Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
-
Arkadaşlar öyle hesaplanmıyor malesef enflasyon olayı sabit artışla her şeye aynı zam gelmez yani, logaritmik + üstüne koyarak gider her ay. sabit fiyatda kardan kısılandır, yani o da artar bir süre sonra. Depoculuk baslasın o zaman görelim birde :)
-
Asagidaki tabloda da gorulecegiz uzere, enflasyon hesaplanirken, her bir ana category nin ayri bir etkisi var. Benzin ve enerji fiyatlari Temmuz ayinda biraz inince, enflasyon 9.1%'den 8.5%'e geriledi. Halbuki, yiyecek ve barinma fiyatlari hala yuksek.

-
@MySea 9.1 e artarkenki yüzdeler ile 8.5 e inerkenkiler önemli demek istediğim
-
@baran-bozdogan artı olarak adam 9.1 iken aldıgı malı diyelim 1 e düştü ucuzdan satar mı ellerindeki bitmeden, depo stok konusu o yüzden önemli
-
@baran-bozdogan Evet haklisiniz. Asagidaki de onceki ayinkiler. Dikkat ederseniz, en onemli fark energy de.

-
@MySea Yani şimdi o zaman Amerika bizi kıskanıyor mu ? Vay be demek sonunda Amerika da bizi kıskanmaya başladı :beaming_face_with_smiling_eyes:
-
@Programmer Kiskananlar catlasin diyelim o zaman :D
-
M mexido bu başlıktan bahsetti
-
G gucarslan bu başlıktan bahsetti
-
Bu ileti silindi! -
G gucarslan bu başlıktan bahsetti
-
Bu ileti silindi! -
@onurdemirelresmi süper bir tablo olmuş elinize sağlık. kendi adıma teşekkür ederim.
-
@denizci10 hocam işinize yaradıysa ne mutlu bana :)
-
@onurdemirelresmi bu forumun böyle şeylere ihtiyacı var gerçekten. tebrik ederim emeğiniz için.
-
Arkadaşlar yazdığınız bütün paylaşımları satır satır okuyorum, bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Ülkemizdeki enflasyon oranlarını görünce paylaştığınız temel ihtiyaç sepetindeki ürünlere aşağıda şekilde bakıyorum :)

-
Eğer amerikaya gidersem, bu konunun adeta içinden geçmeyi düşünüyorum o derece doluyum.. :D
-
Parite olarak sıkça güncellenen, USA -TR genel yaşam maliyet kıyaslaması. https://www.mylifeelsewhere.com/cost-of-living/turkey/united-states
-
@Platon59, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Parite olarak sıkça güncellenen, USA -TR genel yaşam maliyet kıyaslaması. https://www.mylifeelsewhere.com/cost-of-living/turkey/united-states
Bilgilerin çoğu hatalı.
Türkiye'de hangi McDonalds'ta 56 TL'ye combo menü var acaba?
Ya da hangi ucuz restoranda içecek dahil basic meal yiyebilirsiniz 46 TL'ye?Bu sitedeki veriler, baz alınacak veriler değil.
1 litre süte 11 TL yazılmış, çok yanıltıcı olur bu siteye göre ABD-TR karşılaştırması. -
@abrakadabra, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@Platon59, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Bilgilerin çoğu hatalı.
Türkiye'de hangi McDonalds'ta 56 TL'ye combo menü var acaba?
Ya da hangi ucuz restoranda içecek dahil basic meal yiyebilirsiniz 46 TL'ye?Bu sitedeki veriler, baz alınacak veriler değil.
1 litre süte 11 TL yazılmış, çok yanıltıcı olur bu siteye göre ABD-TR karşılaştırması.Fiyatlar hatalı olduğu gibi alım gücü açısından da hatalı yönlendirme var. Zira bizdeki daha ucuz olduğu iddia edilen ürünlere Türkiye'de kaç saat çalışarak ulaşılabiliyor? Amerika'da kaç saat? Burada ek olarak minimum saatlik ücreti de ekleyip ona göre değerlendirme yapılmalıydı
-
@abrakadabra Ben de göz gezdirdim bilgiler gerçekten de oldukça yanıltıcı.
5.250 TL ile bir market alışverişi listesi çıkartalım.
Aynı şekilde ABD için vergiler düşüldükten sonra kalan net ve en düşük aylık ücret ile bir market alışverişi listesi çıkartalım tablo net şekilde ortaya çıkar alım gücünün Türkiye'de ne kadar düşük olduğuna dair.
-
Hurma Kentin 250g 36.50 TL
Yer fıstığı 500g 26.50 TL
JumpoAntepFistik 300g 79.00 TL
binden yaptığım alışveriş toplam 142TLhala amerikada olup alim gücü çok düşük diyen art niyetli insanlar olursa kalbini kırarım
forumu uzun zamandır takip ediyorum sadece hesabima girmiyordum -
o site sadece fiyata göre sıralamış ama o da yanşı 4 litre süt nerde 40 lira ? benzin 4 litre 80 lira demiş fiyatlar epey eski ayrıca türkiye abd asgari ücret kıyaslaması da yapılmalı madem herşeyi Dolar a çeviriyorlar :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum