Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Evlilikte Yeni Soyadi ve Resmi Islemler


  • @cengizhan, içinde söyledi: Evlilikte Yeni Soyadi ve Resmi Islemler

    Merhabalar herkese. Konu ile ilgili birkaç iletiye baktım ve net cevabi bulamadigim icin sormak istedim. Esim green card sahibi. Bu yaz Turkiye'de evlendik. Esimin orada evlilik statüsünün görünmesi icin veya genel olarak yapması gereken resmi bir islem var mi? Bir yere bunu bildirmesi gerekiyor mu? Tr'deki evliliğimiz Amerika'da tanınıyor mudur?
    Cevaplariniz icin şimdiden teşekkür ederiz.

    Bu konuda herhangi bir bilgisi olan var mı?

  • ⭐⭐

    @cengizhan, içinde söyledi: Evlilikte Yeni Soyadi ve Resmi Islemler

    @cengizhan, içinde söyledi: Evlilikte Yeni Soyadi ve Resmi Islemler

    Merhabalar herkese. Konu ile ilgili birkaç iletiye baktım ve net cevabi bulamadigim icin sormak istedim. Esim green card sahibi. Bu yaz Turkiye'de evlendik. Esimin orada evlilik statüsünün görünmesi icin veya genel olarak yapması gereken resmi bir islem var mi? Bir yere bunu bildirmesi gerekiyor mu? Tr'deki evliliğimiz Amerika'da tanınıyor mudur?
    Cevaplariniz icin şimdiden teşekkür ederiz.

    Bu konuda herhangi bir bilgisi olan var mı?

    USCIS'e medeni hal degisikligini bildirmesi gerekiyor diye biliyorum. USCIS'in sitesindeki formalara baktim ama esinize uygun bir form bulamadim. USCIS'i arayip nasil bildirim yapacagini ogrenebilir.


  • @Ryback tesekkurler cevap icin. biz de baktik bulamadik. dediginiz gibi aramaya calisiyoruz Yogunluktan dolayi acmiyorlar sanirim


  • Eşim ile boşanma sürecimiz var ve bu hafta mahkememiz sonuçlanacak fakat çocuğumuz için önümüzde ki ay ABD ziyaretimiz olacak ABD havaalanı girişinde bu bir problem teşkil edermi diye soracaktım.Bu arada soyisim değişikliği olmayacak.


  • @crazycells Merhabalar, (NY eyaletinde) Evlenirken soyadimi middle name olarak kullanmak istedigimi bildirdim. Cunku akademisyenim ve evlilik oncesinde basili olan tum yayinlarimda kizlik soyadim yer aldigindan korumak istedim. TC konsoloslugunda evlilik bildirme, kimlik, pasaport gibi islemlerimi halletmek istedigimde kizlik soyadin burda adinda yaziyor, TC kurallarina gore soyadinda yazacak bu sana sorun yaratir dediler. Mahkeme yoluyle degistirebiliyorsan degistir diye de akil verdiler. ABD' de aldigim surucu belgesi, SSN, green card gibi tum evraklarda kizlik soyadim middle name. TC kimlik ve pasaportumda soyadi kisminda gorunmesi benim icin ulkeye giris cikislarda sorun dogurur mu?


  • Merhaba, açıkçası bunu hangi başlık altında soracağımı bilemedim ve benzer bir başlıkta göremedim zaten. Eşim ve ben amerika vatandaşıyız. Ve 2 ay önce Türkiye’de evlendik. Haliyle soyadımda değişti. Şimdi Amerikan pasaportundaki soyadımı vs değiştirmem lazım. Ancak başvuru formunu doldurup yollarken marriage certificate in kopyasını vs istiyor. Ve ben Türkiye min verdiği evlilik cüzdanının kopyasını yollasam kabul edilir mi bilemiyorum. Gerçekten çok karışmış durumdayım. Bir bilginiz var mı?


  • Merhabalar; Yakın tarihte nişanlımla evleneceğiz kendisi sırbistanda yaşamakta ve rus vatandaşı DV sürecinde evrak kolaylığı açısından soyadı değiştirmemek için sırbistanda evlenmeyi düşünüyoruz. Türkiye'de evlenince otomatik olarak eşin soy adının değişmesi hala aktif olarak devam ettiği için kendisinin de kendi ülkesinde yaşamaması ve pasaport değiştirme süreleri baz alınınca böyle bir karar vermemiz durumunda nelerle karşılaşırız? Türkiye'ye evliliği bildirdiğimiz her durumda eşimin soy adı değişiyor. Ankara'daki dv mülakatına, Türkiye'ye bunu bildirmeden sırbistandaki evlilik cüzdanı ile başvurursak orada değişmediği gözükecek ve işimize yarayacak( hali hazırda yasa olarak şu anda trde soyadı değiştirme zorunluluğu kalktı ama yürürlüğe girmemiş 2 belediye ve ilçe nüfus müdürlüğüne bunu sordum.) Evlendiğimizde eşimin tr için bir ikamet başvurusu ya da oturum izni başvurusu da olmayacak sırbistana geri dönecek dv mülakatımız gelene kadar süreci tamamladıktan ben sırbistana gidip oradan abdye geçmeyi planlıyoruz. Ankara konsolosluğu bunu kabul eder mi ikametim olan ülkemde neden evlilik cüzdanım olmadığını sorgulayıp onu talep eder mi? Ya da bu süreçte Türkiye'ye bunu bildirmek zorunda mıyım? Bu süreçte eşimin soyadını değiştirmeden ilerlemek için nasıl bir yol izleyebilirim? @crazycells


  • Herkese merhaba, kucuk bir sorum vardi. Ben Amerika'da evlenip esimin soyadını aldım. Iki soyadı kullanıyorum ama pasaport, kimlik falan hiçbir seyde degisiklik yapmadım. Evliligimizi Turkiye'ye de bildirmedik. Simdi Advance Parole kullanarak TR gideceğim, bu belgede 2 soyadı yazıyor ama pasaportta sadece eski soyadım var. Bir sorun olur mu? Evlilik sertifikası bu durumda yeterli midir?


  • Merhaba, kız arkadaşımın durumu hakkında bir sorum olacaktı. suan türkiyede yasıyor. 3 ay kadar amerikada kaldı ve program kapsamında Ssn almıştı. Aynı şekilde amerikada bu SSN’e ait banka hesabıda bulunuyor. Yakın zamanda evlenmeyi düşünüyoruz soyadı değiştiğinde yasal süreçler nasıl oluyor? SSN numarası ve banka erişiminde sorun yaşanır mı ? Bilgileri nasıl güncelleyebiliriz?


  • Merhaba, evlilik sebebi ile turk kimliklerinde soyadi degisen(kendi soyadi + es soyadi) ama abd pasaportunda sadece kendi soyadini kullanan ve bu sekilde Turkiye'ye giris cikislarda sikinti yasayan veya yasamayan oldu mu bu iki vatandasliginda bulunan soyadindaki bu farklilik icin ?


  • @ozbibi, içinde söyledi: Evlilikte Yeni Soyadi ve Resmi Islemler

    Merhaba, evlilik sebebi ile turk kimliklerinde soyadi degisen(kendi soyadi + es soyadi) ama abd pasaportunda sadece kendi soyadini kullanan ve bu sekilde Turkiye'ye giris cikislarda sikinti yasayan veya yasamayan oldu mu bu iki vatandasliginda bulunan soyadindaki bu farklilik icin ?

    Lutfen cevap verin benim durumumda olanlar


  • Amerika'da iki Türk konsoloslukta evlilik yapınca soyadı değişiyor mu yoksa konsolosluğa soyadım değişmesin diye talepte bulunabilir miyiz?


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    12 İleti
    2k Bakış
    Gurman.AG
    Bu "Dependent Visa" tam olarak nedir ? Nasil basvurulur ? Ir5 ile gelen Gc sahibinin 21 yas alti bekar cocugu faydalanabilir mi ? Konu hakkinda bilgisi olan var mi ? Cok tesekkur ederim.
  • Resmi işlemler için kullandığınız çeviri (translation) hizmetleri

    Taşındı Devlet İşleri ve Bürokrasi
    37
    14 Oy
    37 İleti
    5k Bakış
    Bülent YurtseverB
    Tercüme gereken bir işim vardı 1 günde sorunumu çözdüler https://www.protranslate.net/tr/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3qENjwoHHw6ZHnu-yQVt7TIx_ZGFwnPOgrU9hJ9IySDSpC2ZCTGWTRiwk_aem_AdfAK8Gh4EUIfPpuwVENFnJmI-WjKWizocMWhn3xSH-Yn8dZQAkCbEm5TixM7FNRLp7UDrctZJxr3pkPew49SpOv
  • ABD'ye gitmeden önce ingilizce tercüme ettirilmesi gereken evraklar

    Taşındı Devlet İşleri ve Bürokrasi
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @toprock ABD'ye gitmeden önce ingilizce tercüme ettirilmesi gereken evraklar içinde söyledi: Merhabalar, Lottery ile Greencard kazanıp ABD'ye yerleşmeden hemen önce, hangi evraklarımızı yanımızda götürmemiz gerekiyor (diploma, transkript v.b.) ve bunları Türkiye'de yeminli tercüman ile çevirtmemiz işe yarıyor mu ? Yoksa bu evrakların mutlaka ABD'de yetkili ofislerde mi tercüme edilmesi gerekiyor ? Siz, kendi hayatiniza gore bu "gereklilik"lere karar verip, hepsi icin ayri ayri ne gerekiyorsa yapmalisiniz. Su konu size yardimci olacaktir: https://yesilkartforum.com/forum/topic/329/abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilacaklar Genelde diploma da, transcript de ogrenci islerinden ingilizce alinabilen belgeler bu arada. Ingilizce alinabilecek ya da belge turkce olsa da ustunde ingilizce aciklama olan belgeler icin cok endiselenmenize gerek yok bence.
  • (F/M) Öğrenci Vizeleri

    Sabitlendi Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) f vizesi m vizesi f1 vizesi m1 vizesi ogrenci vizesi
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    139k Bakış
    mayk_123M
    @T-10-Heavy-Tank Merhaba. Ret aldığınız için üzgünüm. İnternette aşağıdaki web sayfasını keşfettim. Eski ABD elçiliği çalışanı ve vize görüşmesi konusunda danışmanlık veriyor. Belki size yardımcı olabilir diye yazdım. İyi günler https://visainterviewcoach.com/
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum