• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Dev
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    D
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 17
    • En İyi 5
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Dev

@Dev

5
    İtibar
    329
    Profil Görüntülemeleri
    17
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Dev Takip etme Takip Et

Dev tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

sayın, @toprock öncelikle 6 aydan uzun süre kaldığınız her ülkeden Police Records denen belge isteniyor. Eğer kaydınız varsa açıklamanız isteniyor. Davaya karışmışsanız bununla ilgili belgeler isteniyor.

Bu Police Records belgesinin ismi her ülkede farklı. Türkiye'de "Adli Sicil Kaydı". Bulgaristanda tam olarak bu içerikte bir belge yok. Bu sebeple yerine "Свидетелство за съдимост" (Svidetelstvo za sudimost) denen belgeyi istiyorlar. Alıp teslim edebilecek durumdaysanız alıp teslim ediyorsunuz. Alamıyorsanız sebebini açıklıyorsunuz.

Zaten kayıtlarınızda bir şey çıkarsa bunları açıklayan başka belgeler de isteniyor. Kaydınızın temiz olması durumunda bu belge yeterli oluyor.

Benim anladığım bu şekilde. Daha önce dediğim gibi yanlış anlamışsam/söylüyorsam lütfen düzeltin.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      D
      Dev
    • RE: Kredi Skoru / Credit History

@sadriabi cevabınız için çok teşekkürler. Gideceğim yerde TD Bank hizmet vermiyor 😞
      Ancak, bu bankanın hizmetlerinden pek çok kişi memnun. Başkası için faydalı bir bilgi olacağına eminim.

Bankacılık içinde yayımlandı
      D
      Dev
    • RE: Green Card ile ABD'ye giriş yapmadan ev kiralamak/adres belirlemek

@RaVeNx, içinde söyledi: Green Card ile ABD'ye giriş yapmadan ev kiralamak/adres belirlemek

@crazycells bu ipostal1 gibi virtual adresler için görüşünüz nedir ?

Ben USPS denemedim, ancak UPS posta kutusu denedim. Bankalar ve bunun gibi pek cok kurum posta kutusunu adres olarak belirmenize engel oluyorlar (en azindan benim kullandiklarim)

Bu durumda USPS posta kutulari icin yapacak bir sey yok. Ancak UPS posta kutusu daha cok adres gibi gorunuyor. Bu sebeple birkac deneme ile adresi biraz farkilastirarak bu sorunu cozmeniz mumkun olabiliyor.

Ancak ben hizmet aldigim UPS hizmetinden cok memnun degildim ve 6 ay kadar sonra hizmeti sonlandirdim. Umarim siz benden daha iyi bir deneyim yasarsiniz.

Emlak içinde yayımlandı
      D
      Dev

@toprock benim lichna kartımın süresi yıllar önce geçmişti. Sadece orada kaldığım dönem için bu belgeyi istediğime dair bir dilekçe yazdım. Eğer geçerli lichna kartınız varsa işiniz daha kolay olacaktır. Zira Bulgaristan'dan oturumunuz varsa giriş çıkış sorun olmayacağı için size en yakın kentinden halledebilirsiniz.

Ancak AnkaraIV ile email ile görüştüğümde bu belgeyi Bulgaristan'dan almam gerekmediğini söylediler. Belgeyi neden temin edemediğimi mülakat sırasında açıklayabileceğimi ve memurun değerlendireceğini yazdılar. Dolayısı ile bu belge için çok telaş yapmaya gerek yok gibi. Ben yine de belgeyi almak için elimden geleni yapıyorum.

Benim sorunum, halihazırda bir oturumum olmadığı ve belgeyi alabilmek için 2-3 giriş yapmam gerekeceği (veya 1 hafta orada konaklamam gerekeceği) için konsolosluktan almayı seçtim. Büyük ihtimalle tek girişli vize vereceklerdi ve bununla uğraşmak istemedim. Tabiki hangi yolu kullanacağınız size kalmış.

Aşağıdaki sayfada BG Londra Büyükelçiliği sayfasında ingilizce olarak nasıl alınacağını açıklıyor. http://bulgarianembassy-london.org/consular-services/criminal-record-check/
      Adresi çok güven vermese de faydalı olabilir.

Bulgaristan Başkonsolosluğu Yeminli Tercüman Listesine buradan ulaştım http://www.bulgaristankonsoloslugu.org/bulgaristan-baskonsoloslugu-yeminli-tercuman-listesi
      Yukarıdaki her iki tercuman ile de görüşmüştüm. Bilgiler doğrudur.

@crazycells, bu forumdan o kadar çok bilgi aldım ki bu kadar faydam olsun istedim.

D
      Dev

Ben Bulgaristan'a 5 yıl öğrenci olarak ikamet etmiştim. Dolayısı ile 6 aydan uzun süre kaldığım için Bulgaristan'dan ingilizcesi Criminal Records olan свидетелство за съдимост belgesini almam gerekti. Aslında ilgili bilgiler Bulgaristan konsolosluk sayfasında mevcut ve bu belgeyi Bulgaristan dan temin etmek oldukça kolay olsa da birkaç (2-7) gün süren bir işlem. 2 kopyası 5 Levaya hazırlanıyor. Temelde aynı belgeler isteniyor.

Dolayısı ile bu dökümanı konsolosluktan alma yolunu tercih ettim. İstanbul konsolosluğunda kapıda insanları yönlendiren görevliler malesef istediğiniz işlemi içeriye doğru aktaramaya biliyor. Bu nedenle içeride konsolos ile konuşmak istediğinizi söyleyin ve bir şekilde içeri girip derdinizi onlara anlatın.

Gereken belgeler,
      1- Yabancı ID kartı (Lichna karta) (ve fotokopisi)
      2- Doğum sertifikası. Ben vukaatlı nüfus kayıt örneği alıp apostil eklettim. Sonrasında konsolos onaylı çeviri yaptırdım. Bu işlem 350 TL veya 70€ tutuyor.
      3- Durumu açıklayan bir dilekçe. Bulgarca olmalı.
      4- pasaport ve oturum damgalarının fotokopileri.
      5- Okulda gerçekten okuduğunuzu gösterir bir belge isteniyor. Okuldan öğrenci kayıt belgesi veya diploma. (Ve fotokopisi)

Konsolosluk ikna olduktan sonra döküman icin 55 TL + 160 TL apostil ücreti talep edilecek. Dökümanı hazirlamaları 2-15 gün sürüyor.

Her iki durumda da aldığınız belge 6 ay geçerlidir. Size Bulgarca döküman verilir. İngilizce'ye yeminli tercüme yaptırmanız gerekir.

Not: eğer elinizde lichna kartınız yoksa mutlaka Bulgaristan dan bu işlemi yapmanız gerekiyor. Konsolosluk yardımcı olamıyor.

Benzer durumda olanlara faydalı olması dileğiyle.

edit: Evrağı 20 gün sonra teslim alabildim.

D
      Dev

Dev tarafından gönderilen son iletiler

• RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@biranne, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhaba eşim ile birlikte turist vizesine başvurduk, ds 160 formunu çok aceleyle doldurdum ama sonlandirmadim ,ikimiz için ücreti yatırdım. Sormak istediğim şu Eşimin AAX ile başlayan uygulama adı kayıtlı bende ama kendiminkini fotoğraf çekmeyi unuttum ne yapabilirim?

DS160 numarasini degistirme sansiniz yok diye biliyorum. Bence konsolosluga ulasin, durumu aciklayin, belki DS160'i unlock edebilirler. Benim DS260 forumumda adres degistirmem gerekiyor demistim ve formu unlock etmislerdi. Boylece duzeltip tekrar gondermistim.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      D
      Dev

ikinize de tesekkurler @ahsenaydgdu ve @vartorian.

D
      Dev

@alberty, içinde söyledi: Green Card ile ABD'ye giriş yapmadan ev kiralamak/adres belirlemek

Merhaba arkadaşlar, Greencard'ın gideceği adres için Amerika'da bir tanıdığım yok. Bana yardımcı olabilecek var mı acaba forumda?

Kartinizi ulkeye giris yaptiktan sonra (sanirim 6 ay icinde) spiaris edebilirsiniz. Acele etmenize gerek yok. Bu kartin size ulasmasi zaman alabilir. Pasaportunuza islenen vize ile kartiniz elinize ulasana kadar her turlu islemi yapabilirsiniz. Vizenin uzerinde 1 yil I551 (permanent residency) card'a sahip oldugunuzun kaniti oldugu yazar.

Ancak daha once belirttiginiz (veya ulkeye giriste belirteceginiz) adrese social security cardiniz gonderilecek. Pek cok otel misafirlerinin postalarini alirlar ve kendilerine teslim ederler.

Emlak içinde yayımlandı
      D
      Dev

@RaVeNx, içinde söyledi: Green Card ile ABD'ye giriş yapmadan ev kiralamak/adres belirlemek

@crazycells bu ipostal1 gibi virtual adresler için görüşünüz nedir ?

Ben USPS denemedim, ancak UPS posta kutusu denedim. Bankalar ve bunun gibi pek cok kurum posta kutusunu adres olarak belirmenize engel oluyorlar (en azindan benim kullandiklarim)

Bu durumda USPS posta kutulari icin yapacak bir sey yok. Ancak UPS posta kutusu daha cok adres gibi gorunuyor. Bu sebeple birkac deneme ile adresi biraz farkilastirarak bu sorunu cozmeniz mumkun olabiliyor.

Ancak ben hizmet aldigim UPS hizmetinden cok memnun degildim ve 6 ay kadar sonra hizmeti sonlandirdim. Umarim siz benden daha iyi bir deneyim yasarsiniz.

Emlak içinde yayımlandı
      D
      Dev

@vartorian cevabiniz icin cok tesekkurler. konsoloslugun kendilerinin tarihleri one cektiklerini bilmiyordum.

Ancak rica etsem tam olarak hangi adimlarla onceki tarihleri kontrol etmem gerektigini yazabilir misiniz? yanlis birsey yapmak istemiyorum.

D
      Dev

Merhabalar, bugun annem icin basvuru yaptim ve Mayis 2023'e randevu alabildim. Acaba randevu tarihini degistirmek icin adimlar nelerdir, yardimci olabilir misiniz? Simdiden tesekkurler.

D
      Dev

@redur47 cevabınız için çok teşekkürler. Discover secured card ile ilgili iyi bir yorum alamazsam bende BoA'yı tercih edeceğim.

D
      Dev

@sadriabi cevabınız için çok teşekkürler. Gideceğim yerde TD Bank hizmet vermiyor 😞
      Ancak, bu bankanın hizmetlerinden pek çok kişi memnun. Başkası için faydalı bir bilgi olacağına eminim.

D
      Dev

@redur47 cevabınız için çok teşekkürler. Bank of Amerika secured kartlar için yıllık ücret alıyor. Sizden de aldılar mı?

Acaba, Discover kart ile ilgili deneyiminiz oldu mu?

D
      Dev

Merhabalar, SSN geldikten sonra hangi secured kredi kartını önerirsiniz? İnternette Capital One ve Discover için güvenlik depozitosunu 1 yıl sonra hala ödemediği hakkında pek çok yorum okudum. Bunların çoğunun birbirleri için yürüttükleri karalama kampanyaları olduğunu düşünüyorum.

Sizlerin hangi secured kredi kartının depozitosunu ne zaman geri alabildiğiniz hakkındaki deneyimlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

D
      Dev