Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Çok korkunç.. ufacık çocuk onlar neyin kini, öfkesi bu, 21 çocuk..


  • Korkunç bir olay. Üstelik bu saldırılar artık sıradanlaşmış bu ülkede. Wiki'de okul saldırıları listesine baktığınız zaman görüyorsunuz ayda 3-4 tane böyle olay oluyor. Lise olunca ve ölü sayısı 2-3 kişi ile sınırlı kalınca çok duyulmuyor sanırım.

    Son 10 yıla baktığınız zaman 100'lerce çocuk öldürülmüş.

    Bu durum, 2 küçük babası olarak ABD'ye gitmemek için benim adıma yeterli bir sebep.


  • çocuklar o kadar kötü bir şekilde öldürülmüş ki paramparça olan bedenleri tanınamadığı için anne babalardan dna istenmiş. kesinlikle bireysel silahlanmaya çok sert tedbirler getirilmediği müddetçe amerika'nın karanlık yüzü olmaya devam edecek bu olaylar. gerçi buna amerika'daki silah lobisi satılmıs senatörleri fonlayıp istedikleri gibi at koşturuyor ve bu katliamlar amerika'da "olağan"mış gibi algılanıyor artık ve bu daha da korkuncu.


  • Cevaplanması gereken çok fazla soru var. Saldırgan sabah 11.40'ta okula giriyor ve yaklaşık 1 saat boyunca polis müdahale etmiyor. Polis olay yerine 4 dakika sonra gelmiş. 1 saat uzun bir süre. Bu süre içinde aileler okulun önüne geliyor ve çocuklarını kurtarmak istiyor ancak polisler izin vermiyor ve ailelerden bazılarını tutukluyor. 1 saat geçtikten sonra özel bir polis grubu gelip sonunda müdalehe ediyor. Polis zamanında müdahale etseydi belki kimse ölmeyecekti. Bence bilerek müdahale edilmedi. Second Amendment tartışılsın diye.


  • Amerikadaki silah lobisi cok guclu ve her sene yuklu miktarda para dagitiyorlar. Raflarda bekkleyen yasalar var ama senotodan gecmiyor maalesef. Her eyalete gore degisiyor amacogu eyalette 18 yasini dolduran silah sahibi olabiliyor. Bunu da 2nd amendmant uzerinden mesru kılmaya calisanlar cok. Amerikada bu konuda cok tartisma var ve isin ilginc yani, iyi egitimli muhendislik vs okumus kisiler bile bunu savunabiliyorlar (silah sahibi olmanın hak oldugunu) . CA bu konuda fena degil gibi , bekleme suresi vs olarak ama gene de burada hersey mumkun. Silah konusu bu ulkeye gelmemek icin bir sebep olammali ama yasayacaginz eyaleti secerken tercihlernizi etkileyebilir.


  • @cnpist, içinde söyledi: Texas'ta ilkokulda saldiri - Robb Elementary School

    Amerikadaki silah lobisi cok guclu ve her sene yuklu miktarda para dagitiyorlar. Raflarda bekkleyen yasalar var ama senotodan gecmiyor maalesef. Her eyalete gore degisiyor amacogu eyalette 18 yasini dolduran silah sahibi olabiliyor. Bunu da 2nd amendmant uzerinden mesru kılmaya calisanlar cok. Amerikada bu konuda cok tartisma var ve isin ilginc yani, iyi egitimli muhendislik vs okumus kisiler bile bunu savunabiliyorlar (silah sahibi olmanın hak oldugunu) . CA bu konuda fena degil gibi , bekleme suresi vs olarak ama gene de burada hersey mumkun. Silah konusu bu ulkeye gelmemek icin bir sebep olammali ama yasayacaginz eyaleti secerken tercihlernizi etkileyebilir.

    🙂

  • ⭐⭐⭐

    Evet bende izledim okulun önündeki velilerin tepkilerini, İnsanlar yine de sınırını aşmamış ben empati kurmaya çalışıyorum heralde orda sinir krizi geçirirm kendimi yakardım izin vermeselerdi..

    bide okuduğum bir haber var sağ sağlim çıkan bir öğrenci zanlının bağıra bağıra güldüğünü söylüyordu gerçekten kalbim param parça oldu her gün bakıyorum yeni haberler var mı diye 🥺

    bir çocuk annesi olarak bu ve bunun gibi çocukların zarar gördüğü her olay beni çok etkiliyor. Hatta böyle bir dünya da yaşarken bir çocuk sabihi daha olunmalımı gibi düşünmeye başladım.. allah korusun bize bişey olsa gözüm çok arkada kalır evladımı düşünürüm..


  • @ahsenaydgdu Bir tane anne artık nasıl polis bariyerini geçtiyse okula giriyor ve kendi çocuklarını kurtarıyor. Bu olayda polisin görevini yapmadığı çok açık. Zaten kendileri de itiraf ediyor.


  • Neden hep okul basılıyor ? Bu manyakların sürekli public yerleri, alışveriş merkezlerini, özellikle de okulları basmasının altında yatan durum nedir ? Neden hep okul yani ? Neden sürekli okul baskını haberleri duyuyoruz Amerika'da ?


  • FBI eski ajanı Erdal Kaya yeni çıkan görüntüleri yorumluyor.


  • ..........


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum