Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    Günaydın herkese, 18 yaş altı çocuğu olan ve ilk defa pasaport çıkartacaklar için bir bilgi vermek istiyorum, bilenlerde vardır kesin ama olsun.
    18 yaş altı öğrenci çocuklar için pasaport da sadece defter bedeli ödeniyor(225 TL) ve en fazla 5 yıllık veriliyor.
    Sistemde öğrenci olduğu gözüküyor ama siz yinede öğrenci belgesi alın okuldan ya da e devletten , ayrıca internet vergi dairesinden defter bedelini ödeyebilirsiniz.
    Nüfus müdürlüğüne anne ve babanın beraber gitmesi gerekiyor.


  • @pistolstar biz de benzer bir dertten muzdaribiz malesef. Pasaport basvurusu için Oregon'dan LA'e gittik. Başvuru sırasında kimse bize pasaportları posta ile almak isteyip istemediğimizi sormadı. Biz de zaten posta ile gönderecekler herhalde diye, sormak aklımıza bile gelmedi. 1-2 hafta kadar önce eposta ile pasaportlarımızın konsolosluğa ulaştığı haberini aldık. Pasaportlarımı posta ile göndermelerini talep etmek için hala konsolosluğa ulaşmaya çalışıyoruz. Telefonları açan yok. Epostalara da cevap gelmiyor. Biz de hala şaşkınız. Oregondan gidip elden teslim almaya zorlanmayız umarım. Haziran sonu Türkiye uçuşumuz var. Umarım bu işi bir an evvel çözüme kavuşturabiliriz.


  • @kalimdor merhaba, [email protected] adresine e-posta gönderin. Yardımcı olacaktır. Ben gidip kendim teslim aldım çünkü uçuşum Los Angeles’tandı.

    Konsolosluk sizden önce kendi pasaportunuzu kargolamanızı istiyor, onu iptal ettikten sonra da eski ve yeni pasaportunuzu iptal için gönderdiğiniz kargodaki adrese postalıyorlar. Tabi tüm gönderim ücretlerini siz ödüyorsunuz.


  • @pistolstar Merhaba pistolstar. Cevap için çok teşekkürler ederim. Mesaji hem konsolosluk adresine hem de Cevher Bey'e göndermiştim. Bu hafta da cevap gelmezse, tekrar bir mesaj göndereceğim. Posta ödemelerini karşılamak problem değil. Süreci bir işletebilsek bizim için yeterli.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Benim pasaport Ekim ayında suresi doluyor. Pasaportu yenileyip mi vizaya basvurmak gerekir acaba. Yeniler isem mayıs- Ekim arası süre çöpe mi gidecek. Yani teorik olarak bu 6 ay için iki kere para mı vermis olacagım

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • arkadaslar e-devlette pasaport durumunu kontol ettigimde cikan "Pasaportunuz kişiselleştirildi, dağıtıma hazır." cumlesinin tam olarak anlamini bilen var mi? Oglanin pasaportu icin 04/27'de basvurduk hala bekliyoruz, 199'u aradim twitterdan da ulastim ama hala sonuc yok.
    tesekkurler.

    gelisme : e-devlette ibare degismemesine ragmen pasaport konsolosluga ulasti.

  • ⭐⭐⭐

    Merhaba arkadaşlar, son zamanlarda pasaport başvurularının üstünden aylar geçmesine rağmen hala pasaportunu alamamış kişiler olduğunu duyuyoruz. Bu konuyla ilgili deneyimimizi paylaşmak istiyorum.
    Eşim ve ben yeşil pasaport sahibiyiz ve normalde 21 Aralıkta B1/B2 vize mülakatımız vardı, geçen hafta randevu sisteminde boşluk bulunca randevumuzu 12 Ağustos tarihine çektik. Aslında Eylül başında Avrupa turu satın almıştık ama vize mülakatında pasaport boş görünmesin diye 6 Ağustos İtalyaya gidiş, 8 Ağustos Almanya’dan dönüş bileti aldık. Maalesef İtalya’daki son günümüzde çantamız çalındı ve pasaportlarımız da gitmiş oldu😟
    Hemen bulunduğumuz yerdeki konsoloslukla görüştük geçici pasaport çıkartıp İtalya’dan Almanya’ya sonra da Türkiye’ye geri döndük. Dün yani 9 Ağustosta durumumuzu anlatır dilekçeyle birlikle İl nüfus müdürlüğüne yeni pasaport başvurusu yaptık. Asıl olay buradan sonra başlıyor. Normalde 3-5 günde pasaportlar basılırken son aylarda bu süreç epey uzamış bulunuyor. Bizim de 12 Ağustos’ta vize mülakatımız olacağı için acele olarak pasaportu almamız gerekiyordu. Daha önce Ankaradan elden hızlı bir şekilde pasaportun bastırıldığını duymuştuk ama detayları tam olarak bilmiyorduk. Burada da devreye sağolsun @denizci10 kardeşim girdi, bütün bildiklerini bize anlatınca sorunumuzun sadece bu yolla çözülebileceğini anladık.
    Pasaportun nasıl hızlı alınabileceği konusuna gelirsek şu şekilde oluyor. Önce Nüfus müdürlüğünden pasaport başvurusu yapılıp gerekli evrakları teslim ettikten sonra e-devletten başvuru durumu kontrol edildiğinde ‘basım öncesi kontrol aşamasında’ durumunda olması gerekiyor, bunun için de sanırım başvuruyu yaptıktan sonra nüfüs müdürü veya yardımcısının onay vermesi gerekiyor çünkü bizim müdür yardımcısı evraklara onay verdikten sonra e devlette bu aşamaya geldi. O aşamadan sonra Ankara’da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne bağlı pasaport basım merkezinin arka kapısında sabah erkenden sıraya girip görevli kişiye neden acil ihtiyacınız olduğunuzu gerekli belgelerle(uçak bileti, tur rezervasyonu, konsolosluk mülakat randevusu vb) gösterip isim yazdırmanız gerekiyor. İsminiz listeye alındıktan sonra belli bir saat söylüyorlar o saatte bahsettiğim yerin arka tarafındaki PTT Lalegül şubesinden pasaportu alabileceğinizi söylüyorlar. Listeye adı yazılan herkesin pasaportu mutlaka o gün basılıyormuş. Hatta biraz önce bir görevli ile görüştük sabah saat 7:00dan 16:00a kadar başvuru alınıyormuş ve 17.30 a kadar basım işi devam ediyormuş ve günde 1000den fazla başvuru oluyormuş. Yine de bence garanti olsun diye erken gitmekte fayda var.
    Diğer bir konu da şu, bize başvuru yapmadan önce neden acil ihtiyacımız olduğunu belirten bir dilekçe yazmamızı ve elden teslim almak istediğimizi mutlaka belirtmemizi söylemişlerdi, biz de o şekilde dilekçe yazdık ama buraya geldiğimizde sıradaki insanlar ile konuşunca öyle bir dilekçesi olmayıp aylardır bekleyenlerin de gelip gerekçelerini bildirdikleri durumda listeye alındıklarını gördük.
    Biz sabah 06.52 de kapıdaydık ve önümüzde 15-20 kişilik bir sıra vardı. Saat ilerledikçe kuyruk daha da arttı. 7.20 gibi kapıyı açtılar sıra hızlı ilerledi ve bize sıra geldiğinde kimliklerimizi aldı be neden erken istiyorsunuz dedi biz de pasaportlarımızın çalındığını ve bu cuma günü vize mülakatımız olduğunu söyledik ve italyadan aldığımız polis raporunu ve vize mülatımızı gösteren ekran görüntüsünü gösterdik, görevli bunların fotoğrafını çekti ve 11:30 da PTT lalegül şubesinden pasaportumuzu alabileceğimizi söyledi. Şimdi saatin gelmesini bekliyoruz umarım sıkıntısız bir şekilde pasaportlarımızı alırız ve evimize geri döneriz 🙏🏻
    Acil pasaport ihtiyacı olanlar varsa bu yöntemi deneyebilirler, şimdiden kolay gelsin…

  • ⭐⭐⭐⭐

    @dytmelek az önce aldığımız son bilgiyi paylaşıyorum.

    Screenshot_20220810-123707_Instagram.jpg

    Yine de beklemek istemeyenler Ankara ya gidebilir arkadaşlar.

  • ⭐⭐⭐

    @denizci10 çok iyi haber herkes kavuşsun pasaportuna🙏🏻 Bence de bizim gibi çok kısıtlı zamanı olanlar Ankara’dan elden alma fikrini değerlendirebilir 👍🏻

  • ⭐⭐⭐⭐

    @dytmelek kesinlikle sizin durumunuz zaten çok özel bir durumdu. Çok şükür hallettiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @denizci10 Arkadaşlar bugün biz de pasaportlarımızı elden almak için Ankara ya geldik. Öncelikle adresi paylaşayım.

    Screenshot_20220811-092002_Maps.jpg

    Burayı konum olarak seçerseniz navigasyon sizi Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kapısına getiriyor ve o kapıdan geçmenizi istiyor. Böyle yapmayacaksınız onun önünden geçip ilk sağdan dönüp sonra tekrar ilk sağdan dönerseniz 100 metre ileride sağ tarafta konteyner bir binaya ulaşacaksınız. Bu arada kapısına kadar araba ile gidebilirsiniz tam karşısında ücretsiz arabayı koyacağınız yer var. Orada sıra göreceksiniz muhtemelen. Biz 07.20 de oradaydık 08.00 da kapıyı açıp işleme başladılar. 3 bankoda işlem alıyorlar soldaki 2 banko yeşil için sağdaki tek banko da bordo pasaport için.

    Şimdi gelelim asıl önemli mevzuya. Buradan pasaport bastırıp hemen almak için acil bir işiniz olmalı. Mesela uçak biletiniz, otel rezervasyonu gibi. Davetiye, mektup gibi afaki soyut şeylerle size pasaportunuzu vermiyorlar. Abartma canım sende diyenler olabilir. Önümüzde 4 kişi vardı 3 üne vermediler. Bizim de mazeretimiz yoktu ondan stres olduk. Bu arada herkes ispat etmek için kağıt falan getirmiş. Otel rezervasyonu ya da uçak bileti gibi. Ya da @dytmelek gibi konsolosluk mülakatı randevusu gibi. Önümüzdeki kişilerin başvurusunu kabul etmedikleri için biz de hemen çözüm düşündük. Burada hemen kıvrak bir manevra yaptım ve booking.com dan ücretsiz iptal ve ön ödeme istemeyen bir otel rezervasyonu yaptırdım 1 günlük. Kredi kartı bilgilerini girdim fakat otelde ödeme seçeneğini seçtiğim için ödeme almadı benden. Sıra bize geldiğinde ise mailime gelen rezervasyon onayını gösterdim. Görevli memur telefonumdaki otel rezervasyonu ve kimliklerimizi alıp telefon ile fotoğraf çekti. Sonrasında da t.c.kimlik numaralarını alarak işlemimizi yaptı. İşlem zaten 1 dk sürüyor. Sonrasında 11.30 ta lalegül postanesinden alabileceğimizi söyledi. İşimiz biter bitmez booking.com a girerek rezervasyonu iptal ettim böylece işimizi ücretsiz ve kolayca halletmiş oldum. Rezervasyonu iptal etmeyi unutmayın ayrıca iptal olduğunu da mutlaka kontrol edin.

    Bu satırları postane için beklerken yazıyorum postane sonrasında devamını yazarım.

  • ⭐⭐⭐

    @denizci10 hayırlı olsun Orçun pasaportunuz 🙏🏻 İyi düşünmüşsünüz otel rezervasyonunu 👍🏻 Biz dün girdiğimizde tek banko vardı, demek ki yoğunluk yaşanıyor 3e çıkarmışlar, iyi de olmuş 👍🏻

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   dytmelek dytmelek 

  • Benim adım Muhammet Ali soyadım başvuruda ismimi nasıl yazayım pasaporttun alt kısmında TUR>>>..........>>>>MUHAMMET>>ALI>>>> yazıyor bu yazılan gibi yazayım Ali kısmını ortancı isim kısmına mı yazmam lazım

  • ⭐⭐⭐

    Resmî bütün başvurularda isminizi normal karakterlerde yazmanız gerekiyor. @Muhammet-Ali


  • @waterman nasıl yani başvurada First Name kısmına : MUHAMMET ALİ diye mi yazmalıyım
    yoksa MUHAMMET ALI diye mi yazmalıyım

  • ⭐⭐⭐

    Konuyu yanlıs yerde soruyorsunuz zaten uygun başlıklar altında sorularınızı sorun. Muhammet Ali olması doğru olan. @Muhammet-Ali



  • Amerika'da devlet üniversitesinde calisan akademisyenler yesil pasaporta başvurabilir mi?


  • GC çekilişine katıldım ama pasaportum yok daha önce yoktu yani. Düşük ama bir ihtimal GC çekilişini kazanırsam D260 forumunu doldurmak için pasaport gerekiyormuş. GC kazanmadıktan sonra şu an için pasaporta ihtiyacım yok. D260 formunu geç doldurmak sorun olur mu çünkü okuduğum kadarıyla pasaport almak için başvuruda bulunduktan 10-15 gün sonraya kadar sürebiliyormuş. Sonuçlar açıklandıktan sonra kazanıp kazanmadığıma göre çıkartmayı düşünüyorum ek masraf olmasın diye. Bu sefer de d260 formunu geç doldurduğum için konsolosluk için sıra gelmezse ya diye düşündüm. Bir de pasaport alamayanlar var galiba, alamama ihtimalim var mi pasaportu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

  • 8
  • 41
  • 4
  • 9
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum