Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aggdk92, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba, benim 4 sorum olacaktı.

    1.si pasaportumun süresi ekimde dolacağı için bugün gidip hemen yeni pasaport çıkarttım daha önce bu konuyla alakalı çok soru sorulmuş ancak bir tanesi çok açıklayıcıydı o cevabı bulamadım. Genel olarak pasaport çıkarmak zaman alacağı için önce ds260'ı doldur sonra güncellersin denilmiş. Ben hızlıca pasaportumu aldım şimdi ds260'ı yeni pasaporta göre dolduracağım ama formu gönderdikten sonra KCC'nin mail adresini bu durumu açıklayarak göndermeli miyim?

    2.si daha öncesinden lisans ve yüksek lisans diplomam var. Hali hazırda da başka bir bölümde yüksek lisans okuyorum ama formda kendimi öğrenci olarak belirtmesem sorun olur mu?

    1. olarak formda 16 yaşından itibaren oturduğun adresler girilmeli denmiş ya ben öğrenciyken 3 yıl başka yerde kaldım ancak resmi olarak ikametim değişmemişti şimdiki adresimde gözüküyordum ayrıca bir süre de İstanbul'da yaşadım ama ikametim hiç değişmedi o yüzden okurken ki adresimi ve İstanbul'daki adresi formda belirtmeli miyim?

    Son olarak formdaki daha önce kullandığınız başka bir isim var mı sorusunda şu an evli olduğum için kızlık soyadımı mı yazmalıyım?

    1. Henuz DS-260 formunu gondermediginiz icin aciklama yapmaniza gerek yok. Eger buna dair belge isterlerse o zaman gondereceksiniz.

    2. sorun olmaz. Bitmis okullari yazabilirsiniz, zaten ikinci yuksek lisansinizmis...

    3. yasadiginiz gercek adresleri yazmalisiniz 👍 ikametgah belgesindeki adresler sorulmuyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Umutyetgin52, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Your request cannot be processed at this time. diye uyari veriyer neden olur acaba case number yaziyorum contine diyorum dogum tarihi ve soy isim yaziyorum sonra uyariyi veriyor

    sabirla tekrar tekrar denemelisiniz. bol sanslar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @misty, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba, kazanan arkadaşları tebrik ederim.
    Çok fazla denedim ve bir kere forma girebildim. Sonrasında süre limitinden dolayı attı, girerken Case Number sıfırlarını atarak mı giriyorduk ? Yoksa direkt kopyalayıp yapıştırabilir miyiz ?
    Teşekkürler.

    girerken tam halini yaziyorsunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @vecihi, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells merhaba cevap icin tesekkurler.
    Formda.mailing adres bolumu var ben irlandadayim fakat turkiyede mulakata girmeye karar verdim.bu mailing adres pasoportun donecegi adresmidir? Bunu turkiyedeki evim mi.yapmaliyim?

    Irlanda'dan mi donus yapmaya karar verdiniz? Yoksa sadece mulakat icin mi geleceksiniz?

    Turkiye'deki ev adresinizi posta adresi olarak yazabilirsiniz, hayir bu adres pasaportun gelecegi adres degil. Pasaportun gelecegi adresi mulakat zamani vereceksiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @vecihi, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba
    Ilginiz alakaniz icin cok tesekkurler.Birsey sormak istiyorum.Yardimci olurmusunus?
    Present Work/Education/Training Information
    Kisminda kendimi ogrenci gosterecegim dil okulu olarak fakat ayni zamanda part time calisiyorum.
    Do you have other occupations i yes isaretleyip orayami guncel isimi girmeliyim? @crazycells @gucarslan @Muhtaradana

    Ayrica gecmise donuk is detaylarimd supervizor ismini hatirlamadiklarim var. Bu supervizor olarak yoneticilerimizi girecegiz

    Tesekkurler

    Evet, is deneyiminizi "other occupation" olarak girin.

    Supervisor'larinizi (sef, mudur) hatirladiginiz kadariyla yazabilirsiniz, eger hic hatirlamiyorsaniz o sirketteki daha ust yoneticileri de yazabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BeyzaSelim, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    CaseNumber sadece Türkiye'den kişilerin sıralamasını mı yansıtıyor yoksa Dünya geneli midir?EU ibaresi sadece avrupadan başvuranların sıralaması mı yoksa?

    dosya numaralari EU bolgesine yani Avrupa bolgesine ait...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @NINJAKEMAL, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells peki, bu case numberlar icin aralarinda bosluk var yani her 1000 case number arasinda minimum 100 den fazla bosluk var ocak ayinda tam belli olur dedi birisi bu konu hakkinda bilginiz var mi? gecen senelerde case numberlar arasinda ne kadar bir bosluk olusmus her 1000 case number arasindan?

    Su kategorideki "Sayilarla 2022", "Sayilarla 2021", "Sayilarla 2020" konularini inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Mustafa-AK-0, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Mustafa-AK-0, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Tolgadengiz, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @mhtbodur merhabalar çekiliş eş ile ilgili bilgileri personel sayfasında kişi ekleme deyip eşin bilgilerini eklemiyor muyduk orayı tam anlamadım yoksa yeniden tekrar bi ds formu nasıl açıcaz

    Başvuru yaparken bekar, kazandığınızda evli iseniz, sağ üst köşede add appliciant yazan kısımdan eşiniz için bir form oluşturabilirsiniz.

    Yani hem kendi formunuzda eş bilgilerini gireceksiniz hem de onun için de ayrıca bir ds260 formu doldurup orada da kendinizi eş kısmına gireceksiniz.

    Sayın @EzgiLera formu daha açmadım hata yapmamak için sürekli araştırıyorum bu sebeple bende benzer soru soruyorum yanlış anlamayın,
    Biz evli iken başvuru yaptık halende öyleyiz, yukarıdaki bilgi bizim içinde geçerlimi. Aynı şekil sağ üst köşedeki "add appliciant" yazan bölümden yeni form açıyoruz değil mi?
    Yoksa her aile bireyi için doldurulmalı denmesi her seferinde başa alıp dosya numarası girerek ayrı ayrı bilgimi gireceğiz ki ben formun bir kez doldurulup imzalandıktan sonra aynı dosya numarasını girerek tekrar açılacağını sanmıyorum.

    Siz başvururken de evli olduğunuz için zaten ikiniz için de ayrı ayrı ds260 formu olması gerek ceac sistemi açtığınızda. Eğer yoksa başvuruda hata yapmışsınız demektir. Dosya numarası, Confirmation number hepsi aynı. Aynı sistemden girip 2 farklı form göreceksiniz kendi adınıza.

    Benim söylediğim başvuruda bekar olup sonradan evlenenler için geçerli.

    Cevabınız için teşekkür ederim. Yardımcı olursanız bir sorum daha var.
    DS-260 formuna girilen Amerika'daki adres bilgisini doldurmamız zorunlumu? Bir avukat videoda sadece form için boş bırakmanız sorun olmaz diyor, bu bilgi doğrumu? Bazı videolarda Rezervasyon yaptırmadan otel adresi yazabileceğimizde söyleniyor. Hatta airbnb üzerindende alabilirsiniz deniyor. Bu yöntemlerden birini izleyip artık son aşama olduğu için mülakat sırasında güncel gideceğimiz adres bilgisini bildirip güncellesek mantıklı olurmu? Sizce nasıl yapalım boşmu bırakalım yoksa otel airbnb gibi bir yolmu izleyelim.

    Eger guvenilir bir adres yoksa, bos birakmaniz bence de cok daha iyi olur. Rastgele yazilan adreslerle ilgili problem yasayan cok kisi oldu. Ayrica birden fazla adres verseniz de bazen guncellemeyi yapmiyorlar ve siz kartlarin nereye gittigini bilmediginiz icin kaybediyorsunuz.

    O nedenle tum surec boyunca tek bir adres kullanip, kartlarinizi alana kadar bu adresi degistirmemenizi tavsiye ederim.

    Evet boş bırakmaya karar verdim @crazycells en azından sorulursa da adres bulamadığım için yalan beyanda bulunmaktansa dürüst olmak adına boş bıraktım derim ve öylede yaptım. Bu durum sorun çıkarmaz umarım. Halen formada giriş yapılmıyor gece sürekli uğraşıp fırsat buldukça birkaç aşama geçip kaydettim ama dün akşamdan beri aynı hala giriş yok çok az bir ilerleme oldu. Bu sebepten dolayı birkaç gün geç doldursak ta umarım dosya numaralarını dikkate alırlar ve mülakat tarihi verirler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Djordan023, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Haftaya falan girebilmiş oluruz inşallah çok can sıkıcı her saat her tarayıcıdan deneyip girememek

    merak etmeyin birkac gun oncesi/sonrasi bir fark yaratmaz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @uurse, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    günaydın herkese

    az önce mülakat yeri sayfasını ilerledim ama tam kendi alfabemiz ile isim soy isim yazarken giriş sayfasına yeniden gönderdi. şimdi hiç açılmıyor case number bile yazmadan hata veriyor.

    @crazycells türkçe isim soy ismimizi yazarken YİĞİT gibi yazmamı lazım değil mi o kısma?

    evet, o soruya YİĞİT diye cevap vermeniz lazim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @uurse, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells

    eşimin kızlık soy isimini yazarken böyle bir hata alıyoruz ama
    Please correct all areas in error as indicated below. Once you have finished, click ‘Save’ or ‘Next’ to continue completing your online application form.

    Other Surnames Used (maiden, religious, professional, aliases, etc.) is invalid. Valid characters include A-Z and single spaces in between names.

    şuanki soy ismi yiğit sertkaya kızlık soyismini eklediğimiz de yiğit olarak kabul etmiyor ne yapmalıyız?

    o kismi yigit olarak yazmalisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @macis, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar, DS 260 ile ilgili bir kaç sorum var hepsini tek bir yerde toplamak istedim.

    1-Anne isim kısmında "surname at birth" diye bir ibare var burada annemizn kızlık soyadını mı yazmalıyız?
    2-Lisede iki farklı okulum vardı ikisini de yazdım ancak ilkinden diploma alamadığım için diploma kısmına "NONE" yazdım bir problem olur mu?
    3-Bedelli askerlik yapmıştım.Video'da bedelli askerlik yapanların askerlik kısmında "NO" olarak işaretlenmesi gerektiği söyleniyor.Ancak sonuçta bir askerlik yaptığım için "YES" işaretlemek daha mantıklı geliyor.

    1. evet
    2. dogru yazmissiniz.
    3. yes diyebilirsiniz, sorun yok. video hazirlanirken bedelli askerlik yapanlar 3 hafta askerlige gitmiyordu 👍

  • DS260'a 1 ay çalıştığım yerleri eklemem gerekir mi? Eklemezsem sorun olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Richmond, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Kafamın karıştığı bir nokta var . Present employer kısmında ds260 da , bir kişi self employed ise present employer yazan yere ne yazmalı ?

    self-employed diye yazabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @macis, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Richmond cevabınız için çok teşekkür ederim.Ancak 2. souma bir cevap bulamadım.Sanki mezun olmadığım lis bilgisini silsem daha iyi olacak gibi.

    sorun yok, kalabilir. dogru isaretlemissiniz 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gkhnegvn, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese hayırlı forumlar ds-260 formunda City of Birth yazan yere Ankara yazdım fakat ilçe olarak farklı yer gözüküyor herhangi bir problem olur mu?

    city of birth: kimlik bilgisindeki dogum yeri
    province: bu yerin bulundugu il

    bu sekilde yazin.

  • ⭐⭐⭐

    Günaydın herkese, 18 yaş altı çocuğu olan ve ilk defa pasaport çıkartacaklar için bir bilgi vermek istiyorum, bilenlerde vardır kesin ama olsun.
    18 yaş altı öğrenci çocuklar için pasaport da sadece defter bedeli ödeniyor(225 TL) ve en fazla 5 yıllık veriliyor.
    Sistemde öğrenci olduğu gözüküyor ama siz yinede öğrenci belgesi alın okuldan ya da e devletten , ayrıca internet vergi dairesinden defter bedelini ödeyebilirsiniz.
    Nüfus müdürlüğüne anne ve babanın beraber gitmesi gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @smk, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    selamlar,
    ben daha önce iş gereği 5 gün kadar Iran'a ziyarette bulunmuştum. konuyu turist vizelerinde genelde idari soruşturmaya vs düşürüyorlar. göçmen vizeleri için başına gelen var mı? seyahat sebebiyle refuse veya süreci uzatan işlemler. herhangi bir belge gerekiyorsa oraya görevli gittiğim vs erkenden tedarik edebilirim diye düşünüyorum.

    bu konuda sorun yasamamaniz lazim. Neticede Iran Vatandasi olup, Ankara'daki ABD konsoloslugunda gocmen vize alan yuzlerce kisi var...


  • Günaydın formda yeniyim bana da ds2023 çekilişi çıktı fakat ds260 formunu dolduramıyorum bir türlü sabırla denemekten başka çare yok sanırım ama bunun nedenini öğrenebilir miyiz? Ve max günü var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ysanal, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar,

    Yaklasik 3 yildir Umman'da yasiyorum. Sorulari okurken polis belgesi istendigini gordum. Acaba buradan almali miyim ? Polis belgesiyle ilgili detayli bilgiyi edinebilecegim bir kaynak gosterir misiniz ?

    Evet, almalisiniz. Su basligi inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum