Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @rigby Sıralamanın banko banko olarak değişmesi mümkün bence. Ama gruplayarak vermek yüksek ihtimalle her bankoda geçerli diye düşünüyorum; çünkü daha önce okuduğum tecrübelerde bu şekildeydi. Herkesin adli sicil kaydı, sonra herkesin nüfus kayıt örneği vb.
    Ben ataşlayarak gittim, görevli istedikçe ataşlarını çıkartıp verdim, çok pratik oldu.


  • @sametbzks belge türü bazında gruplayıp, @gucarslan söyledği gibi konsolosluktan gelecek maildeki belge sıralamasına göre sıralamak en mantıklısı olacak. Teşekkürler 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @semra-karababa Hayırlı olsun, yolunuz da açık olsun ve aynısı bize nasip olsun.


  • @gucarslan Gerçektende öyle oldu :))
    Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için...


  • @Programmer Teşekkür ederim..Insallah herkes dileğine kolaylıkla, sıkıntısız kavuşur.....


  • Merhaba dosyasını bosnaya taşıyıp orada mülakat giren var mı acaba evraklar, süreç vs hakkında bilgi verebilecek birisini bulabilirsek harika olur


  • @ggulduk Dosyasını Sarajevo'ya taşıyanların mülakat tarihi 28 Temmuz.


  • Bu ileti silindi!

  • @rigby ben sıralı bı klasör yaptım kazanan belm olduğum için önce benden başlayıp çocuklara kadar istediği belgeleri klasörden çıkarıp teslim ettim.


  • @erco Hocam ne güzel sohbetler etmişsiniz, Tebrikler, bundan sonraki sürecinizde böyle keyifli ve kolay geçmesi dileğiyle şimdiden iyi yolculuklar...


  • Unganlar deneyimim:

    Ofise gittiğimde güler yüzle karşılandım, belgelerimi teslim ettikten 5 dakika sonra odaya çağrılıp kıyafetlerimi çıkardım, boy kilo ölçümü yapıldı ve verdikleri elbiseyi giydim. Mehmet bey kısa bir muayene yaptı ve daha önce ameliyat geçirdin mi, alkol sigara kullanıyor musun, gözlük takıyor musun, daha önce amerikada yaşadın mı sorularını sordu. Kısa ve keyifli bir sohbetten sonra 1 tane aşı yaptı. Ödeme yaptım. Ardından düzen labaratuvarına yönlendirildim. Orada önce ödeme yaptım. kan verip akciğer filmi çekildi. Sonra tekrar unganlara indim ve ertesi gün gelip raporu alabileceğim söylendi.

    Mülakat deneyimim:

    Sabah 9 daki randevuma gittiğimde önce kapıda covid formunu doldurdum ve içeri alındım. Önce numara verdiler. Yarım saatlik bekleyişin ardından 330 dolar vermek için bankoya çağrıldım. Biraz daha bekledim ve evrak teslimi için çağrıldım. Nüfus kayıt, adli sicil belgelerimi aldılar. Diplomamı ve fotokopisini istediler. Banka hesap dökümümü istediler. Pasaportumu da aldılar ve bekleme odasına yönlendirildim. Uzunca bir bekleyişin ardından mülakat için çağrıldım. Mülakat kısa ve keyifli geçti. Çalıştığım yer, mesleğim, Amerikada nereye ve neden gideceğim soruldu. Tüm sorulara cevap verdikten sonra vizemin onaylandığını söyledi.


  • Bu ileti silindi!

  • Evet arkadaşlar sıra geldi deneyimimi aktarmaya 🙂

    Unganlar:

    Sabahtan muayaneye geldim sıra numarası alma ücret ödeme muayene hepsi çok basit işlemlerdi.
    Handan hanım sağolsun çok güleryüzlü davrandı. Abd de yapacağım işten tutun nerede kalacağıma dair herşeyi sordu tabi sohbet ederken bir yandan aşılarımı yaptı. Güleryüzle binadan ayrıldım .

    Ertesi gün akşamüstü 3 ile 5 arasında sağlık raporu almadan önce @sametbzks ve eşiyle kafede görüştük. Bana yok hayır sağolun dememe rağmen zorla kahve ısmarladılar 🙂 Buradan kahve ve hoş sohbetleri için tekrardan teşekkür ediyorum 🙂

    Sonrasında sağlık raporunu alarak 1. aşamayı bitirdim.

    1. Aşama yani Mülakat :

    Gece Memleketimden Ankaraya otobüsle yola çıktım. Sabah 6 da Ankaraya vardım.Orada biraz oyalandıktan sonra Kaktüs kafeye geçtim
    Kaktüs kafede biraz birşeyler atıştırdıktan sonra saat 8 de olan mülakatım için 7.40 da sıraya girdim. İçeride güvenlik önlemlerinden geçerek pasaportumu alıp sıra kağıdı verdiler.

    Numaram yandı ödeme yaptım.
    2. defa Numaram yandı evrakları teslim ettim.
    3. defasında da mülakat için çağrıldım.

    Ama ben mülakatı şahsen biraz daha gizli bir bölmede yapılıyor sanıyordum. Değilmiş.
    Milletin sıra beklediği yerde mülakatım yapıldı 😃 😃

    • Merhabalar sağ el yemin ( Güleryüzle )
    • Yemin ederim
    • Amerikada nereye gideceksiniz
    • Washington DC
    • Washington DC very good 🙂
    • Ne iş yapacaksın
    • İnşaat mühendisiyim , I am Civil engineer. İşim hazır.
    • Diplomama baktı , Yeşil pasaportuma baktı ( Güleyyüzlü bir şekilde onay veriyormuş gibi kafa salladı ve O arada goodlu cümleler kurdu)
    • Vizeni onaylıyorum Tebrikler dedi .

    Güleryüzlülüğünü hiç bozmadı. Ben de öyle .

    Umarım bu forumdaki herkes hayaline kavuşur.

    Herkese boş şans dileyerek
    @sfklkn34 @sametbzks @crazycells

    Ve adını saymayı unuttuğum yardım eden etmeyen herkese teşekkürü bir borç biliyorum.

    Kalın sağlıcakla 🙂


  • unganlar ve mülakat deneyimi
    herkese merhaba arkadaşlar,unganlar ve mülakat deneyimimi paylaşmak istiyorum,işin duygusal kısmından çok (duygusal kısmını anlatmakla bitiremem çünkü...) dikkat edilmesi gerekenlere yer vermek istiyorum
    1)2 haziran 2022 idi mülakat tarihim ve ben sağlık muayenesini 25 mayıs 2022 ye almıştım, bence burada hata yaptım çünkü olası bir covid+ çıkması durumunda negatife dönene kadar kendime zaman bırakmalıydım.
    Ben hem unganlar hem de mülakat için Grand Duayen otelde kaldım,tavsiye ederim ,temizlik açısından iyi(temizlik benim için daha önemli bir kriter), kahvaltısı zayıf,peryir,çay,yumurta omlet,şu kutu reçellerden falan verdiler,günlük 350 TL idi.
    2)unganlar :
    kan tahlili için aç ya da tok olmanız farketmiyor .4. kata çıkıp asansörden inince sağ tarafta bir salon var,orada beklemeyin arkadaşlar direk mehmet ungan yazan kapıdan içeri girin,burası bir salona açılıyor.içeri girdiğinizde bekleme salonu gibi bir alan var,görevli 3 bayan personel var,onlara şu saatte randevunuz olduğunu söyleyip evraklarınızı verin,onlar daha sonra isminizi söyleyerek sizi çağırıyorlar.Ben görevli personele randevum vardı dedim, bekleyin isminizle çağıracağız dedi ancak evraklarımı almadı, daha sonra benden sonra gelenlerin muayeneye geçtiğini gördükçe benim randevumun üzerinden yarım saat geçtiğini ancak henüz çağrılmadığı söyledim, görevli beni unutmuştu kısacası:) özür diledi ve beni hemen ilk sırada aldı.Fotoğrafımı wabcam gibi bir kamerayla çekti.Handan hanıma muayene oldum,iç çamaşırlarınız kalacak şekilde soyunup tek kullanımlık muayene önlüklerinden giyiniyorsunuz.Handan hanım klasik sigara ,alkol vs.sorularını sorduktan sonra mesleğimi sordu,ben de hekim olduğumu söyleyince ABD de ki denklik durumundan falan sohbet ettik.Bir kaç tane aşı yapıldı.310 dolar ödeme yaptım.5.katta kan tahlili verdim,idrar tahlili vermedim.47 dolar ödeme yaptım.3.katta da röntgen çekildi,burada ödeme yapmadım.4. katta bu günlük işlemlerimin bittiğini bir sorun olursa Acil başlığıyla bana mail göndereceklerini bir sorun olmazsa da yarın saat 3 ten sonra dosyamı alabileceklerini söylediler.Ertesi gün dosyamı, dosyamın üzerinde zımbalı yapılan aşılara ait aşı kartımı ve cd yi aldım.
    3)mülakat günü tabi ki çok heyecanlıydım ama heyecandan çok uykusuzdum(sürekli nöbet tuttuğum için kronik uyku bozukluğum var) , konsoloslukta sürekli esnedim:) ve uykusuzluk heyecanımın önüne geçti.
    saat 9 da olan randevum için saat 8 gibi konsolosluğun karşısındaki kaktüs cafedeydim.8:30 gibi konsolosluk önünde sıraya geçtim,daha önce anlatılanlar gibi çıtçıtlı dosya, klasör, şeffaf dosyaları almama gibi bir durum olmadı, benim çıtçıtlı dosyalarım vardı ve içeride elinde klasör şeklinde dosyaları olanları da gördüm.İçeride su içebileceğiniz bir sebil var arkadaşlar bu çok iyi oldu açıkçası.
    ilk güvenlik aşamasını geçtikten sonra pasaportumu verdim ve bir sıra numarası verdiler.sıra numaram 1.kez yandığında 330 dolar ödeme yaptım.2.kez yandığında belgelerimi verdim,hepsi e-devlet çıktısıydı,mailde belirtilen evraklar dışında bir şey istenmedi.3.kez yandığında konsolos ile mülakatım başladı.parmak izim alındı ve yemin etmem istendi.
    Bana hiç evlendin mi,hiç çocuğun var mı, nereye gideceksin ve neden oraya gideceksin şeklinde sorular soruldu.vizeni onaylıyorum dediğinde gerçekten çook mutlu oldum,çıkışta gruptan tanıştığım arkadaşlarla sohbet edip, çay içtik.bir gün kadar olası bir aksiliğe karşın otelde kaldım.şu an pasaportum ve sarı zarfımı da almış durumdayım.
    yaklaşık 1 yılı aşkın bir süredir devam eden bu süreçte bu forumun çok faydasını gördüm hatta açıkçası bu forum olmasa onca işin gücün arasında bu süreci kolay atlatamazdım. Başta @gucarslan olmak üzere adminlerimize çook çook teşekkür ederim.Dilerim herkes bu süreci güzel sonla tamamlar.


  • @Megatron Aylardır herkesi karamsarlığa boğdun. Tatavanın boşa çıkmasına çok sevindim 🙂 Tebrikler ve ABD maceranda bol şans! 🙂

    En umutsuz anınızda Megatron'u anımsayın, bir umut hep vardır 🙂


  • Mülakat tarihimiz Haziran 10 2022 saat 9:30. Sabah yer bulamayız korkusu ile 8:00 gibi çıktık yola vardığımızda trafik ile beraber 8:45 olmuştu. Şansımıza rahat bir park yeri bulduk ve 9:10 gibi kapıya yöneldik. Bizden önce bir iki aile giriyordu arkalarından da bizi aldılar. Güvenlikten geçtikten sonra bekleme odasına geldiğimizde pasaportlarımızı aldılar ve bize bir numara verdiler ( bu numara hep takip etmeniz gereken numara) sonrasında numaramızın yanması için bekledik 7 numara ödeme için yandı ve 990$ 3 kişilik ödemeyi yapıp tekrar sıra beklemeye başladık. Bir süre sonra 8 numaralı vezne yandı Türk bir hanım bizden gereken evrakları istedi ( adli sicil kaydı İngilizce olarak istendi ) tamamlanınca ben ais kaydı gerekli mi dedim yok dedi. İngilizce biliyor musunuz dedi evet dedim. ( verdiğim evraklar: 2 adet resim ( her başvuran için) , nüfus kayıt örneği vukuatlı , evlilik cüzdanı kendisi ve her bir eş için fotokopisi , adli sicil kaydı - İngilizce , son mezun olduğunuz okul orijinal diploma kendisi ve fotokopisi , sağlık raporları - sadece sarı zarf - cd ve aşı kartını alabilirsiniz , banka son 6 ay hesap hareketi ve imza sirküleri )
    Sonrasında tekrardan beklemeye başladık bu arada saat 11:30 oldu bir yandan oğlumuz sıkıldı onu oyalıyoruz bir yandan numarayı takip ediyoruz. Ben bizim numara kaçtı mı diye düşünmeye başladım bir yandan. Sonra 5 numaralı veznede numaramız yandı gittik görevli adam çok sempatikti bize ilk türkçe nasılsınız dedi iyiyiz diye cevap verdik sonra İngilizce konuşmaya devam ettik. Parmak izi alındı. Oğlumuz için ben sadece sol el ile tekrardan parmak izi verdim.
    Sorduğun sorular:
    +Nereye gidiyorsunuz ?
    +Nereye yerleşmeyi planlıyorsunuz ?
    +Ne iş yapacaksınız ?

    Tüm sorulara cevap verdikten sonra vizeniz onaylandı dedi. Pasaport 3-5 gün sonra gelir dedi. O an aklıma eşimin yeşil kart forum'u bulması ve telegram grubuna katılmam ve her şeyin başladığı You have been selected yazısını okuduğum gün geldi. Herkese yardımları için çok teşekkür ediyorum. Bu grupta olmasaydım çok daha zorlu geçerdi eminim.Kolay bir süreç değil hem emek, hem zaman ,hem sabır istiyor bunların üstüne bir de şans olması gerekiyor. Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım umarım yardımcı olmuşumdur.


  • Merhaba, 03.06.2022 mülakat deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu süreçte Ankara’da kuzenimin yanında kaldığım için gidiş geliş kalış konusunda tecrübelerimi aktaramayacağım. Kaktüs kafeden mülakata girene kadarki tüm adımlarımda hiç olmadığım kadar rahat olmamı sizlere ve sizlerin değerli deneyimlerine borçluyum, her adımımı birinin adımının üstüne atıyormuş gibi güvenle attım, başta bu forumu kuran ve herkes için elinden geleni fazlasıyla yapan cennetlik adminlerimiz olmak üzere deneyimlerini paylaşıp insanlara ışık tutan, süreçlerine ve hayatlarına dokunan forumumuzun değerli üyelerine de kendi adıma çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız...
    08:30’daki randevum için sabah 8’de kaktüs kafenin önündeydim. Eşyalarımı emanete bıraktıktan sonra yolun karşısındaki girişte bekleyen kişileri görüp ben de sıraya girdim. Yaklaşık 15 kişi vardı önümde, sıra bana geldiğinde üst araması sonrası kapıdan geçip eşyalarım da kontrolden geçirildikten sonra meşhur ağır kapıyla göz göze geldik, içerideki güvenlikler oldukça güler yüzlülerdi. Sonrasında asıl salona geçtim ve soldaki deske pasaportumu verip sıra numaramı aldım. Bekleme salonu doluydu, yarım saat sonrasında ise tüm koltuklar dolmuş insanlar ayakta beklemeye ve sandalye kapmaca oynamaya başlamışlardı bile (: Yaklaşık 20 dakika bekleme sonrası sıram geldi ve pasaportumu gösterip 330$ ödeme yaptım. Ankara’dan gelen mülakata götürülmesi gerekenler mailinde tam tutar getirin yazdığı için bir önceki gün tüm kızılayda 10$ aradım ama hiçbir döviz bürosu ya vermedi ya da vermek istemedi 20yi iki 10luk yapamadım bir türlü. Bunu 7 numaradaki parayı ödediğim beyefendiye belirttiğimde bende bozuk var problem değil dedi ve para üstümü verdi. Tam yerime dönüp otururken sıra numaram tekrar yandı ve evrak teslimi için bu sefer yan tarafta kalan 8 numaraya geçtim. Çok tatlı bir hanımefendi teker teker evraklarımı aldı, üniversite diplomamı(lise diploması istenmedi), mali kanıtlarımı (üzerime olan ev için tapu ve endeksa.com’dan, araba için de ruhsat fotokopisi ve arabam.com’dan ve tsb.org’dan değerini gösteren belgeler, 6 aylık hesap dökümüm ve imza sirküleri, banka hesabımda toplamı yaklaşık 32.500$ değerinde tl, döviz ve altın mevcuttu.), ve diğer belgelerin evrak talebinde gönderdiklerim değil sadece yenilerini vermemi istedi. Amerika’ya daha önce gidip gitmediğimi ve yurtdışında herhangi bir yerde yaşayıp yaşamadığımı, ingilizce bilip bilmediğimi sordu. Az çok olduğunu söyleyince direkt tamam dedi ve geçti. Sonrasında beklemem için tekrar salona yönlendirildim ve bir sandalye kapıp beklemeye başladım. O ana kadar çok çok az olan heyecanım numaramın yanmasını beklerken katlanarak arttı ve yandığında maksimuma ulaştı. 5 numaradaki sempatik sarışın beyefendinin gülümseyerek konuşmaya başlamasıyla heyecanım biraz da olsa azaldı. Önce parmak izi aldı, sonrasında sanıyorum ki yeni yeni geliştirdiği türkçesiyle nereye gideceğimi, orada tanıdığım olup olmadığını ve gittiğimde ne yapmayı düşündüğümü sordu, bu sırada bazı yerlerde söylediklerimi anlamakta zorlandığını farkettim ama çaktırmamaya çalışıyordu, konuşmamızın ortasında benim ingilizcemin beyefendinin türkçesinden daha iyi olduğunu farkettim hatta isterseniz ingilizce devam edebiliriz mülakata demeyi bile düşündüm ancak yanlış anlamasını ve moralini bozmayı istemediğimden vazgeçtim (: Sohbet havasında geçen konuşmamızın sonunda birden durup susup yüzüme baktı, biraz heyecan yarattı ve o muhteşem kelimeler ağzından döküldü ‘’Tebrikler, vizeniz onaylandı.’’. O noktaya kadar sürecin sancılı olmasından dolayı hep aklımda olan acabalar, soru işaretleri, son dakika problemleri kurguları filan bir saniyede uçup gitti ve acayip bir rahatlama ile teşekkür edip gözümden süzülen bir damla mutluluk gözyaşı ile oradan ayrıldım. Kapıya çıktığımda bir ailenin beklediğini gördüm, tapu aslını orada unuttuklarını belirtmeleri üzerine ben de unuttuğumu farkettim, konuşmamıza kulak misafiri olan güvenlik numaramı öğrendikten sonra içeriden tapu aslımı getirdi. Teşekkür edip kaktüs kafeye orayı işleten Oğuz Bey ve kardeşiyle sohbet etmeye geçtim. Çok tatlı ve hoşsohbet insanlar, Oğuz Bey’le yaklaşık iki saat muhabbet sonrası kutlamak için tavsiyelerini alıp kulaklığımı takıp California Dreamin’ ile Kızılay’a doğru yürümeye başladım.
    Cuma günü olan mülakatım sonrası pazartesi günü PTT’den pasaportumu teslim aldıklarına dair mesaj geldi ve salı günü PTT Çankaya şubesinden meşhur kulağı kesik sarı zarfımı ve pasaportumu teslim aldım.
    Bu zamana kadar hiç forum tecrübem olmamıştı ve forumlarda zaman geçirmek konusunda önyargılıydım, ta ki buradaki insanları tanıyana kadar. Bu kadar güzel insanın bir arada olabileceğini gerçekten hiç tahmin etmemiştim. Telegram grubunda ve burada sizleri tanıdığım için kendimi çok şanslı hissediyorum.
    Bu sene de geçtiğimiz iki sene kadar olmasa da akıl sağlığımızı korumakta zorlandığımız, sürekli bir şeylerin değiştiği ve Ankara’nın gerekli gereksiz sürekli heyecan yaptırdığı, sistemi üzerine kafa yordurduğu bir yıl oldu ve olmaya devam ediyor, umuyorum ki grubumuzdaki herkes kucağında sarı zarfı, pasaportu ve CD’si ile Amerika’ya giriş yapacak. Güzel haberlerinizi dört gözle bekliyorum...


  • Herkese merhabalar ve iyi forumlar,

    Bugun sizlere panel doktorundaki deneyimimizi aktaracagim. Oncelikle Kanda'da oturum sahibiyiz ve ilgili konsoloslugumuz Montreal (MTL). O sebeple gelecekte bu ulkede mulakatlandirilmislar icin degerli olacagini dusunuyorum.

    Kanada'da Unganlar'a karsilik bes farkli yetkilendirilmis hekim var. Bunlardan biri British Columbia, bir digeri Quebec ve diger 3'u ise Ontario eyaletinde (https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Supplements/Supplements_by_Post/MTL-Montreal.html).

    Biz Toronto da ikamet ettigimiz icin buradaki 3 hekimin ofisini arastirdik. Bunlardan bize en yakin olan ve ayrica web sitelerinde aciklamalari daha anlasilir olan ve dahasi iclerinde en uygun fiyatla hizmet sunan doktor Ian Zatzman'in kliniginden randevu aldik (http://www.health1stmedical.ca/).

    Randevuyu ilgili web sitesinde bir hesap acarak aliyorsunuz. Eger birden fazla kisi mulakata girecekse her bir birey icin randevu alinmasi gerekiyor. Biz 10 Mayis'ta 9.50-10.20 arasi her 10 dakikalik periyoda bir aile bireyi icin mulakat aldik. Burada hemen belirtmeliyim ki mulakata kesinlikle gecikilmemesi cok onemli. Biz 1 dakika gece ofise girdigimizde email adresimize randevu iptal mesaji ulasmisti bile ancak sorunsuz bir sekilde muayenemizi tamamladik :). Daha uzun gecikmeler kabul edilmeyebilir.

    Doktor'un ofisindeki muayeneye gecmeden once asi hazirligimizi aktarayim. Unganlardan farkli olarak sizin yaptirdiginiz ve belgeleyebildiginiz asilarinizi kabul ettiklerini dusunuyorum. Asi karsiti ya da kaygisi olan biri degilim. O sebeple serolojik test yaptirip ilgili asilara bagisikligimizin varligini gostermek yerine (bu da bir secenek), sonrasinda Amerika'daki universitelerin de kayitta sart kosabildigi bir asi kartimiz olmasi icin yasimiza uygun dusen tum asilari sil bastan buradaki aile hekimimizde yaptirdik. Bir dip not olarak buradaki panel doktorlarin hicbirinde asilama yapilmiyor. Sizin muayeneye giderken Unganlardan farkli olarak, bireysel olarak asilamanizi bitirmis olmanizi ve muayenede belgelemenizi bekliyorlar. Sayet eksik asiniz var ise onlari disarda tamamlayip doktorun ofisine sonradan gondermenizi istiyorlar ve tamamlanmadan dosyanizi konsolosluga iletmiyorlar.

    Ilgili asilari (http://www.health1stmedical.ca/us-vaccination-requirements.html) link uzerinden yas araliklarina gore bulabilirsiniz. Asilamaya mulakat almadan once baslamanizi oneririm, cunku asilarin bazilari 2'ser doz gerekebiliyor ve iki asi arasi pencere donemi muayene almaya calistiginiz zaman dilimine yetismeyebilir. Biz aylar once asilamayi takvime bindirip bitirdik (Aile hekiminde hicbir ucret odemeden yaptirdik).

    Cocuklarin her ikisi Kanada dogumlu olmasina ve tum asilari burada eksiksiz yapilmasina ragmen Hepatit asisi ile ilgili iki ulke arasi uygulama farkliligi nedeniyle cocuklari ayrica hepatite karsi asilattik. Hepatit asilarini da bir cocuk hekimine disarda ucretli (50$ CAD/each) olarak yaptirabiliyorsunuz.

    Ayrica pandemi donemi oldugu icin Covid icin full vaccinated olmamiz bekleniyordu, o asilari da oncesinde yaptirmistik ve kayitlarini asi kartindan ayri olarak yanimizda getirdik.

    Doktor muayenesine gececek olursak, sabah guzelce kahvaltimizi yaptik, Doktor Zatzman'in klinigi ucrretsiz arac parki olan bir yer (955 Major MacKenzie Dr W unit 208, Maple, ON L6A 0Z4). Aracimizi parkettikten sonra 2. kattaki doktorun klinigine gectik. Gisedeki sekreter oncelikle mulakat aldigimiz kagidi (2NL) istedi ve ardindan sirayla her birimizin pasaportlarini alip sisteme isledi. Onemli bir bilgi olarak DS-260 formunda belirttiginiz Amerika'daki kalici adresinizi burada da teyit etmeniz gerekiyor, kolay olmasi icin DS-260 formunun bir ciktisini yaninizda goturebilirsiniz. Sekreterin kayit almasi bittikten sonra her 15 yas uzeri birey icin 260$ CAD ve cocuk yas grubu icin de 180$ CAD odeme yaptik.

    Klinikte fotograf kendileri cektikleri icin ayrica buraya fotograf goturmedik (fotograf icin para alinmiyor). Saglikli bireyler oldugumuz icin herhangi bir medikal kayda da ihtiyac duymadik. Eger gecirilmis bir operasyon vs var ise mutlaka epikriz raporlari ya da detaylarini yaninizda tercumesiyle birlikte bulundurun.

    Sekreterden sonra ailecek Doktor Zatzman'in muayene odasindaydik. Hekim orta yas uzeri, gayet pozitif birisi ve bizi de guler yuzle karsiladi. Her birimizi sira ile degerlendirdi. Muayene anamnez ile basladi, hastalik oykusu, ilac kullanimi, psikiyatrik rahatsizligimizin olup olmadigi gibi genel sorular ile mevcut saglik bilgimizi sozel olarak dinleyip bilgisayarina isledi. Ardindan kilo-boy olcumu ve fizik muayene kisminda tansiyon olcumu, steteskopla sirt ve kalp dinlemesi seklinde devam etti. Her birey 5-10 dakika arasi surede tamamlandi ve asi kartlarimizi da alip buradaki mauayenede degerlendirmis oldu.

    Ardindan gogus grafisi (X-Ray) ve kan testi icin ayni bina icerisindeki radyoloji ve laboratuvar birimine yonlendirdi. Doktor'un ofisinde muayene bittikten sonra bu tahlillerin sonuclari icin tekrar doktor ile gorusmuyorsunuz. Ilgili tahliller doktora laboratuvardan ve radyolojiden iletiliyor. Doktor eger bir sorunla karsilasirsa sizinle tekrar iletisime gecer. Onun haricinde doktorla isiniz bitiyor. Doktor Zatzman bize muayenenin bittigini, ilgili tahlil ve grafi sonrasi sonuclar ciktiginda konsolosluga email ile gonderecegini bildirdi.

    Ardindan once X-Ray icin giris kattaki radyoloji merkezine indik (siz de once buraya geciniz, cunku daha uzun suruyor sira). Burada ben ve esim icin 70$ CAD grafi cekim ucreti yatirdik. Ardindan sira cok oldugu icin kan tahlili vermeye gectik. Laboratuvar ayni katta ve orada da bir sira isliyor ancak daha hizli bitiyor orasi. Yaklasik 15 dakika kadar bekledikten sonra kisi basi yine ben ve esim icin (15 yas uzeri bireyler) 20$ CAD odeme yaptik. Kan tahlili kismini bitirip radyolojiye dondugumuzde siramiz gelmisti. Hem ben hem esim grafileri cekindikten sonra sekreter bize birer CD icinde sonucu verdi. Bu CD'nin daha sonra Amerika’ya giderken ilgili sari zarfla sinir polisine verilecegini soylediler. Ardindan 9.50 gibi girdigimiz muayeneden tum islemlerimizi bitirmis olarak 11.15 civari ciktik.

    Umarim Montreal'de mulakat planlayanlar icin ise yarar bir muayene deneyimi olmustur. AP'ye kalan 2 Haziran tarihli mulakat deneyimimizi de ilerleyen gunlerde biraz kafami toparlayip paylasacagim. Herkese sureclerini kolayca tamamlayabilecekleri bir Amerika seruveni dilerim 🙂

    Önemli not: Hekimden alınan online randevu için müsait slotlar erken dolabiliyor. Mümkün mertebe mülakatınız belli olur olmaz websitesinden appointment yaptırın. Ortalama 7-10 gün sonrasına sıra alınabiliyor.

    İkinci önemlide not: 10 Mayıs’ta gittiğimiz muayene sonuçları hekim tarafından 18 Mayıs’ta konsolosluğa email yoluyla ginderilmişti. Aynı gün hekimin ofisinden bilgilendirme emaili aldık.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   datanist datanist 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Megatron gözün aydın, vizen hayırlı olsun.
    sonraki süreçte de bol şans diliyorum..

    bu kadar karamsarlık boşaymış demek.. sabır her şeyin ilacı işte.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aze vizeniz da yeni hayatınız da hayırlı olsun.
    bundan sonraki süreçte de bol şans diliyorum.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

116
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum