@syaylaci, içinde söyledi: Evlilikte Yeni Soyadi ve Resmi Islemler
@crazycells Ben bugun mulakatta bu soyisim konusunda çok ciddi sıkıntı yaşadım. Amerika'da evlenince eşimin soyadını almadım. Ancak Türkiye'de malum otomatik olarak ekleniyor eşin soyadı. Birth certificate isteyince konsolosluktan nüfüs kaydı kopyası verdiklerinden ve nüfus kaydında soyadım işimin soyadıyla birlite göründüğünden bizi mülakata alan kadın çok kafa karışıklığı yaşadı ve 'original birth certificate'in nerede deyip durdu. Zira doğumdaki adımın ne olduğunu gösteren bir belgeye ihtiyacı varmış.
Böyle bir belge getiremezsem Green Card eşimin soyadıyla çıkacak ve tüm dökümanlarımı yenilemek zorunda kalacağım. Ancak bir akademisyen olarak istemiyorum ikinci bir soyisim.
Bana bir iki gün izin verdi durumu çözmem için. Benzer durumda olan kimse var mı acaba? Konsolosluga yazıp bana eski soyismimle birth certificate verip vermeyeceklerini sordum. Bilmiyorum mümkün mü?
Cok gecmis olsun. Elinizdeki belgede zaten dogum isminizin de yer almasi lazim. Altta "remarks" kisminda "maiden name" olarak ayrica gorunmuyor mu?
Bir de isim ve eski soyisminizin oldugu pasaport veya evlilik belgeniz yok mu? Gorevlinin bu konuda israrci olmasi biraz garip geldi, ABD'de boyle bir sart yok cunku.