Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • Az önce Twitter'de US Ankara Büyükelçiliğinin bir tweet'inin altında "Neden EU bölgesinde Türk Vatandaşları için daha fazla mülakat randevusu verilmediğini" soran bir tweet'e rastladım. Bu sitenin adminleri ve gönüllü güzel insanları, sadece burada hiç bir karşılık beklemeden bizlere yardımcı olmakla kalmıyorlar, gerekli her ortamda DV bekleyenlerin haklarını savunuyor ve sesleri oluyorlar, ne mutlu bizlere :clapping_hands: :clapping_hands: :clapping_hands:


  • Merhaba anladığım kadarıyla ankaradan mülakat alabileceğimiz ağustos ve eylül ayı kaldı diğer aylar için mülakat dağıltıldı ve hala bir haber yok, birçok kişi dosyalarını bosna'ya taşıyor veya taşıdı sizler ne öneriyorsunuz dosyamızı oraya taşımanın bize ne gibi bir eksisi olabilir gereken belgelerden hangilerini ingilizce olarak e devletten alabiliriz hangilerini çevirtmemiz gerekiyor ve tahminen ne kadar tutar, bosna gibi yasal oturumu olmayan ama göçmen vize mülakatı kabul eden başka ülkeler var mı şimdiden çok teşekkürler. @gucarslan @crazycells @smartcells


  • @ggulduk dosya taşıma talebinizi ya kabul ederler ya da etmezler. ettikleri takdirde mülakat alırsınız, etmezlerse zaten ankara'dan mülakat bekliyorsunuz.

    eğer kabul edilirse, ingilizce olmayan bütün belgeleri yeminli tercüme ettirmeniz gerek, apostile gerek yok. onun dışında sağlık muayenesini orada yapmalısınız ve bunun için de min. 15 gün önceden orada olmalısınız. maliyetler konusunda bir bilgim yok, bu tamamen çalışacağınız tercüme bürosu ile alakalı.

    bunun dışında başka ülke var mı araştırmanız lazım, net bilgim yok.


  • @gucarslan Cevabınız için teşekkürler acaba neden 15 gün önceden orda olmam gerekiyor tüm belgelerimi hazırlayıp 4-5 gün önceden orda olmam ve sağlık raporumu türkiyedeki gibi 2-3 gün önceden alıp mülakata gitmem yeterli olmaz mı ? Dosyasını bosnaya taşıyıp orda mülakata girmiş bir tanıdığımız var mı acaba ? Bir de diğer ülkeleri araştırmak adına siz bu konularda daha bilgili olduğunuz için burdan sormak istedim ama bilmiyorsanız nereden araştırabilirim ?


  • @ggulduk 15 gün gerekiyor günkü sağlık raporunun çıkması için.
    mülakat alanlar deneyimlerini burada paylaşacaklar, onların iletilerini takip edin başlıklarda.
    diğer ülkeler için tek tek mail atmanız gerek.


  • @ggulduk Sarajevo'da mülakata girecekseniz eğer, sağlık muayenesinin en geç 14 gun once yapılmış olması gerekiyor. Sağlık muayenesini yapan kurum/kişi dosyayı elçiliğe kendisi gönderiyor.


  • Arkadaşlar Bosna’ya mail atıp 5 iş günü geçtiği halde cevap alamayan var mı? Ya da bu hafta içi mail atıp cevap alan var mı?


  • Ugur bey ben aos icin abd ye giris yaptin ancak telegram grubuna tekrardan nasil kayit olacam benim hattim yurtdisina kapali oldugundan eski tlf numarama mesaj gelmiyor burdaki bir numaradan telegram hesabi acip beni kaydedebilirrmisiniz


  • @teamspirit Sürecinizin başlamasına epey zaman var, biraz sabırla temmuz ayı içerisinde Bosna'da mülakata girecek olan arkadaşların deneyimlerinden bu sorunuzun cevabını öğreneceksiniz.


  • Ankara tarafından temmuz için mülakatların dağıltığı sadece ağustos ve eylül ayı için mülakat verileceği bilgisi konuşulmuştu acaba bunu nerden takip edebilirim visa bullet in'in oldukça uzun zaman önce hepsi current olması ve orda bir detay görememle alakalı temmuz mülakatlarının dağıltığını ve ağustos için bekleneceği bilgisine nasıl ulaşıldı acaba?


  • @ggulduk Ankara özelinde mülakat alanlar diye bir yerde yayınlanmıyor. Ama şuradan kıtalar gün gün yayınlanıyor. https://frankgh.github.io/dvstats/2022/05/25/Statistic-Details.html


  • Merhaba @crazycells @gucarslan , Bosna'nın transfer talebimizi kabul edip etmediğini "dosya transfer talebinizi kabul ediyoruz" ya da 2NL maili dışında öğrenebilmemiz mümkün mü acaba ?
    Bir diğer sorum ise hali hazırda transfer talebimizle ilgili bir dönüş almadan başka konsolosluklara da transfer talep maili atmamız süreci olumsuz etkiler mi ?


  • @Effeking bunu ben de merak ediyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Sağlık Muayenesinde PCR Testi Hakkında


    bugün itibariyle sağlık muayenesi için gerekli COVID-19 PCR testi zorunluluğu kaldırılmıştır.

    IMG_20220613_180011_357.jpg


  • @gucarslan Güzel haber, muayeneye gidecek olanlar en azından bir aşamayı atlamış oldu. Şimdi sitelerini de kontrol ettim, ana sayfaya duyuru linki koymuşlar.

    Important Announcement Regarding COVID-19 Requirements
    COVID-19 PCR Testing

    As of 13 June 2022, routine COVID-19 PCR testing is no longer required for the medical examination. However, we may still ask you to get tested if you have any signs or symptoms during your visit here.


  • Bu ileti silindi!

  • 13 Haziran’da 23, 14 Haziran’da 325 yeni 2NL yayınlanmış EU bölgesi için. Umarım artarak devam eder.


  • Ankardan hala ses yok sanırım.


  • Yayınlanmış CN numaralarini da gösteriyorlardı ona nasıl bakıyorduk acaba 2NL alan.



Benzer Başlıklar

  • Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    915 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • 33 Oy
    5k İleti
    605k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • 52 Oy
    3k İleti
    328k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum