Texas'ta ilkokulda saldiri - Robb Elementary School
-
@ahsenaydgdu Kesinlikle katılıyorum 2019 un bir gününde öğlen El pasado market saldırısı olmuştu akşaminda da başka bir yerde sokakda büyük bir saldırı olmuştu bencede birbirlerinden gaza geliyorlar maalesef
️ -
@Mansfield1 yavaş yavaş ölenlerin kimlikleri açıklanıyor 🥺 öğretmeni gördüm az önce..
uzun bi süre bu konuyu aşabileceğimi sanmıyorum
gerçekten yüreğim parçalandı ya çok acı -
@ahsenaydgdu bende maalesef çok etkileniyorum hele buffola saldırısı benim yaşadığım yerin 1 saat uzaklığındaydı ama hepsinden çok etkilendim bu yüzden öyle ki 3 gün acayip bir gök gürültüsü oldu ilk başda yakınlarımda bir yerde bomba saldırısı oldu zannetmiştim en iyisi bakmamak ama maalesef görüyoruz illaki
️ -
@Mansfield1, içinde söyledi: Texas'ta ilkokulda saldiri - Robb Elementary School
@ahsenaydgdu Ondan hemen öncede New york da metro saldırısı olmuştu maalesef bu ruh hastaları zaten hep güvenliğin az olduğu market,okul,kilise gibi yerleri tercih ediyorlar.
NYC'de iki tane oldu. Gecen ay subway trenin icinde cevreye rastgele ates acan biri vardi; 2 gun once de biri yine subway'de durduk yere silahini cekip bir adami gogsunden vurup oldurdu... fakat olen kisi sayisi 1 oldugu icin ulusal haberlere yansimadi maalesef...
https://www.theguardian.com/us-news/2022/may/23/man-shot-killed-new-york-subway-police
-
@crazycells Çok kötü o yüzden duymamışım demek Twitterda da bireysel silahlanmaya karşı şuan tepkiler var umarım buna bir çözüm bulunur.
-
Halkta o kadar cok silah var ki silah yasağı gelse bile fayda etmez. Baska nasil bir çözüm bulunur ben de bilmiyorum.
Çok üzücü… -
Korkunç gerçekten
Ailelerin halini düşünemiyorum. Amerika’yla ilgili en çok korktuğum şey bu bireysel silahlanma meselesi. Umarım bir değişiklik yapılır 
-
@crazycells Daha geçen hafta Kaliforniya'da kiliseye saldırı düzenlendi. Bir kişi öldüğü için dediğiniz gibi haberlere yansımadı.
-
Biden silahlanma ile ilgili bir konuşma yapmış, umarım yakın zamanda önlemler alınır. Bu haberler çok sık olmaya başladı, insanın psikoloji bozuluyor gördükçe.
-
Çok korkunç.. ufacık çocuk onlar neyin kini, öfkesi bu, 21 çocuk..
-
Korkunç bir olay. Üstelik bu saldırılar artık sıradanlaşmış bu ülkede. Wiki'de okul saldırıları listesine baktığınız zaman görüyorsunuz ayda 3-4 tane böyle olay oluyor. Lise olunca ve ölü sayısı 2-3 kişi ile sınırlı kalınca çok duyulmuyor sanırım.
Son 10 yıla baktığınız zaman 100'lerce çocuk öldürülmüş.
Bu durum, 2 küçük babası olarak ABD'ye gitmemek için benim adıma yeterli bir sebep.
-
çocuklar o kadar kötü bir şekilde öldürülmüş ki paramparça olan bedenleri tanınamadığı için anne babalardan dna istenmiş. kesinlikle bireysel silahlanmaya çok sert tedbirler getirilmediği müddetçe amerika'nın karanlık yüzü olmaya devam edecek bu olaylar. gerçi buna amerika'daki silah lobisi satılmıs senatörleri fonlayıp istedikleri gibi at koşturuyor ve bu katliamlar amerika'da "olağan"mış gibi algılanıyor artık ve bu daha da korkuncu.
-
Cevaplanması gereken çok fazla soru var. Saldırgan sabah 11.40'ta okula giriyor ve yaklaşık 1 saat boyunca polis müdahale etmiyor. Polis olay yerine 4 dakika sonra gelmiş. 1 saat uzun bir süre. Bu süre içinde aileler okulun önüne geliyor ve çocuklarını kurtarmak istiyor ancak polisler izin vermiyor ve ailelerden bazılarını tutukluyor. 1 saat geçtikten sonra özel bir polis grubu gelip sonunda müdalehe ediyor. Polis zamanında müdahale etseydi belki kimse ölmeyecekti. Bence bilerek müdahale edilmedi. Second Amendment tartışılsın diye.
-
Amerikadaki silah lobisi cok guclu ve her sene yuklu miktarda para dagitiyorlar. Raflarda bekkleyen yasalar var ama senotodan gecmiyor maalesef. Her eyalete gore degisiyor amacogu eyalette 18 yasini dolduran silah sahibi olabiliyor. Bunu da 2nd amendmant uzerinden mesru kılmaya calisanlar cok. Amerikada bu konuda cok tartisma var ve isin ilginc yani, iyi egitimli muhendislik vs okumus kisiler bile bunu savunabiliyorlar (silah sahibi olmanın hak oldugunu) . CA bu konuda fena degil gibi , bekleme suresi vs olarak ama gene de burada hersey mumkun. Silah konusu bu ulkeye gelmemek icin bir sebep olammali ama yasayacaginz eyaleti secerken tercihlernizi etkileyebilir.
-
-
Evet bende izledim okulun önündeki velilerin tepkilerini, İnsanlar yine de sınırını aşmamış ben empati kurmaya çalışıyorum heralde orda sinir krizi geçirirm kendimi yakardım izin vermeselerdi..
bide okuduğum bir haber var sağ sağlim çıkan bir öğrenci zanlının bağıra bağıra güldüğünü söylüyordu gerçekten kalbim param parça oldu her gün bakıyorum yeni haberler var mı diye 🥺
bir çocuk annesi olarak bu ve bunun gibi çocukların zarar gördüğü her olay beni çok etkiliyor. Hatta böyle bir dünya da yaşarken bir çocuk sabihi daha olunmalımı gibi düşünmeye başladım.. allah korusun bize bişey olsa gözüm çok arkada kalır evladımı düşünürüm..
-
@ahsenaydgdu Bir tane anne artık nasıl polis bariyerini geçtiyse okula giriyor ve kendi çocuklarını kurtarıyor. Bu olayda polisin görevini yapmadığı çok açık. Zaten kendileri de itiraf ediyor.
-
Neden hep okul basılıyor ? Bu manyakların sürekli public yerleri, alışveriş merkezlerini, özellikle de okulları basmasının altında yatan durum nedir ? Neden hep okul yani ? Neden sürekli okul baskını haberleri duyuyoruz Amerika'da ?
-
FBI eski ajanı Erdal Kaya yeni çıkan görüntüleri yorumluyor.
-
..........
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
36
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum