Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @oğuzhan-kanbay güncel pasaportunuz ile formu doldurabilirsiniz. Mülakata giderken yeni pasaportunuz ile şu an elinizde olanı götürürursunuz. Ayrıca, lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.


  • @ahmet_ formu doldurtuktan sonra çıkardık diyebilirsiniz. Zaten pasaportun basım tarihi ile DS-260 submit tarihini karşılaştırinca bunu rahatlıkla anlamak mümkün.


  • @Darwin bu konunun ilk sayfasını okuyun lütfen. Orada yönlendirme mevcut.


  • @I-E-E Ayrı ayrı submit edebilirsiniz. Bu arada submit ettiğiniz formu tekrar kendiniz acamazsiniz. Bundan dolayı eşinizin formunu kısa sürede dolduracaksaniz ikisini beraber submit etmek daha mantıklı olabilir


  • @nerminklc aynı email adresini yazmanız sorun olmaz. Süreç asıl talihlinin emaili uzerinden ilerliyor. Size gelen email DS-260 doldurdugunuzu gosteren bir konfirmasyon ve bahsettiğiniz alandan DS-260 formunu indirmeniz de mümkün. Bu arada emalinizin spam/junk dosyasını kontrol ederseniz iyi olur. Gelecek emailin konusu U.S. DoS - CEAC Confirmation olmalı.


  • @datanist teşekkürler


  • @baran-bozdogan Sorun olmaz. Zaten siz öğrenim olarak yeterlilik sağlıyorsunuz.


  • Selam millet bn ABD'li bı hatunla tanıştım Eylül'de buraya tatile gelcek hem tanışmış oluruz dedi dün bayağı konuştuk çok iyi güler yüzlü iyi bı hatun yani tripte atmiyo ilk defa trip atmayan bı kız gördüm küçük bir güzellik salonu var California da yasiyo tavsiyelerinizi alabilitmiyim neyapmaliyim teşekkürler


  • telegrama nasıl katılıyoruz acaba ?


  • Merhaba, öncelikle tüm Dv2023 talihlilerine tebrikler ve bol şanslar. Bilgilerini paylaşan değerli arkadaşlara çok teşekkür ederim.
    Benim sorum "Daha önce vize reddi aldınız" mı sorusuyla ilgili. Üniversite öğrencisi iken-2010 yılında- Work and Travel programı için vize başvurusunda bulunmuştum ve başvurum redd olundu. Bana geçerli spesifik bir sebep söylendiğini hatırlamıyorum. Dolayısıyla vize reddi aldınız mı sorusunda "evet" kutucuğunu işaretlediğimde açılan açıklama kısmına ne yazacağımı kestiremedim. Bu konuda bilgisi ve tavsiyesi olan varsa, yardımcı olursa şimdiden çok teşekkür ederim.


  • Merhaba
    Aile üyeleri dahil çoklu form dolduran bir kişi bu formların bazılarını unlock talebınde bulunur ve submıt tarihi değişir ise interview için referans değişiklik yapılmayan diğer formlar ın submıt tarihi mi oluyor acaba
    Yani ben 1 ay sonra onay maili değil unlock yapsam da referans yine değişiklik yapılmayan formların submıt tarihi midir
    Bilgisi olan varsa paylaşabilir misiniz
    Tşk


  • Arkadaşlar,

    DS260 formumu gönderdim. Sıradaki adım nedir? Şimdi KCC veya Ankara Büyükelçiliği'nden bir eposta mı bekliyorum, yoksa belirli bir tarihte KCC veya Ankara Büyükelçiliği'nin sayfasını mı kontrol edeceğim?

    Şimdiden teşekkür ediyorum.

    Selamlar...


  • @MuratA mail gelmesini beklemeniz gerekiyor.


  • Bu ileti silindi!

  • @rkurtsahinturk ilk başvurunuzda pasaport bilgisi eklemediniz doğru mu ? orayı nasıl doldurdunuz peki.


  • Bu ileti silindi!

  • @EzgiLera tekrar teşekkür ederek bir soru daha sormak istiyorum müsadenizle. Başvuru yaptığımda da evliydim, zaten başvuru yaparken Evli seçeneğini işaretlemiştim. Şimdi DS260 formunu doldururken eşim için nasıl dolduracağım ? Yani henüz formu açmadım, bütün bilgileri tamamen topladıktan sonra bir kere açıp doldurup kapatmak istiyorum


  • @smartcells @crazycells @EzgiLera @gucarslan
    Merhabalar ben telegram grubunuza üye oldum. Oradaki bilgileri okurken kendimle alakalı bir durum için sizden bilgi almak istiyorum. Babamın işi dolayısıyla Libya doğumluyum. Ailem orada sadece bir proje için geçici olarak bulunmuş ve ben 2 yaşındayken Türkiye’ye geri dönmüşler. Bütün aile türk vatandaşıyız. Çekilişe başvururken doğum yerimi Libya yazdım ve Türkiye kontenjanından başvurdum. Telegramdaki bilgilerde bu durumda olan bazı arkadaşların 2021-2022 yıllarında red cevabı aldıklarını okudum.
    DV 2023 yönergesinde sıkça sorulanlar bölümünde

    1. Bir ülkenin “yerlisi olmak” ve “başka bir ülkeye göre değerlendirilmek” ne demektir?

    Bir ülkenin yerlisi olmak genelde kişinin şu anda yaşadığı ya da vatandaşı olduğu ülkeye bakılmaksızın, doğmuş olduğu ülke demektir. Ülke yerlisi olmak aynı zamanda A.B.D. Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası’nın 202(b) sayılı maddesine göre, kişinin doğmadığı bir ülkeye göre değerlendirilme hakkını da vermektedir.
    Bir ülke ya da coğrafi bölgeden gelen göçmenlere sayı sınırlaması olduğu için her kişi bir ülke kotasından yararlanmalıdır. Değerlendirdiğiniz ülke hangi ülkenin sayı kotasından yararlandığınızı gösterir. Uygunluk ülkeniz normal koşullarda doğduğunuz ülke olacaktır. Ancak, uygunluk ülkenizi eşinizin doğduğu ülke ya da doğduğunuz zaman orada yerleşik olarak ikamet etmedikleri ve orada doğmadıkları takdirde anne babanızın doğduğu ülke olarak seçebilirsiniz. Değerlendirildiğiniz ülke ancak bu üç şekilde belirlenebilir.
    Başvuruda yanlış veya uygun olmadığınız bir ülkeye göre değerendirilmeyi talep etmek (örneğin geçerli bir bağ oluşturamadığınız bir ülkenin kotasından yararlanmayı talep etmeniz) çeşitlilik vizesine (DV) uygun bulunmamanıza yol açacaktır.

    Şeklinde bir açıklama var ve benim durumuma uygun olduğunu düşünüyorum, sizin fikirleriniz nedir acaba? Red cevabı alan arkadaşlarında durumu aynı mıydı, yoksa başka etkenler de var mıydı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.


  • Merhaba ,

    İzmir'de üniversite okurken ikametgahım hep Ankara'daydı resmi olarak , hiç İzmir'e almadım. Eğitim bilgilerimde İzmir 'i yazıcam adres olarak da o dönem için İzmir'i mi yazmalıyım yoksa resmi olarak ikâmetgah Ankara olduğu için Ankara mı yaz malıyım ?

    İkinci sorum ise Erasmus ile 10 ay kadar Almanya'da ve Work and Travel ile 3 ay kadar ABD'de yaşadım. Bu süreçler 1 yıldan kısa bunları da eklemeli miyim ?
    Yardımcı olursanız çok sevinirim, kolay gelsin herkese.


  • Merhaba arkadaşlar, green card talihlisiyim fakat form doldurma konusunda şüphelerim var. Sizce formu kendim mi doldurmalıyım yoksa bir danışmanlıkla mı anlaşmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum