[Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri
-
@zanny ben bi ara bahsetmiştim böyle birşey istendiğini duyuyorum acaba doğru mu diye fakat sadece asıl başvuru sahibi için yeterli denmişti bu tecrübe ile de maalesef test etmiş olduk. Ben 7 kasımdaki mülakatım için zaten koymuştum dosyama. Ne olur ne olmaz olabilecek tüm belgeleri koymak lazım. Bunu da bir yere not edelim.
-
Sayin @zanny , konsolos gerekli gorurse orada yazmayan herhangi bir belgeyi isteyebilir :) Bunu yapmiyorlar; ama boyle bir durum var demek istiyorum sadece :) Maalesef resmi sitede bunu yazmiyor demeniz sonucsuz kalir, dosyanizin onaylayip onaylanmayacagina karar verecek kisi konsolos ve dosyanizin iyiligi icin en mantiklisi konsolosun istedigi belgeleri istedigi sekilde hazirlayip onlara gondermek.
Sadece o belgeden dolayi kalip kalmadigini kestirmek guc, ama zaten vize alabilecek biriyseniz bence telas etmenize gerek yok. Buyuk ihtimal eksik belgeyi tamamladiktan sonra dosyaniz hizlica onaylanacaktir. Bol sans.
-
Teşekkürler arkadaşlar. Bekleyip göreceğiz artık. İnşallah fikirlerini değiştirip bana da AP süreci yaşatmazlar.
@crazycells tahmin ediyorum herhangi bir belge isteyebileceklerini dediğiniz gibi. Benim tahminim sadece o nüfus kayıt örneği olsaydı hemen orada talebi yaparlardı? Yoksa orada çok kolaylıkla bilgisini verebilecekleri bir belge için bile AP sürecini başlatıyorlar mı?
-
@zanny aslinda AP farkli surecleri tanimliyor. Konsolos mulakat sonrasi her turlu isleme idari islem diyor, fakat biz genelde islemlerin konsoloslukta yapilmayip dosyanin NVC'ye gittigi ve uzun suren surece AP diyoruz :) oyle bir tanim karmasasi cikiyor. Her AP'yi ayni kefeye koymayin yani :) Sizinki konsoloslukta yapilip kisa sureceklerden.
-
@crazycells Biraz önce PTT'den pasaportumun kargoya verildiğine dair bilgi geldi. Vize görüşmesine dün sabah 8'de girmiştim; ertesi gün 17.19'da kargoya verilmiş. Bu kadar hızlı kargoya vermiş olabilirler mi? Yoksa beni de AP'ye mik soktular acaba? PTT'deki barkod numarası da AP0522 ile başlıyor. İyice paranoyak olduk valla :)
-
@zanny olabilir. Konsolosluk artik sadece gocmen vize islemi yapiyor, o nedenle islemlerin hizli yurumesi normal. Pasaport geldigi zaman, basilan vizenizi kontrol edin.
-
@crazycells evet haklısınız. Heyecan yapıp biraz daha bu konuda araştırma yapsaydım bunu daha kolay yoldan öğrenecektim. Sadece barkod numarasının başındaki AP kıllattı :)
-
@zanny DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
@crazycells evet haklısınız. Heyecan yapıp biraz daha bu konuda araştırma yapsaydım bunu daha kolay yoldan öğrenecektim. Sadece barkod numarasının başındaki AP kıllattı :)
Başındaki AP Kıllanılacak bir durum değil. PTT nin kodu. KP Kargo/Normal Paket
AP Anlaşmalı Paket demek. -
@arnblt teşekkürler güzel bilgi için. İnşallah kargo yarın İstanbul Kadıköy PTT'ye gelmiş olur. Haberdar edeceğim sizleri de.
-
Merhabalar arkadaşlar 7 kasımdaki mülakatıma hazırlanıyorum fakat selective service formunu istenilen belgeler arasına koymuşlar. Yazdırdım formu ama nasıl dolduracağımı bilmiyorum.
Print name / Witnessed by
Bunları kim nerde ne zaman dolduracak. -
Bu formu 18 25 arasında iseniz dolduracaksınız.
-
18-25 yaş arasında iseniz
-
@apostleoftruth sayin arnblt'in belirttigi gibi, ilgili yas araliginda degilseniz formu doldurmaniza gerek yok. Eger askerlik formunu dolduracaksaniz kendi isminizi ve imzanizi atmaniz yeterli, diger kisimlari konsolos dolduracak.
-
Arkadaşlar bende (1 kasım) dün itibari ile vizeyi almış bulunmaktayım sabah 7:30 da idi görüşmemiz eşimle beraber gittik esas kazanan benim.Case number 42xx
Sorularınız varsa alabilirim ayrıntılı anlatmaya hazırım tüm süreci. -
@crazycells tam 24 üm teşekkürler :))
-
@apostleoftruth o halde su post'u da okumayi unutmayin:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/157/amerika-da-askerlik-kaydi-selective-service-system -
@apostleoftruth DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
Merhabalar arkadaşlar 7 kasımdaki mülakatıma hazırlanıyorum fakat selective service formunu istenilen belgeler arasına koymuşlar. Yazdırdım formu ama nasıl dolduracağımı bilmiyorum.
Print name / Witnessed by
Bunları kim nerde ne zaman dolduracak.Merhabalar, bu formun istenildiğinden nasıl haberiniz oldu? Ben de 22 yaşındayım, beni de ilgilendiriyor bu kısım anladığım kadarıyla, fakat bahsettiğiniz formu yönergede bulamadım, aydınlatırsanız sevinirim :)
@crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
@apostleoftruth o halde su post'u da okumayi unutmayin:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/157/amerika-da-askerlik-kaydi-selective-service-systemBilgilendirme için teşekkür ederim ben de, haberim dahi yoktu böyle bir konudan :)
-
@betfair39 hayirli olsun :) sik yurtdisi seyahati ya da yurtdisinda belli bir donem yasamisliginiz var miydi onceden acaba ?
-
@dogukan evet yönergelerde yazmıyor ama abd konsolosluğunun attığı mailde var oradan öğrendim :)
-
Arkadaşlar selam,
Diğer konuya yazdım ama buraya da son durumu geçmek isterim.
1 Kasım sabah 8.00 görüşmesinden sonra dün akşam pasaportum kargoya verilmişti. Bugün pasaportu aldığımda vizemin onaylandığını gördüm :) Büyük bir rahatlık geldi...
Eşimin durumu ile ilgili de konsolosluktan bir email geldi. DS-5535 formunun doldurulup Word formatında email olarak onlara yollanmasını istiyorlar. DS-5535 formunu hemen araştırmaya başlıyorum ama gördüğüm kadarıyla son 15 senede yapılan birçok bilgiyi istiyor. Bunu da en kısa zamanda doldurup yollayacağız umuyorum.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum