Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Ugur bey ben aos icin abd ye giris yaptin ancak telegram grubuna tekrardan nasil kayit olacam benim hattim yurtdisina kapali oldugundan eski tlf numarama mesaj gelmiyor burdaki bir numaradan telegram hesabi acip beni kaydedebilirrmisiniz

• @teamspirit Sürecinizin başlamasına epey zaman var, biraz sabırla temmuz ayı içerisinde Bosna'da mülakata girecek olan arkadaşların deneyimlerinden bu sorunuzun cevabını öğreneceksiniz.

• Ankara tarafından temmuz için mülakatların dağıltığı sadece ağustos ve eylül ayı için mülakat verileceği bilgisi konuşulmuştu acaba bunu nerden takip edebilirim visa bullet in'in oldukça uzun zaman önce hepsi current olması ve orda bir detay görememle alakalı temmuz mülakatlarının dağıltığını ve ağustos için bekleneceği bilgisine nasıl ulaşıldı acaba?

• @ggulduk Ankara özelinde mülakat alanlar diye bir yerde yayınlanmıyor. Ama şuradan kıtalar gün gün yayınlanıyor. https://frankgh.github.io/dvstats/2022/05/25/Statistic-Details.html

• Merhaba @crazycells @gucarslan , Bosna'nın transfer talebimizi kabul edip etmediğini "dosya transfer talebinizi kabul ediyoruz" ya da 2NL maili dışında öğrenebilmemiz mümkün mü acaba ?
    Bir diğer sorum ise hali hazırda transfer talebimizle ilgili bir dönüş almadan başka konsolosluklara da transfer talep maili atmamız süreci olumsuz etkiler mi ?

• @Effeking bunu ben de merak ediyorum

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Sağlık Muayenesinde PCR Testi Hakkında

bugün itibariyle sağlık muayenesi için gerekli COVID-19 PCR testi zorunluluğu kaldırılmıştır.

IMG_20220613_180011_357.jpg

• @gucarslan Güzel haber, muayeneye gidecek olanlar en azından bir aşamayı atlamış oldu. Şimdi sitelerini de kontrol ettim, ana sayfaya duyuru linki koymuşlar.

Important Announcement Regarding COVID-19 Requirements
    COVID-19 PCR Testing

As of 13 June 2022, routine COVID-19 PCR testing is no longer required for the medical examination. However, we may still ask you to get tested if you have any signs or symptoms during your visit here.

• Bu ileti silindi!

• 13 Haziran’da 23, 14 Haziran’da 325 yeni 2NL yayınlanmış EU bölgesi için. Umarım artarak devam eder.

• Ankardan hala ses yok sanırım.

• Yayınlanmış CN numaralarini da gösteriyorlardı ona nasıl bakıyorduk acaba 2NL alan.

• @Not_Born_Yesterday teşekkür ederim. Hayırlısı

• @gucarslan Merhaba Gürcan Bey .Sizlere bir kaç sorum olacak.Cevaplarsanız çok makbule geçer.1-Curtis Morrison davasına katılamadım.Süreç içerisinde bu tür davalara nasıl dahil olabilirim.2-Süreci etkiler mi? 3-Davanın sonuçlanması mali yıl için mi netice sağlıyor? Bu arada dosya transfer maillerini dün akşam şu ülkelere ilettim"BOSNA-KOSOVA-MAKEDONYA-SIRBİSTAN-GÜRCİSTAN-ERMENİSTAN-İSRAİL". Şuana kadar sadece Sırbistan ve İsrailden yanıt aldım ve olumsuz olarak döndüler.Bu konuda da bir tavsiyeniz var mıdır? Çok teşekkür ederim.

• @braveheart-34 merhaba,

1- ilgili avukatları ve forumda açtığım başlıkları takip ederek dahil olabilirsiniz.
    2- hayır, elbette ki olumsuz etkilemez.
    3- 30 eylül'e kadar sonuçlanması gerek yoksa bir anlamı olmaz.
    4- herhangi biri kabul edene kadar devam etmelisiniz.

bol şans.

• @gucarslan Çok teşekkür ederim.Süreç hakkında bir gelişme yaşarsam buradan paylaşacağım.

• @Sevval @Not_Born_Yesterday
    Merhabalar, bu şu demek mi oluyor. Bu linkteki numara listesi Ağustos ayı içinde mülakat alacak numaralar.

• @Güler-Özçelik genel olarak bölge bölge yazıyor konsolosluk bazında degil. CN numaralarini da belirtiyor. Bu ay bitene kadar Ağustos mulakatlari verildi bitti gözüyle bakmayın, benim bildiğim. Yanlışım varsa bilemiyorum ama forum yöneticilerinden daha doğru bilgi edinebiliriz.

• @Sevval @Güler-Özçelik
    Siteyi takip edin, mülakat geldiğinde mail de gelmiş oluyor çoğu zaman.
    Yani maillerinizi ve siteyi takip edip, belirttiğiniz siteden de hangi bölgede hangi CN'lara mülakat verildiğini görebilirsiniz.
    Tecrübe ettiğimiz kadarıyla mülakatlar genellikle 19:30'la gece 01:00 arası açıklanabiliyor.

Benzer Başlıklar

• Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    908 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • [Arşiv] Sayılarla DV2022

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    389
    4
    25 Oy
    389 İleti
    42k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 33 Oy
    5k İleti
    602k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k