Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Konu : Vücut Geliştirme
    Site Adresi : vucutgelistirme.home.blog

    İçerik ve açıklama;

    Vücut Geliştirme (Body Building) vücudumuzdaki kas gruplarını belli metotlarla çalıştırarak elde etmiş olduğumuz gelişimdir.

    Günümüzde bu spor dalına karşı merak oldukca artmış durumdadır. Bunun başlıca nedenlerinden biri karşınızdaki kişilere daha gösterişli görünmektir. Bu spor doğru yapıldığında kişi kendini daha enerjik ve güçlü hissedecektir. Tabi aynı zamanda sağlık açısından da daha sağlıklı bir vücuda sahip olacaktır çünkü beslenme vücut gelişimi için olmazsa olmazdır. Doğru beslenme ve düzenli beslenme çok önemlidir. Beslenmenin yanında uyku dinlenme gibi faktörlere de dikkat edilmeli. Bu sayede insan bu sporu yaptığında ister istemez daha düzgün ve dengeli bir yaşam şekline geçmiş oluyor.

    Bu sporun faydalarını saymakla bitmez tabi ama günümüzde özellikle gençlerimizin boş vakitlerini dışarıda değil de spor salonlarında spor yaparak geçirmeleri kendileri için oldukça iyi olacağını düşünüyorum. Bunun nedeni dışarıda ki tehlikelerden uzak kalacak ve spor sayesinde kötü alışkanlıklar edinmeyip sağlıklı beslenip düzenli bir yaşam yaşayacak olamaları dır.


  • Aslında sadece spor daha faydalı oluyor ardından kullanılan ekstra ilaçların pekte sağlıklı olduklarını düşünmüyorum....


  • Gerçek bir vücut geliştirme sporcusu olmak zordur, herkes fit bir vücuda sahip olabilir ama kimse kendine kolay kolay vücutçu diyemez. Vücutçu dediğin adam Mahmut Irmak gibi kişiler olur, o vücudu sevilmeyen çok abartı dediğiniz kişiler yani. Vücutçu olmak için sadece geniş omuz, iri göğüs ve sixpackler yetmeyebilir. İyi bir vücut yapmak için çok uzun süre çalışmalara gerek yoktur, 2 yılda çok ideal sevilen bir vücut yapılabilir. Bu spor çok nankör bir spordur, bıraktığınız an tüm emeklerinizi çöpe atar ve beslenmenize dikkat etmezseniz 2 yıl bu sporu yapsanız bile bir süre sonra başladığınız noktaya geri dönersiniz. Bu sporda ne kadar ağır kaldırdığınız önemli değildir, önemli olan kasa zarar verip microtrauma yaratıp beslenme ile bu kası tamir etmek ve daha güçlü hale getirmek&hacimlenmektir.

    Ağır kaldırmanın önemli olduğu weightlifting ve powerlifting sporları vardır. En yaygını powerlifting sporudur ve 3 ana hareketten oluşur; deadlift, squat ve bench press. Amaç bu üç harekette tek tekrarda en ağır kiloyu kaldırmaktır. Ülkemizde ne yazık ki pek bilinmeyen bir spor olup sadece İstanbul'da 1 tane powerlfiting salonu vardır. Yine de her yıl yarışmalar düzenlenir, milli takımımız resmi olarak bulunmasa da İçişleri Bakanlığı'na bağlıdır ve Türkiye'deki başarılı sporcular Powerlifting Federasyonu tarafından gerekli desteklerle yurtdışında yarışmaları sağlanmaktadır. Yine de bu desteğin yeterli olduğunu düşünmüyorum. Spor konusunda desteklerin verilmediği ülkeyiz.

    Murat Gönül gibi çok başarılı vücut geliştirme sporcularımız bu ülkeyi bırakıp spor kariyerine devam etmek için başka ülkelerde yaşamaya karar vermişlerdir. Bu adamları bu ülkede tutamayan devlete yazıklar olsun diyorum. Bu vücut geliştirme sporu Türkiye'de yapılması en zor spor olabilir. Hem acıya katlanmak, hem belli başlı düzende ilerlemek hem de çok kaliteli beslenmek gerekmektedir. Yarışma düzeyinde olan sporcular için de hem ilaç parası hem de beslenme ücreti akıl almaz derecede pahalıdır. Hem günde 6-8 arası öğün yemeleri gerekmektedir hem de gerekli ilaçları kullanmaları gerekmektedir. Atletik fizik yarışmalarından değil, ileri seviye yarışmalardan bahsediyorum. Gerekli imkanlar sağlansaydı şu an Mr Olympia'a katılan ilk ve tek yarışmacımız Hamdullah Aykutlu olmazdı. Yarışmaya katılmak bile belli bir ücret gerektiriyor yurtdışında bildiğim kadarıyla.

    Bu spora ve ağırlık kaldırma sporlarına ait aklınıza takılan her tür soruyu sorabilirsiniz, elimden gelebildiğince yardımcı olmaya çalışırım.


  • Bir zamanlar, haftanin 5-6 gunu sporla ugrastigim icin hemen hemen sixpack olmaya adaydim, oldukca yaklasmistim. Ustelikte cok fazla agirlik calismadan. Simdilerde ise yine haftada 2-3 gun spor yapiyorum ama tabii ki daha hafif sekilde (yuruyus ve hafif agirlik). Sixpackten eser kalmadi, sekerpare sahibiyim 🙂


  • @MySea, içinde söyledi: Vücut Geliştirme Sporu Hakkında

    Bir zamanlar, haftanin 5-6 gunu sporla ugrastigim icin hemen hemen sixpack olmaya adaydim, oldukca yaklasmistim. Ustelikte cok fazla agirlik calismadan. Simdilerde ise yine haftada 2-3 gun spor yapiyorum ama tabii ki daha hafif sekilde (yuruyus ve hafif agirlik). Sixpackten eser kalmadi, sekerpare sahibiyim 🙂

    hocam ben 1.72 boyumla 93 kiloyum bulk dönemindeyim yağ oranım düşük olmamasına rağmen sixpacklerim tamamen gözüküyor mide çalışmayı aksatmayıp antremanın hakkını vermek lazım yuruyus ve hafif agirlik ile ugrasacagınıza bir spor salonuna yazılıp antremanın hakkını verin. benim spordan önce 2 tatlı kaşığı tepeleme nescafe koyuyorum 0 şeker baya acı antremandan 10 dk önce yapıştırıyorum antremana gidiyorum kardiyo yapmamama rağmen (koşu falan hiç yok) sadece ağırlıkla t-shirtümü sırılsıklam yapıyorum siz düşünün. amerikadaysanız preworkout fiyatları ucuz zaten anladığım kadarıyla, size oldukça enerji verir protein tozuna falan ihtiyaç yok istikrarlı olun azmedin karşılığını alırsınız ne göbekli adamlar gördüm 6 ayda makina gibi duran 🙂 türkiyede zahmetli spor ama orada aylık spor salonu ücreti 15$ falan galiba. vakit yaratmaya çalışın ayna karşısında sonuç alabildiğiniz tek ve en güzel spor bu çünkü. üzerinize giydiğiniz t-shirtün duruşu bile değişir

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kaanvercetti bahsettiğin kişi 15 yıldır amerika da yaşıyor zaten sence yazdığın fiyattan tut yapacağı hareketleri biliyordur dimi


  • @ayvalik10, içinde söyledi: Vücut Geliştirme Sporu Hakkında

    @kaanvercetti bahsettiğin kişi 15 yıldır amerika da yaşıyor zaten sence yazdığın fiyattan tut yapacağı hareketleri biliyordur dimi

    Hocam ben zaten ufak tavsiye verdim yapıp yapmaması kendi elinde bilmiyorum orada spor yapanların durumu nasıl ama Amerika dendiğinde aklıma direkt BBC genetikli yağ oranı düşük çok güçlü ronnie Coleman gibi adamlar geliyor hafif tempolu koşu yapmak yerine ağırlık antrenmanı yapmak, hipertrofi çalışmak ya da çalışmamak, hipertrofiyi tetikleyen deadlift hareketini yapmak ya da yapmamak gibi birçok seçenek var spor aslında basit değil bir deadlift hareketinin bile üzerinde ustalasilmasi gereken yerleri, adamına göre değişiklik gösteren teknikleri var(conventional, sumo, paused, romenian, stiff vbvb). Arnold un yaşı kaça dayanmış ama adam 20 yaşındaki kendini bir şey sanan erkeklere taş çıkartır yaptığı ağırlık antremanlari sayesinde.

    Şunu da ekleyim teknik hatalardan dolayı sakatlanan adamları gectim bu spor basit ve herkesin noktası noktasına kadar doğru yaptığı bir spor değil zamanla ogrenilen antrenman türünün yanında yapılan beslenme öğün sayısı ve uyku saati de çok önemli bunlar düzenli ayarlanmazsa gun içinde çok yorgun bitap dusulebilir. Sokaktan geçen birini çevirip sorsanız herkes fit vücudu olsun ister ama bu yolda bir adım atmaz basit bir is olmadığından. Bu sporda yapılan vücut bile amaca bağlı kimi sixpackleri gözüküp yağ oranı düşük kas kutleli olup bowling topu şeklinde omzunu belli etmek ister kimi ise sadece kilo vermek ister bazıları vardır kilo alıp yağ oranını yuksek tutup bulking vücuda sahip olmak ister.
    her türlü @MySea abimin kararına saygı duyuyorum koşu yapmak bile kondisyonu nefes aralığını iyi tutar. Olur da geri dönmek isterse diye ufaktan gaza getirmeye çalıştım o kadar. buradan hiç spor yapmayan abilerime ve ablalarima da spora başlamalarını öneririm

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kaanvercetti "buradan hiç spor yapmayan abilerime ve ablalarima da spora başlamalarını öneririm" Amerika da o kadar yavaş ve düzenli ki hayat ondan bu cümlenin cevabı amerikaya gidince yapıcaz. Türkiye de ise çok zor hatta imkansız. Metropol olan istanbul - ankara - bursa gibi illere ziyarete gidince herkes koşuyor yürüyen kimseyi göremiyorum. Kafasını kaldırmıyor yanında ailesinden birisi dursun geçer gider günaydın - merhaba - nasılsın soruları soramıyorlar. Yaşını bilmiyorum ama mirkelamın her gece şarkısına çektiği klip gibi insanlar.


  • @kaanvercetti Tavsiyeler icin tesekkur ederim! Su ana kadar malesef hic vucut gelistirme veya duzenli agirlik/body building calisma hevesim olmadi. Onceleri spor olarak bir sure cok aktifdim ve o zamanlar neredeyse sixpack sahibi olmak uzereydim ama o disiplini uzun sure devam ettiremedim. Bunda tabii ki yeme/icmeye duskunluk gibi faktorler de etkili oldu.

    Simdilerde ise doktorum hafif spor ve hafif agirlik tavsiye etti. Haftada genelde 3 gun yapiyorum, bazen 2 veya 4 gunde olabiliyor. Yaptigim zamanlar ise gunde yaklasik 1 saatimi aliyor.


  • @ayvalik10 Cok haklisiniz, Turkiye'de duzenli spor yapmak icin bir salona devamli gitmek veya belli bir alanda hobby gibi takipte olmak gerekiyor. Insanlar genelde is ve gecinme ihtiyaclarindan dolayi spora zaman ayirmiyorlar.

    ABD'de ise yine aynisini yapabilirsiniz ama imkanlar daha fazla. Benim tanidigim bircok kisinin evinde, genelde basementde, en az 1 veya 2 adet spor aletleri var. Yani disariya cikmadan da spor yapabiliyorsunuz. Yeter ki isteyin. Uyelikler ise genelde aylik $15-20 civari. Ayrica cok fazla state parklar var, her turlu yuruyus/kosu ve baska diger sportif faaliyetleri icra edebilirsiniz.


  • Bu ileti silindi!

  • Yıllar sonra tekrar spora başlamak istedim, hem üzerimde ki hamlığı atmak için hem de kilolardan kurtulayım diye. Fark ettiğim şey ise kesinlikle konfor alanından çıktıktan sonra gelen ağrılar oldu 😀 Her ne olursa olsun fit ve sağlıklı bir vücut şart, insan kendi vücuduna ne kadar iyi bakıyorsa yaşlandıktan sonra da vücudu ona iyi bakmaya başlıyor. İşin en büyük yükü sabır ve beslenme eğer bu ikisini birlikte yürütebilecek biriyseniz başarırsınız.

    Aktif spor hayatında olan arkadaşlar için ise demek istediğim son şey...

    Baaasss 😎


  • @Uçan-hollandalı ağrılar geliştiğini gösteriyor, birde sporu bıraktıktan sonra insan kendini kötü hissediyor, yakınımda salon olsa tekrar başlardım, spor yaptığım seneler hasta olmuyorum, yapmadığım sene grip eksik olmaz. 🙂

  • ⭐⭐

    Barfix cubuguyla goz goze gelip birbirimizden kaciriyoruz. bosuna para verdik 4 gunluk heves icin


  • @celica kapıya tutturulandan ise güvenemem ben onlara, ama çekemiyorsanız asılı kalın çubukta bir kaç gün sonra bir tane çekersiniz, sonradan sonraya her gün çeke çeke artar o.

  • ⭐⭐

    @Murat-4 Tuğla duvara montajladık yarından başlayacağım nasipse 😃


  • Jo Lindner isimli vücut geliştirici henüz 30 yaşında olmasına rağmen aort anevrizmasından dolayı 1Temmuz günü vefat etti. Sanıyorum ki normal dozların üzerinde alınan ilaçlardan ötürü bu tarz bir durum meydana geldi, birkaç gün boyunca göğüs ve boyun bölgesinde ağrılar oluşmuş ancak kendisi onemsememiş ve sonrasında durumlar bu şekilde ilerledi.

    images (1).jpeg


  • @Uçan-hollandalı bu tarz insanlar kendilerine ve kalplerine fazla yükleniyorlar, sonrasında ya kalp yetmezliği, kalp krizi veya benzer sebeplerden ölüyorlar, birde kim bilir ne ilaç ıvır zıvır kullanmıştır.


  • Evet bu spor gerçeten maliyetli bir spordur. Çok büyük hacimlere çıkacaksanız.
    Sağlığımız için iyidir ve sizin fiziksel yorgunluğunuzu aldığı kesindir. Çok yoğun bir iş gününden sonra kendinizin spor salonuna girerken ki bitkinliğinizi ve o spordan çıktığınızdaki enerjinizi hissedince çok şaşıracaksınız. Oysaki mantıken içeride muazzam performans ile kendinizi daha çok yoracak olacakken işler hiç de böyle olmuyor. Kendinizi daha maskülen ve stresten arınmış olarak bulacağınıza garanti veririm. Amacınızı doğru belirlemeniz şarttır. Yarışmalara katılmayacaksanız günlük öğünlerinizin bir tık üstüne çıkarak ideal görünümü yakalayacaksınızdır. Tabi bunda en büyük etkenlerden biri de fiziki yatlınlığınız.
    Spor candır ve mutlaka herkes yapmalıdır.
    Dipnot: Lütfen spor günlerinzin birinde mutlaka 15 -30 dk arası kardiyo ile kalp sağlığınızı da destekleyin. Bu kas gelişiminizi de doğrudan etkilecektir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

116
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum