Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Ehliyet Almak

Sabitlendi Ehliyet ve Araba
2.2k 564 373.3k 438

• @Hayrettin-Yavuz ikisinde de vize suren kadar gecerlilik olmasi lazim. driver's license alman daha mantikli olacaktir diye dusunuyorum.

• edit.....

• Florida için driving testte dikkat edilmesi gerekenler neler?
    Yazılı sınavı geçtim
    Şimdi arabayla olan teste giricem
    Dikkat edilmesi gereken püf detaylar nedir

• @orcunorcun1881
    Bu kanalın videolarını izleyerek geçtim.
    https://www.youtube.com/channel/UC4sDTslgl8sPIzgxMbdO5Kw

Hatta 3 - 4 hata yapmama rağmen geçtim. Eski postlarda özet geçmiştim sınavım ile alakalı. --> *** Çok kolay almıştım, umarım siz de kolay alırsınız.

• cesurcanerC cesurcaner bu başlıktan bahsetti

• @Hayrettin-Yavuz benim yazma hatam olmus eger zaten driver's licence almaya hak kazanabilirsen verecekleri dokumanin adi "real id license" olarak geciyor sag ustte yildiz oluyor. tum haklari tek kartta topluyorlar gibi :)

• @cesurcaner Caner çok teşekkür ederim.Okudum mesajını da.İlk seferde geçmem lazım.Florida da her yer overbook.İkinciye kalmamam lazım
    İnşallah anlarım telefondan onların dediğini
    Bazen çok hızlı geliyor Amerikalıların konuşması anlayamıyorum.
    Eşimin konuşmasını anlıyorum çok rahat
    Onun yanımda olması bir avantaj olur

• @orcunorcun1881 Yani üzerinden yaklaşık bi 7 8 ay geçti sanırım. Şimdi covid kuralları da biraz rahatladı. Değişmiş olabilir ama o zamanlar öyleydi. Belki şimdi de o kurallar rahat geldiyse devam ediyorlardır umarım :D Başarılar. Bu arada dip not yanındaki insanı konuşmasına izin vermiyorlar. :D

• Merhabalar arkadaşlara bilgi vermek için yazıyorum
    Dün Floridada road teste girdim ve geçtim
    Eşimin yanımda olmasına izin vermediler
    Telefonla bağlanmadılar
    Direkt examiner arabaya geldi
    Çok kötü davrandılar hem işlemler sırasında hem de test esnasında
    Eşim kavga edecekti nerdeyse.Irkçılığı iliklerime kadar hissettim

Sınava girecek arkadaşlar çok da hafife almasın derim
    Çatır çatır bıraktılar önümdeki insanları

Ben geçtim inşallah da bir daha yolum düşmez dmv ye

@cesurcaner
    Bilgiler için çok teşekkür ederim

Benim ehliyetin tepesinde TEMPORARY yazıyor
    Exp 04/13/2024 yazıyor.

Bunun anlamı nedir ?
    Umarım 2024 te tekrar bu sınavlara girmek zorunda kalmam

• @orcunorcun1881 Enteresan bana da bir o kadar iyi davranmışlardı. Kadın gülerek 3 yanlış yaptın dedi dedim sinyal verdim ya yok ben görmedim. Peki dedim kusura bakmayın, merak etme geçtin dedi güldü. Benimkinde 2030 yılı exp. Hangi county de girdin acaba?

• @MySea diyelimki bir eyaletin ehliyetini, daha sonrada cdl ini aldık, sonra başka eyalete taşındık bütün ehliyet sınavlarına baştan bir dahami girecegiz

• @sanaldeniz Sinava girmiyorsunuz, address proof ve goz testi ile yeni eyaletin ehliyetini aliyorsunuz.

• @MySea teşekkürler

• @cesurcaner Yazılı sınava Palm beach gardensta girdim ordakiler çok iyi ve kibardı
    Hiçbir sorun yaşamadım orda

Road teste ise Westlake de girdim orası da Palm Beach Countye bağlı ama berbattı
    Hem çok bekledik
    Hem de tutumları çok kötüydü

Sanırım 2 sene sonra yenilemek gerekecek
    Ben öyle anladım
    Umarım tekrar sınava girmek durumunda kalmayız

• @orcunorcun1881 ben de ilk yazılıma palm beach gardensta girdim. Delray'de de sınava girdim. Road teste royal palm beachte girdim. Çok güzel geçti dediğim gibi. Westlake'i de bilmiyordum royal palm beach in dibiyimiş :D

• Merhaba, diyelim ki ben Work And Travel ya da Dil Okulu Programlarıyla Amerikaya geldim, change status yapıp süremi uzatırsam ya da tek program devam edersem ehliyet alabiliyor muyum? Yoksa sadece green card sahipleri ve vatandaşlar mı alabiliyor? Alınabiliyor ise nereden nasıl alınıyor acaba?

• @LEJERSEY bu konudaki 64. sayfada yer alan YouTube videosunu izlerseniz tüm sorularınızın cevabını bulabilirsiniz. (New Jersey için tabi ki)

• @MySea @sanaldeniz bazi eyaletlerde yazili sinava tekrardan giriliyor. Her eyaletin kanunlarinda degisiklikler oluyor. Mesela ben California'ya tasindigimda Minnesota ehliyetim vardi ama yazili testi tekrar almam gerekti.

• @yonca_2020 Sorry for you! California bu ulkedeki malesef en cins eyalet! :D

• @MySea ayni durumu Minnesota ya tasindigimda da yasamistim. Orada cok kar oldugu icin trafik kurallarida farklilik gosterebiliyor. CA'da ise bisiklet yollari fazla oldugu icin bazi dikkat edilmesi gereken hususlar var. O yuzden burada herkes yerlesecegi eyaletin DMV sayfasindan kurallari kontrol etmesinde fayda var.

• Merhaba,

Forumda Alabama'da ehliyet almak hakkında hiç bilgi yoktu, bu hafta ehliyet sınavlarını geçtim. Şöyle ki:
    1- Aşırı sakin bir eyalet olduğu için DMV'ye randevu almadan gitmeyi tercih ettim. Randevu ile de gidilinebilinir. Girer girmez karşımda bir görevli belirdi. Uluslararası ehliyetim olduğunu ama burada yaşamaya başladığımı ve ehliyete ihtiyacım olduğunu belirttim. Kiosktan sıra verdi ve beklememi söyledi.

2- 6 gişe bulunuyordu. Benim sıram yanınca gişeye yaklaştım ve durumumu belirttim. Görevli hanımefendi boy, kilo, göz rengi vs gibi özelliklerimi sordu ve fotoğrafımı çekti. Çok kısa bir göz testi var. Türkiye'de göz doktorlarının odasında bulunan harf tablosundaki bir sırayı birer gözüm kapalı olarak okumamı istedi. Sonrasında ise yazılı teste yönlendirdi.

3- Yazılı test için de 6 adet bilgisayar bulunuyor. Nakit ödenirse $5, kredi kartı ile ise $5.20 test ücreti var. 30 soruda 6 yanlış yapma hakkı veriyorlar, boş bırakabiliyorsunuz ve geçtiğiniz soruya da tekrar dönebiliyorsunuz. Hazırlanmadan gelmiştim ama kurallar zaten neredeyse aynı, tabelaları is mantık yürüterek tahmin edebiliyoruz. Sınav sonunda doğru yanlış sayısı yerine geçti/kaldı çıkıyor ve road teste girmeye hak kazanıyorsunuz. Sınavı geçemezseniz bir ödeme daha yapıp geçene kadar sınavı tekrarlayabilirsiniz.

4- Yazılı testi geçer geçmez direksiyon testinde boşluk varsa alabiliriz demişlerdi, şansıma boşluk da vardı ama araç sahibi yoktu. Direksiyon testi için araç sahibinin ehliyeti, kaskosu ve plaka numarası gibi bilgiler gerekiyor. Sınava giren kişinin araç poliçesinde veya sigortasında isminin geçmesine gerek yok. 2 gün sonrasına randevu alabildim. Sınav kolaydı, DMV önünde sınav sırası var. Sırada arabanın içinde hocanın gelmesini bekledim. Gelince önce sinyalleri ve kornayı kontrol edip ön koltuğa oturdu. 10 yıllık ehliyetimin olduğunu görünce sabahtan beri durmadan direksiyon testi yaptığını ve yorulduğunu, iyi ki bu seferin kısa geçeceğini söyledi ve yola çıktık. Yani road test için randevu saatini seçebiliyorsanız sabahın erken saatlerinde seçmemek avantaj sağlayabilir. Test çok uzun sürmedi, 3 nokta dönüşü bile yapmadık. Türkiye'de ne iş yapıyordun burada ne yapacaksın şehri beğendin mi vs sohbet ede ede 5-10dk arası yol gittik, normal sürüşün dışında bir mahalleye soktu ve sadece quick stop yaptık. Durduktan sonra geri geri gittik ve döndük. Dönünce arabayı park ettirip tebrik etti ve imzaladığı kağıdı ofise götürmemi söyledi.

5- İmzalı road test kağıdı ile DMV ofise girdim. Son işlem çok kısa sürdü. Memur organ bağışçısı olmak ister misiniz diye sordu ve $36 ödemeden sonra 1 aylık geçici ehliyetimi verdi. Ehliyetin aslı 30 gün içinde adresime kargolanacak.

Darısı ehliyet almayanların başına.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    H
    @JackFoxy Çok teşekkür ederim
  • Türk ehliyetini amerikada kaybetmek

Ehliyet ve Araba
    14
    0 Oy
    14 İleti
    5k Bakış
    ATS16A
    @dutperest Resmiyet kazanması adına e-devletten kayıp bildirimi yapabilirsiniz. https://www.turkiye.gov.tr/nvv-surucu-belgesi-kayip-bildirimi
  • Ehliyet icin Seattle’de adres ariyorum.

İlan ve Duyuru seattle ehliyet wisconsin
    1
    0 Oy
    1 İleti
    720 Bakış
    Ahmet EfiloğluA
    Merhaba yesilkartforum.com Ben ve 2 arkadasim Wisconsin’da work and travel yapiyoruz. Vize suremiz bitmeden 5 yillik Us ehliyeti almak istiyoruz, bunun icinde Seattle’de adres gostermemiz gerekli. Adres konusunda yardimci olabilecek, sonrasinda ehliyeti bize gondermekte yardimci olacak ev sahibi ariyoruz. 25 Agustos’ta Seattle geliyoruz, oneri ve cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.
  • Out of Status Durumunda Ehliyet Almak

Ehliyet ve Araba
    19
    1 Oy
    19 İleti
    3k Bakış
    Betfair39B
    @crazycells, içinde söyledi: Out of Status Durumunda Ehliyet Almak @DustyBlue, içinde söyledi: Out of Status Durumunda Ehliyet Almak @crazycells cok ilginc aslinda bu durum, ulkeye yasal yolla ve kimligin belli sekilde girersen ehliyet alamiyorsun. Daglari, tepeleri, denizleri asip kacak ve kimsin necisin belli olmadan giris yaparsan ehliyet veriyorlar. Bence ilginc degil :) Ulkeye turist olarak gecici gelen birinin ehliyet almasina gerek yok, ama bu ulkede yasal olmasa da yillarca kacak yasayan ve artik tam anlamiyla "Amerikali" olan insanlar var. Bu insanlara "cuzzamli"ymis gibi davranmak yerine, bu sekilde yasalarla topluma kazandirmak daha dogru degil mi? :) Ayni durumun bir benzeri Green Card lotosunun kendisi :) Amerika'da yillarca vize ile yasamis, calisan ve ABD toplumuna ve kulturune tamamen alismis biri kolay kolay Green Card alamiyorken, ya da Green Card basvurusu reddedilebiliyorken; cekilisle rastgele secilmis, ABD'de hic yasamamis, ingilizce bilmeyen biri Green Card alabiliyor :) Bu ilginc gelmiyorsa, digeri de gelmemeli... Bu tur yasalarin toplumda sistemden dolayi olusmus problemleri -gecici olsa da- cozmek icin konuldugunu dusunuyorum ve destekliyorum :) Verdiğiniz iki örnek birbirinden çok alakasız. Greencard la gelen birisi güvenlik adımlarını geçerek cebine para koyarak geliyor ,meksika sınırını geçen birisi ise adı sanı olmadan pasaportu dahi olmadan gelip ehliyet alabiliyor.Bu adam nedir necidir ne değildir DMV mi sorgulayacak bunu? Ülkedeki en leş kurumdan bahsediyoruz en iyi DMV ye gitseniz 3 saat sıra bekliyorsunuz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k