Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ahsenaydgdu Merhaba Hocam, ben de Ekonomi lisansı ve Mali Hukuk yüksek lisansına sahibim. Ayrıca CPA ruhsatı da almıştım. Sizin de yazılarınızda belirttiğiniz üzere,Colorado State Board of Accountancy birimine mail attım, bunları belirttim. Doğrudan sınava girme gibi bir şansımız var mı acaba? Sizin süreciniz ne durumda acaba öğrenebilir miyim teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @ayhan-karagoz-vm bende bitirmelere hazırlanıyorum siz bitirmişsiniz ne güzel 🙂

    colorado size muhtemelen diplomaları denkletin diyecektir. chicago öyle demişti. daha sonra eksik kalan dersleri bildiriyorlar ve onlarda tamamlandıktan sonra sınava girmeye hak kazanılıyor. Sınavın hazırlanma süreci de şu şekilde. Becker kurumu var alanda en iyisi sadece dallasta örgün eğitimi varmış. diğer eyaletlerde online dersler veriliyormuş. kitap gönderiliyor bide o şekilde hazırlanılıyormuş . başka 2 kuruma daha yazdım onlarda online eğitim olduğunu söyledi. bana bu şekilde ilettiler. bende 2 tane ders eksik kaldı lisans + master sonucu siz stajı kısaltmak için master yapmışmıydınız yaptıysanız sizinde 1-2 dersiniz kalabilir belki. daha sonrası okul bulmak ama okullarda dönemde 18 kredi ders alınmasını istiyor ancak öyle ı 20 gönderiyolarmış. bana 2 ders için ı 20 gönderen olmadı 😞


  • @ahsenaydgdu mesleğimden kaynaklı olarak stajdan muaftım. Colorado'dan gelen cevap ''For International Applicants, please contact NASBA for applicants who have completed education outside the United States for CPA examination and license only. '' şeklinde. Şimdi de NASBA ya sordum. NASBA'nın internet sitesinde requirements kısmında, üniversiteden alınacak diplomaların kapalı zarf içinde gönderilmesi veya e-mail atılarak /taratarak doğrulama yapılması için kendilerine gönderilmesi şeklinde diploma/transkriptler gönderilebilir diyor. Benim düşüncem doğrulamayı NASBA'nın yapması yönünde. Bizim üniversitelerde durumu anlatsam onlar kapalı zarf içinde bize teslim etmezler gibi geliyor:) Malum öğrenci işlerimiz çok yardımseverdir (!) :))Siz nasıl alabildiniz acaba? Bir de CPA sınavına girme nasıl olcak, sadece ABD içinde mi sınava girebiliyoruz, online olmuyor mu acaba TOEFL benzeri.

  • ⭐⭐⭐

    @ayhan-karagoz-vm nasıl stajdan muaftınız nasıl oldu yani 2 senedir söve söve gün sayıyorum😂

    Okullara söyleyin nasba size mailde iletmiştir transcripties falan bi mail adresi vardı (bakarım) oraya göndersinler. Ben öyle yaptırdım 1 hafta sürdü pndemi yok az çalışıyoruz yok diploma arşivde falan derken 1 hafta belgeleri göndermesi sürdü. Bu arada 225 dolar bi ücret var başvuru için. O formu kendi sitenizdeki başlıklardan bulup doldurmanız ve kartla ödeme yapmanızı tavsiye ederim. Bulamazsanız sorun kuruma ben böyle böyle işte anlatın hangi başvuru ücretini ödemeliyim diye. Bana direk linki göndermişti yabancı değerlendirme diye başlayandı.

    Sınavlarda online değil orda giriliyor diye biliyorum. Zaten eksik dersler belli olup tamamlanmadan sınava giriş oluyor mu onu bilmiyorum. Coloradoya sormakta fayda var. Oluyorsa eğer bende oraya dönüveririm 😂

  • ⭐⭐⭐

    @ayhan-karagoz-vm nasba benim anladığım kadarıyla amerikadaki bu konuda diploma denkleme merkezi gibi bir yer. Eyaletlerimiz farklı ama benide oraya yönlendirmiştiler. Bu arada az önce yazmayı unuttum, ödemeden sonra üyelik oluşuyor ve oraya tarama belge yüklemenizi istiyorlar. Kimlik pasaport gibi bunları yüklüyorsunuz. Aynı zamanada okulda belgeleri mail atarsa güzel denk gelir hepsi 1 hafta 10 gün içinde onaylanmıştı. Hepsi onaylanınca değerlendirme süreci başlamış oluyor. Sonra ben 2.5 aya yakın bi süre bekledim. Pandemi sebebiyle gecikmeler olabiliyor dediler ki öylede oldu. Sonra chicago muhasebe kuruluyla görüşmeye başladık işte onlar yönlendirdi maillerle ne gerektiğini.

    Umarım her şey iyi gider ve istediklerimizi gerçekleştirebiliriz 🙏🏼


  • @ahsenaydgdu Hocam, Müfettiş olarak çalışıyorum, (vergi incelemeleri) bu nedenle stajdan muaf oldum direkt sınavlara girdim ve ruhsatı aldım,3 yıl oldu. NASBA dan cevap gelsin diye bekleyeyim önce. Ardından dediğiniz gibi başvuru yaparım, okulların mail atmasıyla ilgili olarak şansımı bir denerim. Bu arada cevabı az çok tahmin etsem de AICPA ya da sordum zaten CPA ruhsatım var, bunu US de değerlendirmemiz mümkün mü diye:) Peki başvuru kabul aldıktan sonra CPA sınavlarına girmek için süre başlaması gibi bir şey vardı sanırım, ülkemizde de 3 yıl içinde sınavları verme şartı var. US için acaba başvuru kabulünden sonra bilmem kaç ay içinde sınava girmeniz lazım gibi bir zorunluluk var mı acaba? Henüz greencardımız yok, bu nedenle sınavlara nasıl gireceğiz?

  • ⭐⭐⭐

    @ayhan-karagoz-vm cpa ruhsatı dediğiniz smmm lisansı mı? Oysa eğer bir önemi olur mu bilmiyorum. bende suan lisans yokkende sürece başlayabildim. ve bildiğim kadarıyla lisansın bir etkisi yok. acca lisansı var bide avrupada falan geçiyor yoksa o mu bahsettiğinz şey?
    Sanırım ilk sınava girmenin bi tarihi yok fakat ilk sınava girdikten sonra hepsini vermek için 18 ay var. 18 ayın içerisinde 4 sınavıda vermek gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐

    @ayhan-karagoz-vm nasbadan gelen raporumun içeriğinden biraz bahsedeyim size, demişler ki şu kişi şu dersleri almış ve aldığı dersler amerikada lisans derecesine eş değerdir. (The education completed is equivalent to a bachelor and master degree in the United States.)

    Burdan sizde az buçuk gelecek cevabınızı eğitim durumunuza göre tahmin edebilirsiniz. işletme mezunuysanız coğu dersi saydıklarını söyleyebilirim.

    Görselini ekleyeceğim şeyde chicago muhasebeciler kurulundan gelen derslerin raporu,WhatsApp Image 2021-05-05 at 20.45.01.jpeg


  • @ahsenaydgdu CPA ruhsatı, Ülkemiz için için SMMM Ruhsatı, SMMM Ruhsatında ve kimliğinde CPA License yazıyor. TÜRMOB da uluslararası anlaşmaları olan bir birlik olduğu için, sizin de değiniz gibi acaba ACCA da olduğu gibi bir kısım muafiyetler olabilir mi diye düşündüm. Kendim ayrıca ACCA adayıyım, toplamda 13 dersin 10 undan muafiyet verdiler. Hocam bu arada, Business Ethic ve Communication gibi dersler online community college larda var. Master ya da Undergraduate derecelerine göre daha uygun fiyatlı. Örneğin ben NJ de bulunan Brookdale CC öğrencisiyim aynı zamanda, uzaktan eğitim şeklinde dersleri var, her ne kadar ESL hazırlık öğrencisi olsam da skype üzerinden görüşmeler ve mülakatla okula kabul aldım, öylece kaldı. Business Administradition ya da Managament bölümlerinde belirttiğiniz dersler var. 3 kredilik bir ders 150 dolar civarında idi, kurdan dolayı bana oldukça pahalı gelmeye başladı ama maddi durum uygunsa kesinlikle düşünülmeli derim.
    İrtibatta kalalım bence Hocam:)

  • ⭐⭐⭐

    @ayhan-karagoz-vm vaay ayhan hocam siz neredeydiniz ya çok güzel 13 dersten 10 muafsa 3 derside üstüne yoğunlaşarak acca sertificasınıda alsanız müthiş olur. Sonuçta o da oldukça seçerli bi sertifica.

    Siz başvuru vs yaparsanız burdan mutlaka yazın merak ederim.. bende sizin dediğiniz okula bakacağım valla harika bi haber verdiniz çok sağolun 😊

  • ⭐⭐⭐

    @ayhan-karagoz-vm amerikada cpa lisans sınavı için uluslaraarası transfer falan gibi şeyler vardı göz ucuyla okumuştum ama inanın hatrımda kalmamış o şekilde de araştırma yapabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @ayhan-karagoz-vm bide ben dersleri online alıp tamamlarsam bir daha sınava girmek için ne sebeple amerikaya vize alırım onu bilemediğimden hiç bakmamıştım ama bu fikirde baya ışık oldu şuan araştırmaya başlayacağım. Gerekirse turist alıp gidicez orda bi yolunu bulacağız ☺


  • @ahsenaydgdu 🙂 Sağolun hocam, ne demek. Bilgi paylaşıldıkça değerleniyor. NASBA an cevap geldi hangi eyalet için değerlendirme yapmamızı istersiniz demiş. Aslında aklımda Florida var ama sizce hangi eyalet diyelim, olur da GC çıkarsa yaşamak istediğimiz eyalet açısından da olaya bakmak lazım. Ben forumu uzun zamandır sadece okuyordum, malum her yıl ümitlenip GC nin çıkmadığını görünce üzülüyorum, bazen de diyorum çıksaydı ne yapacaktık, nerede yaşardık tanıdık yok vs. Brookdale CC de ESL admini Synde Kaufman var beni hatırlar:) Gayet iyi ve anlayışlı, kendisine direkt mailde atabilirsiniz, ama illaki skype üzerinden mülakat yapmak isteyecektir. Ayrıca, bu okulun Newyork da ve yakın eyaletlerde anlaşmalı olduğu üniversiteler var, olur da düşünürseniz bu okuldan 2 yıllık mezunu olarak credit transfer yapabiliyosunuz.

  • ⭐⭐⭐

    @ayhan-karagoz-vm sizegönderdiğim haritadan eyaletlerin şartlarına baktınız mı kimisi ssn istiyor. Oturum isteyen var, vatandaşlık isteyen var. Floridada çok müsait değildi sanki ssn şartı var diye hatırlıryorum, hatrımda öyle kalmış. Emin olmak için Siz bi haritadan bakın olmazsa kuzey daha rahattı şartlar konusunda orta amerikada bir sürü sart vardı. Sol taraf LA şartı şurtu yoktu ama sitesi bana garip geldi istediğim bilgiye tam ulaşamadım bide pahalı diye orayıda pas geçtim. 💁🏻


  • @ahsenaydgdu o harita oldukça kullanışlı, teşekkürler baktım. Colorado şartları daha uygun gibi, ancak ben yine de Florida ya sordum SSN konusunu. NASBA ya da değerlendirmenin Colorado ve Florida açısından yapılabilir olup olmadığını ve ilk kez US ye gelecek birisi için CPA license tavsiyesi açısında dostane şekilde sordum, bakalım ne diyecekler.

  • ⭐⭐⭐

    @ayhan-karagoz-vm cevaplarını merakla bekliyorum tekrar burdan paylaşırsanız yeni geleceklerde farklı eyaletlerin neler dediğini görmüş olurlar, hayırlı haberleri almanız dileğiyle 😊


  • @ahsenaydgdu NASBA ya eyalet konusundaki kararsızlığımı belirtince kararsızlar için rehberlik hizmeti adı altında 350 dolar tutarlı bir hizmet verebileceklerini belirttiler. Rapor sonucunda 3 adet yargı bölgesi (eyalet) için öneride bulunuyorlarmış ancak karar verdikten sonra tercih ettiğimiz eyalet için yeniden değerlendirme raporu hazırlanması gerekiyormuş. Bunun da ücreti 225 dolar. Direkt bir eyalet belirtmek ve ona göre değerlendirme istemek daha mantıklı değil mi? Yoksa gözden kaçırdığım bir nokta mı var?

  • ⭐⭐⭐

    @ayhan-karagoz-vm oh maşallah kararsızlara karar verilir 350 dolar, adamların 350 tlsi tabii..

    Bence de en iyisi haritadan eyaletleri iyice didiklemek ve daha sonra tek bir yer için ücret ödeyip raporu beklemek olacaktır, hem zamandan hemde paradan tasarruf olacak. Ben chicagodan memnunum diğer arkadaşlardan biri ohioda ama orasının değişik şartları vardı, diğer arkadaş teksasta orda da sart vardı diye hatırlıyorum. Dediğim gibi 4-5 eyalet zaten çok relaxtı. Sizinde nyc tarafında zaten online eğitim alıyorum dediniz bence o kısma bakın hatta R. İsland çok müsaitti diye hatırlıyorum öyle not almıştım. Maine kısmı keza öyle neywork ve üstü ve solda chicago sol güneyde la bunlar aklımda kalanlar


  • @ahsenaydgdu merhaba, Acca ruhsatının ABD ‘ de geçerliliği hakkında bir bilginiz var mı acaba?

  • ⭐⭐⭐

    @kfc merhaba acca avrupada geçerli diye biliyorum tam bilgim yok yanlış yönlendirmiyim. Siz bakıp öğrenirseniz burayada paylaşırsanız çok memnun olurum.

    Acca da muafiyet yoksa daha çok dersten sınav var amerikada sadece 4 tane dersten sınav var.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum