Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...

  • ⭐⭐

    @mysea, içinde söyledi: Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...

    @smartcells Genelde kredi kartlarini kabul etmezler. Ya checking hesaptan yada check/money order ile odemeleri kabul ederler.

    Genelde... Yani kredi kartı kabul eden yerler de var diyebiliriz bu durumda?

  • ⭐⭐⭐

    Kredi karti kabul olsa bile ekstra islem ucreti aliyorlar haberiniz olsun.


  • @ezgilera, içinde söyledi: Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...

    @mysea, içinde söyledi: Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...

    @smartcells Genelde kredi kartlarini kabul etmezler. Ya checking hesaptan yada check/money order ile odemeleri kabul ederler.

    Genelde... Yani kredi kartı kabul eden yerler de var diyebiliriz bu durumda?

    Kredi kartı kabul eden yerler var. @keysnambır dediği gibi ek ücret istenebilir, dikkat etmekte fayda var.

  • ⭐⭐

    @megashintai, içinde söyledi: Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...

    @ezgilera, içinde söyledi: Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...

    @mysea, içinde söyledi: Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...

    @smartcells Genelde kredi kartlarini kabul etmezler. Ya checking hesaptan yada check/money order ile odemeleri kabul ederler.

    Genelde... Yani kredi kartı kabul eden yerler de var diyebiliriz bu durumda?

    Kredi kartı kabul eden yerler var. @keysnambır dediği gibi ek ücret istenebilir, dikkat etmekte fayda var.

    @keysnambır aslında sorma nedenim, yüksek limitli secure card çıkartıp, %10-30 arasında harcamayı yapabilmek için gereksiz harcama yapmak yerine, kirayı karttan ödemekti. Ama @Sono nun bu konuda yazdığı iletiyi yeni gördüm. %10 altında ödeme olursa kredi skoru daha yüksek oluyormuş. Hesaplama aracında deneyince ben de öyle gördüm. Bana biraz mantıksız geldi bu %10 altı yüksek skor durumu ama kirayı ek ücretle ödemek de mantıksız 😅

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 
  • ⭐⭐⭐

    Kiraladığımız evin 1 sene daha sözleşme yenilenmesi için sadece $74 arttırdılar ve toplam $1750 oldu. Hiç düşünmeden direk imzaladım.

    Sadece $74 olması şu zaman için çok iyi ve şanslıyız çünkü $200-$300 artanları duyuyorum.


  • herkese iyi bayramlar arkadaşlar ilk olarak sormak istediğim şu ki hiç tanıdığım yok Amerika'ya gittim de aile ile otelde felan kalmaktansa Türkiye'de iken bir ev kiralayıp gitmek daha iyi olacak tır sonuçta çorçocukla gitmeyi düşünüyorum fikirlerininiz ve tejübeleriniz nedir yardımcı olursanız sevinirim


  • Ev kiralamak cok zormus gercekten nasil cikacagiz bu isin icinden bilemiyorum 😞


  • San Francisco'da 2 tane arkadaşım var üniversiteden, ev arkadaşım.Ben, eşim ve çocuğumla birlikte gitmeden önce oradaki arkadaşlar kendi üzerlerine bir ev ayarlayabilirler mi bizim için? Sonuçta onların ssn ve kredi notları vs var.1 çocuklu (henüz 1 yaşlarında olacak inşallah) aile için san francisco'da ne gibi evleri önerirsiniz?


  • Biraz uzun olacak ama tam haliyle anlatmak istiyorum.

    🖌Biz evimizi online kiraladik. Ama boyle bir sistemden haberimiz yoktu...

    ✅️Ilk once leasing ofise gittik. Web sayfalarindan beğendiğimiz evleri gosterdik. kapi şifrelerini bize verdiler. Gidip baka bilirsiniz dediler. Gittik baktik. Birini begendik. Geldik sozlesme yapmaya. Tam son noktada dediler evi baskasi kiraladi. Tamam dedik digeri olsun o da kiralandi dedi. Sabah erkenden ilk biz gelmisiz nasil yani kiralandi dedik. Online kiraliyorlar dedi. her kes online basvuru yapip evi kiraliyormus. Hic leasing ofise gitmeye gerek yokmus. Biz leasing ofise giderek zaman kaybettik. Zaten form doldurmaya da yardimci olmuyorlar. Buralik bir isiniz yok eve gide bilirsiniz diyorlar.

    ✅️Neyse begendigimiz baska ev icin online basvuru yaptik sorulari cevapladik, sistemin gosterdigi sırayla odemeleri yaptik. (Sigorta da o sırada yapiliyor) Yapmamız gereken odemeler hepsi emalimize geliyordu zaten. Ayni zamanda merkezi ofisden biri smsle sizinle iletisim kuruyor. yapmanız gereken şeyleri sora biliyorsunuz...

    ✅️Bu arada bizim ssnler daha gelmemisdi. Ssn'siz sistem ilerlemeye izin vermiyordu. Biz de basvurumuzu uluslararasi olarak isaretledik ve bu sefer sistem pasaport bilgilerini istedi. Doldurduk ve sonra yine merkezi ofis bize baska bir form gonderdi... Onu doldurduk kendilerine email olarak gonderdik ve onaylandı. Onaylandıktan sonra leasing ofisten Posta kutusu anahtari, aylik odemelerin yapilacagi evrak ve s. 4-5 kağıt verdiler. Evin kapı sifresi de email olarak geldi.

    ✅️Kefil konusuna gelirsek. Eğer kefil seçerseniz, kefilin de emailine mesaj gidiyor ve o da ona mahsus formu doldurmali ve +85 dolar para ödemeli. Eğer formu doldurmasa onaylanmiyor.
    Biz kefilsiz ilerledik ve +800 dolar depozito odedik

    ✅️eve kim kayıt oluyorsa (çocuklar hakkinda bilgim yok) her kesin emailine mesaj gidiyor ve form doldurmak zorundalar ve kişi başı +85 dolar
    ( Sizin sececeginiz sitenin fiyatları farklı ola bilir)
    Biz 3 kişiyiz. kizimiz 3 yaşında.
    2 kisilik form doldurduk. Kizimiza form doldurmadik. Bir sey de demediler...

    ✅️ Ev 1+1 Texas/Plano
    Legacy Village. Evin kirası 1406 dolar. Hatta o siteden ilk tutmak istediğimiz ev 1200dolardi.
    Sitenin resmi web sayfasını göndereceğim.

    (Web sayfadan beyendiginiz evi secin altinda butun odemeniz gereken fiyatları gore bilirsiniz. )
    ( Bu şirkete bir cok site bagli ve farklı eyaletlerde de hizmet veriyorlar)

    ✅️Leasing ofiste Nakit odeme olmuyor. Nakit odemek istedik hiç bir şekilde Kabul etmediler. Cek ile de odeme yapabilirsiniz söylediler.
    Kredi kartı ile ödeme yaptik +75 dolar ilave para odedik. (Kredi kartı ile ödeme yaptigimiz icin)
    Her şey sitenin kendi web sayfası üzerinden ilerliyor.

    ✅️Arkadaşlara tavsiyem eğer gideceğiniz semt belli ise yakın çevresindeki sitelere haritadan ulaşın ve email atın. Kısa 2-3 cümlelik bir sey de yazsaniz, size email olarak dönüyorlar. Döndükleri emailde bina hakkında bilgiler, evin planı, aylik kirası, ev boş mu, ne zaman boşalacak gibi gibi bilgiler yer alıyor.

    ⚠️Önemli not: Eger çocuğunuz küçükse, hiperaktivse çalışın birinci kattan ve ya garajlarin üstü 2. Katlardan ev tutun... buranin yapıları malum...
    Biz 2 kattayiz artık bir kez uyarı almışız.

    🎉Her kese bu yeni yolda kolayliklar dilerim🎉


  • @Ravana hayırlı olsun, güle güle oturma dileğiyle 👍


  • @Nkah çok tesekkurler 👋


  • @Ravana Hayırlı olsun güle güle oturun. Peki kredi geçmişi maaş bildirimi vs. istemediler mi? Ayrıca evi göstermiyorlar mı sadece sitedeki fotoğraflardan mı beğenip kiralanıyor?


  • Herkese Selamlar,

    19 Haziran 2022 tarihinde Houston ordan da Austin'e geçmeyi planlıyoruz. İlk planımız 2-3 hafta airbnb de kalıp o esnada ev bakmaktı ancak airbnb bize anlamsız pahalı gelince ev araştırmaya başladık. Bu araştırmada 2 ana kriterimiz vardı güvenlik ve iyi okul. Bir kaç apartman ile virtual tur yaptıktan sonra bir tanesi ile aşağıda belirttiğim koşullarda anlaşma sağladık.
    Ev:2+2
    Kira : 1950$
    Depozit: 1950$ (Normalde 250$
    kredi skorumuz olmadığı için +1 kira istendi biz 2 kiraya razıydık. :))
    Admin fee: 100$ (tek sefer)
    Ev sigortası: Peşin 52$ + 17,77$ mo
    Çöp/Geridönüşüm bedeli: 30$/mo
    Application fee: 100$ (çocuk hariç her birey için 50$)


  • @srhnkskn çok tesekkur ederim. Kredi geçmişi sorulmadı, ama maaş soruldu yıllık Maas yazdık. hepsi sistem uzerinden ilerledi. Sorular sistem üzerinden soruluyor...
    Bize evin kapı şifrelerini verdiler. Biz kendimiz gittik baktik. Ofisdekiler yerinden kıpırdamadi evleri göstermek için )) Evlerin projeleri zaten aynı. 1-2 farklı dizayn olur ya olmaz. web sayfasından evin fotoğraflarını, görüntüsüne bakmistik. Ilk baktigimiz (kacirdigimiz) evin projesi ile tutmak istedigimiz evin projesi aynıydı. O evi kaçırdık. Bu evi de kaçırmamak için eve hiç bakmadan online kiraladik. Webden seçip direkt işlemlere başladık 👋


  • @Ist-to-NY şu anda tam bunu düşünürken iletinizi gördüm.. Nasıl işin içinden kolayca sıyrılırım bilmiyorum..


  • @ayvalik10 ben de teşekkür ederim linkler için.. Çok tesadüfen gördüm, bana da yarayacak gibi görünüyor...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @semra-karababa rica ederim biz aileyiz burada herkes birbirine yardımcı olur. Sizler şu anda hangi eyaletten bakıyorsanız size güncel linkleri atıyım


  • @ayvalik10 Çok teşekkür ederim.
    (newyork)queens ve brooklyn'e yoğunlaşıyorum daha çok..araba almak yerine toplu taşımayı kullanmak acısından ve tabii ki iş olanakları için de..(çünkü ehliyetimi değiştirmeyi düşünsem de ilk zamanlar araba almayı düşünmüyorum 🙂)
    .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @ayvalik10 olmaz olur mu? Çok teşekkür ederim..
    Eğer sorun yaşarsam, soru sormam acısından açık çekim vardır umarım.. 🙂..malum mesele :: ilk günlerin paniği ..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum