Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @sash alacak diye yazmistim kardesim


  • Bu arada esimin ve cocugumun green card mulakati guzel gecti ve onaylandi.ilk evraklari teslim ederken evlilik cuzdani fotokopisini istediler onu unuttumusum cok sinirli 55 60yaslarinda bir bayan yok Asli var deyince ama biz istemistik yaziyor listede dedi bende hic ses cikarmadim 2 adet fotografi nufus kayit ornegi ve sabika kaydini her bireyin kendi pasaportunun icine koyun dedi ben hepsini bir koydum ben ayri ayri koyun dedim dedi gergin bir tavirla benimde elim ayagima dolasti bi sikinti cikarcak diye sonra sinirli bir sekilde verin bana dedi evlilik cuzdaninin aslinida verin dedi sonra sizi yeniden cagiracagiz dedi tabi hanim orda bana saydiriyor nasil unuttun bu kadin bi sikinti cikarcak dedi ama sukur oyle olmadi gorevli esime amerikanin neresine yerlesceksiniz siz calisacakmisiniz cocugada bir iki saka yaptiktan sonra tebrikler vizeniz onaylandi ve buyuk mutluluk hic gerek yokken ailemi 7 hazirandaki gorusmeye goturmeyerek buyuk riske attigim ailemi amerikaya goturme firsatini son eylulun 30a gunler kala son Anda tekrar elde ettim tesekkurler konsolosluk bana bu firsati tekrar tanidigin icin ve tesekkurler forumdaki herkese bana bu yolda destek olduklari icin umarim herkes sorunsuz alir ve gider 2019 kazananlarina simdiden basarilar


  • @yekta o bayan bizede catti karsisindakinin gikini cikaramayacaginin rahatliyiyla takiliyordu:))


  • @yekta bendede aynısı oldu üstelik ben ds260 tada değiştirdim fakat eski adres gözüküyordu. Havalimanında ki memur direk soruyor zaten bu adres doğrumu diye. Değiştirmek istediğini söyleyip değiştiryorsun benim tüm evraklarım yeni adrese geldi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yekta DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells abi konsoloslukta amerikalı bir bayanla mülakatımız olmuştu sıkıntısız geçti . fakat ilk baştaki belgeleri alan konsolos türktü .sagolsun ben adres degistirmek istedigimi söylememe ragmen bunu yazılı olarakta verdim old adress new adress yaparak . ama ds 260 da hala benim eski adres gözüküyor . bunu nasıl degistirebiliriz ? havalimanı şıkkı haricinde ?

    o ilk bastaki kisi konsolos degil, orada calisan memurlardan biri.

    Evet, boyle ayrintilari gozden kacirabiliyorlar cunku formda bir adres yazili, o nedenle garanti olmadigi surece hicbir adres verilmemesini oneriyorum ki hicbir karisiklik olmasin. Eger bugune kadar tek bir adres vermis olsaydiniz, bu durumda sadece bu adres dosyanizda bulunacakti.

    Once ABD'ye giris yapmaniz lazim, girerken havalimaninda ya da sonrasinda su konuda anlatildigi sekilde adres degisikligi yapmalisiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/667/amerika-da-adres-degisikligi-yapmak-uscis-ar-11-form

    Fakat adres degisikligi yapilmasina ragmen ilk adrese gittigi de oluyor, o nedenle tedbiri elden birakmayip iki adresi de gozlemeniz lazim.


  • @maranty Yani DS260 formuna yazdığımız GC 'nin gelmesini istediğimiz adresi konsoloslukta değiştirmezsek bile en son havalimanında değiştirme şansımız var öyle mi?


  • @hosgeldin
    Evet doğru


  • @hosgeldin var hatta en garantisi. Ben formumu açtırıp değiştirmeme rağmen yine konsolosluk güncellememişti. Kapıda hallettik ve 10 günde ssn 20 günde gc elime ulaştı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @maranty DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @hosgeldin var hatta en garantisi. Ben formumu açtırıp değiştirmeme rağmen yine konsolosluk güncellememişti. Kapıda hallettik ve 10 günde ssn 20 günde gc elime ulaştı

    hayir sayin @maranty en garantisi degil maalesef. siz sanslilardansiniz 🙂

    en garanti yol, adres kesinlesene kadar ds260 formuna yazmayip en son tek adresi mulakat zamani vermek. ds260 formunda bir adres olmadigi icin o adresi yazmak zorundalar forma. Dosyada baska adres de olmadigi icin her turlu karisiklik onlenmis olur.

    kapida degisiklik yapmaya calisirken, yogunlugu bahane edip daha sonra siz uscis'i arayip degistirirsiniz diyen gorevlilere denk gelenler de var, kapida adresi degistirdigini soyleyip degistirmeyi unutana da denk gelen var, adresi degistirmesine ragmen kartlari eski adrese denk gelenler de var. Hatta aile olarak giris yapip adres degisikligi yapmasina ragmen bazi aile uyelerinin kartlarinin eski adrese gittigi, bazi aile uyelerinin de yeni adrese gittigi ornek bile var 🙂

    Dolayisiyla en garantisi sadece dosyada bir adres bulundurmak, eger degistirmek zorundaysaniz degisiklik yaptiktan hemen sonra USCIS call center'i arayip adresin degistigine emin olmanizi tavsiye ederim. Onlar dosyanizdaki guncel adresi, kartin gonderilip gonderilmedigini vs. her turlu bilgilyi gorebiliyorlar.

  • ⭐⭐

    Sn @crazycells bende kapıda adresi değiştirmek istiyorum. 19 Ekim de NY den giriş yapacağız kısmetse. Gezi planı yaparken Manhattan da USCIS binasını da haritada gördüm. Acaba hava alanında değiştirip, o binaya gidip değişip değişmediğini teyit edebilir miyiz. Bize bilgi verirler mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arnblt DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Sn @crazycells bende kapıda adresi değiştirmek istiyorum. 19 Ekim de NY den giriş yapacağız kısmetse. Gezi planı yaparken Manhattan da USCIS binasını da haritada gördüm. Acaba hava alanında değiştirip, o binaya gidip değişip değişmediğini teyit edebilir miyiz. Bize bilgi verirler mi ?

    Hayir, maalesef oradakiler yardimci olamaz size, degistirmek istiyorsaniz AR11 doldurup gondermenizi soylerler ya da internetten halletmenizi. Emin olmak icin, havalimaninda degisiklik yaptiktan birkac gun sonra USCIS call center'i arayabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ewooo çok sevindim. Benim içinde bu haberden sonra umut doğdu. Eğer USA işler normale girer ise şansım doğabilir. Tabi ki önce benim 4 ekimde mülakatı geçmem lazım. Tekrar hayırlı olsun .

  • ⭐⭐

    @crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @saulgoodman DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @saulgoodman DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Evet Sayın @crazycells; ilk iletiyi ve oradaki bağlantıyı detaylı olarak inceledim. Sağlık evrakı doğrudan konsolosluğa gönderildi. Bizim sadece pasaportu ve bize verilen matbu belgeyi (aslında bir eksik evrak formu bu, üzerinde sağlık belgesi kutusu işaretli ve bir takım yazılar var burada da aktardığım) konsolosluğa göndermemiz gerekiyor.

    Tamamdir, orayi takip etmeniz yeterli. Size zaten eksik belge formu verilmis, oradaki uyari sizi ilgilendirmiyor.

    Dediğiniz gibi o şekilde gönderdik. Pasaportun ulaştığına dair e-posta aldık. Şimdi beklemedeyiz. Kaç günde neticelenir sizce? Son günler olduğu için konsolosluk her zamankinden yoğundur bugünlerde sanıyorum? Vizenin bitmiş/bitecek olması gibi bir ihtimal var mıdır?

    Sayin @entelman 'in aktardigi verilere gore vizelerin bitme ihtimali yok gibi gorunuyor. Normalde 1 hafta 10 gunde sonuclanirdi ama normal bir ayda degiliz 🙂 o nedenle sabirla konsolosluktan haber bekleyin.

    @crazycells Bütünlük olması açısından bilgi vereyim. Pasaportu teslim aldık, herhangi bir sorun yaşamadık.

    Bekleyen arkadaşlara fikir vermesi için: Pasaportu PTT ile göndermemiz ve vizeli şekilde yine PTT ile almamız arasında yaklaşık 13 gün geçti.


  • @redsat2000 insallah abi Saygilar


  • Merhaba,

    muhtemelen 2019 kasım ayı içerisinde mülakata gireceğim;

    2018 mülakatlarına katılan arkadaşlardan maddi durum için hesapta hiç para göstermeyip veya düşük bir miktar parayı beyan edip, sadece evi ve/veya arabasının maddi karşılığını beyan ederek mülakata katılan arkadaş var ise tecrübelerini paylaşabilir mi? K.Görevlisinin ekstra yorumunu veya talebi olmuş mudur?


  • Bu ileti silindi!

  • @hosgeldin DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @yboran Mülakatınız olumluysa banka hesabını tamamlamanız için eksik belgeye düşüyorsunuz. Zaten aile ve tanıdıklardan yada bankadan geçici parayla tamamlanıp dekont alınıyor. Mükalatı geçtikten sonra emanet paralar iade ediliyor. Red yemeye yada beklemeye düşmektense 🙂

    cevap için teşekkürler;

    zaten merak sorun bu apra tamamlanamıyorsa, sadece ev karşılığının gösterilmesi ve/Veya araba karşılığı yeterli olabilecek mi? bu şekilde mülakatı olumlu sonuçlanan var mıdır?


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yboran DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhaba,

    muhtemelen 2019 kasım ayı içerisinde mülakata gireceğim;

    2018 mülakatlarına katılan arkadaşlardan maddi durum için hesapta hiç para göstermeyip veya düşük bir miktar parayı beyan edip, sadece evi ve/veya arabasının maddi karşılığını beyan ederek mülakata katılan arkadaş var ise tecrübelerini paylaşabilir mi? K.Görevlisinin ekstra yorumunu veya talebi olmuş mudur?

    Dediginiz sekilde yapanlar olmustu ve konuya tecrubelerini aktarmisti diye hatirliyorum. Fakat herkesin durumu ayni sekilde degerlendirilmeyebilir, bilginize.


  • @crazycells selam. Mali yeterlilik için 9500 usd yeterli olurmu? Daha fazla gösteremiyorum şu an. Randevu Ekimin ilk haftası. Tamamlamak için ertelesem mi randevuyu?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum