Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Zehra-Nur-Akçalı mrhb türkçe evrakları ingilizce ye çevirttiniz mi acaba ? tşk
    italya da okul bilgisi dışında evrak isteniyor mu
    ?


  • Herkese merhaba,

    MFÖ'nun de dediği gibi nasil anlatsam nereden baslasam...

    Ilk kez basvurdugumuz greencard'a, 8 mayis 2021 tarihinde ogrendigimiz sonucumuzla hayaller kurmaya baslamistik...

    Biz cahiler direkt gidecegiz hadi tasi taragi toplayalim derken meger oyle olmadigini bizim bi ds260 form doldurmamiz gerektigini ogrendik.

    Tanri'nin sevgili kuluyum ki internette nasil dolduracagiz ya bu formu diye arastirirken yesilkart forum'la tanistim ve surec aslinda hic de bekledigimiz gibi kolay akmayacagi, ogrenmem gereken bir suru bilgiler oldugu, gecen 2 senedeki yasananlari de uzerine ekleyince hic kolay olmayacagini anladik.

    Case number'imiz 95xx'lerde oldugu icin ve case number'a gore cagirdiklarini dusundugumuzden 21 temmuz tarihine kadar yavas yavas doldurduk hic acele etmedik.

    Sonrasi zaten anlamsiz case dagitimlariyla gecen bir yıl oldu. Bizim hayaller yavastan sonmeye baslamisti ki Subat ayinda dagitilan yuksek sayida Mart mulakatlari tekrardan hayallerimizi yukseltti.

    Köpegimizi de yanimizda goturmek icin "hardal"i da beklemeyelim onun surecini baslatalim direkt dedik. Veterinerimiz araciligiyla titresyon teslerimizi Ankara'ya yolladik.  Umudumuz tekrar yesermisti, tekrar hayaller kurmaya dönmüstuk.

    Taa ki mayis ayinda dagitilan mulakata kadar. Artik her gun forum/telegram/twitter okumak bir umit mulakat beklemek dagitilan mayis mulakatiyla bizi yikmisti. Artik bu stresi kaldiramayacagimi excel'de yaptigim farkli kombinasyonlarla siranin artik bize gelmesinin cok cok zor oldugunu 1 yil onceye geri donup hayatima devam etmeye baslamak adina her yerden ciktim.

    27 temmuz gunu 1 yildir erteledigimiz arabamizi almis, 28 temmuz aksami isten eve gelip esimle disari cikmayi, arabamiza binip Bebekte 3 - 5 tur atmayi konusurken gelen o maile kadar. Evet arabayi aldik ve 1 gun sonra mulakatimiz gelmisti. Greencard icin ayirdigimiz tum para otoparkimizda duruyordu artik ve napacagimizi birbirimize bakarak bir sok gecirdik.

    Neyse uzun uzun yazdiktan sonra gelelim ungan'lar ve mulkat surecimize.

    Ungan'lar:

    Mulakat tarihini ogrenip soku atlattiktan hemen sonra o gece bu sefer ds260 formunu doldurdugumuz rahatliga yer vermeden 15 agustos 11.10'a  randevumuzu aldik. 15 agustos sabahi da sabah trenle istanbul'dan geldik gar'dan direkt unganlara gectik. Muayene de ilk dikkatimizi çeken cok fazla İran'li olmasiydi. Sonrasinda kayit islemleri icin fotograflarimiz cekildi ve bizi kan ve akciger filmlerimiz yapildi ve oglen 1.30 gbi gelmemiz muayene olacagimiz bilgisi verildi. Biz de o arada kugulu park'a gecip biraz vakit gecirip ardindan duzen labaratuvarinin oldugu binanin alt katindaki kahvecide birer kahve ictik ve muayene saatimiz gelince tekrar yukari ciktik.
    Muayenemizi handan hanim yapti ve esimin de benim de 5'er dakika surdu,
    *herhangi saglik sorunum olup olmadigini,
    *intihar etmeyi/birini öldürmeyi dusunup dusunmedigimi falan sorarakrn bi baktim 3 asi yapilmis bile.

    Sonrasinda ucretimizi odeyip yarin 15.00 sonrasi sonuclarimizi alabilecegimizi belirtip unganlardan ayrilip yuruyerek 15dk olan kiz kardesimin evine gectik.  16 agustos gunu de saat 15.00 de sonuclarimizi alip bu sefer otobusle istanbul'a geri donduk.

    Bu arada gitmisken Ankara doneri yiyelim dedik ve atakule'nin hemen orada çankaya lokantasina gittik. Gercekten muhtesem bir doner sonrasinda da harika bir pudra sekeriyle yapilmis sekerpare yedik. Bizim gibi bogaziniza duskunseniz ve vaktiniz varsa Ankara'ya gitmisken kesin gidip deneyin deriz 🙂

    12 eylul mulakat gunu:

    Araba aldik, tum hesaplarimiz altin hesabiydi cepte cok az para kaldi napacaz son 1 ayda para girisi olacak, gitmek istedigimiz sehir LA hesapta diger eyaletlere gore bi tık fazla para gostermeliyiz diye dusunurken esimin 3 yil suren ise iade davasini kazandigi haberini aldik. Bu bizi bi miktar rahatlatti nereden geldigini  kanitlayabilecegimiz bir miktar paramiz + arabamiz vardi artik ama benim hesapta 2000$ civari vardi. Konuyu ailelerimize actik ve zaten bize giderken vermeyi planladiklari destegi simdiden vermelerini rica ederek hesabimiza elden olacak sekilde paralarimizi yatirdik. 1-2 arkadasimiz da yuksek para gostermek icin saolsunlar destek oldular. 26 agustos'da hesabima son para girisi olmus oldu boylece.
    Para konusu acilmisken benim hesabimda 17.850$, esimin hesabinda 8450$ + 550bin tl civarinda arabayi gosterdik.

    1 eylul gibi ais kaydini yaptirararak  mulakat icin de evraklarimizi toparlamaya basladik. Mulakattan 1 hafta once konsolosluktan mail gelir diye bekliyorduk herseyimiz hazirdi 12 eylul'de randevumuz vardi ancak 5-6-7 eylul oldu mulakat maili gelmiyor. Biz de onlardan mail gelmiyor ama forumda her sey yaziyor oradan baslayalim evraklari toparlamaya 8 eylul'de tum evraklarimizi hazir ettik. O gun @gucarslan bey'le yazistik bi mail atsam mi hafta sonu giriyor araya bizi unutmasinlar diye dedim gerek olmadigi belirttigi icin mail de atmadik.

    9 eylul sabahi konsolosluktan mulakat mailimizi de almistik. Artik icimiz daha da rahatladi ve daha onceden aldigim biletle 10 eylul gunu yine hizli trenle İstanbul'dan yola ciktik Ankara'ya geldik. Konsolosluga goturecegim parayi Ankara'da Garanti ATM'sinden cekerim cok nakit dolastirmayim demistim ama asla $ veren bir garanti atm'i bulamadim. Uygulamadan bakiyoruz $ cekilebilir atm buluyoruz gittigimizde $ cekemiyoruz. Bole 3-4 atm gezdikten sonra esim'in $ hesabinin finansbank'da oldugu aklima geldi ve yine uygulamadan $ cekebilecegimiz atm surecimiz basladi. Cok sukur ilk Atm'de paramizi cekebildik. Yalniz gunluk limiti 400$ oldugundan kalan parayi pazar gunu cekebildik. Bizim gbi dusunenler olursa diye onden bu surece hazirlikli olsunlar.

    12 Eylul sabahi 8.15'teydi randevumuz. Biz de Gop'dan 7.15 gbi cikip 7.30 gibi konsoloslugun onundeydik. Yanimiza evraklarimiz disinda sadece kkartlarimiz, kimliklerimiz ve 700$ + gidis donus icin 200lira gibi bi taksi parasi almistik.

    Yavas yavas kalabaliklasmaya basladi. Cogunluk yine Iran vatandasiydi. Disarida beklerken de mulakat saatinize ve siraniza gore seslenip sizi iceriye aliyorlar. Ismimiz soyledi ve iste abd topraklarina ilk adimimizi atiyorduk.

    Iceride oncelikle giriste pasaportunuzun arkasina dv mulakati icin geldiginiz, case numberinizin yazdigi bir sticker yapistirdilar ve bankolarin oraya gecip beklememizi belirttiler. 15-20dk bekledikten sonra ismimiz soylendi ve bir bankoya gecip 660$'lik odememizi yaptik. 700$ verdigim icin 40$ nakit iade aldim. Burada 2 tane ayni numara yazan sira numarasi aldik.

    Bi 20-25dk bekledikten sonra evrak teslimlerimiz icin numaramiz yandi.
    Erkek turk bir bey karsiladi bizi bankoda.

    Sirasiyla asagidaki evraklarimizi teslim ettik.

    Asil talihli benim icin;
    *pasaportlar

    • nufus kayit örnegi ( e-devlet)
    • ingilizce alinmis vukuatli adli sicil kaydi (e-devlet)
    • 2 adet 5x5cm olcusunde fotograf
    • askerlik belgem (e-devlet)
      *evlilik cuzdani orijinali ve fotokopisi
    • maddi gelir gosteren son 6 aylik banka hesap dokumu + araba beyani
    • son mezun oldugum okul diplomasi orijinali ve fotokopisi

    Eşim icin;

    • pasaport
    • abd vizesi basili eski pasaport
    • nufus kayit örnegi ( e-devlet)
    • ingilizce alinmis vukuatli adli sicil kaydi (e-devlet)
    • 2 adet 5x5cm olcusunde fotograf
    • evlilik cuzdan fotokopisi
      *maddi gelir gosteren son 6 aylik banka hesap dokumu.

    Bu belgeleri teslim edip mulakati turkce yapacagimizi soyleyiptekrar oturup numaramizin yanmasini beklememizi soylediler.

    Burada benim 97 yilinda soyismim degismis. Dv surecinde bunu da ogrenmis oldum. Yanimda o doneme ait mahkeme kaydini ve cevirisini de goturmustum ancak daktilo ile yazilmis karbon kagitla islenmis uzerine bir de fotokopi cekilince yazilar neredeyse okunaksizdi. Ceviriyi yaptirdigim yerde okuyamadilar ben ve avukat kardesim destegiyle zar zor okuyup cevirisini yaptirmistik yeminli tercumana.
    1 gun once gurcarslan bey'e bu durumu soyledim asli gibidir belgeli, asla okunmayan bir mahkeme sonucu ve yeminli tercumandan cevrilmis bi belgemin oldugunu zaten bu soyismi degisikliginin e devletten aldigim belgede gozuktugunu ilettim. Konusmamizda onlar isterlerse mehkeme kaydimi beyan etmemi onerdi ve ben de ole yaptim. Kimse de mahkeme kaydimi sormadi ben sadece yanimda goturmus oldum.

    Neyse numaramiz son kez yandiktan sonra cekik gozlu bir abimizle turkce olarak mulakat yaptik.

    K: konsolos
    BE: ben ve esim

    K: Sag elini kaldirip  her seyi dogru soyleyeceginize yemin eder misiniz?
    BE: yemin ederiz

    • sonrasin parmak izlerinizi aldi..ve basladik konusmaya

    K: Nereye gideceksiniz
    BE: Los Angelas'a
    K: Neden orasi
    BE: Çunku arkadaslarimiz orada
    K: Arkadasiniz birden fazla mi
    BE: (Saskinlik icinde) Evet
    K: Onlar ne is yapiyor?
    BE: uber soforu, youtuber...
    K: youtube??
    BE: yeah Youtuber
    K: hahahah..Formda calismadiginiz gozukuyor. Calismiyor musunuz.(formu doldurdugum esnada calismiyordum.)
    BE: hayir artik calisiyorum.
    K: ne is yapiyorsunuz?
    BE: Ben reklamciyim esim data analist
    K: (error) rekla..:/
    BE: advertising manager
    K: do you speak english
    BE: I little bit. But she can speak english better than i am
    K: Sirketinin adini ogrenebilirmiyim?
    BE: bla bla reklam ajansi
    K: anlamadim
    BE: Burada ingilizce harfleri soyledim.
    K: oraya gittiginizde ne is yapacaksiniz?
    BE: basta hizmet sektoru sonra kendi islerimizi yapmak istiyoruz.
    K: Bu resmi anlamadim. ( satis sozlesmemiz ruhsatimiz ve arabam.com'dan arac degerleme fiyatini da aldigim bi ekran goruntusu vardi bana onu gosteriyordu.)
    BE:Arabanin guncel degerini gosteren arac satis sitesinden bir screenshot
    K: arabayi satacak misiniz?
    BE: evet
    Bu esnada gozum masanin uzerinde duran pasaportlara gitmisti ve pazaportun uzerinde N/A yazisini gordum. Bi modum dustu, moralim bozuldu derken o soru geldi?

    K: When you got there, you said you wanted to continue your own job, but your English is not enough, how do you intend to work?
    BE: Ben bi sure sessiz kalinca ( o sirada aklim pasaportun uzerindeki N/A yazisinda) esim devreye girdi.

    BE: I think I can answer this question because my English is better than him. He wants to work in the service industry until he learns English and then he is planing to continue his major. Since we need income, I'm planing to start working in the service sector as well. Meanwhile I will send my CV to various companies.

    K: tebrikler vizenizi onayliyorum.
    Ben hala pasaportun uzerindeki N/A yazisindayim esimin yuzu guluyor derken esimin eski pasaportundaki vizesini iptal etmisler megersem onu N/A'siymis.
    Bize goturdugumuz diger evraklari da teslim etti ( hesap ozeti vb seyleri) ve 1 hafta icinde ptt ile vize basili sekilde pasaportumuzu yollayacaklarini belirttiler.

    @gucarslan bey size nasil tesekkur etsem az. Hakkiniz asla odenmez. Sabriniz, yonlendirmeleriniz, herkese yetismeniz. Sizi yuz yuze de tanimayi cok isterdim. Umarim bir gun bi sekilde yollarimiz kesisir.

    Bizim 8 Mayis 2021 de baslayan hikayemiz bu sekildeydi ve artik bir bolumu kapatip yeni bolumlere baslamanin vakti geldi...


  • @achillesoag Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @dedefaf Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @celik0202 vizeniz hayırlı olsun, abd'deki hayatınızda mutluluk ve huzur diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @xbens 🙂 endişe edecek bir şey olmadığını söylemiştim..
    abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BirkanCAKAR emeğinizin karşılığını almış olmanız en çok beni mutlu etti.
    vizeni hayırlı olsun, abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dedefaf faydam olduysa ne mutlu, çok güzel bir his bunları duymak ve okumak.
    vizeniz hayırlı olsun, abd'deki hayatınızda mutluluk ve huzur diliyorum size ve ailenize.

    unutmadan, umarım o tanışmayı bir gün abd'de yaparız 🙂


  • @gucarslan evet 😊 tekrar çok teşekkür ederim uğur bey sağolun


  • @gucarslan Çok teşekkür ederim....


  • @broker Tebrik ederim. Yeni hayatınızda mutluluk ve başarı diliyorum.


  • @USkamyon Yorucu bir süreç olmuş. Sabreden derviş muradına erermiş. 😃 Deneyimlerinizi detaylı bir şekilde yazdığınız için teşekkürler. Yeni hayatınızda mutluluk , sağlık ve başarı diliyorum. Yolunuz açık olsun.


  • @celik0202 Tebrikler vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda sağlık , mutluluk ve başarı dilerim.


  • Selamlar herkese

    Benim için gitmek ile kalmak arasında 6 ay civarında stresse sebep olup psikolojik destek almamı gerektiren süreci elden geldiği kadar bahsedeceğim. Anlam bozukluğu cümle düşüklüğü olabilir, olursa affedin. Zor bir süreçteyim şuan

    Bana greencarttan bahsedip , başvurumu yapıp bir çok kez Denediği halde halen selected olamamış kişiye selamlar 🙂

    Mayısta öğrendikten sonra vizeyi alıp gideceğimiz güne kadar İrlanda'da ingilizce dil kursuna gitmeye karar vermiştim. Bir ayda sonuçlanan vize süresi geçen sene kasım ayı itibariyle 3-4 aya kadar uzayınca İrlanda konsolosluğuna inceden giydirmeli mesaj atmıştım. Ertesi güne boş pasaportu evime gönderdiklerinde kaderimin sıkıştığını ve yön bulmaya çalıştığı noktada olduğumu Hissettim. Greencard mülakatı son şansım gibiydi. En son mülakat Dağıtımında 26.6 k numara ile ds'yi GC kazanan bir arkadaşımın tecrübesiyle en çabuk zamanda doldurarak bu cn numarası ile şansımı artırdığım aşikar. Tabi bu topluluğun ve elbette unutulmaz Gücarslan Uğur'un desteği ile .

    Unganlar sağlık taraması için Ankara'dan 5 agustos için randevu alıp istanbul'dan otobüs ile gelip otogardak taksi ile muayene olmaya giderken stresli ve endişeliydim.

    Unganların binasına girince Bir anda tüm herşey sakinleşti ve normalleşti. kan vermekten Çekinen biri olarak gram kaygım, iğne korkum kalmamıştı. Akciğer grafisi çekilip, kan alındıktan sonra sağlık muayenesi için bir saat sonra gelmemi istediler.

    Kuğulu parkın yanındaki kafede vakit geçirip geri geldiğimde o meşhur önlüğü giyip beklemeye başlayınca 30 dk kadar beklettiler beni. O sırada beni göz taramasıan sokarlarsa diyerekten duvarda yazan göz testi rakamlarını ezberliyordum .

    Mehmet bey geldi ve muayenem 5 dakika sürmedi . sporcu Olduğumu sağlık taramalarına girdiğimi söyledim. Nabzımı Ölçerken iki soru sordu ve soruları sorarken iki iğnede dört aşı Yaptı. Bunlar çok hızlı oldu ve endişesizdi. arkadaşımla sohbet eder Gibi geçen süre ile aynı hissi verdi.

    ilk soru alkollu araç kullandın mı ikincisi ise, birine zarar vermek istedin mi diye sordu. Hayır Diyerek devam ettim. ertesi gün raporu alacağıma dair bilgi ile Ayrıldım. o gün ankarayı gezerek bitirdim ve ertesi gün raporumu Alınca yeni insanlarla tanışmak ve yolculuk yapmak için blablacar ile İstanbul'a döndüm.

    Mülakat sürecim ise ;

    istanbul - ankara treniyle salıyı carsambaya bağlayan gece yola çıkınca tren hızlı tren yerine bildiiğimiz kara tren oluyormuş , az daha mülakata yetişemeyecektim .bileti keserken buna dikkat etmek gerek . trende gece boyu uyurum diye düşündüm ama uykusuz gittim mülakata . sabah 9:45 te olan mülakata tam vaktinde ordaydım. öncesinde fotoğraf çektirmek için çukurambar'da fotoğrafçı, para çekmek için ise açık banka bulabilmiştim.

    Girişte kontroller, elimize sürdüğümüz beyaz şeffaf güvenli testini Geçtikten sonra içerde evrak teslimi yaptım. harici bir evrak sunmak İstediğimde gerek yok dediler listede var olanları herkes gibi bende Teslim ettim. ingilizce mi türkçe mi görüşmek istersin diye sorulunca Türkçe istediğimi bildirdim. 330 dolar ödeme yaptıktan sonra ,gece Uyumadığım için bekleme salonunun en soğuk yerinde titreyerek Oturdum uykum gelmesin diye sonra tam 2 saate yakın bekledim Mülakat için. En sonunda bir sorun olduğunu düşünerek soracaktım ki monitörde sıra numaram yandı .

    1. pencerede Türkmen bir hanımefendi gayet enerjik ve nazik bir giriş yaptı ve aynı şekilde karşılık verdim . dikkat ettiğim bir şey vardı insanlar bankolara yaslanıyordu, ben duruşumu ve sesimi net bir şekilde sabit kılmak için özen gösterdim .

    İlk önce sağ elimi kaldırıp verdiğim bilgilerin doğruluna dair yemin Etmemi istedi . ve yemin ederek devam ettik.

    sorular şöyleydi ;

    • Nereye gideceksin ?
      Los angales'e gitmek istiyorum .

    • evli misin ?
      hayır evli değilim

    • Çocuğun var mı ?
      gülerek evli olmadığım için çocuğum yok dedi gülüştük.

    • Neden los angales ?
      kız arkadaşım LA'da konsolosluk çalışanı. onunla yaşayacağım

    • Ne iş yapacaksın ?
      Bilişim teknolojileri uzmanıyım . yeni çevreme alışana kadar daha Basit bir iş yapmak istiyorum .

    • Akrabaların var mı ?
      Hayır

    • Tanıdığın başka birileri var mı ?
      Başka arkadaşlarımda var evet.

    sonra ingilizce biliyor musun diye sorunca türkçe konuşmak istiyorum dedim . aynı soruları tekrar ingilizce sormaya başladı hızlıca ard arda , bende anlamıyorum sizi diyerek karşılık verdim . "hiç mi ingilizce bilmiyorsun " diye sordu .

    anlıyorum sizi fakat türkçe konuşmak istiyorum diyerek tekrar karşılık verdim. bir kaç cümlede olsa ingilizce cümle kurabilir misin diye tekrar sordu .

    önünde bence mikrafon olduğunu düşündüğüm birşeyin üstünü elinde kapatarak cama yaklaşıp "çok kısa çok kısa " dedi .

    öyle diyince ingilizce nerede yaşayacaksın ve ne iş yapacaksın sorusuna kısaca cevap veriyorken cümlem bitmeden

    Tebrikler vizeniz onaylandı Pasaportunuz adrese gönderilecek bilgilendirileceksiniz diyince teşekkür edip ayrıldım. yüzümde istemsiz kendiliğinden oluşan gülümseme çıkış kapısına kadar eşlik etti.

    Yeni hayatlar yeni tecrübelere kapı açmak üzere okuyan herkesle buluşuruz umarım .

  • ⭐⭐⭐

    @arioflaz Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.


  • @arioflaz tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun


  • @dedefaf Merhaba Amerikada ki hayatınızda başarılar. Sizleri tanıdığımıza memnun olduk. Dünya küçük pasaportları teslim alırken karşılaştık belki Amerikada da karşılaşırız size ve eşinize bol şanslar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arioflaz vizeniz hayırlı olsun, abd'de bol şans.

  • ⭐⭐

    @arioflaz tebrikler

  • ⭐⭐

    @arioflaz Tebrikler , Yeni hayatınızda mutluluklar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum