araştırmaya başlıyorum ama gördüğüm kadarıyla son 15 senede yapılan birçok bilgiyi istiyor. Bunu da en kısa zamanda doldurup yollayacağız umuyorum.

    Bende 1 kasım sabahı girmiştim eşimle beraber en önde oturuyorduk yaşlarımız 25-30 arası ,ilk sıra alan bizdik o sabah 200 idi sıra no muz.Büyük ihtimal bizi görmüşsünüzdür içeride 🙂 Hayırlı olsun vizeniz tebrikler.Bizimde pasaportlar gönderilmiş istanbulda şuan ptt de 1-2 saat içinde gidip alacağım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum