-
@bugrathewise henüz gidememiş olsam da benzer durumdayız. Çılgınlarca sevinmeme rağmen evi tek başıma geçindirdiğim için ilk etapta tereddüt etmiştim.
Bana kıyasla 2 avantajınız var. 1- Yaşınız daha genç, 2- Bugüne kadar yaptığınız işleri Amerika'da yapıp çok daha fazla para kazanabilirsiniz.
Ben hayatımda bu tarz işler yapmadım, uzun vadede yapamayacağımı da biliyorum :) Garson olurum, bulaşık yıkarım diye kendimi kandırmıyorum. Ama ilk 1 sene ne zorluk çekilecekse çekerim düşüncesindeyim. Elbette hayal ve hedeflerim var.
Ortak noktamız bekar ve yalnız gidecek olma durumumuz. Burada kişisel özellikler gibi farklı dinamikler de devreye giriyor. Ben sakin bir şehir isterim, başkası gece hayatı ister, başkası parti şehri ister, kimi genç nüfus ister. İyi yanı; A eyaletine gidip baktık olmuyor, B eyaletinde deneyebiliriz. Benim gönlümde Florida var. Ama tanıdığım kimse olmadığı için mantık Houston veya Austin/TX diyor. Çünkü çoğumuza başlangıç için en mantıklı eyalet Teksas gibi gözüküyor. İş imkanları, göçmen nüfusu, düşük vergi gibi dinamikler devreye giriyor. Sağlık hizmetleri pahalı olduğundan sıcak eyalet tercih edenler de var. Sizin düşündüğünüz Chicago bence çok güzel bir şehir, gönlünüz oradan yanaysa araştırmakta fayda var. Youtube'da izlediğim 4 Türk yayıncıda da Chicago'nun yaşanabilir bir şehir olduğu izlenimi uyandırmıştı bende.
-
@bugrathewise Bildiğim kadarıyla Florida, New Jersey ve Illinois'ten daha ucuz bir yer.
-
@Stiff, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi
@bugrathewise henüz gidememiş olsam da benzer durumdayız. Çılgınlarca sevinmeme rağmen evi tek başıma geçindirdiğim için ilk etapta tereddüt etmiştim.
Bana kıyasla 2 avantajınız var. 1- Yaşınız daha genç, 2- Bugüne kadar yaptığınız işleri Amerika'da yapıp çok daha fazla para kazanabilirsiniz.
Ben hayatımda bu tarz işler yapmadım, uzun vadede yapamayacağımı da biliyorum :) Garson olurum, bulaşık yıkarım diye kendimi kandırmıyorum. Ama ilk 1 sene ne zorluk çekilecekse çekerim düşüncesindeyim. Elbette hayal ve hedeflerim var.
Ortak noktamız bekar ve yalnız gidecek olma durumumuz. Burada kişisel özellikler gibi farklı dinamikler de devreye giriyor. Ben sakin bir şehir isterim, başkası gece hayatı ister, başkası parti şehri ister, kimi genç nüfus ister. İyi yanı; A eyaletine gidip baktık olmuyor, B eyaletinde deneyebiliriz. Benim gönlümde Florida var. Ama tanıdığım kimse olmadığı için mantık Houston veya Austin/TX diyor. Çünkü çoğumuza başlangıç için en mantıklı eyalet Teksas gibi gözüküyor. İş imkanları, göçmen nüfusu, düşük vergi gibi dinamikler devreye giriyor. Sağlık hizmetleri pahalı olduğundan sıcak eyalet tercih edenler de var. Sizin düşündüğünüz Chicago bence çok güzel bir şehir, gönlünüz oradan yanaysa araştırmakta fayda var. Youtube'da izlediğim 4 Türk yayıncıda da Chicago'nun yaşanabilir bir şehir olduğu izlenimi uyandırmıştı bende.
Öncelikle çok teşekkür ederim :) Chicago'da yaşayan YouTube yayıncılarından dolayi ben de yönümü oraya cevirdim. Genel olarak partilemeyi seven biri değilim, evcimen biriyim yani maksimum gider bir pubda maç izlerim.
Cok sıcak yerler beni hasta ediyor açıkçası. Çoğu kişi de Houston taraflarina gitmiş ama ulaşım açısından ilk zamanlar kolay bir yerde olmam gerekecek. Büyük ihtimalle ilk geldiğimde araç alamayabilirim.
Öte yandan New Jersey'de ehliyet olaylarının da kolay olmasi cezbediyor beni.
O zorluğu mecbur çekeceğiz. Burada zaten çekiyoruz. Bekar veya genç olsam da ev gecindirmek otomatik olarak evli olmak gibi bir sey zaten :)
-
@sadıkkurtoglu, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi
@bugrathewise Bildiğim kadarıyla Florida, New Jersey ve Illinois'ten daha ucuz bir yer.
İş, kira ve ulaşım imkanlari nasıldır acaba.. Arastirilmasi gereken cok sey var çıkana kadar arastiririm artik :)
-
@Mayki Harika bi siteymiş. Teşekkürler
-
Şunu da belirtmeden geçemem. Bizim sokak kedileri ve köpeklerine kurban olsun bir çok ülke ve insan. O zavallıların seçimi değil sokaklarda heder olmak, ama en azından esnafı, eşrafı bi şekilde bakıyor ve kısa olan ömürlerini yaşam kaygısıyla bir şekilde geçiriyorlar. Toplayıp zehirlemekten çok daha insani bir yaklaşım. Neyse bu konu bi yana, benim en büyük korkum hamam böceği ve genel anlamda böcekler. Ciddi fobim var bu konuda. Austin TX'a iş yerimle transfer olmak istiyorum fakatb u konu çok aklımı kurcalıyor. Bu konuda bilgi verebilecek olan, deneyimi olan arkadaşlar paylaşımda bulunabilir mi?
-
@heroinchains Sanırım bu başlık ilginizi çekecektir.
-
@Programmer Teşekkürler, içim çekile çekile okudum :)))
-
@heroinchains bende florida new orleans ve teksası bu sebepten eledim nereye gidicez bilemiyorum😂
-
@heroinchains Aslında bu böcek konusu beni de çok rahatsız eden bir konu. Ama bedeli ödenerek düzenli ilaçlama ile kurtarılabilir diye düşünüyorum.
-
Arkadaşlar selam j1 internship ile Houston Uptown da bir otelle görüşme halindeyim. Houston hakkında bilgisi olan varsa bilgilendirirse çok sevinirim. Uptown nasıldır ? Yaşayan veya yaşamış kişiler yazarsa çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.
-
@eyuphanyl Yaşayanlara daha bilecektir ama internetten baktığım kadarıyla Yukarı Ayrancı (:beaming_face_with_smiling_eyes: ) pardon Uptown lüks bir muhite benziyor. Takma adı Galeria imiş. Daha çok iş dünyasının olduğu bir yermiş. İşin içinde Fransız mutfağı da varsa tamamdır. Benim fikrim iyi olur gibi.
Bu arada turizm sektöründe Florida veya Los Angeles daha iyi olmaz mı sizin için ? Karar sizin tabi. Umarım başarılı olursun. -
@Programmer Floridayı özel sebeplerden dolayı istemiyorum... Los Angeles ise çok pahalı, tutunabilir miyim bilmiyorum.
-
@eyuphanyl Hayırlısı olsun o zaman.
-
@ahsenaydgdu Hiç sormayın vallahi, benim de en yüksek ihtimalli olan şirketle gidebileceğim HQ Austin'de. Bu konudan dolayı kara kara düşünüyorum :) Doğada, parkta, göl kenarında inanın tamamım ama evde ya da ev girişinde binada vs gördüm mü bayılacak gibi oluyorum.
-
@heroinchains bugun bi snap gördüm florida da evin camına kurbağa yapısmıs baya uyuyor gözleri kapalı falan rengi resmen acık yesil cizgi filmlerdeki gibi gözlerime inanamadım :( buna alısabileceğime inanmıyorum.
-
@ahsenaydgdu Ah o florida miami tarafının doğası zaten. ben şok :O
-
@eyuphanyl uptown Houston 'ın en güzel yerlerinden biri. Oraya yakın bir apartman tutarsanız rahat edersiniz.
-
@eyuphanyl vallahi ben şu an dediğiniz bölgedeyim. Burası harika evler çok uygun ve güzel gerçekten. Asla pişman olamayacağınızı düşünüyorum. Açıkçası beklentimin çok üstünde bir yer
-
Ben Austin diyordum hep ama dün bir baktım havuzlu+klimalı ev yok desem yeridir. 2 tane ilan buldu ikisi de +3m usd idi. Aynı aramayı Houston için yaptım bu sefer 300 bine de buldu 700 bine saray yavrusu falan buldu.
Austin niye bu kadar pahalı ki?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
7
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum