Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @kfc ACCA neredeyse tüm ülkelerde geçerli ve tanınan bir ruhsat.


  • @ayhan-karagoz-vm cevap için teşekkürler, şu an kafam çok karştı, Acca için 4 dersten sınava girmem lazım, diğerlerinden muafiyetim var, L1-a ile Abd ye gideceğim, buradan Acca’ya mı hazırlanıyım yoksa Abd de CPA için mi çalışıyım bilemedim, Ahsen hanım da CPA için sadece 4 ders sınavı var demiş ancak ekstra staj var mı?


  • @ahsenaydgdu yanıtınız içşn teşekkürler, Acca için muafiyetim var ve ekstra staj istemiyorlar sadece 4 ders sınavına girmem lazım. CPA için muafiyet olsa bile ekstra staj istenir mi bilemiyorum, bu yüzden kafam çok karıştı. Burdan Acca ya girmek mi yoksa orda CPA mi? İlte bütün mesele bu.

  • ⭐⭐⭐

    @kfc 1 sene staj oluyor sınavları geçtiğinizde, siz nasıl muafiyet aldınız. Smmm lisansını alınca kaç dersten muaf sayılıyor. Ben şuan yeterliliğe hazırlanıyorum. Şahsen türkiyede lisansı almasamda olur nasılsa öyle yada böyle bir yere gitmek niyetinde olduğum için diyodum ama gerekirse alayım ne biliyim. Amerikada 2 ders alıp sınava girebilirim ama gidemiyorum yollar kapalı okullar davet atmıyor kafam allak bullak

  • ⭐⭐⭐

    @kfc accanın amerkada eyaletlerde geçerliliği oluyomu buna bakmak lazım. Sanırım acccanın sitesinde vardır bu bilgi. Şuan ben bile atıyorum newyorktan alınmış bi cpa lisansı. Arizonada geçerlimi ondan emin değilim. Eyalet eyalet hepsinin farklı bi işleyişi olduğu için bunu bilemiyorum. Accayı komple bütün heryer geçerli sayarmı bunu da bilmiyorum ama öğrensem fena olmaz. Gerekirse türkiyeden lisansı alıp derslerden muaf olup o yolu da deneyebilirim


  • @kfc ACCA esasında CPA dan farklı şöyle ki, CPA ABD için mali müşavirlik olduğundan (beyanname onaylamak, göndermek gibi) serbest meslek kazancı elde edebilirsiniz ya da bir işverene bağlı olarak da çalışabilirsiniz. ACCA muhasebe-finans-vergilendirme alanlarında yetkinlik göstergesi bu nedenle CPA de olduğu gibi mali müşavirlik (beyanname onaylamak, göndermek gibi) değil de bir işverene bağlı çalışacaksınız gibi düşünün. Yalnız ABD de bir ofis açıp kanuni bir yetkiniz olmadan sadece mali müşavirlik-danışmanlık yaptığınızı düşünün, bu ACCA oluyor. CPA de ise kanuni yetkili mali müşavirlik gibi. Örnekler ACCA ile CPA arasındaki fark içindi. ACCA bir ruhsat, CPA ise bir lisans. ABD ye gidecekseniz ben olsam önce CPA sınavlarını verirdim, sonra ACCA alırdım.


  • @ahsenaydgdu kusura bakmayın, mesajınızı çok geç gördüm. Türkiye’ de SMMM ruhsatınız varsa Acca için 13 sınavın 9 tanesinden muaf oluyorsunuz. 4 ders sınavını vermeniz yeterli oluyor bu yüzden ruhsatınız varsa çok cazip geliyor. Bir de eğer Acca belgenizi aldıysanız Londra üniv. size sanırım 3 (tam sayıyı tekrar araştırırım unuttum) ders daha alırsanız yüksek lisans belgesi veriyor. Bu da çok çok değerli bir şey fakat Acca nın Abd de geçerli olup olmadığını maalesef bilmiyorum, bu konuda ve Cpa konusunda araştırmalarım devam ediyor birşey öğrenirsem yazarım size


  • @ahsenaydgdu ahsen hanım CPA ile ilgili bugüne kadarki yaptıklarınızı sırasıyla bi başlık altında toplayıp yazabilirmisiniz acaba. Birde şuan ne durumdasınız? Bittimi dersler


  • Merhaba arkadaşlar cpa cma ve Acca sınavları İçin kaynak arıyorum bende smmm stajyeriyim bu sertifikaları almak istiyorum elinde kaynak olan var mj yardımcı olabilecek var mı malum ülkemizde imkanlarımız biraz kısıtlı ve gleim’in hazırlık setleri çok pahalı


  • @Barıs-Korkmaz



  • ⭐⭐⭐

    @Hasan-Gündüz şimdi gördüm msjınızı hasan bey, hala bi gelişme yok🥺


  • Herkese merhaba. Türkiye'de mali müşavir vs değilim. Amerika'da da sanırsam bizdeki mali müşavirliğin karşılığı CPA. Bunu olmakta istemiyorum. Amerika'da normal muhasebe elemanı olarak iş bulmak mümkün mü? Bunun için neler yapmak gerekir? Teşekkürler şimdiden.


  • @JedMosly Muhasebe veya finans ile ilgili bir egitim veya is tecrubesi varsa, daha kolay is bulunabilir. Illa ki CPA olmasina gerek yok. Sifirdan baslamak icin en uygunu bookkeeping isleri.

  • ⭐⭐⭐

    @Barıs-Korkmaz lisansı alınca accada baya ders sayılıyorda cpa için lisansın bi etkisi oluyomu onu bilmiyorum ilgilenilen eyaletin kurumuna sormak lazım



  • $100 milyonluk ceza. CPA sinavlarinda calisanlarinin kopya cektigi belirlenen firmaya verilen ceza.


  • @elo merhaba yil oldu 2022, hala ugrasiyorum. Mayis ayinda “master of accountancy” mezun oldum. Boylece almam gereken musasebe derslerini tamamladim. Esim universite’de calistigi icin 20,000 usd gibi olan master ucretinin 10% odedim. Kitaplarda 1000 usd civarinda tuttu. Sinavi Nasba diye bir sirket butun stateler için kontrol ediyor. 225 usd karşılığı TR derslerimi kontrol ettirdim. Şimdi CPA sınavına giriş için başvurdum. Bütün TR ve U.S derslerimi kontrol ediyorlar. 5 haftaya cevap bekliyorum. Sonrasında sınavları 1 sene içinde tamamlamayı düşünüyorum. Becker diye bir şirket var onunla hazırlanıyorum. Sertifikayı alırsam update ederim tekrar.


  • Merhaba,

    Sinava girmek icin gereken 150 saat kuralini extension programramlari ile kapatabiliyor muyuz?

    Accounting / Finance uzerine UCLA Extension ve Berkeley Extension ‘da sertifika programlari var. Fiyatlari 7k - 11k USD arasi degisiyor. Adini bile duymadigim bir universitenin master programina bu parayi (veya fazlasini) vermek yerine direk sinava hazirlayan bir sertifika programina vermeyi yeglerim.

    Sanirim sinava Almanya ‘dan girebiliyoruz. Benim hedefim California veya New York eyaleti icin CPA belgesini almak. Hali hazirda ACCA, CMA, CIA gibi baska belgelere de sahibim ancak bunlarin bildigim kadari ile 120 saatten 150 saate ulasmama bir faydalari yok.

    Bilgilerini paylasabilirseniz memnun olurum.

    Tesekkurler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum