Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Muhasebecilik / CPA

Diğer Meslekler
212 51 23.9k 56

• @ayhan-karagoz-vm sizegönderdiğim haritadan eyaletlerin şartlarına baktınız mı kimisi ssn istiyor. Oturum isteyen var, vatandaşlık isteyen var. Floridada çok müsait değildi sanki ssn şartı var diye hatırlıryorum, hatrımda öyle kalmış. Emin olmak için Siz bi haritadan bakın olmazsa kuzey daha rahattı şartlar konusunda orta amerikada bir sürü sart vardı. Sol taraf LA şartı şurtu yoktu ama sitesi bana garip geldi istediğim bilgiye tam ulaşamadım bide pahalı diye orayıda pas geçtim. 💁🏻

• @ahsenaydgdu o harita oldukça kullanışlı, teşekkürler baktım. Colorado şartları daha uygun gibi, ancak ben yine de Florida ya sordum SSN konusunu. NASBA ya da değerlendirmenin Colorado ve Florida açısından yapılabilir olup olmadığını ve ilk kez US ye gelecek birisi için CPA license tavsiyesi açısında dostane şekilde sordum, bakalım ne diyecekler.

• @ayhan-karagoz-vm cevaplarını merakla bekliyorum tekrar burdan paylaşırsanız yeni geleceklerde farklı eyaletlerin neler dediğini görmüş olurlar, hayırlı haberleri almanız dileğiyle 😊

• @ahsenaydgdu NASBA ya eyalet konusundaki kararsızlığımı belirtince kararsızlar için rehberlik hizmeti adı altında 350 dolar tutarlı bir hizmet verebileceklerini belirttiler. Rapor sonucunda 3 adet yargı bölgesi (eyalet) için öneride bulunuyorlarmış ancak karar verdikten sonra tercih ettiğimiz eyalet için yeniden değerlendirme raporu hazırlanması gerekiyormuş. Bunun da ücreti 225 dolar. Direkt bir eyalet belirtmek ve ona göre değerlendirme istemek daha mantıklı değil mi? Yoksa gözden kaçırdığım bir nokta mı var?

• ⭐⭐⭐

@ayhan-karagoz-vm oh maşallah kararsızlara karar verilir 350 dolar, adamların 350 tlsi tabii..

Bence de en iyisi haritadan eyaletleri iyice didiklemek ve daha sonra tek bir yer için ücret ödeyip raporu beklemek olacaktır, hem zamandan hemde paradan tasarruf olacak. Ben chicagodan memnunum diğer arkadaşlardan biri ohioda ama orasının değişik şartları vardı, diğer arkadaş teksasta orda da sart vardı diye hatırlıyorum. Dediğim gibi 4-5 eyalet zaten çok relaxtı. Sizinde nyc tarafında zaten online eğitim alıyorum dediniz bence o kısma bakın hatta R. İsland çok müsaitti diye hatırlıyorum öyle not almıştım. Maine kısmı keza öyle neywork ve üstü ve solda chicago sol güneyde la bunlar aklımda kalanlar

• @ahsenaydgdu merhaba, Acca ruhsatının ABD ‘ de geçerliliği hakkında bir bilginiz var mı acaba?

• ⭐⭐⭐

@kfc merhaba acca avrupada geçerli diye biliyorum tam bilgim yok yanlış yönlendirmiyim. Siz bakıp öğrenirseniz burayada paylaşırsanız çok memnun olurum.

Acca da muafiyet yoksa daha çok dersten sınav var amerikada sadece 4 tane dersten sınav var.

• @kfc ACCA neredeyse tüm ülkelerde geçerli ve tanınan bir ruhsat.

• @ayhan-karagoz-vm cevap için teşekkürler, şu an kafam çok karştı, Acca için 4 dersten sınava girmem lazım, diğerlerinden muafiyetim var, L1-a ile Abd ye gideceğim, buradan Acca’ya mı hazırlanıyım yoksa Abd de CPA için mi çalışıyım bilemedim, Ahsen hanım da CPA için sadece 4 ders sınavı var demiş ancak ekstra staj var mı?

• @ahsenaydgdu yanıtınız içşn teşekkürler, Acca için muafiyetim var ve ekstra staj istemiyorlar sadece 4 ders sınavına girmem lazım. CPA için muafiyet olsa bile ekstra staj istenir mi bilemiyorum, bu yüzden kafam çok karıştı. Burdan Acca ya girmek mi yoksa orda CPA mi? İlte bütün mesele bu.

• ⭐⭐⭐

@kfc 1 sene staj oluyor sınavları geçtiğinizde, siz nasıl muafiyet aldınız. Smmm lisansını alınca kaç dersten muaf sayılıyor. Ben şuan yeterliliğe hazırlanıyorum. Şahsen türkiyede lisansı almasamda olur nasılsa öyle yada böyle bir yere gitmek niyetinde olduğum için diyodum ama gerekirse alayım ne biliyim. Amerikada 2 ders alıp sınava girebilirim ama gidemiyorum yollar kapalı okullar davet atmıyor kafam allak bullak

• ⭐⭐⭐

@kfc accanın amerkada eyaletlerde geçerliliği oluyomu buna bakmak lazım. Sanırım acccanın sitesinde vardır bu bilgi. Şuan ben bile atıyorum newyorktan alınmış bi cpa lisansı. Arizonada geçerlimi ondan emin değilim. Eyalet eyalet hepsinin farklı bi işleyişi olduğu için bunu bilemiyorum. Accayı komple bütün heryer geçerli sayarmı bunu da bilmiyorum ama öğrensem fena olmaz. Gerekirse türkiyeden lisansı alıp derslerden muaf olup o yolu da deneyebilirim

• @kfc ACCA esasında CPA dan farklı şöyle ki, CPA ABD için mali müşavirlik olduğundan (beyanname onaylamak, göndermek gibi) serbest meslek kazancı elde edebilirsiniz ya da bir işverene bağlı olarak da çalışabilirsiniz. ACCA muhasebe-finans-vergilendirme alanlarında yetkinlik göstergesi bu nedenle CPA de olduğu gibi mali müşavirlik (beyanname onaylamak, göndermek gibi) değil de bir işverene bağlı çalışacaksınız gibi düşünün. Yalnız ABD de bir ofis açıp kanuni bir yetkiniz olmadan sadece mali müşavirlik-danışmanlık yaptığınızı düşünün, bu ACCA oluyor. CPA de ise kanuni yetkili mali müşavirlik gibi. Örnekler ACCA ile CPA arasındaki fark içindi. ACCA bir ruhsat, CPA ise bir lisans. ABD ye gidecekseniz ben olsam önce CPA sınavlarını verirdim, sonra ACCA alırdım.

• @ahsenaydgdu kusura bakmayın, mesajınızı çok geç gördüm. Türkiye’ de SMMM ruhsatınız varsa Acca için 13 sınavın 9 tanesinden muaf oluyorsunuz. 4 ders sınavını vermeniz yeterli oluyor bu yüzden ruhsatınız varsa çok cazip geliyor. Bir de eğer Acca belgenizi aldıysanız Londra üniv. size sanırım 3 (tam sayıyı tekrar araştırırım unuttum) ders daha alırsanız yüksek lisans belgesi veriyor. Bu da çok çok değerli bir şey fakat Acca nın Abd de geçerli olup olmadığını maalesef bilmiyorum, bu konuda ve Cpa konusunda araştırmalarım devam ediyor birşey öğrenirsem yazarım size

• @ahsenaydgdu ahsen hanım CPA ile ilgili bugüne kadarki yaptıklarınızı sırasıyla bi başlık altında toplayıp yazabilirmisiniz acaba. Birde şuan ne durumdasınız? Bittimi dersler

• Merhaba arkadaşlar cpa cma ve Acca sınavları İçin kaynak arıyorum bende smmm stajyeriyim bu sertifikaları almak istiyorum elinde kaynak olan var mj yardımcı olabilecek var mı malum ülkemizde imkanlarımız biraz kısıtlı ve gleim’in hazırlık setleri çok pahalı

• @Hasan-Gündüz şimdi gördüm msjınızı hasan bey, hala bi gelişme yok🥺

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Kısa Yoldan Gelir Yolları

Diğer Meslekler
    1
    -1 Oy
    1 İleti
    790 Bakış
    ytrbilgisayarY
    Arkadaşlar bu başlığı Amerikada Green kart ile gidip İlk 1 Ayında sudan çıkmış balığa dönenler için yazıyorum. SSN ve GreenKart basılana kadar acil gelir elde etmek için neler yapabiliriz.
  • Amerika'da Basketbol Antrenörlüğü

Diğer Meslekler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    296 Bakış
    T
    @Baha-Coskun Bende Beden eğitimi öğretmeniyim. Dosya taşıma bi yandan iş bulma derdi bi yandan heryerden saldırıyorum. İş bulma sitelerine PE Taeachers arayan okullara cv atıyorum 15 yıllık öğretmenlik, Tenis Antrenörlük, Yelkenli tekne eğitmenliğim diğer ekstralarım da var. Umarım işsiz kalmam tabi gidebilirsem
  • Amerika'da ressam olmak.

Diğer Meslekler
    1
    1 Oy
    1 İleti
    335 Bakış
    H
    Değerli forum üyeleri herkese selamlar. Forum başlığı konusunda bir hatam olduysa kusura bakmayın. Özel mesajlar attım, başlıklar açtım sonuç alamadım, o yüzden tek bir mesajda bir çok şey yazacağım kusura bakmayın. Öncelikle durumumdan behsetmek istiyorum. Lisans eğitimim; Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü, Yüksek Lisans eğitimim Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Sanat ve Tasarım bölümü. Kız arkadaşım aynı eğitimlere sahip. Onun ile birlikte iki koldan greencard başvurusu yapmaktayız, bu sene gene başvurumuzu yaptık. 2022 senesi içinde artık greencard olmaz ise, dil okulu, yüksek lisans, ya da başka bir vize türü ile Amerika'ya gidişimiz için elimizden geleni yapacağız. Evlenme planımız var ama bunun için Amerika sürecimiz için en doğru olacak zamanı gözetelim istiyoruz. Çok yakın bir arkadaşım eş durumundan vatandaşlığını aldı, şirket kurmak, eleman olarak talep oluşturmak vs. gibi bize fayda sağlayacak her şeyi yapmaya hazır, bir başka arkadaşımız eşi ile birlikte dil okulu üzerinden gittiler ve beş senedir oradalar, onlarda yardımı olacak her şeyi yapmaya hazır. Sanatçı vizesi, çalışan vizesi, öğrenci vizesi her şey kabulümüz. Bir çok konuda iş tecrübemiz var. Ben aynı zamanda aşçıyım, restoran sahibiydim, bunları belgeleyebilirim. Bize konuya hakim birileri yol gösterebilirse çok sevinirim. Yazılacaklara ön cevap olarak maddi durumumuz iyi değil, ama çözüme yakın elimizden geleni yapacağız. Bağlantısız ve absürt bir mesaj oldu ise mazur görün, bir duygu patlaması anında spontan bir biçimde yazdım. :)
  • Amerika'da Forklift Operatörü Olmak

Diğer Meslekler
    11
    1 Oy
    11 İleti
    11k Bakış
    salih atillaS
    bende türkiyede forklift ehliyeti alacağım kullandığımı ispat için indeed bilgi sahibi olunacak çok ilan var ama hepsi işe alsada amerika da bir kurstan belge istiyorlar ilanların çoğunda akıcı ingilizce yazma okuma becerisi istiyorlar oda zamanla olur her şey tamsa bence çok kolay iş bulur saat ücreti 15 - 21 dolar olduğunu ilanlarda gördüm
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k