Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Hala debit kart arasındaki farkı anlamaya çalışıyorum sanırım. Diyelim 1000Ş koydum, sonra 1000Ş kullandım. Yeniden para yüklemesi yapabileceğim değil mi?


  • @puer-corde Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:

    Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Hala debit kart arasındaki farkı anlamaya çalışıyorum sanırım. Diyelim 1000Ş koydum, sonra 1000Ş kullandım. Yeniden para yüklemesi yapabileceğim değil mi?

    Yatirdiginiz depozitoyu bloke ediyorlar. Sonrasinda normal bir kredi karti gibi kullaniyorsunuz.
    Yani 1000USD ile secure card aldiniz. Ay icerisinde 200 harcadiniz. Hesap kesiminden sonra ya 200un tamamini ya da minimum odeme tutarini odemeniz gerekiyor. Biz kredi puani olusturmak icin aldigimiz icin tutarin tamamini odemek daha akilci. Yatirdiginiz depozitodan kullanmiyorsunuz yani. Bir sure sonra depozitonuzun uzerindeki bloke kalkiyor, o parayi cekebiliyorsunuz. Karti aynen kullanmaya devam ediyorsunuz. Artik secure kart degil normal karta donusmus oluyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @puer-corde Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:

    Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Hala debit kart arasındaki farkı anlamaya çalışıyorum sanırım. Diyelim 1000Ş koydum, sonra 1000Ş kullandım. Yeniden para yüklemesi yapabileceğim değil mi?

    ek olarak, debit card'ta hesabinizda ne kadar para varsa o kadar kullanabiliyorsunuz. Sadece hesabinizdaki mevcut parayi kullandiginiz icin bir borc olusmuyor ve odeme yapmaniz da gerekmiyor.


  • @sadriabi Teşekkür ederim, şu an anladım. Son bir sorum daha olacak. Yatırdığımız miktarın önemi var mı? Mesela 100Ş koysam 100Ş mı kredi kartı limiti veriyor?


  • Evet limitiniz yatirdiginiz security deposit kadar oluyor. Galibe TD Bank’ta minimum 500$ olmasi gerekiyordu.


  • @sadriabi Çok teşekkür ederim. O zaman daha ciddi bir meblağ yatırmak gerekecek. Sevgiler.


  • @puer-corde ben 1000 yatirmistim. Blokeyi kaldirdiktan sonra kendiliklerinden galiba 1600$’a yukselttiler. Talepte bulunsan muhtemelen daha da arttirirlar.


  • Merhabalar, benim yine bir sorum olacak. Sistemi az çok gitmeden çözmeye çalışıyorum da, ilk başta hesap açıp secured card başvurusu yapacağımız zaman kredi puanı oluşması açısından çift olarak ortak hesap açıp tek bir karta mı başvurmak daha iyi yoksa ayrı ayrı hesaplar açıp ayrı ayrı başvurmak mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gallifrey Banka hesabının ortak veya ayrı olmasının kredi skoru açısından bir önemi yok. Pratikte ayrı ayrı kredi kartları olması daha iyi olur. Ancak eşlerden biri çalışmıyorsa diğerinin kredi kartına ek kart alınabilir. ABD'de ilginç olarak ek kart sahibinin kredi skoru da asıl kart sahibiyle birlikte oluşuyor. Yani ek kartı ayrı bir kredi kartı gibi değerlendiriyor.


  • Ev alabilmek için uygun olan credi skoru kaç olmalı ?


  • Kredi sorundan ziyade maaş lazım. 615 ve üstü ile alabilirsiniz. Faiziniz değişir

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Kredi Skorunuz Nasil Hesaplaniyor?

    Ornek olmasi acisindan kredi skorunun (FICO skorunuz) hesaplanma yontemini su sekilde aciklayayim... Oradaki her bolumun "yesil" renkli olmasi, FICO skoru icin ideal ya da ideale yakin oldugu anlamina geliyor. Eger ortalama ise "sari" renkli, kotu olsaydi "kirmizi renkli olacakti"...

    Bu arada bu asagidaki tabloda FICO8 yontemi kullanilarak skor hesaplanmis. Daha degisik yontemler de var, hepsi skor icin benzer sayilar verse de, sayilar birebir ayni olmayabilir. O nedenle farkli kaynaklardan skorlarinizi ogreniyorsaniz, tamamen ayni olmamasi durumunda sasirmaniza gerek yok (genelde 3-5 puan fark oluyor ama cok benzer oluyor).

    alt metni alt metni

    1. FICO Score

    794 cok iyi bir skor, hemen yukaridaki olcekte de gorebilirsiniz 740-799 arasi cok iyi, 800+ mukemmel kabul ediliyor. Mumkun oldugu kadar skorunuzu "yesil" alanda tutmaya calisin, kredi basvurularinizin onaylanma ihtimali ve odenecek faiz oranlarini boylelikle minimuma dusurmus olursunuz.

    2. Toplam Hesap Sayisi (%10):

    Burada 1-2 yerine toplam 8 kredi karti oldugundan, sizi guvenilir ve kredi verilebilir goruyor sistem ve puaninizi arttiriyor. Ne kadar cok "installment loans" ya da "revolving credit account" varsa o sekilde iyi yansiyacaktir kredi skorunuza. Hem toplam kredi hesaplarinizin sayisi (hem acik olanlar, hem de kapanmis olanlar) hem de sadece acik olanlarin sayisi puani etkileyecek. Ama sayilarini abartmaya gerek yok 🙂

    Amerikalilarin ortalama kredi karti sayisi kisi basi 2.69. Ne kadar karta sahip oldugunuzu kredi kartlarinizin toplam limiti ve aylik harcamanizin miktari belirlemeli. Ayrintili bilgi icin asagidaki bolumleri okumaya devam edin.

    3. Toplam kredi suresi (%15)

    Burada en eski kredi hesabinizin yasi, en yeni kredi hesabinizin yasi ve kredi hesaplarinizin ortalama yasi da aldiginiz puani etkiliyor, ilk birkac yil cok yuksek bir skor olmayabilir, 1. yili gectikten sonra sariya bir de 5. yili gectikten sonra yesile donuyorsunuz ve puaniniz hizli sekilde artiyor. Bu sure toplam skorunuzun %15'lik kismini olusturuyor.

    4. Sorgulanma sayisi (%10)

    Bir kredi aldiginizda, krediye basvurdugunuzda veya kredi limit yukseltmesi istediginizde kredi gecmisiniz ve skorunuz sorgulanir. Bu sorgularin sayisi cok fazla olursa, cok fazla kredi almaya calistiginizdan oturu daha guvensiz bir profil cizersiniz ve bu durum skorunuzu dusurur. Son 12 ay icindeki sorgu sayisi kredi skorunuzu %10 oraninda etkiler. Ardarda "credit limit increase" basvurusu yaparsaniz veya kredi karti basvurusu yaparsaniz bir sonraki aylarda kredi skorunuzun dustugunu farkedersiniz.

    5. Kredi yuzdesi kullanimi (%30)

    Bu yuzde, sizin toplam kredi limitiniz ve bunun % kacini kullandiginizla alakali. Ekranda %1 olarak gorunuyor, bu biraz dusuk bir kullanim, en yuksek kredi skoru icin bu kullanim oraninin %10 ile %30 arasinda olmasi tavsiye ediliyor. Eger %30'un ustune cikmaya baslarsaniz kredi skorunuz dusebilir. Boyle bir durumda kredi kartlarinin sayisini ya da limitini arttirip %10-%30 arasinda kalmak daha mantikli bir fikir olur. Ay sonunda kredi kartlarina olan toplam borcunuzun, toplam kredi limitinizin %10-%30 arasina denk gelmesi halinde kredi skorunuz hizlica artar. Bu kullanim yuzdesi skorunuzun hesaplanmasinda %30 etkili, oldukca ciddi bir oran, o nedenle kullanim oraniniza dikkat etmelisiniz. Eger kredi kartinizi cok kullaniyorsaniz, kullanimdan hemen sonra borclarin bir kismini odeyerek (ay sonundaki hesap kesim tarihini beklemeden), bankaya olan borc oraninizi dusurup yine yuksek bir kredi skoruna sahip olabilirsiniz.

    6. Gec odemeler (%35)

    Skorunuzu yuzde olarak en cok etkileyen kisim, borcunuzu kac kere gec odediginiz bilgisidir. Bu sayinin "0" olmasi idealdir. Bu hesap yapilirken hem son 1 yildaki, hem de son 7 yildaki odeme kacirma ve gec odeme sayiniz hesaplaniyor. Bu sayinin yuksek olmasi kredi skorunuzu olumsuz yonde etkiler. Ayni zamanda borcu odenmemis hesaplarda ne kadar borcunuzun oldugu veya iflas ve gec odeme durumlarinda collections'larda veya public record'lardaki negatif bilgiler de skorunuzu dusuren diger etkenler. Bu kisim skorunuzu %35 oraninda etkiledigi icin en cok dikkat etmeniz gereken kisim budur.

    Not:
    Eger skorunuzda supheli bir dusus gorurseniz ya da dogru olmayan bir bilgi farkederseniz hizli bir sekilde annualcreditreport.com adresinden kredi gecmisinizi sorgulatmaniz gerekir. Buradan 3 farkli kurumdan kredi gecmisinizi her yilda 1 kere ucretsiz sekilde elde edebilir ve sayfa sayfa inceleyerek neyin yanlis gittigini gorebilirsiniz. Eger gecmisinizde taninmayan aktiviteler gorurseniz ilgili kurumu haberdar edip, "fraud" basvurusu yapmalisiniz ki bu bilgiler kredi gecmisinizden silinsin.

    Not: bilgiler ilk post'a tasinmistir, guncellenmesi ya da bilgi eklenmesi durumunda sadece ilk iletideki bilgi degistirileceginden bilgileri oradan takip etmelisiniz.


  • Arkadaşlar benimde bir sorum olacak abd ye yeni geldim henüz ssn ulaşmadı elime. Kredi puanımıve kredi olaylarını hemen çözmek istiyorum. Eşim american vatandaşı birçok bankayla yüksek limitli çalışıyor. Onun benim adıma ek kart çıkarabilmesi yada başka birşekilde bana yardımcı olması krndi credit history imi oluşturmamda mümkün müdür??


  • Merhabalar, SSN geldikten sonra hangi secured kredi kartını önerirsiniz? İnternette Capital One ve Discover için güvenlik depozitosunu 1 yıl sonra hala ödemediği hakkında pek çok yorum okudum. Bunların çoğunun birbirleri için yürüttükleri karalama kampanyaları olduğunu düşünüyorum.

    Sizlerin hangi secured kredi kartının depozitosunu ne zaman geri alabildiğiniz hakkındaki deneyimlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.


  • @dev bank of america dan 6 ay sonra aldım depositi


  • @redur47 cevabınız için çok teşekkürler. Bank of Amerika secured kartlar için yıllık ücret alıyor. Sizden de aldılar mı?

    Acaba, Discover kart ile ilgili deneyiminiz oldu mu?


  • @dev Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:

    Merhabalar, SSN geldikten sonra hangi secured kredi kartını önerirsiniz? İnternette Capital One ve Discover için güvenlik depozitosunu 1 yıl sonra hala ödemediği hakkında pek çok yorum okudum. Bunların çoğunun birbirleri için yürüttükleri karalama kampanyaları olduğunu düşünüyorum.

    Sizlerin hangi secured kredi kartının depozitosunu ne zaman geri alabildiğiniz hakkındaki deneyimlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

    TD Bank. 6-8 ay gibi bir surede geri aldim.
    Yillik ucret yok.


  • @sadriabi cevabınız için çok teşekkürler. Gideceğim yerde TD Bank hizmet vermiyor 😞
    Ancak, bu bankanın hizmetlerinden pek çok kişi memnun. Başkası için faydalı bir bilgi olacağına eminim.


  • @dev evet benden de aldılar sanırım 45$ dı ve sanırım 1 kereliğine alıyorlar


  • @redur47 cevabınız için çok teşekkürler. Discover secured card ile ilgili iyi bir yorum alamazsam bende BoA'yı tercih edeceğim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

74
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum