Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar, 28 Nisan günü olan Frankfurt aktarmalı uçuşum ile Amerika'ya giriş yapmış bulunuyorum. Uçuştan 1 gün önce özel bir hastanede PCR testi verdim. Memurlarla münakaşaya girmemek adına harç pulunu internet üzerinden ödedim. Uçuşlarda ve aktarmada hiç bir problem yaşamadım. Aşı kartı ve PCR test sonucum istendi bunları gösterdim. Sadece Frankfurt'ta biniş kartımı okuturken Türkiye'den biniş kartı verildiği için ikinci bir güvenlik kontrolüne girmem söylendi, burada çantama bakıldı, tavsiyem uçak binişinde sonlara kalınmaması aksi halde stres yaşanabilir ayrı bir alana gidip gelindiği için. Newark havaalanından giriş yaptım, pasaport kontrol sırası oldukça yoğundu ve çalışan sayısı azdı bu yüzden 1 saat sırada vakit geçirdikten sonra memurun yönlendirmesi ile sarı zarfım ile ayrı bir alana yönlendirildim. Zarfımı memurlar odada kontrol ederken bekleme salonunda yarım saat kadar bekledim, adres teyidi istendikten sonra 1 yıl geçerli mühür vurularak işlem bitmiş oldu. İlk girişte aktarma konusunda tereddütlerim vardı ancak yolculukta bir olumsuzluk ile karşılaşmadım.


  • Bir hatirlatma yazayim ; boarding pass uzerinde SSS isareti gorurseniz, Almanya da ikinci bir aramaya tabi tutulacaksiniz manasındadir. ABD hukumetinin arada yaptigi bir uygulamadir. Normal guvenlik aramasından sonra sizi baska bir yerde daha arayacaklar demektir.


  • Herkese merhaba,

    1 Mayıs'ta Izmir-Istanbul-Dallas uçuşu ile giriş yapmış bulunuyorum. Uçuşum İzmir çıkışlı olduğu için İzmir'de PCR testi soruldu.

    İstanbul Havalimanı'nda transit geçiş gümrük noktasından geçiş yaptım. Yurtdışı çıkış pulu almadım. Polis sorduğunda göçmen olarak çıkıyorum o yüzden almadım dedim. Sormam lazım dedi, sonra başka bir polis gelip vizeme baktı, altta yazan açıklamada "...resident for 1 year" kısmını görüp 1 yıllık oturum sahibi diye yorumlayıp geçebilir diye söyledi diğer polise. Polis çok zor verdiler mi bu vizeyi diye sordu bana gülerek, sonra kendi turist başvuru tarihinin 2023'ten 2022 Ağustos'a alındığını söyledi. 🙂

    Uçağa binme noktasında Gözen Security ayrı bir kontrol daha yapıyordu. Sarı zarf burda soruldu, vize kontrolü burda bir kez daha yapıldı. Ek olarak ABD adresi sorularak bilgisayara yazıldı. Sonrasında valizler açıldı, bilgisayarım varsa açılması istendi. Ellerindeki kağıdı eşyalara ve özellikle bilgisayara sürerek makinaya okuttular. Bildiğim kadarıyla patlayıcı madde ile temasınızın olup olmadığını test ediyor bu kağıt.

    Sonrasında hayatımda hiç sıkılmadığım kadar sıkıldığım, bir türlü uyuyamadığım 12 saatlik uçuş sonrası Dallas'a indim. Pasaport sırasına foreign nationals (yabancı uyruklular) kısmında girdim. Orada sıra daha azdı 🙂 Burda polise sarı zarfı da verince Tebrikler dedi. Ne yapacaksın diye sordu. Ek olarak ABD telefon numarası da istedi ve bunu sarı zarfın üstündeki beyaz kağıda yazdı. Sonrasında pasaportuma damga basıp hoşgeldin dedi. Ben daha önce okuduğum yorumlardan kişileri hep ayrı bir yere aldıklarını bildiğimden şaşırdım, bu kadar mı dedim. Evet dedi ve geçtim.

    1 gece Dallas'ta kaldıktan sonra Megabus ile Austin'e geçtim. Austin'de beni sağolsun @meilo uzaklardan gelip aldı ve Turo'dan kiraladığım aracı teslim almak için adrese kadar götürdü. Üstelik bir de yolda da yemek ısmarladı 🙂

    Bu süreç boyunca en baştan en sona yardımlarını hiç esirgemeyen @gucarslan, @Muhtaradana, @EzgiLera, @smartcells, @berke1998, İsmail Karakaya, @POLARBEAR25, @birhanakin, @Sono ve @meilo ‘ya çok teşekkürler. Umarım henüz vizesini alamayan herkes vizesini alır ve bundan sonra buluşmalarımız kalabalık şekilde ABD'de olur.


  • @funnelweb Austin’e hosgeldin. Umarım hersey yolunda gider. Bu süreci sıkıntısız bir şekilde atlatırsın 🙏


  • @barış-koç siz nerede okudunuz onu bilemiyorum ama aşağıya THY sitesinden TR-ABD uçuşu için olan açıklamanın bas kısmını yapıştırıyorum:

    Aşılanma durumları fark etmeksizin tüm yolcular, basılı veya elektronik bir negatif COVID-19 viral test sonucuna (NAAT: RT-PCR, RT-LAMP, TMA, NEAR, HDA, SDA, CRISPR veya Antijen: Hızlı, Viral, Antijen Kromatografik Dijital İmmünolojik Test, Antijen Kemilüminesans İmmünolojik veya Antijen Yanal Akış Floresan) sahip olmalıdır. Yolcular, testi uçuş güzergahındaki ilk tarifeli uçuşun kalkış saatinden en fazla 1 gün önce yaptırmış olmalıdır (uçuş Cuma günü saat 13.00'da ise yolcular Perşembe günü herhangi bir zamanda alınmış negatif bir test sonucuyla uçağa binebilir).

    https://www.turkishairlines.com/tr-tr/duyurular/coronavirus-salgini/seyahat-kisitlamalari/

    Ki benzer şekilde test sonucu ile 1 Mayıs'ta giriş yaptım. Ben resmi sitedeki seyahat kısıtlamalarına bakarak bu bilgiyi paylaştım.

    48 saat bilgisinin olduğu yeri paylaşabilirseniz eğer, okuyanları yanlış bilgilendirmemiş olalım.


  • Selamlar,
    ben de ABD ye giris yapmis bulunuyorum, birkac gundur buradayim. Yakin zamanda niyeti olan arkadaslara yardimci olmasi acisindan deneyimlerimi paylasiyorum.

    Ilk olarak Ist. Havalimani'nda THY nin All US flights kontuarlarindan islem yapiliyor, ben ordayken J kontuari idi; herhangi bir international flights kontuarinda bosuna beklemeyin diye belirtiyorum arkadaslar THY ile seyahat edecekseniz. LA, Dallas, vs. o gun hangi ucus varsa tum ABD yolculari ayni siraya girip kontrolden geciyor; hem gate oncesi check-in ve bagaj tesliminde hem de gate deki kontrolde. Bagaj teslimi sirasinda beklerken pasaportlar kontrol ediliyor Gozen security tarafindan sonra siraniz geldiginde ayrica desklerinde kontrol yapip gideceginiz US adresini de istiyorlar. Bu kontrolden sonra THY desklerine bagaj teslimi veya check-in icin gidiliyor. Burada PCR testini soruyorlar. Ben yakin zamanda Covid gecirdigim icin Documentation of Recovery (pozitif test sonucu + letter of recovery) ile seyahat ettim ve bu belgeleri gosterdim; detaylar CDC nin web sitesinde var ancak merak eden ve bu opsiyonu kullanacaklar icin yardimci olabilirim letter of recovery konusunda. Attestation formu ne ucakta ne de oncesinde verdiler; ayrica daha onceki seyahatlerimde doldurdugum yaninda ne goturdugunu belirttigin formdan da verilmedi. Yurtdisi cikis harci odemedim; gorevli memur harc pulunu sordu, oturum iznim oldugunu soyledim ve IV yi gosterdim. Gate oncesi kontrolde tekrar PCR testi soruldu oradaki gorevliye de Documentation of Recovery ile seyahat ettigimi soyledim; belgeleri gostermeme gerek olmadigini soyledi gorevli. Sonra siram geldiginde cantami kontrol ettiler icini acip bakip. Bundan sonra da zaten ucaga aliyorlar arkadaslar.

    ABD ye indigimde de pasaport kontrolunde meshur sari zarfi gorevliye teslim ettim; x-ray cd sini veya asi kartini isteyip istemedigini sordum gerek yok dedi. Kendisini takip etmemi soyleyip ilerideki bir ofise goturdu; iceride birkac kisi daha vardi, benden sonra da gelenler oldu. Biraz bekledikten sonra ofisteki gorevlilerden biri cagirip pasaportumu teslim etti ve gidebilecegimi soyledi; baska birsey yapmama gerek olup olmadigini sordum yok hayir dedi; GC in iletilecegi adresin ayni kalip kalmayacagini sordu; ben de degisiklik olmayacak dedim. Pasaporta bastiklari damga, daha once B1/B2 vizesiyle giris yaptigimdaki damganin aynisi, sadece bu sefer visa class da DV1 yaziyor; ben farkli bir damga olacagini dusunmustum.

    Herkese kolayliklar dilerim. Umarim yolunuza isik olur 🙂


  • @Rosenrot Abd deki hayatınızda başarılar. Pasaporta vurulan mühüre 1 yıl sonraki tarihi yazmadılar mı?


  • @AYSY33 Tesekkurler hocam; yok hayir 1 yil sonraki tarih degil giris tarihini basiyorlar. Vize turu ne olursa olsun her giriste vurulan standart admitted muhuru. Ilave bilgi vermesi acisindan asagidaki linkleri paylasiyorum.

    https://oiss.yale.edu/travel/for-students/visas/visa-immigration-status-and-entry-stamp#:~:text=A visa%2C or visa stamp,1 or J-1 student.

    Paylastigim 2. linkteki What is an Entry Stamp? ana basligina bakarsaniz ornek damgayi gorebilirsiniz.

    USCIS linkinde yer alan su ifade de durumu ozetliyor: ...The employee’s foreign passport with the MRIV is evidence the employee has permanent residence status for 1 year from the date of admission. ...


  • Bu ileti silindi!
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @Rosenrot Eşim gitti damga basmışlar.30 nisan 2022. Altına yazıyla dv1 ve until 29 nisan 2022.
    Heralde 2023 yazacağına 2022 yazmışlar diye algıladım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @funnelweb abd'deki hayatında tekrardan başarılar diliyorum kardeşim, yolun açık olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Rosenrot yeni statünüz hayırlı olsun.
    sonraki süreçte de bol şans diliyorum.


  • @gucarslan Tesekkurler ustat; selamlar 🙋🏼♂


  • @gucarslan çok teşekkürler, en kısa sürede uçak bileti bakıyor olman dileğiyle 🙂

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   datanist datanist 

  • Merhabalar. Ben de 25 gun once DC ye geldim. Sari zarfi verdikten sonra islemlerim tamamlandi. Ana bana pasaportum disinda hic bir evrak vs vermediler. Hali halihazirda GC imda gelmedi. @ilko


  • herkese merhabalar. 10 mart’ta vizemiz onaylandıktan sonra 4 mayıs 18:30 uçağı ile amerika birleşik devletleri’ne tek başıma giriş yaptım. eşim ve oğlum ise ev, okul ve iş konusu netleştikten sonra gelecekler. detaylara geçmeden önce çok rahat bir giriş olduğunu söylemek istedim, iç hatlar uçuşundan farkı yoktu desem yeridir. internetsiz ve navigasyonsuz kaldığım panik kısmı da dahil olmak üzere yaşadıklarımı aktarmaya çalışacağım.

    18:30 uçağı için güvenlik kontrollerini de düşünerek 15:00 civarında havaalanında hazır bulundum. giriş kontrollerinin ardından tüm us uçuşlarına ayrılmış olan j kontuarına geçtim. ortada kimse yoktu, 5-10 dakika sonra gözen security çalışanları kontrol cihazları ile kontuara geldiler. erken geldiğim için sıradaki ikinci kişiydim, hızlıca pasaport vize sarı zarf kontrolü yapıldı ve iki parça valizimi teslim ettim. valizlerden biri 22,5 diğeri 25 kilogram geldi, doğrudan teslim alındılar. sırt çantam sınırdaydı, kontrol dahi etmediler ağırlığını.

    valizleri teslim ettikten sonra pasaport kontrol noktasına geçtim, yine sıra beklemeden burada da işlemlerim başladı. yurtdışı çıkış pulu almamıştım, çok zorlarlarsa orada online hallederim diye düşünmüştüm. görevli memur oturumum ya da vatandaşlığımın olup olmadığını sordu, green kart kazananı olduğumu ancak ilk girişim olacağı için kartımın henüz gelmediğini söyledim. kısa bir kontrolün ardından sorun olmadığını belirtti ve çıkış damgamı pasaporta vurdu. tüm bu işlemler beklemeler dahil 45-50 dakika sürdü.

    bir 30 dakika kadar da kapının belli olmasını bekledim. ekranlarda 16:30'da kapı bilgisinin açıklanacağı yazıyordu, istanbul havalimanı internet sitesinden bakıp kapı numarasının d9 olduğunu gördüm. d9'a gittiğimde uçak yanaşmıştı, gözen security çalışanları hazırlıklara başlamıştı. kapının değişme ihtimali olmadığını düşünerek beklemeye başladım. güvenlik kontrolleri için alan açıldı, 16:45'te tüm kontrollerim tamamlandı, 17:30 gibi uçağa geçip koltuğa oturmuştum. uçak beklediğime göre inanılmaz boştu, sürekli uzanarak yolculuğu sorunsuz şekilde tamamladım.

    en can alıcı kısıma gelindiğinde bir miktar gergin olduğumu hissettim. pasaport kontrol sırası oldukça uzundu, neredeyse yarım saat civarı belemişimdir. us vatandaşları için ayrılan bankolar boşalınca beni sıradan çağırıp o tarafa aldılar, son derece pozitif ve güler yüzlü bir cbp görevlisi pasaportu ve sarı zarfı alıp kontrol etmeye başladı. aşı belgesi ve cd'yi sormama rağmen talep etmediler. 1-2 genel soru ile kontrolleri tamamladı, damgayı pasaporta vurdu, zarfın ve belgelerin kendisinde kalacağını söyleyerek "welcome to the united states" cümlesi ile beni uğurladı. başka işlem olup olmadığını sorduğumda da herhangi bir işlem kalmadığını belirtti, iyi dileklerle kontrol noktasından ayrıldım. 5 dakika kadar valizlerimi bekleyip çıkışa doğru ilerledim.

    kalacağım yere gecikmemek adına hızlıca araba kiralama alanaına geçmek için yürümeye başladım. planım havaalanından ayrılmadan bir prepaid hat almak ve yol bulma konusunda zorluk yaşamamaktı. maalesef saat 23:00'ü geçtiği için deskler kapalıydı ve böyle bir fırsat bulamadım. bu arada şahsi numaramı faturasız hatta çevirip yurtdışı data kullanımına kapatmıştım, şirket hattımda yurtdışı data kullanımı tanımlıydı, havaalanındaki wifi bölgesinden çıkıp internet bağlantımın olmadığını görünce ilk şokumu yaşamış oldum. kiralama alanında wifi vardır düşüncesi ile buna çok takılmadan devam ettim.

    araç kiralama firmaları oldukça uzak bir noktada ve airtrain kullanmak gerekiyor. ben terminal 1'den jamaica trenine bindim, yaklaşık 20 dakikalık bir yolculuk sonrasında federal circle denen bölgeye ulaştım. budget kapalı olduğu için avis hizmet veriyordu, içeride yaklaşık 20 dakika kadar harcadıktan sonra aracımın anahtarlarını teslim aldım. bu bölgede free wifi yoktu, araç için navigasyon istediğimde böyle bir hizmetleri olmadığını araçta dahili navigasyon olduğunu söylediler. tam rahat nefes almıştım ki araca bindiğimde navigasyonun da yüklü olmadığını görüp dertlenmeye başladım. internet ve navigasyon olmadan adresi nasıl bulurum diye düşünürken en azından yaklaşmış olabilmek için eski usul tarif istedim otopark görevlisinden. tarife göre ilerlerken bir sapağı kaçırdım ve kayboldum!

    arabayı sağa çekip çaresizce vodafone türkiye'nin müşteri hizmetlerine ulaşmaya çalışırken yorgunluk ve uykusuzluk nedeniyle bunların başıma geldiğini fark ettim 🙂 hücresel ayarlarında uluslararası data erişiminin kapalı olduğunu o kadar bakmama rağmen görmemişim bile 😕 ayarı açınca internet erişimim tekrar sağlandı ve her şey yoluna girdi.

    kalacağım yeri airbnb ile bulmuştum. evin önünde 15 dakika kadar da toyota prius'un el frenini arayarak harcadıktan sonra evsahibi evi terk etmeden 10 dakika önce giriş yapabildim. jetlag etkisini azaltabilmek için yolda uyumadığım için tamamen tükenmiş durumda kendimi yatağa attım ve günü tamamladım.

    7-8 haftalık süre içinde 3 ya da 4 farklı eyalete gitme durumum var işim nedeniyle. şehirlerle ilgili deneyimlerimi de forumda paylaşmaya çalışacağım.

    buraya kadar okuyan olursa sabrı için teşekkür ederim 🙂 umarım hayal eden herkes bu deneyimi yaşar. sağlıcakla kalın...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kmryldz deneyiminizi aktardığınız için teşekkürler.
    sonrası için bol şans diliyorum. yolunuz da bahtınız da açık olsun..


  • @kmryldz tebrik ederim güzel, temiz bir başlangıç olmuş, böyle sorunsuz işleriniz devam eder inşallah. Küçük navigasyon, internet sorunlarıda nazarlık 😃


  • @funnelweb Hocam büyük geçmiş olsun, bundan sonraki süreçte de sıkılmak haricinde sorunlarla karşılaşmamanız dileğiyle. Bir de Turo'dan araba kiralarken Türk ehliyeti sorun çıkarmıyor değil mi? Teşekkürler...


  • @Rosenrot Tebrikler, geçmiş olsun havaalanı bölümü ayrıntıları için Teşekkürler...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum