[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri
-
@axl7x Hayırlı olsun, şanssız talihli 21 kazananı olarak 22 de kazanmanızda güzel bir ayrıntı :)
-
@Onder hayırlı olsun çok sevindim umarım bütün vize bekleyenler mutlu sonla karşılaşır.Ben de bu yıl 11. başvuruda kazandım
-
@Onder Bizim numaramıza sıra geldiğinde tamamen 0000 olarak yanmıştı, orada sıra numarası veren kişiye sorduk hatalı numara basmış olabilirler hemen bakalım dedi ve tam o sırada doğru numaramız yandı. Ama ufak bi kalp atışı yaşamadık değil 🙈
Tekrardan hayırlı olsun tebrikler 💐 -
Herkese merhaba. 21.07.2022 tarihindeki Unganlar ve 04.08.2022 tarihindeki vize mülakatı deneyimimizi paylaşmak istedik.
Unganlar deneyimimiz:
Saat 11:15 deki randevumuz için eşim ile beraber 05:30 gibi İstanbul’dan Ankara’ya doğru yola çıktık. Tabi 4 saate geldiğimiz için randevu saatimizden oldukça erken gelmiş olduk. Tecrübelerini paylaşan arkadaşlara da teşekkürler. Bu platform üzerinden paylaşılan bilgilere göre sanki daha önce gelmiş gibi bulduk ilk gideceğimiz yeri. Hatta bizden önce gelenler danışmadaki kişiye sorarken biz direkt ilerledik. 4. Kattaki 45 numaralı kapıdan girdikten sonra ayrı ayrı pasaportlarımızın arasına barkodlu aşı kartımızı, ds260 confirmation sayfasını, ayrıca benim çocuklukta yaptırdığım aşılarımın yazılı olduğu kartı ekleyip görevliye teslim ettik. Ardından görevli sırayla seslenip eşim ile benim fotoğraflarımızı çekti. Kısa bir beklemenin ardından evraklarımızı aldık ve öncelikle 5. Katta kan vermeye gittik. Bu aşamada hem kan tahlili hem de röntgen iki kişi için 95 usd ödeme yaptık. Tcmb döviz alış kuru dikkate alınmakta. Röntgen çekimi için ise 3. Kata indik. Kan ve röntgen çekimi sonrası 12:15 te geri gelmek üzere çıktık. 12 gibi geri döndük. Sırayla muayene için odaya alındık. İkimize de toplamda 2 adet aşı yapıldı. Çok fazla soru sorulmadı. Daha önce Amerika’ya gittiniz mi, ameliyat geçirdiniz mi, kronik rahatsızlık var mı, sigara içiyor musunuz vs gibi sorular soruldu. Muayene ikimiz içinde 10 dk civarında sürdü. Ve bu aşamada da toplam 570 usd ödeme yaptık. Sağlık raporumuzu mülakattan önce alabileceğimiz için Ankara’da kalmamayı tercih ettik. Saat 13:00 gibi tüm işlemleri bitirdik.Mülakat deneyimimiz:
08:15 teki randevumuz için saat 07:15 te konsolosluk önünde sıraya girdik. 07:45 gibi içeriye 5 er kişi olacak şekilde almaya başladılar. Üstümüzü ve pasaportlarımızı kontrol ettikten sonra tek tek X-Ray den geçip bekleme yerine aldılar. İlk girişte sıra numarası ve süreç hakkında bilgilendirme kağıdı veriliyor. Okuyup geri vermeniz isteniyor. Bizim için süreç; numara ilk yandığında evrak teslimi, ikinci yandığında ödeme ve en sonda mülakat olacak şekilde ilerledi. Ancak bu sıralama gözlemlediğimiz kadarıyla farklılık gösteriyor. Bazıları ödemeyi, evrak tesliminden önce yaptı. Evrak tesliminde mülakatı türkçe mi ingilizce mi yapmak istediğimiz soruldu. Biz ingilizce yapabileceğimizi belirttik. Evrak tesliminde bir problem yaşamadık. Mülakata gelecek olursak, ilk etapta sağ ellerimizi kaldırıp yemin ettik. Daha sonra önce asıl talihli olan eşimin, peşine benim parmak izlerimiz alındı. Sorulan sorular aslında forumda bahsedilenden farklı değildi. Ağırlıklı olarak eşim konuştu. Görevli, eşimin ne iş yaptığını, nereye gideceğimizi vs sordu. Aynı zamanda benim ne iş yaptığımı da bana sordu. Toplamda 10 dk civarında sürdü. En sonunda duymayı sabırsızlıkla beklediğimiz “your visa is approved” cümlesini duyduk. Ve pasaportlarımızın 1 hafta içinde geleceği söylendi.Deneyimimizi okuyan, ayrıca süreç boyunca desteklerini esirgemeyen ve mülakat sırasında tanıştığımız herkese teşekkürler.
-
Merhaba arkadaşlar,
Bugün mülakatımızı tamamladık.
Öncelikle @gucarslan beye ve forumda yazıları ve yorumları ile birbirimize destek olan herkese teşekkür ederim. Son bir yıl, hayatımın en sinir bozucu yılıydı. Bu forum sayesinde muhabbet ettik, Excel uzmanı olduk hepimiz 😀8:45'te olan mulakatimiza 8:30'da içeri alındık, ancak sıra saat 10'a doğru geldi. Kazanan talihli eşim olmasına rağmen belgeleri ben verdim, çocuk olduğu için eşimin belgeleri verirken gelmesine gerek olmadığını söyledi. Iki çocuğum var, küçük kızım abd'de doğduğu için ona vize almadık. Girişte onun listede adı yoktu, neden yok diye sordu, us pasaportunu gösterip gerek olmadığını söyledik, tamam dedi.
Belgeler arasında onun da doğum belgesi vs. hazırlamıştım ama istemediler. Mülakatta asyalı bir kadın girdi. Türkçe konuşmaya başladı, sonra İngilizce devam etti. En çok kızımın hastane masraflarının ödenip ödenmediğini sordu. Faturası var mı dedi. Yok dedik. 4-5 sefer ödediniz di mi, siz mi ödediniz diye sordu. Bildiğim kadarıyla orada hastaneye fatura ödemeden çıkan çok oluyor. O yüzden çok irdeledi. Böyle bir durumu olan varsa hastane fatura ve ödeme belgelerini de alsınlar yanlarına. Onun haricinde abd'de hiç bulundunuz mu, nereye gideceksiniz ve ne iş yapacaksınız vs. gibi klasik soruları da sorup onayladı. Eski vizelerimizi iptal etti.Ankara'ya gelmek daha önce hiç bu kadar heyecan verici olmamıştı. 😀
Hepinize tekrar teşekkür ederim, en umutlarımı yitirdiğim anda bile destek oldunuz.
Saygılarımla.
-
@myildirimoguz Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.
-
@yesilturk Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.
-
Vizen hayirli ugurlu olsun sevgili @Onder , Amerika'daki hayatinda bol sans ve mutluluklar, ayagina tas degmesin. Surec boyunca olan destegin icin ben tesekkur ederim sahsen.
ABD'de muazzam fotograflar cekecegine yuzde yuz eminim, takipteyiz :)
-
Merhaba;
4 Ağustos mülakatım ile ilgili bilgileri paylaşmak isterim.
Öncelikle @gucarslan beye tüm özverileri için canıgönülden teşekkür ederim.
Bazı firmaların akrabalarından bile para alarak verdiği danışmanlığı kendisi karşılıksız , kendi emeğiyle herkese yetmeye çalışarak yapıyor.
Allah ondan razı olsun.Bizden fazla kendisi hakediyor.
Öncelikle küçük kızımız güvenlik görevlisi ve ilk sıra alma aşamasında baya güldürdü ortamı :)
Mülakatımız 9:45 ti içeri girip sıra almamız 10:00 ı buldu.
Numara ilk yandığında parayı ödedik.Kişi başı 330 Usd.Bu aşama 3 dk fln sürdü.
Ardından evrak teslimi.O da 10 dk fln sonra yandı.
Görevli hepsini sırayla istedi ilettik.
Eşim diplomasını kaybetmişti asıl talihli oydu.Aü den diploma nüshası istedik 10 günde gelmişti.Birebir aynısı sadece duplicate copy ibaresi vardı.Tek korkumuz oydu.
Çocuğumuz için benim nüfus orneğinden iki tane verdik.Görüşmeyi ingilizce yapmak istermisiniz diye sordu sanırım kalabalıktan dolayı olabilir.Türkçe yapmak istediğimizi söyledik tamam dedi.
Evrak tesliminden sonra saate baktığımda 10:55 flndı.
Beklerken içerdeki kişi sayısı baya azalmıştı.Son 4-5 case kalmıştır sanırım.
Ardından 5 numaralı bankoda numaramız yandı 11:55 ti saat.
Orjinal evraklarımızı geri verdi.Benim abd vizesi olan pasaportumu önünde tutuyordu.
Görüşme çok süremdi 3-4 dk fln geçti.
Tr de ne iş yapıyorsunuz, orda nereye gideceksiniz.ne iş yapacaksınız.
Ardından ingilizce sorsam cvp verebilirmisin dedi eşime.1-2 soru da öyle sordu.Hangi alanda çalışmak istiyorsunuz fln.
Tebrikler yeni hayatınızda başarılar vizeniz onaylandı 5 iş günü içerisinde ptt ile göndereceğiz dedi.
Bu vizeye artık ihtiyacınız yok deyip iptal etti.Çıktığımızda 12:05'ti hala şaşkındık.Tüm stres tüm heyecan yerini mutluluğa bırakmıştı.
Darısı tüm herkesin başına tüm bekleyenlerin dileyenlerin isteyenlerin başına.
Sevgiler, ..... -
@yesilturk hayatinizda bol sanslar
-
@mirach39 Hayırlı uğurlu olsun. Darısı bizlere olsun.
-
@mirach39 Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.
-
4 Ağustos 2022 Mülakat Deneyimi’miz
09:15’teki mülakatımız için 08:45’te mekandaydık.
Bizden önce gelmiş olan 5 arkadaş daha vardı, bir beyfendi çocuğumuz olduğu için kendi sırasını bize verdi; kendisine tekrardan birkez daha teşekkür ederim.İçeriye 5’er kişi olarak alıyorlar. Gerekli kontrollerden sonra içeri girdiğinizde pasaportlarınızı alıyorlar ve bir sıra numarası ile geri veriliyor. Ve sonrasında numaranızın yanmasını bekliyorsunuz. Her ne kadar soğukkanlı olmaya çalışsakta, heyecan her dakika artıyordu bizim için; tüm evraklarınız tam olsa da “acaba bir sorun olacak mı?” endişesiyle zaman bir türlü geçmedi.
Konsoloslukta duvarda saat olduğunu çıkarken gördüm; o yüzden ne yazık ki tam olarak zaman veremeyeceğim.
Numaramız ilk yandığında vize ücretini ödedik.
Yaklaşık 40 dakika sonra evrakların teslimi için ikinci kez numaramız yandı ve bizden bekleneni yaparak; görevlinin tek tek istediği dökümanlarımızı teslim ettik. Son olarak “Mülakatı İngilizce mi Türkçe mi yapmak istiyorsunuz?” sorusuna hızlıca “İngilizce” cevabını verdik.
Saat 11:15 civarıydı sanırım ki kısa süren bir tecrübeydi.
Son kez numaramız tekrardan yandı ve Asyalı hanımefendi’nin bulunduğu bankoya doğru çocuğu yerden paket alırcasına kucaklayıp heyecanla ilerledik.
- (Biz) Hello, morning :)
—Merhaba. Günaydın?
Mülakat Türkçe başladı. Biz eşimle şaşırdık ancak o şekilde devam ettik.
Asıl talihli olan eşime;
—Nereye gideceksiniz?
-Tanıdığınız var mı?
-Ne iş yapıyorsunuz?
-Ne iş yapmayı planlıyorsunuz?soruları soruldu.
Son soruya Türkçe cevap verdikten sonra, “İngilizce konuşabiliyor musunuz?” diye sordu.
Eşim “Evet?” diye cevap verdi.
Bizim için mülakat; çok dengesiz ve şizofrenik ilerliyordu.
Ve sonra aynı soruyu ingilizce tekrardan sordu.
Daha sonra kendisiyle göz göze geldik ve eşinize son bir sorum olacak; “İngilizce biliyor musunuz?” dedi.
“Sure?” dedim.
“Raporunuzda, geçmişte ehliyetinize el konulduğu gözüküyor, bu gerçekleştiğinde kaç yaşındaydınız?” dedi.
O esnada göğsüme bir ağrı saplandı, sanırım yine son anda herşey elimden kayıp gidecek diye düşündüm.
“Aaa.. Hmm… I was 21 years old? “ dedim ve bize geri uzatacağı pasaportları beklerken tekrar,
Audio => Language => Turkish
Subtitles => Offseçeneğini seçip;
“Herşey harika gözüküyor, vizenizi onaylıyorum” dedi.
“We are appreciate” dedim, baktı ve gülümsedi.
Ve hızlıca oradan uzaklaştık…
- (Biz) Hello, morning :)
-
@kronos Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.
-
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim 👍🏻
-
@kronos Hayırlı olsun. Son cümleye çok güldüm. "ve hızlıca oradan uzaklaştık". Geri çağırıp olmadı derler falan :beaming_face_with_smiling_eyes:
-
@Programmer Evet hocam , utanmasam koşacaktım otele kadar :))
-
Herkese merhaba,
Dün 09:45 mülakatım için 09:15 gibi sıraya girdim ve yaklaşık 15 dakika sonra güvenlik 5'erli gruplar halinde içeri almaya başladı. Güvenlikten geçtikten sonra sıra numaramı aldım ve tahminimce 35-40 dakika gibi bekledim. Bende süreç biraz farklı ilerledi, ilk numaram yandığında evrak teslimi yaptım. Sırayla istenen evrakları teslim ettim, İngilizce konuşup konuşamayacağımı sordu 12 numaralı bankodaki hanımefendi, ben de yapabilirim dedim ve ödeme yapmadığımı belirttim. Ödeme için sıra numaramın atlandığını fark ettiler, evrak tesliminden sonra ödememi yaptım ve ödemeden 15 dakika sonra mülakat için numaram yandı.
3 numaralı bankodaki mülakatım başladı, önce yemin ettim, sonrasında üniversite diplomamı göstererek bu ne diploması diye sordu görevli. Üniversite diploması dedim, bölümümü sordu, matematik mezunuyum dedim. OK diyerek bilgisayara notlarını girmeye başladı. Sonrasında nereye gideceğimi ve gideceğim şehre neden gideceğimi sordu. Cevaplarımı not aldı. Ne iş yapmayı planladığımı ve Türkiye'de ne iş yaptığımı sordu, yine cevaplarımı bilgisayara girdi.
Burada özellikle belirtmek istediğim bir nokta var, ben mülakat tecrübelerini okurken pek göremediğim için bu bölümü özellikle yazmak istiyorum, belki yazılmıştır ama gözümden kaçmıştır bilmiyorum, kendi işimi yaptığım için şirketime ait banka hesap dökümünü tamamen TL olacak şekilde götürüp götüremeyeceğim konusunda soru işaretlerim vardı çünkü TL'den dolara geçici bile olsa geçmek istemiyordum, dolar göstermemek problem olabilir mi diye düşünüyordum ancak tamamen TL olacak şekilde banka hesap dökümü beyan ettim ve imza sirkülerimi, 2021 yılı ve 2022 1. dönem vergi beyannamelerimi yanımda bulundurdum. Banka hesap dökümümü teslim ettikten sonra şirketin tek ortağı olduğumu gösteren evrakları istemediler. Buna ilave olarak da şirket araçlarının ruhsatlarını ve 2 farklı sigorta şirketinden kasko değerlerini gösteren bilgileri ruhsat fotokopilerine iliştirdim ve teslim ettim. Kendi işini yapıp görüşmeye gidecek kişiler için bu bilgileri buraya bırakıyorum. :)
Son olarak pasaportumdaki USA turist vizemi iptal etti ve tebrikler vizeniz onaylandı, pasaportunuzu 5 gün içinde göndereceğiz diyerek görüşmeyi bitirdik.
Forumu yaklaşık 1.5 senedir okuyorum, hiç direkt iletişimimiz olmasa da gayretlerinden dolayı başta @gucarslan'a, sonrasında da bilgi paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum, umarım herkes hayaline kavuşur.
-
@rodriguezjr Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.
-
@Emrey34, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
@Megatron hayırlı uğurlu olsun birde üzülüyordunuz 17k üstündeyse sevinmeyin VS diye yazınızı hatırlıyorum :D hayat her zaman böyle şansla gülsün size simdi bizde 23talihlileri olarak heyecan telaşla mülakat alabilsekde gitsek diye sabırla bekliyoruz sevgiler yeni hayatınızda başarılar :)
Megatron hayatında mutluluklar dilerim. İnşallah şu karamsarlığını bir kenara bırakırarak yenersin. İnşallah herşey gönlünce olur. Gönlünce olmayanlara da inşallah "Bu ALLAHIN imtihanıdır, başım gözüm üstüne" dersin. Allah yolunu açık etsin. İnşallah youtupta "gittim ama pişmanım" "iyi ki döndüm ama dönmek hata mıydı" "döndüm ama pişmanım" gibi videolarını izlemem... Özetle kal sağlıcakla...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
54
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.2k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum